__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 20

Nu prøver Mor så med at forhandle med barnet: “Hvis du får de blå sko, så får du en is. Dårlig idé! Selv om dette skulle ende med køb af de blå sko, vil Mor føle, at hun har tabt, og pigen vil altid hade skoene lidt. Men det at købe sko, spise sammen og lignende er ingen kamp-arena, men muligheder for hyggelige samværsstunder.

er ret ulækkert med alt det tøj med afførring på. Hvad kan jeg gøre? Jeg er ret desperat efterhånden. Han er min yngste af 4 drenge, og de andre 3 har aldrig gjort sådan og har alle haft rimelig nemt ved at blive renlige. Men mindstemand giver mig grå hår i hovedet efterhånden. SVAR

Barnet vil jo gerne have de blå sko, men magter ikke at bryde ud af den konflikt, hun har bragt sig selv i, fordi hun på vej til skobutikken tænkte på hendes kammerats røde sandaler. Måske udvikler situationen sig uheldigt. Pigen begynder at skrige og skabe sig, hun smider sig ned eller slår på Mor. Måske begynder andre kunder eller ekspedienten at forsøge at mægle. Alt går op i en spids. Mor og datter ender med ikke at købe nogle sko og forlader butikken sure og kede af det og med en følelse af nederlag for moren.

Din søn er sund og rask, lad os slå det fast. Han har gennemskuet dig og personalet i børnehaven. I reagerer på hans “provokation” på en for ham “herlig” måde, og derfor bliver han ved. I kan garanteret ikke lade være med at kommentere ham, når I rengører ham og skifter tøj. Han får opmærksomhed. Det kan være det, han søger efter. Hvem ved. Der behøver ikke være et eneste motiv bag hans handling.

Du kan give ham ble på igen, men jeg vil tro, at han tager den af, når han kan komme til det. Han har lært, det er rart at være uden ble. Jeg tror ikke, det er det rigtige at gøre. Måske kan det ligefrem ødelægge hans øvrige kontrol af vandladning.

I kan garanteret ikke Prøv i stedet dette: Mor finder lade være med at kom2-3 par sko, der passer i pris og stil med både barnets og forælmentere ham, når I rengører drenes ønsker. Mor stiller nu ham og skifter tøj. Han får skoene frem og siger: “Nu kan opmærksomhed. Det kan du selv vælge mellem disse sko”. være det, han søger Barnet føler, at det bliver respekteret, og har lov til selv at have en Det er vigtigt, at I lægger en fælles efter. Hvem ved. mening. Hun kan nu frit vælge de blå strategi sammen med børnehaven. sko, uden at hun føler, at hun led nedDe har prøvet det mange gange før og erlag. må kende til metoder, der lykkes bedre end andre. Det kan være faste toilettider, for I ved sikkert, PROVOKERER MIN SØN NÅR HAN hvornår han står og laver i bukserne foran jer. LAVER STORT I BLEEN?

Min søn på 3½ år ville for 5 uger siden ikke have ble på mere, hvilket jo er dejligt. Vi tog den af, men han har aldrig endnu lavet på WC, kun tisset. Det er jo også normalt, at det kan tage lidt længere tid med det end at tisse, men de sidste uger har han gjort det lige foran en og bare grinet af det bagefter. Han gør det samme i børnehaven, og de siger, at det virker som om, han gør det i ren provokation. Men hvorfor? Der er ikke sket noget nyt i hans liv, så det kan ikke være det, han reagerer på. Men jeg er træt af det og har mest lyst til at forsyne ham med en ble igen, for jeg synes, det

Hvis I først sætter ham på potten, når han begynder at trykke, vil han stoppe op og holde igen, til han får et øjeblik for sig selv, hvor han vil gøre det i bukserne. I kan lade ham beholde de snavsede bukser på lidt længere, end du/I ellers ville have gjort. Eventuelt til han selv beder om at blive skiftet. Eller I kan prøve at ignorere det helt og blot skifte ham uden nogen form for kommentarer eller rynken på næsen. Uanset grunden, gør jeres dreng det ikke med en bestemt bagtanke. Han er lige så lidt klar over, hvorfor han gør det, som du kan forstå hans handling. Tro mig, det stopper lige så pludseligt en dag.

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #13  

13. udgave af DIT BARN - magasinet om de skønne unger.

DIT BARN #13  

13. udgave af DIT BARN - magasinet om de skønne unger.

Profile for freemags
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded