Hervannan Sanomat 21.3.201818

Page 12

HERVANNAN SANOMAT – Keskiviikkona 21. maaliskuuta 2018

12

HERVANNAN Jyri Naskalin nahka- TURKKILAINEN PARTURI rusetit syntyvät Hiusten leikkaus kierrätysnahkasta Jokaisessa rusetissa on nyrkkeilykehästä peräisin olevaa nahkaa

15,-

sisältää kulmakarvojen muotoilun ja hiusten vahauksen

MYÖS ILMAN AJANVARAUSTA! TERVETULOA PALVELTAVAKSI! http//parturihervanta.fi

Hervannan Turkkilainen Parturi

Insinöörinkatu 23, Hervanta • Ma-Pe 9–18, La 9–17 Ajanvaraukset 045 645 4140

Jyri Naskali kiipesi Hervannan Vapaa-aikakeskuksen nyrkkeilykehään mielellään. Sali on tuttu jo vuosien takaa. Satu Lepistö Jyri Naskalin juuret ovat syvällä Hervannassa. Nyrkkeilyurastaankin tunnettu Naskali syntyi Hervantaan vuonna 1983 ja työpaikka isä Jarmon perustamassa perinteikkäässä parturi-kampaamossa löytyy yhä Hervannasta, vaikka koti on ollut Iittalassa jo kolmatta vuotta. Naskalin tie vei ammattikouluun Pyynikille, josta hän valmistui vuonna 2002. Armeija vei Naskalin hetkeksi muualle, sillä aktiiviurheilija kävi armeijan urheilukoulussa Lahdessa. Siinä kiehtoi se, että urheilukoulusta valmistutaan vähintään alikersanttina. Nyt Naskali on RUK:n käynyt reservin vänrikki. Nyrkkeilyurallaan Naskali pääsi kiertämään maailmaa mm. Thaimaan ja Kiinan maailmanmestaruuskisoissa. Suurimpana saavutuksena ja uran kohokohtana Naskali pitää Tammerturnauksen voittoa vuodelta 2004. Hervantaan Naskali päätyi takaisin töihin armeijan jälkeen. Välillä keskustassa työskenneltyään hän palasi Hervantaan töihin vuonna 2007 ja on työskennellyt alueella yhtäjaksoisesti siitä lähtien. – Asiakkaat ovat täällä, kertoo 55 kilometrin työmatkaa edestakaisin ajava Naskali. Työmatka ei tunnu Naskalista raskaalta, sillä matkat kuluvat esimerkiksi äänikirjoja kuunnellen. Ihan joka

päivä Naskali ei Hervantaan aja, sillä osan ajasta vie Naskali Leather-tuotemerkki, jolla Naskali valmistaa asusterusetteja kierrätysnahasta, ja kaksivuotiaan Ansa-tyttären hoito. Tyttären lisäksi perheeseen kuuluvat vaimo Anna-Kaisa ja seitsemänvuotias Onni-poika. Tarina on tärkeä Naskalin nahkarusetteihin liittyy vahva tarina. Hän ei ole koskaan tupakoinut, mutta piippua hän kokeili jonkin aikaa polttaa. Syntyi idea tehdä piipulle säilytyskotelo nahasta. – Sitä kautta aloin työstää nahkaa ja huomasin, kuinka huikea materiaali se on, Naskali sanoo. Kokeilun myötä Naskali alkoi tehdä nahasta kaikkea mahdollista, jopa niin paljon, että vaimo kyllääntyi joka paikassa olevaan nahkaan. Vaimo ehdotti, että Naskali voisi tehdä nahasta jotakin myyntiin. Syntyi Naskali Leather ja trendikäs nahkarusetti, jollainen on nähty muuan muassa jääkiekon MM-kisalähetyksissä itsensä kommentaattori Ville Niemisen kaulassa. – Haluaisin nähdä rusettini linnanjuhlissa. Kun näkee oman kätensä jäljen jossakin, siitä tulee ylpeä olo. Teen rusetit puhtaasti käsityönä, joten jos näen rusettini jossain, tiedän sen käyneen omien käsieni läpi, Naskali sanoo. Rusetin valmistukseen liittyy noin 25 eri työvaihetta, jotka Naskali tekee

kaikki itse. Hän leikkaa nahan käsin sapluunan avulla, liimaa ne kokoon, tekee tikkauksien reiät käsin ja ompelee rusetit. Nahka desinfioidaan ja puhdistetaan ennen käyttöä, sillä se on 100-prosenttisesti kierrätysnahkaa. Siihenkin liittyy oma tarinansa, sillä jokaisessa rusetissa on ”nyrkkeilynahkaa”- nyrkkeilyhansikkaiden, -säkkien tai kypärien nahkaa. Mallistossa on neljä eri rusettimallia ja viides julkaistaan nyt. – Tarina on tärkeä. Sillä varmasti erotun muista valmistajista, että siinä on nyrkkeily taustalla. Rusetti on miesten asusteista periaatteessa kaunein ja feminiinisin, mutta nahka ja nyrkkeily luovat sille vastapainon, Naskali sanoo. Hän sanoo aina olleensa intohimoinen käsillä näprääjä. Jos Naskali lähtee viikon lomalle, sormet syyhyävät jo, että jotakin pitäisi päästä jo tekemään. Suurin nautinto nahkarusettien teossa on itse valmistusprosessi, vaikka työhön toki kuuluu muutakin sähköpostien lähettämisestä markkinointiin. Miesten pukeutumiseen Naskali haluaa tuoda uusia ideoita, mutta muistuttaa, että nahkarusettia voivat käyttää myös naiset. – Toivon, että miehetkin uskaltautuisivat rohkeasti pukeutumaan asusteisiin. Pukeutumisen ei tarvitse olla jäykkää, se voi olla leikkisääkin. Tavoitteeni on kansainvälisillä markkinoilla, sanoo Naskali.

TULE MUKAAN PARHAASEEN SEURAAN!

Chitalada Finland on Pirkanmaan vanhin ja menestynein THAINYRKKEILY- (MUAYTHAI), POTKUNYRKKEILY- JA KRAV MAGASEURA, joka on toiminut menestyksekkäästi jo 40 vuotta. Vaikka ottelijamme ovatkin saavuttaneet lukuisia mestaruuksia niin SM-, PM-, EM- kuin MM-kilpailuissa ja -otteluissa niin suurin osa harrastajistamme on mukana kuitenkin ihan kuntoilumielessä. Menestyksemme ja kokemuksemme takaavat kuitenkin sen, että saat varmasti laadukasta ja asiantuntevaa opetusta!

SUOSITUT PERUSKURSSIMME ALKAVAT JÄLLEEN PERUSKURSSI-ILMOITTAUTUMINEN JA ENSIMMÄISET HARJOITUKSET: (1. harjoituskerta on ilmainen)

Keskusta: Puutarhakatu 12, Ti 10.4.2018 klo 20:00 Hervanta: Vapaa-aikatalo (Sali 136) Ti 10.4.2018 klo 17:00 Keskusta: Puutarhakatu 12, Ma 9.4.2018 klo 17:00 Keskusta: Puutarhakatu 12 Voit tulla mukaan joka lauantai klo 11:45 Keskusta: Chitaladan sali, Puutarhakatu 12 Ti 10.4.2018 klo 17:00 Tarjoamme peruskurssimaksulla jäsenillemme kerran viikossa ohjatun kahvakuulaharjoituksen sekä MMA/Lukkopainiharjoituksen. Tule mukaan! Tied. 040-540 8426 tai 040-828 4066 Huom: Meillä käy SMARTUM-, TYKY- ja VIRIKE-setelit yms.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.