Inspirasjonsbok 3

Page 1

DER LIVET LEVESDER LIVET LEVES


Ti sekunder med ro og fred Helt til lillesøster skjønner det Mamma hun har gjemt seg vekk I hagen bak vår største hekkDER LIVET LEVES Ren inspirasjon fra Fjogstad-Hus 20©17 Fjogstad-Hus AS | 1. opplag Design/lay-out: ENSIGN www.ensign.no 3D visualiseringer: Ensign 3D Tekst: ENSIGN, Hege Hopen og Tor Bjarne Olsson Foto: Joakim Bjerk, Sindre Ellingsen, Kristin Nevøy, Marius Tjessem, Anne Lise Nordheim, Stavanger Byarkiv, Susanne Solsvik og GettyImages Foto forside: GettyImages | Foto bakside: Johner / NTB scanpix Trykk: Gunnarshaug

Fjogstad-Hus AS Hovedkontor: Brannstasjonsveien 8, 4312 Sandnes Telefon: 51 97 17 00 | post@fjogstad-hus.no Ryfylke: Nedre Barkvedvegen 4, 4100 Jørpeland www.fjogstad-hus.no


Der livet leves

INNHOLD KAPITTEL 1 Inspirasjonsboliger, side 14 KAPITTEL 2 Rehabilitering og ombygging, side 102 KAPITTEL 3 Rette sorten, side 134 KAPITTEL 4 Prosjekter, side 140 KAPITTEL 5 Inspirasjon fra samarbeidspartnere, side 166

7


8

Fjogstad-Hus


Forord

DET SKAL MANGE TIL FOR Å BYGGE ET GODT HUS Boken du holder i hendene er ikke en vanlig huskatalog. Den viser riktignok eksempler på mange flotte hus. Vi kan gjerne bygge et av disse for deg, men vi kan mye mer enn dette. Vi er et av landets eldste byggfirma, kanskje til og med det aller eldste. Røttene våre går tilbake til midten av 1800-tallet. Siden den gang har vi bygget over hele landet. På begynnelsen av 1970-tallet dro vi til og med til Shetland og Hebridene, der vi etter hvert satt opp mange boliger i det værharde klimaet. For mange på disse øyene er fortsatt Fjogstad det samme som kvalitetshus bygget i tre. Gjennom alle disse årene har vi lært mye, men det viktigste er at vi oppnår de beste resultatene sammen med andre. Vi har satt ord på dette gjennom vår visjon «sammen skaper vi verdier». Visjonen viser hva som er aller viktigst for oss. Det er gjennom denne vi strekker oss for å gjøre samarbeid til vårt sterkeste virkemiddel for å oppnå den beste kvaliteten. Verdiene våre er «kunnskapsrik, velvillig og framoverlent». Disse verdiene er vår garanti til deg som kunde

– en garanti for at vi vil gjøre vårt beste, ta godt imot deg og ikke minst at vi skal levere med de mest moderne verktøy og metoder som finnes. Vi er et gammelt selskap fullt av nytt. Kulturen vår heter Rette sorten, og det er gjennom kulturen vi sikrer at verdiene våre etterleves. Det er Rette sorten vi står opp for hver eneste morgen. Den som er Rette sorten jukser ikke. Tvert imot, Rette sorten sørger for at vi er bransjeledende – enten det dreier seg om kvaliteten på det vi bygger eller din opplevelse som vår kunde. Når vi sier at det skal mange til for å bygge et hus sikter vi ikke minst til deg som kunde. Uten en god dialog med deg blir det ikke et godt sluttresultat. Det gjelder enten du starter byggearbeidet sammen med en av våre dyktige arkitekter eller trenger hjelp av en flink håndverker til viktige avklaringer underveis. Uten fornøyde kunder er vi ikke Rette sorten, så enkelt er det. Som kunde hos Fjogstad-Hus har du lov å forvente det beste – over hele fjøla. Det er sammen med deg vi skaper verdier.

Torstein Fjogstad, Adm. direktør Fjogstad-Hus

9


10

Fjogstad-Hus

TRADISJON, ERFARING OG NYSGJERRIGHET Egen bolig er sannsynligvis den største investeringen du gjør i livet. Her skal du og dine bo i mange år. Boligen skal være en trygg ramme om livet ditt gjennom flere livsfaser. Ikke minst må du ha en god følelse for at investeringen er trygg. At byggefirma leverer det avtalte produktet til riktig tid og kvalitet. Da er det ikke tilfeldig hvem du velger å samarbeide med om byggingen. Til oss har kundene kommet med sine husdrømmer siden 1903. Vi har bygd mer enn 6.000 hus. Det gir oss en unik erfaring. Erfaring som ikke gjør oss gammeldagse eller kjedelige - den gir oss kunnskap. Vi holder fast på tidligere tiders krav til kvalitet, men kombinerer det med nye krav til moderne, tekniske løsninger.

Vi er glad i faget og håndtverket vårt, og har som mål å være best. Det betyr at vi er opptatt av å oppdatere oss på nyutvikling. Vi har jobbet mye med energieffektive løsninger, og er utrolig stolte over at passivhusene våre på Rossåsen i Sandnes fikk prisen som Norges beste boligprosjekt i 2012. At vi er en lokal bedrift, har nok inspirert oss til å legge oss ekstra i selen for kundene våre. Vi skal treffes og se hverandre i øynene i mange år etter at huset er ferdig. Vi skal passere boligene vi har bygd og kjenne stolthet lenge etter at huset ble overlevert.

VISSTE DU AT... …Alle våre byggeprosjekt starter med et formøte med kunden for å kartlegge drømmer, ønsker og behov? Etter en god prat, lager våre arkitekter et skisseforslag til løsning. Vi er også med ut på tomten for å se hvilke muligheter som finnes. Når vi er enige om de store trekkene, starter den kjekke prosessen med å få detaljer på plass! Vi er overbevist om at den gode prosessen skiller oss ut fra konkurrentene våre, og at egne arkitekter er en av våre viktigste suksessfaktorer. Spør gjerne en av våre kunder!


Der livet leves

11


12

Fjogstad-Hus


Der livet leves

DER LIVET LEVES Hva er viktig for deg? Hvordan vil du ha det? Når du skal bygge eller rehabilitere en bolig, er det en fantastisk prosess du går inn i. Tenk å få muligheten til å starte med blanke ark og fylle dem med drømmer og minner. Drømmer om nærhet og hygge med de du er glad i. Drømmer om funksjonalitet og løsninger som gjør hverdagen enklere. Drømmer om spennende arkitektur som skaper stolthet og glede. Drømmer om en frisone til å slappe av og nyte privatlivet. I den prosessen er det godt å støtte seg på noen som har kunnskap. Noen som er interessert i deg og dine drømmer. Noen som har erfaring og evne til å løse utfordringer.

