{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 15

15

Gode råd og tips fra kloakmesteren

Nu kan du søge ekstraordinært tilskud til etablering af solceller for at fremme udbygningen af grøn solenergi.

Du kan med en relativ lille indsats undgå oversvømmelser og store ødelæggelser. Danske Kloakmester giver gode råd her. • Det er vigtigt, at tagrenderne renses for blade. Tjek løbende, da der skal ske store skader på bygningens tagkonkstukton, hvis ikke vandet kan ledes væk.

Ny grøn tilskudspulje til solceller på vej Den nye regering har fokus på grøn omstilling, og der forventes mange grønne tiltag frem mod 2030. En af dem er udbredelsen af grøn solenergi, som nu understøttes af en ny grøn tilskudspulje. I 2030 skal vores CO2 udledning være reduceret med 70%. Det er et ambitiøst mål, og vi skal alle hjælpe til. En mulighed for at give et bidrag kan være at etablere solceller på boligen. For at fremskynde udbygning af solenergi etableres der nu en grøn pulje, hvor alle, der investerer i et nyt solcelleanlæg, kan søge et ekstraordinært tilskud. Tilskudsbeløbet varierer og er bl.a. afhængigt af anlægsstørrelse, egetforbrug og forbrugsmønster, men ligger typisk på et niveau mellem 10.000 – 25.000 kr. i nettobeløb for tilskud og håndværkerfradrag.

• Tjek brønde og tagnedløbsbrønde for sand, jord og blade mindst en gang årligt. Tagnedløbsbrønde er en slam- og sandfangsbrønd, der opsamler regnvand og er tilsluttet afløbssystemet eller en faskine.

Sælg din overskudsstrøm og få håndværkerfradrag

Investeringen er bedre end den har været længe, da du nu har mulighed for at få tilskud og samtidig udnytte håndværkerfradraget. Desuden kan du i dag sælge din overskudsstrøm. Via et elselskab sælger du strømmen på elbørsen Nord Pool til den aktuelle elpris, som varierer hen over dagen og året. Solceller er også den bedste energirenovering du kan udføre på huset. Solceller er kort sagt en rigtig fin investering i miljøet og i din økonomi. Den grønne pulje er begrænset og fordeles efter ”først til mølle” princippet. Læs mere på www.vivaenergi.dk/tilskud

• Dæksler/riste og karme skal holdes fri og renholdes. • Dækslet monteres omhyggeligt på brøndene, så de ikke bliver fyldt med jord, sand eller lign. • Bliver tagnedløbsbrønden også benyttet som overfladebrønd med rist, skal man være opmærksom på, at brøndens slam- og sandfang hurtigere fyldes, og skal dermed renses oftere.

Få et klimatjek – gratis

Det er ofte flere simpel ting, der kan sikre boligen. For at afdække, hvad du kan gøre netop ved dit hus, har nogle af Danske Kloakmestres medlemmer indgået aftale med Naturstyrelsen om at undersøge boliger og rådgiver husejere og klimatilpasning – ganske gratis. Et sådant klimatilpasnings-tjek udføres efter en standardiseret liste og alle kloakmestre, som udfører tjekket, har gennemført et kursus i hvordan man klimatilpasser boliger og kældre bedst muligt. Kontakt din lokale kloakmester hvis du hvis du vil vide mere.

VIDSTE DU AT … En familie på 4 personer kan spare mellem 15 og 25% på deres vandforbrug ved brug af vandbesparende installationer? Armaturer der er berøringsfrie og toilet med betjeningsplader øger hygiejnen og er samtidig vandbesparende.

FÅ EKSTRA SIKKERHED

Gratis service i 5 år *

Vores populære tilbud garanterer dig problemfri drift. Bestil inden d. 12. april 2020 og få 5 års gratis service på din nye stolelift. *Dette tilbud kan ikke kombineres med andre rabatter og gælder kun tilbud givet i perioden 31. januar 2020 til 12. april 2020.

KØR TRYGT OP OG NED I BOLIGEN – en stolelift løser problemet med trapperne botved.dk

Ring nu på 80 37 37 37 og få et uforpligtende tilbud. Se mere på opadtrappen.dk

Med en stolelift genvinder du bevægelsesfriheden i dit hjem, og løsningen koster mindre, end du regner med. Hos Botved kan du både købe og leje. Få klarhed over økonomien og mulighederne – ring 80 37 37 37 og bestil et gratis og uforpligtende konsulentbesøg.

Profile for Hus & Have avisen

Hus & Have Avisen - Februar 2020  

Tilbud, tips og gode råd til huset og have. Februar 2020

Hus & Have Avisen - Februar 2020  

Tilbud, tips og gode råd til huset og have. Februar 2020