FØLELSENE fra glad til gråt

Page 1

S L E E N L Ø E F INNHOLD: fra glad til gråt

VELKOMMEN!.............................4 GLAD....................................7 TRIST..................................25 SINNA...................................43 REDD...................................61 FLAU.................................... 79 TRIST GLAD SJALU..................................97 SJALU

KJÆRLIGHET.........................115 FLAU KJÆRLIGHET SINNA

REDD

Stéphanie Couturier og Maurèen Poignonec


VELKOMMEN! Alle har mange følelser i løpet av en dag. Både store og små. Det er helt vanlig. I denne boka får du spennende og morsomme historier som er fine å snakke om. Du møter blant andre Thea, som elsker å vaere på besøk hos besteforeldrene sine. Men når hun må dra, kommer DEN TRISTE LILLE KLUMPEN. Leo er litt grinete når han våkner. Etter hvert blir han så sinna at han nesten koker. Da kommer SINNATAGGEN. Når Henrik er på hytta på fjellet, har han det helt supert, og da dukker GLAD–KONGEN opp. Lilja ligger i senga og får ikke sove. Da kommer DEN SKUMLE REDSELEN. Klarer hun å jage den bort? Aksel skal på tur med bare fremmede barn. Da kommer LILLE FLAU, og Aksel vil helst bare vaere usynlig.

4


Janne er veldig glad, for det er bursdagen hennes, men så skjer det noe som gjør at hun blir grønn av misunnelse, og DET GRØNNE SJALUSI– MONSTERET dukker opp. Hvordan skal hun få det bort? Herman er redd for at familien ikke er glad i ham lenger. Da forklarer pappa ham at DEN SØTE KJAERLIGHETEN alltid er i familien, selv om man kanskje ikke alltid ser den så lett. Kanskje du kjenner deg igjen i noen av historiene? Og kanskje du kan hjelpe barna med å takle følelsene sine? Det er ikke alltid så vanskelig! Når du kjenner igjen følelsene hos deg selv og andre, er det lettere å forstå andre mennesker. Det kan også hjelpe dere med å bli GLADE igjen.

5GLAD


I dag er Henrik i SKIKKELIG GODT HUMØR! Han skal ta toget til fjells med mamma, pappa og vennen Jonas. De leier en hytte hvert år i vinterferien. 8


Henrik har tenkt å stå på ski, ake og ha snøballkrig med de andre barna som er der hvert år. Han har sommerfugler i hele kroppen! 9


Endelig er de framme! Henrik setter seg på en benk sammen med Jonas. GLAD–KONGEN får også plass på benken. Henrik har det HELT SUPERT.


Det ser ut som om fjellene er dekket med krem! — Kom, Jonas! Vi sjekker om de andre har kommet fram til hytta.


Jørgen og Stine er der allerede. De er SUPER–GLADE for å se dem igjen! — Snøballkrig! roper Henrik. 12


Alle løper rundt og ler og kaster snøballer! Henrik har aldri hatt det så gøy!

Husker du en gang du var SKIKKELIG GLAD? Hva gjorde du da?


Om kvelden leser pappa en morsom nattahistorie. Etterpå forteller han om alle rampestrekene han fant på da han var barn.

14


Henrik er glad. Pappa gir dem en stor klem. Klemmer er noe av det beste som fins, syns Henrik! GLAD-KONGEN sniker seg opp i senga.

ET LITE TIPS: Klemmer er gode, og varmer både utenpå og inni kroppen. De gir deg en god følelse.TRIST


Thea og Sondre setter seg i et hjørne av skolegården og spiller en klinkekule–lek. Thea leder, og syns det er gøy. Men Sondre kan vaere en dårlig taper. Og nå blir han sur.

Thea vinner, og Sondre eksploderer: — Du jukset! Du er ikke vennen min lenger! 34


Sondre er SUPER–SINNA og går sin vei. Thea gråter. Hun skjønner ikke hvorfor han ble så sint på henne. Hun har ikke gjort noe galt, det er URETTFERDIG!

HVA MED DEG? Har du følt deg trist etter at du har kranglet med en venn?


Når skolen er ferdig, kommer Sondre bort til Thea. — Unnskyld, Thea, jeg var en dårlig taper. Jeg er lei meg for at du ble trist. Vil du bli med og leke i parken? Lover å vaere snill! 36


Thea er lettet. Hun liker ikke at noen er sinte på hverandre. Sondre og Thea tar igjen Kalle og Ida, og sammen løper de om kapp i parken.

ET LITE TIPS: Så gøy ! GLAD-KONGEN blir med på leken!

Hvis du kjenner deg trist, er det lurt Å VÆRE sammen med noen! Venner og familie KAN lokke fram smilet DITT igjen!SINNA


Når Leo våkner, kjenner han seg litt GRETTEN. Denne dagen er helt DUSTETE! .


ET LITE TIPS: Hvis du føler deg i dårlig humør når du står opp, kan du prøve noe lurt: Strekk deg så lang du er, pust langsomt ut, og gi en stor klem til mamma eller pappa.


Små barn har ofte STORE følelser. Her får de hjelp til å snakke om følelsene, og takle dem: 7 spennendeI fortellinger somidrettsdag. både små og store kan kjenne seg igjen i ... dag er det En flott gavebok med historier å snakke om hver dag i en hel uke.

Leo gruer seg litt, for det er ikke alle øvelsene han klarer, og han har veldig lyst til å vinne.

HAR DU LEST DISSE? ISBN: 978-82-8373-102-6

Passer perfekt for barnehagebarn og småskolebarn: 3–7 år. 2–6 år

3–6 år

9 788283 731026

www.fontini.no


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.