Våre arkitekter tar seg tid til å bli kjent med kundene. Til å lytte og forstå. Hver kunde er spesiell. Sammen finner vi den løsningen som passer til deg, din familie og hustomten. Deretter sørger vi for nødvendige søknader og godkjenninger for å komme i gang med byggingen. Vår kompetanse og erfaring er din trygghet på at dine ønsker og behov blir ivaretatt helt fra første skisse og første møte. Når alt det formelle er på plass, tar dyktige håndverkere og byggeledere over, og loser prosjektet trygt i havn. Og snart kan du flytte inn i drømmehuset ditt... Sammen utvikler vi boligen akkurat slik du vil ha det. Boligene i denne boken gir deg kanskje den rette inspirasjonen. Så hjelper vi deg med resten.

13


14

Fjogstad-Hus

KAPITTEL 1 INSPIRASJONSBOLIGER


Inspirasjonsboliger

RETT OG SLETT REN INSPIRASJON Det begynner med tomten. Stor eller liten, flat eller skrå, med utsikt eller midt inne i en tett bebyggelse. Uansett er det din egen bit av Norge. Et stykke land som skal gi rom til drømmeboligen. I denne boken presenterer vi et stort og spennende utvalg av boliger. Tegnet og tilpasset våre kunder. Noen av husene vil gjerne passe perfekt på din tomt, men ofte må det tilpasninger til. Et hus som er presentert på en flat tomt, finnes kanskje i varianter for skrå tomt. Spør oss gjerne om det. Hvordan kan du få en optimal utnyttelse av tomten, hvor er de beste solforholdene, hvor er det lunt, hvor er utsikten? Vi blir med ut på tomten, og sammen finner

vi den beste løsningen. Et Fjogstad-Hus skal både ha tiltalende arkitektur og en funksjonell, god innvendig løsning. Du som bor der skal kjenne stolthet. Spennende materialvalg setter særpreg på huset. Tre, glass eller betong? Hvilken stil liker du? Hvor mange rom vil du ha? Flere mindre oppholdsrom eller et stort allrom? Kanskje en utleieleilighet hadde vært greit? Har du plass til eller lyst på treningsrom, kontor, hagestue eller din egen vinkjeller? Det er også lurt å tenke litt framover. Dagens behov og ønsker er en sak, men vil dette være forandret om noen år? Se mulighetene, drøm deg bort og kos deg med inspirasjonsboken!

15


16

Fjogstad-Hus

DEN FUNKSJONELLE DRØMMEBOLIGEN Alt du trenger og det lille ekstra

170 1

Unik arkitektur og løsninger gjør dette til drømmeboligen med stor D.


Inspirasjonsboliger

17

Har du en stor tomt med utsikt kan dette vĂŚre boligen for deg. Her er det mye og store vindusflater som slipper inn mye lys og flott utsikt. I tillegg har boligen en praktisk leilighet med fire soverom. Villaen har med andre ord alt.


Fjogstad-Hus

18

BRA:

460 m2 LEILIGHET UTGJØR:

100 m2 SOVEROM:

170 1

7-8

Muligheten er mange i denne store, innholdsrike eneboligen. Her er for eksempel godkjent leilighet med hele fire soverom. Dobbel garasje i to plan mulighet for fem stuer og åtte soverom. I tillegg en fasade og en arkitektur som gjør denne boligen til noe helt unikt. Kjekke balkongløsninger til soverom, stuer og ikke minst en stue og et kjøkken med plass til så mange venner du kan tenke deg. Boligen har alt, og litt til.


Inspirasjonsboliger

19

ng lko Ba

2. etasje

Stue

Bad

WIC

Balkong

TV-Stue Sov

Stue

1. etasje Stue/sov Atelier

Hovedinngang

Bad

Soverom

Soverom

Bad

Hage Stue

Garasje WC

Sluse

Vask/Teknisk

Soverom Soverom

Balkong

Bod

Underetasje

Bod Mediarom Bad

Garasje

Soverom Vinkjeller Soverom

Bad

Bod/teknisk

Vaskerom Bod

Stue/Kjøkken

Sov. Sov/ kontor

Trimrom Kontor


20

Fjogstad-Hus

ELEGANT BOLIG MED GODE LØSNINGER Ny enebolig på Våland Ikke lange biten fra Vålandstårnet og Universitetssykehuset ligger Pastor Brekkes vei 6b. Det som tidligere var en stor hage rommer nå en flott, innholdsrik og elegant villa. – Vi hadde gått med byggeplaner en stund, forteller May-Helen Slagstad. – Faktisk så var vårt første møte med Fjogstad-Hus og Tom Rune Tjelta for en del år siden. Da ønsket vi noen råd og tips for et fremtidig nybygg på en tomt vi skulle overta. Vi ble møtt på en hyggelig og profesjonell måte. Vi hadde også hørt mye positivt om Fjogstad-Hus. Blant annet at det var et seriøst firma som var kjent for å levere kvalitet. Det at kjemien med Tom Rune stemte gjorde derfor valget enkelt når vi skulle bygge drømmeboligen vår her, smiler hun. May-Helen og Bjørnar viser stolt frem boligen sin. – Vi er spesielt fornøyd med andre etasje. De store vinduene gir mye lys og god romfølelse. Og ikke minst nydelig utsikt mot Lifjell, konstaterer Bjørnar Lund. De trekker begge frem samarbeidet med arkitekten. – Det var en behagelig prosess. Vi hadde våre ideer om rom og hvordan vi ville fordele det over de tre etasjene. Vi ble hørt og arkitekten traff så og si på de første skissene, sier May-Helen. – Jeg må bare si at Astrid er utrolig flink, skryter Bjørnar. – Hun har vært på i hele prosessen og gitt oss en bolig vi virkelig er stolt over. Boligen på Våland er på snaue 180 m2 BRA. Den går over tre plan. Du setter foten inn i boligen i første etasje. Her finner du tre soverom, bad og praktisk biinngang med vaskerom. Går du ned en etasje er det et fjerde soverom og et stort, innbydende bad. Her er også et gjesterom, som i dag benyttes til en hagestue, god bodplass og

Familien Lund Slagstad i deres nye bolig.


Inspirasjonsboliger

21

Trekledning i to ulike retninger og plater skaper kontraster i fasade og gir boligen et flott sĂŚrpreg.


Fjogstad-Hus

Boligen her et spennende, arkitektonisk særpreg. Inngangspartiet er enkelt og rent. Praktisk garasje med bod i bakkant. Familiens katt trives godt i den nye boligen.

et teknisk rom, eller kanskje et vaskerom i fremtiden en gang. I øverste etasje ligger stuen med åpen kjøkkenløsning. De store vinduene. Den lyse gode følelsen. Og et kontor. Praktisk og flott. Ja, for ikke å glemme takterrassen. Med utsikt mot Lifjell. Og prikken over i’en. Den ekstra takhøyden i rommet. – Det er fantastisk å bo i drømmeboligen, stråler May-Helen. – De gode planløsningene, mye lys og masse plass gjør det veldig lett å trives her. Mannen Bjørnar nikker. Familien Lund Slagstad er fornøyd med hele prosessen. – Byggeprosessen var som forventet, sier Bjørnar. – Her var ingen overraskelser. Vi hadde en grundig gjennomgang av prosessen hos Fjogstad-Hus i et av de innledende møtene. Deretter tok byggeleder over stafettpinnen og ledet prosjektet vel i havn. – Under hele prosessen hadde vi god kommunikasjon med byggeleder, smetter May-Hele inn. – Vi ble hørt og tatt godt vare på. Og så må jeg skryte litt av tømmermennene. De var veldig dyktige. De levde definitivt opp til det positive vi hadde hørt på forhånd, sier Bjørnar.

Boligen er flott innredet. Det er lyse vegger, en-stavs eikeparkett, lekre bad, flotte detaljer. Hvitmalt trapp med eiketrinn. Utvendig har boligen trekledning med plater for å skape brudd i fasaden. Det forsterker boligens særpreg og alt er ganske så gjennomført. Ute i hagen er trampolinen i ferd med å pakkes ned. Nå skal boligen nytes inne. Hele høsten og vinteren. – Det er ikke mye som slår den gode følelsen av å flytte inn i en splitter ny bolig, mener Bjørnar. - Det var jo dette vi har planlagt og drømt om, sier May-Helen. Vi spør, om enn litt forsiktig, om familien kunne tenke seg å bygge en ny bolig igjen om de fikk sjansen. – Ja, sier paret i kort. – Uten tvil, ler May-Helen. Alt har gått så greit. Det har vært så kjekt å være del av en prosess der vi har tatt våre tanker til en tegning, og så fått det bygget. Skulle gjerne bygget igjen, men da måtte det vært med Fjogstad-Hus, avslutter May-Helen før hun vinker oss forvel og går inn for å nyte drømmeboligen sin videre.


Inspirasjonsboliger

Et lyst og innbydende bad med flott innredning, stramme linjer og badekar for deilig avslapping.

23


Fjogstad-Hus

24

Garasje 26,0 kvm

1.etasje

Vask 7,3 kvm Hall/trapp 16,7 kvm

Sov 3 9,9 kvm

Sov. 2 8,4 kvm

Sov. 1 14,9 kvm

Bad 4,6 kvm

Kontor/gjesterom 8,3 kvm

Stue/kjøkken/trapp 43,8 kvm

170 2

2.etasje Takterrasse 12,5 kvm

Kontor/gjesterom 8,3 kvm

Stue/kjøkken/trapp 43,8 kvm

Takterrasse 12,5 kvm

Underetasje Vask/teknisk 7,1 kvm

Gang/trapp 9,0 kvm

Bad 7,8 kvm Soverom 12,3 kvm Vask/teknisk 7,1 kvm

Gjesterom 13,8 kvm

Gang/trapp 9,0 kvm

Bad 7,8 kvm

Bod 7,3 kvm

Gjesterom

Bod 7,3 kvm

Bod 5,7 kvm


Inspirasjonsboliger

25

Fasader

PDF created with pdfFactory trial version www.pdffactory.com

PDF created with pdfFactory trial version www.pdffactory.com


Fjogstad-Hus

170 3

26

BRA:

244 m2 LEILIGHET UTGJØR:

40 m2 SOVEROM:

4-5

STOR ENEBOLIG MED GODKJENT HYBEL ELLER PRAKTIKANT BOLIG Innholdsrik og tilpasningsdyktig En innholdsrik bolig med mange spennende detaljer. Inngang til hovedetasjen. Her med stue og kjøkken på formidable 73 kvadratmeter. Utgang fra stuen til terrasse som er delvis overbygget. Praktisk biinngang med vaskerom. Undertasje med egen hagestue, hovedsoverom med walkin-closet, stort bad og god bodplass. Egen hybel til utleie, eller et supert sted for husets ungdom med opplegg til kjøkken, eget bad og inngang. Bod under garasjen som hobbyrom eller meget god lagringsplass.


Inspirasjonsboliger

27

Hovedetasje

Kontor 9,3 kvm

Bad 5,1 kvm

Vask/Bi-inng 7,2 (11,3) kvm

Garasje

Stue/Kjøkken 73,4 kvm

Terrasse 22,5 kvm

Underetasje med hybel/leilighet

Bad 9,0 kvm

Bod 4,6 kvm

Sov 9,3 kvm

Sov 11,3 kvm

Gang/Trapp 8,2 kvm

Hagestue 21,2 kvm

Gard 11,3 kvm

Fasade

Bad (Tekn) 8,0 kvm

Gard/Bod 2,6 kvm

Evt. Bod Hybel

Stue/Kjøkken/Sov 28,0 kvm Sov 9,7 kvm

Bod


28

Fjogstad-Hus

FAMILIEBOLIG MED LEILIGHET Boligdrømmen kan realiseres med leieinntekter

170 4

Her har arkitekten blandet flere ulike materialer for et spennende og stilig uttrykk. Her har du mulighet til å realisere boligdrømmen. Med en leilighet på 60 m2 i boligen, så har du gode utsikter til sikre leieinntekter. Hoveddelen av boligen har hele fire soverom, kjøkken og stue på nesten 80 m2 og ikke minst en stor takterrasse over den doble garasjen. Praktiske løsninger og spenstig arkitektur gjør denne boligen meget attraktiv.


Inspirasjonsboliger

29


Fjogstad-Hus

30

2.etasje

Stue/Kjøkken 77,3 kvm

Bad 8,0 kvm

Gard. 7,4 kvm Gang/Trapp 10,8 kvm

TV-Stue 19,0 kvm

170 4

Sov 11,2 kvm

1.etasje med leilighet Sov 6,0 kvm

Sov 11,5 kvm

Bod 3,0 kvm

Gang 12,3 kvm

Stue/Kjøkken 26,0 kvm

Bad

Bodleil 5,0 kvm

Sov. 10,5 kvm

Sov. 8,0 kvm

Gang/Trapp/Gard 20,0 kvm

Bi-inng/Vask 10,0 kvm

Sov. 8,0 kvm

Garasje

Boligen har store vindusflater som binder sammen inne og uteområdet. Med skyvedører tar du med deg sommeren inn i boligen. Her er det plass for å virkelig nyte dagene og omgivelsene.


Inspirasjonsboliger

BRA:

267 m2 LEILIGHET UTGJØR:

60 m2 SOVEROM:

5+

Fasader

31


32

Fjogstad-Hus

HERSKAPLIG OG MEGET INNHOLDSRIK Realisér drømmeboligen

16 45

Med plass til hele 7 soverom og to stuer er 1645 ett av våre mest innholdsrike hus. To fulle etasjer, lagringsplass på loft og hele 270 kvm BRA betyr at hele familien har skikkelig boltreplass her.


Inspirasjonsboliger

33

Den store eneboligen har et herskaplig og tidløst uttrykk. Kjekke detaljer understreker den elegante stilen. Huset krever i utgangspunktet stor tomt for ü komme til sin rett.


Fjogstad-Hus

16 45

34

BRA:

270 m2 SOVEROM:

6-7

MYE OG GOD PLASS Boligen har en herskaplig utforming og passer godt på litt større tomter. Her er egen avdeling for mor og far med walk-in-closet og eget bad. Det er to soveromsfløyer i andre etasje som enkelt kan gjøres om til en egen avdeling til hver av barna. Det meste er stort i denne boligen. Stuen, kjøkkenet, soverommene, lagringsplassen, vaskerommet og ikke minst huset i seg selv. Nå har du mulighet til å realisere boligdrømmen!


Inspirasjonsboliger

35

Hovedetasje

Teknisk 5,8 kvm

Grovkjøkken 9,7 kvm

WC 2,3 kvm Hall/trapp 19,3 kvm

Sov. 1 10,8 kvm

Bad 5,3 kvm

Garderobe 8,5 kvm

Stue 37,5 kvm

Kjøkken/allrom 31,5 kvm

2. etasje

Sov. 4 16,8 kvm

Sov. 3 15,7 kvm

Kontor 5,3 kvm

Åpent ned

Gang 5,1 kvm

Bad 5,3 kvm

Bad 4,5 kvm Loftstue 22,7 kvm Gjesterom 7,9 kvm Sov. 2 13,4 kvm

Sov. 5 14,1 kvm

Balkong 11,9 kvmKvinnene broderer til høyre, mens mannen i huset trakterer flygelet. En høyst dannet og kultivert familie. Ca. 1920. Foto: Hans Henriksens fotoarkiv/Stavanger Byarkiv

Fra 60-tallet ble tekniske «duppeditter» en viktig del av boligen. Disse har formet innredningsvalg og har blitt en vanlig del av et hvert hjem.KUNSTEN Å FÅ DET HYGGELIG HJEMME Hvordan har våre bovaner endret seg Vi liker å ha det fint hjemme. Faktisk er det ingen som bruker så mye tid og penger på å pusse opp hjemmet sitt som nordmenn. Tallene viser at nordmenn rett og slett er europamestere i oppussing. Dette henger muligens sammen med at man har en svært hjemmefokusert kultur i Skandinavia. Det er nemlig ingen andre steder man møtes så mye i hjemmet som i de skandinaviske landene, så da er det kanskje ikke så rart at interessen for å gjøre det hyggelig rundt seg er stor.

Det hele starter i begynnelsen av 1900-tallet. Før den tiden hadde alle rommene i et hus vært ulike og oppdelte etter hvilken funksjon de hadde, men nå skulle de harmonere og fremstå som en helhet. I 1905 bryter Norge seg fri fra unionen med Sverige. Designere og kunstnere legger vekt på hva det vil si å være norsk, og henter inspirasjon fra blant annet Vikingtidens dragestil, som de kombinerer med Jugendstilen og Art Nouveau. En sterk fascinasjon for Østen, særlig Japan, kjennetegner også denne perioden. Samtidig som Norge frigjør seg fra den svenske unionen, bryter kvinnene seg fri fra hemmende og stramme korsetter. Resultatet blir en lys og vennlig stil. I takt med at industrien vokser kraftig i den samme perioden, konsentrerer man seg om enkle former som kan masseproduseres fremfor tidligere tiders pomp og prakt. Første verdenskrig bidrar selvsagt også til denne nye, forenklede stilen. Etter hvert som flere og flere får innlagt strøm mot slutten av 1920-tallet, beveger interiørtrendene seg fra det mørke og dystre over til det lyse og luftige. På 1920-tallet blir elektrisitet, radio, telefon, kjøleskap og biler stadig mer vanlig, selv om på langt nær alle har tilgang til disse tekniske nyvinningene.

Men selv om industrien blomstrer, særlig på slutten av 1920-tallet, ender tiåret med en gigantisk nedtur. Børskrakket i 1929 markerer starten på et meget turbulent periode, som skal ende i en ny verdenskrig. På 1930-tallet vokser den såkalte funkisstilen frem. Nå er det først og fremst gjenstandens funksjon som skal bestemme formen, og man ønsker å kvitte seg med alle de historiske stilene. Et materiale som kjennetegner funkisstilen i sin mest ekstreme form er gjerne stål, men mange går for et litt mykere uttrykk hjemme og velger gjerne lyst tre i stedet. Møblene skal være enkle og organiske – og ikke minst funksjonelle. Mahogni og bøk blir populære materialer. På 1930-tallet begynner man dessuten å produsere ferdigmaling, og da blir farger som tidligere har vært forbeholdt de velstående lagene i samfunnet tilgjengelige for alle. I første halvdel av 1940-årene raser 2. verdenskrig. Etter krigen skyter utviklingen fart, og en økonomisk boom begynner. Her hjemme blir Barnetrygden innført, vi takker ja til Marshallhjelpen, og i 1946 starter Husbanken sin virksomhet. Gjenreisingen av Norge tar til, og det bygges praktiske og moderate hus. Funksjonalismen fra 1930-tallet av-

