__MAIN_TEXT__

Page 82

© OTTO VIRTANEN

VRROOUUUMM!

Rikosylikonstaapeli PASI LÖNN on kirjoittanut lasten tietokirjat Poliisiasema ja Paloasema sekä useita nuorten ja aikuisten dekkareita. Keskisuomalainen Lönn on kokenut ”penkkaperuna” jo pikkupojasta asti, ja pikataipaleiden muistot ovat vahvoja: ”Bensaa suonissa ja hiekkaa hampaissa!”

PASI LÖNN, PIRITA TOLVANEN

Rallitalli Sora pöllyää ja rallikansa hurraa, kun MM-kuskit painavat kaasun pohjaan.

PIRITA TOLVASEN kädenjälki on tuttua mm. lehdistä ja mainoksista. Hänen kuvittamansa ja kirjoittamansa lastenkirja Paroni – Jarno Saarisen elämä valittiin 2018 Vuoden Urheilukirja -finalistiksi. Kirjan kuvitukset saivat myös kunniamaininnan World Illustration Awards -kilpailussa.

Rallitallin vauhdikkaat kuvat ja ytimekkäät tekstit tavoittavat kilpailujen hurmoksen. Tästä kirjasta innostuu koko perhe! Saat kurkistaa autojen tuotekehittelyyn, testitoimintaan, logistiikkaan ja kansainvälisen rallitallin valtavaan organisaatioon. Toiminnan pyörittäminen vaatii uskomattoman monen asiantuntijan saumatonta yhteistyötä. Kaikki huipentuu itse kilpailuun ja lopulta riemukkaaseen palkintojenjakoon. Mukana myös historiallinen katsaus retroautoineen ja legendaarisine kuskeineen.

TOUKOKUU

48 s. | L85.2 Ikäryhmä: 5+ EAN: 9789520427986 EAN äänikirja: 9789520428006 EAN e-kirja: 9789520427993

Teos ilmestyy sopivasti v. 2021, jolloin ajetaan juhlaralli Jyväskylässä ja sen ympäristössä. Ensimmäiset Jyväskylän Suurajot järjestettiin v. 1951. Tämä maamme suurin vuosittainen urheilutapahtuma, nykyiseltä nimeltään Neste-ralli, kerää vuosittain erikoiskokeiden ja pikataipaleiden varrelle jopa 265 000 innokasta fania. Rallin suosio on suurta myös eri medioiden välityksellä – kukapa ei olisi kuullut Ouninpohjasta tai Harjun erikoiskokeesta.

82

Profile for Kirja.fi

Tammi kevät 2021