Beast Quest 2: Sjøormen Sepron

Page 1

SJØORMEN

SEPRON

ADAM BLADE


Isslettene

2

ens k k g ko

Sk re s

Vesterhave t

Fjellene nord

i


De ene midtre slett

te n e Gresslet

Kong Hugos slott

B y en

Errin

D buk en ten de

el

elve n

3PROLOG Fiskebåten vugget sakte i bølgene. Calum løsnet tauet og slapp ned seilet. Faren hans begynte å hive ut garnet. Han plystret lavt mens han arbeidet. «Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor vi gidder», knurret han. «Vi har ikke fanget noe som helst på en hel måned!» «Du vet hva de sier», svarte Calum. «Sjøormen har skremt bort fisken.»

11


Faren snøftet. «For noe tull! Sjøormen er her for å hjelpe oss.» Calum grøsset litt og så seg rundt. Havoverflaten var helt blank, bortsett fra ved et lite, steinete skjær rett ved stranden.

12


Da de dro inn garnet, var det tomt. «Det er ingen vits», sukket faren. Han kastet garnet uti igjen. Calum så at det sank ned i dypet. Plutselig fikk han øye på noe rart mellom båten og stranden. Det så nesten ut som om sjøen kokte. Så begynte det å boble hissig, og skum og bølger slo mot skjæret. «Pappa, se!» ropte han og pekte. «Der borte!» Faren snudde seg for å kikke, men måtte klamre seg fast fordi båten begynte å vugge faretruende. Plutselig steg et enormt, grufullt hode og en lang slank hals opp av vannet. Det var dekket av tykke regnbuefargede skjell og skall. Et gyllent halsbånd glinset i solen, og en skinnende kjetting strakte seg fra halsbåndet og ned i vannet. «Å! Hva er det der?» ropte faren. Calum hev seg etter tauet for å heise seilet, men det var for sent.

13


Monsteret krummet nakken, og det kolossale hodet ruvet over båten. Gutten stirret opp i de digre, sinte øynene, som så ut til å lyse av kald ild. Monsteret åpnet gapet! De lange, buede tennene knakk båtmasten tvert av, og splintene skyllet ned over dem som regn. Båten veltet, og sjøvannet slo over Calum. Han krøp sammen med armene over hodet, og knep igjen øynene. Brølet fra sjøormen overdøvet alle andre lyder …

14
Tom var allerede så våt etter sjøsettingen av båten at han ikke hadde lagt merke til det. «Tjæren har ikke hatt tid til å stivne ordentlig», sa Helene. «Vi er nødt til å få båten opp på stranden igjen så vi kan reparere den.» «Vi kan ikke dra tilbake til landsbyen!» sa Tom. «Gi meg åren din. Jeg kan ro mens du øser. Vi prøver å komme oss i land på den steinete øya.» Helene begynte å ro igjen, mens Tom krummet hendene og øste vann ut av båten. Øya kom stadig nærmere, og Tom oppdaget en smal stripe med småstein mellom to taggete klipper. «Der!» ropte han. Vannet slo faretruende mot steinene mens Helene rodde mellom dem. Hun måtte anstrenge seg for å holde stø kurs. Båten vugget og gynget i bølgene. Til slutt skrapte bunnen av båten mot småsteinene. Helene sukket lettet og dro inn årene. Begge spratt i land og halte båten opp av vannet.

81


Sollyset ble stadig svakere, og panikken grep Tom. Det var bare mørke rundt ham! Han kom aldri til å klare å holde pusten lenge nok. Han kom til å drukne! Det eneste han ville, var å snu og svømme tilbake mot lyset igjen. Så tvang han seg til å være rolig. Han kunne ikke snu. Dette var oppdraget hans. Ingen andre kunne hjelpe fiskerne å befri kongedømmet Avantia fra den farlige Sepron. Med sikre, sterke tak svømte Tom videre nedover.


Så fikk han øye på et gyllent lys. Det var lenken til Sepron! Tom fulgte den nedover. Lenken førte ham gjennom bølgende blader av sjøgress, som bøyde seg sakte til side da Tom trengte seg fram mellom dem. Stimer av knallblå fisk svømte forbi ansiktet hans etter hvert som han kom dypere ned. Brått svømte de sin vei, som om de visste hva som kom til å skje. Der nede strakte klynger med koraller seg opp fra havbunnen. Mellom korallene lå Sepron.


EN GIGANTISK SJØORM. ET UMULIG OPPDRAG. TO HELTER SOM KAN REDDE VERDEN. De magiske monstrene som hersker i Avantia har blitt ville. Framtiden til kongeriket ligger i hendene til to unge helter. Men kan Tom og Helene klare å stoppe et monster som lever på havets bunn? Bli med på en eventyrlig ferd full av spenning og magi!

Beast Quest-serien er spennende bøker som er lette å lese, om modige barn, fantastiske vesener og kampen mot det onde. Passer perfekt for både gamere, bokslukere og gutter og jenter som kanskje ikke leser så mye.

Les også:

ISBN: 978-82-8373-127-9

9 788283 731279

www.fontini.no


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.