Färg Möbler & Interiör 2019 05

Page 28

Formpressade lampor av rester från odling av tobak, vin och hampa, signerade italienska High Society.

Foscarinis klassiska armaturer Gem, Gregg och Rituals i nytt ljus. Installationen Meta – Physica visades på One Room Gallery i Shoreditch.

av besökarna är arkitekter och formgivare. En av de uppskattade utställningarna på mässan var Design Fresh, med nytänkande form från 30 oetablerade designers inom textilier, möbler och inredning. Urvalet var skapat av den brittiska dagstidningen London Evening Standards designredaktör Barbara Chandler. Bland formgivarna fanns bland annat Sophie Coiley, som visade dekorativa kärl av återvunnet papper. I år hade 100 % Design även tagit fasta på designvärldens förkärlek och behov att förhålla sig till Instagram. Utställningen Insta-interiors var utformad för att fastna extra bra på bild och hade skapats av designstudios som CampbellRey, Matilda Goad och OWL Design. De små montrarna var ett kul sätt att uppmärksamma att 2019 års besökare i mångt och mycket ser designveckan genom mobiltelefonens kameralins. 28

Möbel- och inredningsmärket Kam Ce Cam lanserades under designveckan – en fusion mellan Storbritannien och Indien.

I distriktet Shoreditch Design Triangle tog HEM x Modern Design Review nästa steg i sin gemensamma kollektion – ett skulpturalt korthus i starka färger av holländske designern Bertjan Pot. Det italienska belysningsföretaget Foscarini bjöd in till en snudd på magisk upplevelse i One Room Gallery för att lansera konceptet Mix & Match med hjälp av utställningen Meta – Physica. Ett stenkast därifrån välkomnade Lee Broom besökare att kliva rakt in i den lilla, intima installationen Kaleidoscope, där 17 av hans Orion Lights kombinerats med speglar. London Design Fair är den största designdestinationen i Shoreditch och med sina 550 utställare från 40 länder har den en internationell prägel. Sveriges landspaviljong presenterades av Form/Design Center och var välplacerad,

nära entrén. Här samlades tolv sydsvenska designföretag i en 150 kvadratmeter stor furupaviljong ritad av det svenska arkitektkontoret Förstberg Ling. Bland varumärkena fanns Design: Kristina Stark, Studio Matilda Ekström, Ifö Electric och Konsthanverk Tyringe, för att nämna några. Högst upp i huset var det faktiskt åter dags att rikta rampljuset mot svensk design i utställningen Crossovers by Adorno. Urvalet av Paola Bjäringer blir en lek med motsatser, stereotyper och bilden av Sverige utomlands. London Design Festival upphör aldrig att överraska, utmana och leverera design på riktigt hög nivå.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.