Page 16

14

INTERVJU

Razgovarao Zoran Bašić

Vodimo brigu o zdravlju svojih sugrađana Često smo na stranicama našeg časopisa isticali kako Grad Zagreb sustavno i organizirano pristupa unapređenju kvalitete života svojih sugrađana, pa tako i prehrane vrtićke i školske djece kroz Zagrebački model prehrane djece u vrtićima i školama. Zalaganjem i čvrstim stavom prema pravilnoj prehrani mladih, Grad Zagreb sa svojim gradskim uredima zaslužan je što mlijeko i mliječni proizvodi na zagrebačkim zdravim jelovnicima dobivaju zasluženo mjesto kao visokovrijedna hrana. U razgovoru s Romanom Galić, pročelnicom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, povodom deset punih godina

izlaženja časopisa Mlijeko i ja, doznajemo na koji način društvena zajednica može utjecati na formiranje pravilnih prehrambenih navika, osobito kod djece, ali i drugim profesionalnim izazovima koje ova neumorna radoholičarka s lakoćom svladava.

S obzirom na to da obnašate odgovornu funkciju u Gradu Zagrebu, a istovremeno zračite optimizmom i ništa vam nije teško učiniti za dobrobit Vašega stručnog rada, nije li katkad naporno obavljati posao poput Vašeg i kako se rješavate stresa?

Jedna izreka kaže da onaj koji voli svoj posao ni dana u životu nije radio (smijeh). Slobodno mogu reći da sam zaljubljenik svog posla i da se mogu svrstati među one sretnike koji rade ono za što su se školovali i koje s osmijehom dolaze na posao. Svoj rad doživljavam kao neprestanu borbu za bolje sutra, za zadovoljnije i sretnije sugrađane, za olakšavanje teškoća i pomoć svima kojima je ona potrebna. U svemu što radim nastojim pružiti najbolje od sebe. Ali priznajem, nije lako.... Posao koji obavljam odgovoran je i težak. Nemoguće je razdvojiti posao i ostaviti ga kada prođe radno vrijeme (za koje nisam sigurna da uopće i prestaje) i ne misliti o onome što sam danas radila, na koje sam probleme naišla ili kojim sam ljudskim sudbinama svjedočila. Obitelj mi je najvažnija i bez njihove bezgranične potpore i ljubavi ništa ne bi bilo moguće. A stres? Od njega je teško pobjeći ili ga se potpuno riješiti. Obožavam ples i godinama sam ga prakticirala, no sve moje obveze potisnule su ga u drugi plan. Jurnjava s jednog kraja grada na drugi, presing za ispunjavanje svih poslovnih obveza, usklađivanje poslovnoga i osobnog trenutno su jedine moje tjelesne aktivnosti. No, s ljepšim vremenom dolazi bolje raspoloženje i nada da će se prioriteti posložiti onako kako bih htjela, a ples zauzeti važnu ulogu u rješavanju stresa.

Mlijeko i ja 1/2018  

Mlijeko i ja - časopis o značaju mlijeka i mliječnih proizvoda u pravilnoj prehrani.

Mlijeko i ja 1/2018  

Mlijeko i ja - časopis o značaju mlijeka i mliječnih proizvoda u pravilnoj prehrani.

Advertisement