{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 100

MOTIVATION & VELVÆRE

rødbede, kakao og matcha 1. FØR TRÆNING Løbeturen og turen i træningscentret kræver ener­ gi, og nogle gange kræver det mere end andre gan­ ge. Men du kan hjælpe kroppens energi lidt på vej med en halv teskefuld proteinpulver 30-60 minut­ ter før, din træningssession starter. Kakaopulver og rødbede er to energibooster og kan nærmest kaldes en naturlig form for doping. Rødbede in­ deholder nitrat, som kroppen omdanner til nitrit. Blodårernes yderste forgreninger påvirkes af stof­ fet, så der strømmer mere ilt til musklerne. Du får dermed en bedre iltudnyttelse, der øger præstati­ onsevnen under din træning.

Kakaopulvers høje indhold af magnesium giver din krop energi, reducerer stress, og det giver dig også en dosis af dopamin, som både forbedrer dit humør og din motivation uden nogen form for tilsætningsstoffer. Matcha er kendt for at være en stressforløsende superfood på baggrund af dets høje mængder af aminosyren L-theanine. Kortisol i kroppen reduceres og hjælper kroppen i balance. Matcha er også antiinflammatorisk, så det vil hjæl­ pe dine muskler med at restituere efter træningen. Alt det og andre gode sager, herunder ris- og hampeprotein, finder du i Pre-Workout.

solbær, chlorella og kokosvand 2. HOLD UD GENNEM HELE DIN TRÆNING Udholdenhedstræning kaldes også konditionstræ­ ning eller aerob træning. Det er en fællesbetegnel­ se for træningsformer, hvor et forholdsvis ensartet bevægelsesmønster gentages i en bestemt periode, fx løb, langrend, roning og svømning. Skal du hol­ de ud i længere tid, kan solbær gavne dig. Solbær øger nemlig blodcirkulationen med op til 40 pct., og napper du en håndfuld solbær inden træning, kan du minimere risikoen for muskelskader og -betændelse. Algen chlorella er en lille energibom­ be, som med sit høje næringsindhold og rigdom

på aminosyrer, kulhydrater, vitaminer og minera­ ler hjælper dig til at stå distancen. I Endurance finder du solbær, chlorella og også rødbede, kakao og andre botaniske indholdsstof­ fer, som hjælper din krop under fysisk pres. Hydration hjælper til med at hydrere og er­ statte mistede elektrolytter, da det indeholder kokosvand i pulverform. Du, som træner over en time, kan få særlig gavn af det, da elektrolytter som kalium er nødvendige for at opretholde en god væskebalance.

gurkemeje, cordyceps og hampe-risprotein 3. SLAP AF, OG LAD KROPPEN RESTITUERE Restitution er absolut lige så vigtigt som selve træningssessionen. Støt kroppen med gurkeme­ je, som har en antiinflammatorisk effekt, så dine muskler ikke føles helt så ømme dagen efter. De medicinske svampe cordyceps fik for alvor op­ mærksomhed i 1993, da kvindelige kinesiske at­ leter brød alle verdensrekorder og nævnte cordy­ ceps som et essentielt bidrag til successen. Flere

100

kliniske forsøg har da også vist, at cordyceps øger iltoptagelsen i de røde blodlegemer og forbedrer dermed den fysiske præstation, reducerer træt­ hed og oxidativt stress. Du får gurkemeje, cordyceps, hampe- og ris­ protein, chlorella og andet lækkert, når du slapper af efter din træning med 1-3 teskefulde Post-Workout i vand eller juice.

// SUND-FORSKNING skal ikke anvendes som en erstatning for at gå til læge eller anden fagekspert. Savner du kilder og referencer, skriv til redaktionen.

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement