__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 7

ANNONSEBILAG UTGITT AV UNIK MEDIA AS

Nisjene i begge endevegger kan brukes så vel til oppbevaring av ved som redskaper.

Marianne og Morten Bjerke hadde ett formål med turen til Nissedal: Kikke på Gapahuk, Snøhetta og Rindalshytters mye omtalte nye fritidsbolig. Kunne den være noe for dem som nå ville bygge på Gol? Da de dro derfra hadde de kjøpt både Gapahuk´en, sagt ja til Nissedal og farvel til Gol. – Dette er bare et fantastisk sted, utbryter de begeistret. Før de kom til Svivkollen hyttefelt rett ved vannet Nisser, ikke langt fra Treungen, visste de knapt hvor Nissedal var. Marianne innrømmer at det var litt småflaut. Faren hennes er nemlig vaskekte telemarking. Men at de kom dit uten noe slags kjennskap til området, gjorde inntrykkene desto sterkere. SMÅTT MED MODERNE FERDIGHYTTER – Vi er blitt hemningsløst glad i stedet. Gapahuk er akkurat det vi var ute etter: En ujålet, jordnær og leken hytte. Samtidig er den lavmælt, litt sånn «nedpå» og fremfor alt moderne i stilen. Når vi googlet rundt for å finne «noe moderne» til tomta på Gol, var det sant å si ikke mange ferdighytter vi kom over, sier Marianne. Vi overveide å be en arkitekt om å tegne, men kom til at vi ikke orket all involvering og alt det arbeid det ville innebære å gå inn i et helt nytt prosjekt. Så fikk de altså øye på Gapahuk og Nissedal. Her er et knippe nissedøler i ferd med å bygge ut et hytteområde med drøyt 60 tomter like ved Nisser. De har toppet laget med Snøhetta, Rindalshytter og landskapsarkitekter fra Dronninga Landskap. Arkitektene har vært med i hele utviklingsprosessen. Snøhetta kommer forøvrig med flere hyttemodeller tilpasset den varierte topografien i det 120 mål store feltet. – En ting er at vi selv ønsket en hytte med et moderne uttrykk, store vinduer og sånt. Det fine med Svivkollen er at utbyggerne tenker helhetlig. Tomtene er store, alle over ett mål, og utbyggerne vil kun vil ha hytter i en moderne stil. Det synes vi er et stort pre, sier Marianne. Morten nikker samtykkende, men legger ikke skjul på vektleggingen av det moderne først og fremst har vært Mariannes anliggende. – Jeg kunne nok tatt til takke med mye rart jeg, skratter han. Marianne har derimot vært veldig tydelig på at hun ville ha noe litt utenom den vanlige smårutete hyttestilen og torv på taket.

Lesekrok, kosekrok, tv-krok, stue? Rommet byr på mange muligheter. Trapp opp til hemsen går også fra denne lille hyggelige stuen. Den vegghengte lampen er fra Flos og bildet er laget av Hildegunn Solbø.

LYSDESIGN I EGEN HYTTE Ikke så rart kanskje. Hun er selv formgiver med blikk for trender og med spisskompetanse innenfor lysdesign. Som en av veteranene i bransjen, har Marianne hatt ansvar for lysutformingen i en rekke næringsbygg, private boliger og hytter; ned i minste detalj. På en av Karl Johans fasader er det nettopp Marianne som har vært arkitekt for lyssettingen. – Hvordan var det å komme til en fullt ferdig hytte uten å være involvert fra starten av? – Jeg innrømmer at det var rart. Når du har spesiell kompetanse på lysfeltet og er vant til å være delaktig ned til minste detalj, blir det jo til at du stusser litt over ting. Hvorfor er kontaktene for lysene akkurat her og ikke der? Men du verden: Det er jo bare en hytte, ler hun. Ingen skal i hvert fall være i tvil om at det er en lysdesigner som bor i Gapahuk´en ved Nisser! Hvert belysningselement vitner om et skarpt blikk for form og funksjon. Når lyseksperten svinger seg og skal sette sitt preg på eget husvære, ja, så er det heller ikke akkurat kjipne valg som lyser mot en. Den stilige lampen over spisebordet fra lyskonsept.no koster for eksempel rundt 12.000 kroner. Å opplyse den smale, gjennomgående gangen på en effektfull måte, var også en utfordring. Til dette fant hun et par lekre og fleksible veggspoter som bygger lite og kan dreies i alle retninger. ENKELT, ELEGANT OG PÅKOSTET Det er ikke bare når det gjelder belysning at interiøret hos ekteparet Bjerke peker seg ut. I stua legger man umiddelbart merke til den eksklusive skinnsofaen. Tiki som den heter, er tegnet av den anerkjente norske designeren Andreas Engesvik og produsert av svenske Fogia. Og når middagen serveres, setter man seg til et eksklusivt bord i eik designet av danske Carl Hansen. Spisebenken Felicia er også valgt med omhu.

H øø ss tt 22 00 11 99 –– PP Å ÅH H YY TT TT A A –– 77 H

Profile for Leif Magne Flemmen

PÅ HYTTA - Magasin for Hyttemessen Vestfold 20.-22. september 2019  

PÅ HYTTAs høstnummer utgis i forbindelse med Hyttemessen i Runarhallen, Sandefjord 20.-22. september. Hyttestoff, reportasjer, utstillerover...

PÅ HYTTA - Magasin for Hyttemessen Vestfold 20.-22. september 2019  

PÅ HYTTAs høstnummer utgis i forbindelse med Hyttemessen i Runarhallen, Sandefjord 20.-22. september. Hyttestoff, reportasjer, utstillerover...

Profile for leifen
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded