NL_Hama...Grunnhugmynd

Page 1

‌ een concept

Vervaardigd in Denemarken door Malte Haaning Plastic A/S


… made in Denmark

Wat is HAMA? Ons concept is gebaseerd op kleurrijke kralen in combinatie met opzetplaten. Men kan eenvoudige of ingewikkelde motieven maken door de kralen op een opzetplaat te zetten. Je zet de kralen gewoon op de opzetplaat totdat het gewenste motief is verkregen. Men kan de kralen verzetten totdat het motief gestreken is. Wanneer de kralen gestreken zijn kunnen ze niet opnieuw worden gebruikt. Door voorzichtig te strijken kan men de opzetplaat steeds opnieuw gebruiken. Leg een stuk strijkpapier over het kralenmotief en gebruik een gewoon strijkijzer om de kralen samen te laten smelten. Laat de kralen een paar minuten afkoelen, verwijder het strijkpapier en trek het motief van de opzetplaat af. Volg de instructies voor het strijken nauwkeurig en laat nooit kinderen strijken.

Waarom moeten kinderen met HAMA spelen? Als kinderen met HAMA kralen spelen ontwikkelen ze hun motorische vaardigheden. Ze leren tellen, kleuren combineren, geometrische figuren onderscheiden en ze ontwikkelen hun creativiteit. HAMA is geschikt voor alle leeftijdsgroepen, vanaf de allereerste onhandige pogingen om de vingertjes te contoleren tot aan de volwassen leeftijd, waar “schilderen met kralen” een hobby wordt in plaats van een middel om te leren. Verder is HAMA zodanig ontworpen dat kinderen nooit het gevoel hebben dat ze iets anders doen dan spelen. Kinderen hebben veel plezier met HAMA!


… made in Denmark

Wat heeft HAMA te bieden? Wij maken een uitgebreid keuzepakket van kralen en opzetplaten in vele kleuren en we brengen steeds nieuwe opzetplaten op de markt in nieuwe aantrekkelijke vormen. Onze kralen zijn in drie formaten verkrijgbaar:

49 KLEUREN - 2,5 mm Ø

Het kleine formaat van de kralen maakt het mogelijk om heel gedetailleerde en gecompliceerde figuren en patronen te maken. Voor onbegrensde mogelijkheden. Ook veel volwassenen hebben plezier in het maken van motieven met dit formaat kralen in plaats van het maken van kruissteekjes en ander handwerk. Geadviseerd voor 10 jaar en ouder.

65 KLEUREN - 5 mm Ø

Dit formaat kralen is het meest populair bij alle leeftijdsgroepen. Geadviseerd vanaf 5 jaar, omdat kinderen vanaf die leeftijd goed ontwikkelde motorische vaardigheden bezitten. Kinderen en volwassenen hebben veel plezier met deze plastic kraaltjes, of het nu is om ze te rijgen, vast te drukken of te strijken. Het enige wat men nodig heeft is fantasie – maar men kan ook een van de figuren van de voorbeeldbladen of uit de Inspiratieboeken namaken.

GEMENGDE KLEUREN - 10 mm Ø

MAXI is ontwikkeld voor kleine kinderen die grote kralen nodig hebben. Dit formaat is bedoeld voor kinderen van 3-5 jaar. Hun motorische vaardigheid is nog niet geheel ontwikkeld. Het MAXI programma is de perfecte oplossing voor b.v. speelgroepen en kleuterscholen. Om het eenvoudiger te maken voor deze leeftijdsgroep bieden we drie verschillende kleurenmengsels aan met 22 kleuren.


… made in Denmark

Waarom moeten de HAMA kralen gestreken worden? Kinderen vinden het leuk om cadeautjes te maken en ze weg te geven en onze kralen en opzetplaten maken dit mogelijk op een manier die niet duur is. Overal ter wereld hebben ouders en grootouders “meesterwerken” ontvangen – wat mogelijk was door het strijken van de kralen. Deze manier om met onze kralen te spelen is het populairst. We hechten er groot belang aan om te benadrukken dat het strijken altijd door een volwassen persoon moet gebeuren vanwege de hoge temperatuur van het strijkijzer. Omdat de kralen in drie groottes verkrijgbaar zijn dient de strijkhandleiding nauwkeurig te worden opgevolgd en als men HAMA strijkpapier gebruikt garanderen wij steeds een perfect resultaat. Volg de volgende drie eenvoudige regels op:

Zet de kralen op de opzetplaat en werk met de figuur totdat je tevreden bent met het resultaat.

Leg een stuk strijkpapier over de figuur heen en volg de instructies die gelden voor het formaat van de kralen.

Laat de kralen een paar minuten afkoelen, waarna de figuur van de opzetplaat verwijderd kan worden. Nu kan je er mee spelen, voor het raam hangen en dergelijke.


… made in Denmark

Opzetplaten en inspiratieboeken We bieden een grote keuze aan opzetplaten aan en onze “basisopzetplaat”, artikel 234, kan worden samengevoegd zodat men heel grote figuren kan maken. De basis MIDI opzetplaten zijn ook transparant verkrijgbaar. De opzetplaat kan over een voorbeeldblad gelegd worden als dat in een schaal van 1:1 is gemaakt. Alle MAXI opzetplaten zijn transparant zodat het voor de kleintjes makkelijker is om het patroon wat er onder ligt te volgen. Denk eraan: Bij voorzichtig strijken, wat altijd door een volwassene dient te gebeuren, kunnen de opzetplaten steeds opnieuw gebruikt worden!

In onze inspiratieboeken staan heel veel voorbeelden en ideeën en er zijn boeken voor alledrie de kralenformaten.


‌ made in Denmark

Creatief HAMA is een uitgelezen soort speelgoed dat het gebruik van beide hersenhelften gelijktijdig activeert. Speelgoed waarbij de kinderen beide hersenhelften moeten gebruiken is heel zeldzaam.

Leerrijk HAMA kralen bevorderen de hand-oog coÜrdinatie. De kinderen leren de kleuren en leren om ze te combineren, ze leren kleine voorwerpen oppakken en met nauwkeurigheid te plaatsen en ze leren onderscheid te maken tussen verschillende vormen. HAMA vervaardigt opzetplaten met het alfabet en getallen. Daarmee leren kinderen in de leeftijd van 5 – 7 jaar letters en getallen. Er zijn opzetplaten verkrijgbaar in verschillende geometrische vormen zodat de kinderen ook kennis maken met de geometrie.


‌ made in Denmark

Schoon HAMA kralen beschadigen geen kleding of meubels. En mochten er een paar kralen in de wasmachine terecht komen dan worden ze er alleen uitgespoeld zonder schade aan te richten. Als men ons strijkpapier gebruikt, blijven er geen resten op het strijkijzer achter.

Veilig De HAMA producten zijn onderworpen aan relevante veiligheidsproeven. Mocht een kind een paar kralen inslikken is dat niet verontrustend. De kralen zullen het darmstelsel op natuurlijke wijze passeren zonder schade aan te richten, omdat ze zacht zijn en geen scherpe kanten hebben.

Leuk Mooie kleuren, leuke vormen en een stimulans voor de fantasie – daarom vinden de kinderen het leuk!


Men vindt HAMA op het internet op onderstaand adres en HAMA is te vinden in meer dan 50 landen over de hele wereld. De kinderen kunnen lid worden van de “CLUB HAMA� door zich op onze website aan te melden. Hier is ook het hele keuzepakket van de HAMA producten te vinden. Ons doel is om eersteklas producten te vervaardigen. Onze producten dienen een hoog spelgehalte te hebben en leerrijk te zijn zodat ze de creativiteit van het kind prikkelen. Bovendien dienen onze producten te zorgen voor een bevredigend en onderhoudend speelmoment voor het kind.

99106


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.