vikles til fordel for en mykere stil. Teak og palisander seiler inn som populære treslag. Møblene har ofte runde, buede former, og sommerblomster blir gjerne brukt som inspirasjon til dekor på stoff og keramikk. Fargepaletten er relativt tradisjonell, men sterkere farger som okergul og kraftige rødtoner blir populære, i tillegg til grågrønne nyanser. 1950-tallet fører med seg økonomisk velstand, og arbeidsledigheten synker. Folk har en sterk tro på framtiden. De nye trendene kommer først og fremst fra USA, og en egen ungdomskultur oppstår. Forbrukersamfunnet begynner. Nye materialer blir tatt i bruk, slik som plast og rustfritt stål. Respatex er et populært materiale, og det samme gjelder for lineoleum. Formene på både interiør og mote preges av slanke linjer, abstrakte mønstre og lyse farger. Husbankens arbeid med å bygge opp igjen Norge etter krigen tar til for fullt i begynnelsen av dette tiåret, etter at materialmangel sørget for en treg start på slutten av 1940-tallet, og Norge arrangerer til og med Vinter-OL i 1952. Nasjonalfølelsen blomstrer. Boomen i næringslivet fortsetter inn i første halvdel av 1960-tallet. Ny popmusikk strømmer over eteren fra England, og for første gang på lenge lar


Interiør fra Sølyst. Mellom 1890-1900 Foto: Endre Qvie Berners samling/Stavanger Byarkiv

menn håret vokse langt. Samtidig blir skjørtene betraktelig kortere. På interiørfronten skal det være komfortabelt, praktisk og billig, og materialer som plast, kryssfiner og papp tas i bruk. Teak er så å si den enerådende tresorten på interiørfronten dette tiåret, men man begynner å ta i bruk laminert tre i møbelproduksjonen. Fargepaletten går ofte i grått, beige og hvit, og mønstrene er smårutede. Boligene blir bygget tettere enn tidligere, og rasjonalitet preger tanken bak de nye byggene. 1970-tallet åpner med en krise, etterfulgt av en lavkonjunktur. På midten av 1970-tallet begynner imidlertid Norge for alvor å bli en oljenasjon. I takt med dette begynner miljøbevegelsen å vokse seg sterk, og spiren for et fokus på bærekraftig utvikling blir sådd. Mørk teak byttes ut med norsk furu, og fu-

ruen blir i tillegg gjerne lutet. Tapet og lineoleum rives vekk, og furu og gran får komme frem. Store, tunge furumøbler blir populære. Første del av dette tiåret kalles gjerne for ”Den brune perioden”. Da er det mørke, tjærelignende farger som er gjelder på utsiden av boligene, og tepper, tapeter og gardiner får ofte digre medaljongmønster. Interiøret kan gjerne ha innslag av sterke farger, men det er allikevel de dystre, mørke fargene som dominerer. Fokus ligger først og fremst på sikkerhet og god plassutnyttelse, og i enkelte av de nye husene som blir oppført finner man fortsatt spor etter funksjonalisme. På slutten av tiåret ser man en motreaksjon på alt det brune og mørke, og idet teppet går ned for 1970-tallet, er det til betraktelig lysere fargetoner. 1980-tallet er tiden for kald krig, økt demokrati rundt omkring i verden og god økonomi. Fremadstormende finans-

menn velter seg i luksus og glamour, og hip-hop-kulturen introduseres i Skandinavia. De heteste fargene dette tiåret er sjokkrosa, mintgrønt, aprikos, turkis og diverse neon-toner. Sponplater dominerer møbler og fast inventar, og man går bort fra funksjonalismen og i helt motsatt retning. Postmodernismen dukker opp som den nye stilen, og det blir nok en gang trendy å la seg inspirere av historiske stiler. Det er populært med trepanel på veggene, og dette kan godt være malt. På 1990-tallet blir puddelrocken avløst av grungestilen, og de sterke fargene fra det foregående tiåret tones kraftig ned. Berlinmuren faller, og Norge sier nei til EU-medlemskap. Nybygde ferdighus får gjerne et nostalgisk preg, inspirert av sveitserstilen, og fargevalgene henter sin inspirasjon fra naturen. Boligene tapetseres innvendig med varianter av disse fargene, gjerne i en lysere tone,


ofte akkompagnert av brede tapetborder. I utformingen av byggefelt fokuserer man stadig mer på at boligmassen skal få et helhetlig uttrykk. De lutede tremøblene fra 1970- og 80-tallet blir malte, gjerne med et litt gammelt preg, og bondemøbler er i skuddet som aldri før. Tre på både gulv, vegger og i taket er fortsatt en del av trenden, og trepanelet laseres slik at trestrukturen skinner gjennom. Når det nye millenniet opprinner, blir det en reaksjon på den tunge og overlessede stilen til det foregående tiåret. Nå er det den minimalistiske stilen som igjen gjelder, gjerne med rene linjer. Tre byttes ut med rustfritt stål, glass og stein. På gulvene legger man gummi, fliser og betong, og de store furumøblene byttes ut med mer minimalistiske møbler i stål og plast. Veggene males i ulike nyanser av hvitt eller grått.

Ved overgangen til 2010-tallet ser vi at interiørtrendene påvirkes både av finanskrisen og økt bevissthet omkring miljøvern. Vi bygger stadig mer miljøvennlig, og vi tenker økologi og resirkulering.

i forbindelse med de nyeste interiørtrendene. Det har faktisk gått så langt som å bli et av årets nyord i det engelske språket i 2016. Det finnes til og med egne hyggeforskere som forsker på tilstanden og effektene av dette fenomenet.

Strammere økonomiske tider gjør samtidig sitt til at vi tilbringer stadig mer tid hjemme, og da er det viktig for mange å ha det hyggelig rundt seg. Trenden blir derfor at stadig flere velger å omgi seg med mer farger og mer pynt.

Hyggeforskere beskriver hygge som en følelse av komfort og trygghet. Når folk hygger seg fokuserer de på livet og undertrykker eventuell frykt. Hygge kan lære oss å roe ned og sette pris på de små tingene i livet uten at vi trenger å gjøre radikale endringer i måten vi lever på. På et vis kan hygge til og med skape lykke, hevder en av hyggeforskerene. Hygger man seg er man tilfreds der man er, og når man er tilfreds der man er, har man lettere for å føle lykke.

Vi har også blitt flinkere til å tenke gjenbruk av møbler og byggematerialer. Mye er lov, og det handler først og fremst om å finne en stil som passer egne behov. Treprodukter er på vei inn igjen for fullt, både i lyse og mørke varianter. Tekstilene skal aller helst være naturmaterialer, som lin, silke og bomull. Hygge har blitt et svært viktig begrep

Så kanskje det er nettopp denne lykkefølelsen det handler om når man prøver å gjøre det hyggelig hjemme.


170 5

42

Fjogstad-Hus


Inspirasjonsboliger

SÆREGEN BOLIG SOM SKILLER SEG UT Stilfullt og utfordrende Ønsker dere en bolig som er litt utenom det vanlige? Da kan denne være til inspirasjon. Her har arkitekten laget et lekent uttrykk og en bolig som skiller seg ut i mengden. Kjekke planløsninger, soverom med eget bad, hagestue, mediarom og ikke minst et eget atelier. Her er det mange muligheter.

43


Fjogstad-Hus

44

BRA:

266 m2 SOVEROM:

170 5

4-5

Stuen bades i naturlig lys og utsikt. Her kommer du garantert til ĂĽ trives.


Inspirasjonsboliger

45

Fasader

PDF created with pdfFactory trial version www.pdffactory.com PDF created with pdfFactory trial version www.pdffactory.com

Hovedetasje PDF created with pdfFactory trial version www.pdffactory.com

PDF created with pdfFactory trial version www.pdffactory.com

Soverom 12,5 kvm Bad 8,8 kvm Garderobe 3,2 kvm Stue/Kjøkken 51,0 kvm Vask 9,3 kvm

Hall/Trapp 17,3 kvm

Bod 5,7 kvm

WC 1,6 kvm

Garasje 23,0 kvm

Underetasje

Mediarom 11,3 kvm

Atelier/soverom 11,5 kvm

Soverom 9,0 kvm

Soverom 8,6 kvm

Stue 13,6 kvm

Sluse Gang 11,2 kvm

Dusj/WC 4,9 kvm Garasje/bod 22,7 kvm

Gang 5,5 kvm

Bad 4,9 kvm

Tekn.Rom 5,7 kvm

Hobby/Bod 6,8 kvm


Fjogstad-Hus

46

Fasader

1.etasje

WC

Bad 5,5 kvm

Gard 6,2 kvm

Gang

170 6

Stue/Kjøkken/Sov 40,2 kvm

Sov 9,9 kvm

Terrasse 10,2 kvm

Bod 5,8 kvm

2.etasje Carport Bad 4,0 kvm

Vask/Bi-inng 8,8 kvm

TV-Stue 16,7 kvm

Hall 12,8 kvm Trapp Sov 8,7 kvm

Sov 9,9 kvm

Sov 11,6 kvm Bod/Gard 2,8 kvm


Inspirasjonsboliger

EFFEKTIV BOLIG MED FIRE SOVEROM BRA:

162 m2 SOVEROM:

4

Arealeffektiv familiebolig En innholdsrik enebolig som har effektive og gode planløsninger. På 162 kvadratmeter er det funnet plass til hovedsoverom med eget bad og walk-incloset, to stuer, vaskerom og biinngang og ikke minst en kjekk terrasse i andre etasje. Flere muligheter for ulik materialbruk. Betong, tre, fasadeplater og store vindusløsninger. Mulighetene er mange.

47


16 18

48

Fjogstad-Hus


Inspirasjonsboliger

FLOTT ENEBOLIG MED RIKELIG PLASS TIL HELE FAMILIEN Ta hagen med inn i huset Det første som slår en med dette huset er kontakten med hagen. Overbygd uteplass, hagestue, store vindusflater og terrasse knytter boligen til uteområdet. Huset passer på en flat eller lett skrånende tomt. Det er god mulighet for heis, og man har dermed en god løsning for hele livsløpet. Huset har tre soverom, kontor/ gjesterom og hagestue i underetasjen.Her er også vaskerom med direkte utgang på plan. Hovedetasjen har en stor, flott stue/kjøkkenløsning i tillegg til foreldresoverom med privat bad.

49


Fjogstad-Hus

50

1.etasje

Soverom 9,6 kvm

Soverom 13,3 kvm

Vask/Bi-inngang 7,3 kvm

Bad 7,9 kvm

Garderobe

Gang 7 kvm

Bad 5 kvm

WC

Soverom 10,3 kvm

2.etasje Kontor/Gjesterom 8,2 kvm Hall Soverom 13,3 kvm

Bad 7,9 kvm Stue/Kjøkken 66,2 kvm Gang 7 kvm

Bad 5 kvm Soverom 10,3 kvm

Garderobe

16 18

Soverom 11,6 kvm

Kontor/Gjesterom 8,2 kvm 1 Eetasje

WC

Hagestue 16 kvm

Terrasse

Overbygd Uteplass

390

Vask/Bi-inngang 7,3 kvm

380

Soverom 9,6 kvm

2 Eetasje

Hall 60

360

450

430

Stue/Kjøkken 66,2 kvm Soverom 11,6 kvm

180

Hagestue 16 kvm

Terrasse

120

Overbygd Uteplass

1 Eetasje

2 Eetasje 60

360

450


Inspirasjonsboliger

BRA:

195 m2 SOVEROM:

5

Denne boligen passer perfekt til tomter med flott utsikt. Store vindusflater i front gir deg mye lys og masse utsikt.

Her er boligen tilpasset en skrünet tomt og med inngang fra hovedetasjen. Det gjør at du har mange muligheter om dette er inspirasjonen til din drømmebolig.

51


170 7

52

Fjogstad-Hus


Inspirasjonsboliger

DRØMMEBOLIGEN Alt du trenger og det lille ekstra Dette er drømmen om å leve i et lekkert og funksjonelt hjem som passer til din familie. Her er det gode planløsninger og nok plass for barn og ungdom, samt å invitere til gode venners lag. En arkitektonisk perle og et hus du virkelig vil være stolt over.

53


54

Fjogstad-Hus

BRA:

359 m2 SOVEROM:

170 7

4-6

EN STILIG OG GJENNOMFØRT VILLA Boligen har en funksjonell, moderne, men allikevel tidløs utforming. Den passer best på stor tomt, med god plass til en pent opparbeidet hage rundt. Her er løsninger som to soverom med eget bad, hvor hovedsoverommet har stor walk-in-closet i tillegg. To ekstra soverom deler bad, men har egen walk-in-closet. Stor stue med åpen kjøkkenløsning. Mediarom, trimrom og meget god lagringsplass i underetasjen. Fantastisk takterrasse fra loftstuen. Boligen kan enkelt tegnes med praktikantdel eller leilighet i underetasjen.


