Innon kevät 2020

Page 10

KAUNO

HUIKEA PSYKOLOGINEN DEKKARI PORTUGALIN KUJILTA Anu Patrakka

Totuuden portaat Totuuden portaat, Porto. Aamun valjetessa portugalilaisen rannikkokaupungin kujalta löytyy kuolleena nuori mies. Henkilöllisyyttä on vaikea selvittää viillettyjen sormenpäiden vuoksi. Naapurit ovat vaiteliaita tapahtuneesta, kun Rui Santos ja Rita Pereira tiimeineen aloittavat tutkimuksensa. Mutta puhuvatko kaikki totta poliisille? Mitä salailun taakse kätkeytyy? Anu Patrakka loihtii dekkarissaan esiin portugalilaisen elämänmenon yksityiskohdilla herkutellen. Nuoret ovat kiihkeitä mutteivät viattomia, aikuiset yrittävät löytää onnensa, eivätkä kaikki vanhukset elä sovussa maailman kanssa. Talojen julkisivujen ja muurien taakse kätkeytyy tuskaa ja kylmääviä yllätyksiä. Saadaanko tappaja kiinni ja löytyykö totuus? Anu Patrakka on suomalaisen psykologisen dekkarin uusi tähti. Totuuden portaat on hänen neljäs Rui ­Santosista kertova dekkarinsa.

Kirjailijalta aiemmin ilmestyneestä Syyllisyyden rannasta sanottua: ”Viihdyttävän psykologisen jännärin parasta antia ovat autenttiset tuokiokuvat Portugalista, jotka nostattavat veden kielelle ja aiheuttavat akuutin matkakuumeen.” – Me Naiset ”Tempaa mukaansa nojatuolimatkalle ­Portugalin eksoottisiin makumaailmoihin ­ja maisemiin.” – Seura

10

intokustannus.fi

Kuva: C. Ramos

ISBN 9789523512450, kl 84.2, sid. 288 sivua, suositushinta 29,00, Ilm. 1 / 2020

Porvoolaislähtöinen Anu Patrakka teki pitkän uran yritysjohdon parissa Suomessa, kunnes päätti lakata haaveilemasta ja pyrkiä kohti pitkäaikaista tavoitettaan, kirjoittamista. Hän irtisanoutui työstään, muutti Portugaliin ja alkoi takoa konetta. Tätä nykyä Anu Patrakka asuu maatilalla lähellä Portoa. Patrakan aiemmat Rui Santos -dekkarit ovat Huomenna sinä kuolet (Myllylahti 2017), Kuolet vain kahdesti (Myllylahti 2018) ja Syyllisyyden ­ranta (Into 2019). Kirjailijan blogi löytyy ­osoitteesta normaali-irtiotto.blogspot.com.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.