Inspirasjonsboliger

55

Garasje 32,2 kvm

1. etasje Soverom WC Bad

Hall/Trapp

Vask

Gang Walk-in-closet

Stue/Kjøkken Soverom

Bad

2. etasje

Soverom

WIC Dusj/WC

Takterrasse

WIC Loftstue

Soverom

Fasader Underetasje Bod

Bod Dusj/WC

Bod Bod Gang/Trapp

Mediarom

Bod

Trim


56

Fjogstad-Hus


Inspirasjonsboliger

SPENSTIG OG ANNERLEDES ENEBOLIG Ny enebolig på Auglend i Stavanger Det første som slår oss når vi kommer til Nedrevollveien 24 i Stavanger er den meget spennende formen på boligen. Vinklene forsterkes av trekledningen som ligger litt dalende og litt på skrå. Den skiller seg ut i det etablerte villastrøket på Auglend i Stavanger. På en positiv måte. Den tilfører noe spennende. Noe annerledes. Noe nytt. Familien Kvaløy overtok Odd Arilds barndomshjem. Huset som stod der valgte de å rive. De ønsket å bygge nytt. – Vi visste godt hva vi ønsket, forteller Odd Arild. – Boligen hadde vi tegnet på forhånd. Vi hadde fått arkitekt Petter Haukland i To Ark til å ta seg av dette. Og vi var veldig fornyøyd med løsningen han kom opp med. – Så skulle vi velge hvem som skulle bygge den for oss. Vi gjorde en grundig prosess i forkant. Hentet inn tilbud fra flere leverandører, sier han. – Basert på en totalvurdering av kvalitet, gjennomføringsevne og pris falt valget på Fjogstad-Hus. – Vi fikk også et godt inntrykk av kompetansen de hadde og ikke minst kvaliteten i det de tidligere hadde bygget og levert, sier Tørny. – Var veldig kjekt å se at våre tegninger og planer ble godt mottatt. Så var det også viktig at vår arkitekt og arkitektene til Fjogstad-Hus jobbet godt sammen, forteller Odd Arild.

57


Fjogstad-Hus

58

Takterrassen i andre etasje har både lune soner, ligger solrikt til og har luftig utsikt. Her trives familien.

Velkommen inn! En annerledes, spenstig og litt utfordrende fasade ønsker deg velkommen og bærer bud om en bolig litt utenom det vanlige.

Kjøkkenet har blitt et av husets aller viktigste soner. Her samles familien ofte og den smarte barløsningen gir en effektiv start på dagen. Her serveres frokosten. Ingen overskap forsterker opplevelsen av den gode takhøyden og gir et rom som innbyr til matlaging.

Lyse flater og en-stavs eikeparkett gir boligen et moderne, tidløst og elegant preg.


Inspirasjonsboliger

Paret forteller om en god byggeprosess. – Jeg vil si at den gikk veldig bra, sier Odd Arild. – Den ble gjennomført med dyktige og imøtekommende fagfolk. Egentlig slik vi hadde forventet og var blitt forespeilt, mener han. – Vi er veldig fornøyd med resultatet, smetter Tørny inn. – Vil kanskje ikke bruke bekrepet drømmebolig, men vi har fått en bolig godt tilpasset eiendommen, våre ønsker og våre behov, sier Odd Arild. Boligen er på litt over 160 m2 i BRA. Planløsningen er like spennende som fasaden til boligen. I første etasje er det hovedsroverom med eget bad og omkledningsrom. Her er også et gjestebad. Vaskerom, med inngang direkte fra garasjen er praktisk på regnfulle dager. Stor stue med åpen kjøkkenløsning og ikke minst ekstra høyde under taket gir en luftig og fin romfølelse. I andre etasje er det loftstue, soverom og lagringsplass i bod. Her er

Store vindusflater tar hagen inn i boligen. I stuen, ved peisen, nytes kalde vinterdager i lune og gode omgivelser.

det også utgang til takterassen. Her nytes deilige utedager med utsikt mot Lifjell. Her nytes den gode følelsen av ny bolig. – Vi er nok ikke der at vi ønsker å bygge nytt, smiler Odd Arild. – Nå kan vi nyte ny bolig og ny hage, sier Tørny. Paret er uten tvil veldig fornøyd med jobben FjogstadHus har gjort med det nye hjemmet deres, men det er ikke bare uhemmet skryt å hente. – Det er jo mindre detaljer i ettertid som kunne blitt håndtert mer effektivt, sier Odd Arild. – Men det overskygger for all del ikke den solide og gode jobben de har gjort, fortsetter han. – Vi har ikke noe problem med å anbefale dem videre til våre venner og kjente, avslutter han.

59


60

Fjogstad-Hus


Inspirasjonsboliger

61

1.etasje Omkledning 5,3 kvm

Bad 6,2 kvm

Gang/trapp 8,5 kvm Vask 7,5 kvm

Hall 8,8 kvm Dusj/WC 3,5 kvm

Soverom 1 12,5 kvm

Garasje

Stue/kjøkken 68,9 kvm

Fasader

2.etasje

Bod 5,9 kvm

Soverom 2 7,4 kvm

Trapp/ loftstue 23,5 kvm

Takterrasse 18,2 kvm


Fjogstad-Hus

62

Bod 7,7 m2

7900

1.etasje

Hagestue 9,1 m2

Sov. 4 7,4 m2

Bod/gard. 3,3 m2

16 46

Sov. 2 10,8 m2

Garasje 28,1 m2

Bad 5,3 m2

3100

Sov. 3 7,4 m2

Vask 5,3 m2

Gang/trapp 10,7 m2

2.etasje 5000

7900

7800

Bad 7,1 m2

Bod/gard 5,1 m2 Soverom 1 11,2 m2

3100

Stue/kjøkken 37,1 m2

Fasader

Terrasse 37,2 m2


Inspirasjonsboliger

BRA:

120 m2 SOVEROM:

4

POPULÆR BOLIG MED MANGE MULIGHETER Urban bolig Boligene rommer ca 120 m² BRA og går over to etasjer. I første etasje er det tre soverom, stor hall med garderobe, bad med kombinert vaskerom og en koselig tv-krok. I tillegg kommer carporten, som er plassert mellom husene, og dens takområde fungerer også som romslig og solrik terrasse med utgang fra stuen i andre etasje. Det er sportsbod i carporten. I andre etasje har stuen fantastisk takhøyde og store vindusflater. Det er åpen kjøkkenløsning med god spiseplass. Terrassen er på hele 37 m² og fungerer som et fullverdig «oppholdsrom» i sommerhalvåret. Det er plass til flere sittegrupper, utekjøkken og barnelek.

63


Fjogstad-Hus

170 8

64

BRA:

FUNKSJONELL ENEBOLIG Lekker og tilpasningsdyktig Boligen har lekker arkitektur med en miks av stående og liggende kledning samt vinduer fra gulv til himling. Med få detaljer er de tidløse, men har likevel et særegent uttrykk. De store vindusflatene gjør at du får både mye lys og ikke minst utsikt inn i boligen. Det er også solrike og lune uteplasser. I underetasjen er det utgang fra hagestuen eller soverommet og direkte til hagen. Det er ikke bare arkitekturen som er bra i disse boligene, løsningene er tilpasset hele livsløpet, fra småbarnsfamilie til mor og far skal bo alene i boligen.

152 m2 SOVEROM:

4


Inspirasjonsboliger

65

Hovedetasje

Uteplass 19,2 kvm

Sov/kontor 8,4 kvm

Vask 8,2 kvm

Gang/hall 13,1 kvm

Garasje 19,5 kvm

Bad 3,9 kvm

Kjøkken/stue 41,5 kvm

Underetasje

Bod 6,7 kvm

Bad 7,5 kvm Påforing

WIC 4,9 kvm

Bod 17,1 kvm

Soverom 10,6 kvm

Gang 10,8 kvm

Fasade

Soverom 7,5 kvm

Kjellerstue 14,2 kvm Soverom 8,2 kvm


170 9

66

Fjogstad-Hus


Inspirasjonsboliger

FUNKSJONELL OG STILFULL ENEBOLIG Kontraster i materialbruken skaper spenning Ønsker du en effektiv og godt utnyttet enebolig med det lille ekstra kan du nå ha funnet den. I første etasje er det inngang, biinngang med vaskerom, bad, tre soverom og hagestue. I hovedetasjen er det stor stue med åpen kjøkkenløsning, utgang til balkong god bodplass og gjestetoalett. Ekstra kjekt med egen avdeling for de voksne med romslig soverom, eget walk-in-closet og deilig stort bad.

67


Fjogstad-Hus

68

Stue 14,7 kvm

Hall/Trapp 11,9 kvm

Vask 10,4 kvm

G Gang 12,7 kvm Sov. 3 8,9 kvm

Garasje 21,6 kvm

G Bad 5,2 kvm

Sov. 2 7,9 kvm

Bod 2,8 kvm

Sov 8,8 kvm

170 9

G

1.etasje Bod 9,0 kvm

Fasader BRA:

188 m2 SOVEROM:

4-5


Inspirasjonsboliger

69

Balkong 10,2 kvm

Sov. 4 10,4 kvm Gang 5,6 kvm

Stue/Kjøkken 54,6 kvm

Bod 4,1 kvm

2.etasje

WC 1,7 kvm

WIC 3,4 kvm

Bad 8,8 kvm


70

Fjogstad-Hus

LEKKER ENEBOLIG MED ATRIUMSLØSNING Smarte løsninger og mulighet for mange soverom

1710

På godt og vel 240 kvadratmeter har vi her en enebolig som er meget godt løst. Hovedplanet har stor stue, kjøkken/allrom og egen avdeling med tre soverom samt kontor og bad. Praktisk med egen biinngang til vaskerom. I denne delen er det også høyt under taket. I andre etasje er det plassert to soverom og en veldig kjekk loftstue på 28 m2. Her er også utgang til balkong. Eget bad til denne etasjen gjør at det passer perfekt til ungdommen med venner på besøk. En bolig som enkelt endres i forhold til livsløpet og familiens behov. Lune, fine uteplasser og store vindusflater tar hagen inn i boligen.

BRA:

240 m2 SOVEROM:

5-6


Inspirasjonsboliger

Hovedetasje

71

Bad 7,3 kvm

Vask/Bi-ing 10,2 kvm Bod 4,7 kvm

WC

Soverom 9,6 kvm

Soverom 8,5 kvm

Kjøkken/Allrom 33,0 kvm

Hall 12 kvm

Sov (Kontor) 10,3 kvm Stue 40,5 kvm Soverom 14,8 kvm

Fasade

Underetasje

Soverom 11,1 kvm Soverom 11,1 kvm

Gang/Trapp 10,8 kvm

Bad 5,0 kvm

Alternativ fasade med utvendig balkong i stedet for inntrukket. Loftstue 28,0 kvm


2.etasje Soverom 12,2 m2

Gang 4,6 m2

Stue/kjøkken 77,5 m2

Hagestue 26,6 m2 Bad 5,6 m2

Soverom 12,3 m2

Soverom 7,4 m2

Gang 12,0 m2

1.etasje Hall/trapp 17,8 m2

Gard. 6,3 m2

Tekn. rom 5,1 m2

WC 2,1 m2 Soverom 12,2 m2 Treningsrom 15,0 m2 Vask 10,2 m2

Soverom 11,8 m2 Bad 9,1 m2

Gang 4,6 m2

Stue/kjøkken 77,5 m2

Soverom 12,4 m2

Hagestue 26,6 m2 Bad 5,6 m2

Bod Gang 2 9,78,3 m2 m Bod 4,3 m2

16 12

rom m2

Fjogstad-Hus

72

Stue/kjøkken 30,9 m2

Hall/trapp 17,8 m2

ard. 3 m2

Soverom 12,3 m2

Gang 12,0 m2

Bad/vask 6,7 m2

Tekn. rom 5,1 m2

WC 2,1 m2

Vask 10,2 m2

1. etasje

U etasje

Bad 9,1 m2 Soverom 12,4 m2

Gang 9,7 m2 Bod 4,3 m2

Soverom 6,9 m2

Bad/vask 6,7 m2

Fasader

1. etasje

Soverom 6,9 m2

U etasje

Bod 8,3 m2


Inspirasjonsboliger

BRA:

324 m2 LEILIGHET UTGJØR:

72 m2 SOVEROM:

5-6

SPENNENDE BOLIG MED LEILIGHET OVER TO PLAN Boligen med generasjonsdel Denne boligen utnytter tomten godt. Her er hoveddel med fire soverom, god bodplass, gjestetoalett, flere bad og stor stue på nesten 80 kvm. Hovedsoverom har egen garderobe og sitt eget bad. Her er også utgang til en luftebalkong. Det er hagestue i etasjen på bakkeplan. Boligen har også en kjekk leilighet eller generasjonsdel. Her er det to soverom i første etasje samt bad og vaskerom. I andre etasje er det en romslig stue med åpen kjøkkenløsning på litt over 30 kvm. Et fint tilskudd til denne innholdsrike boligen.

73


Fjogstad-Hus

74

BRA:

435 m2 LEILIGHET UTGJØR:

80 m2 SOVEROM:

16 0 7

6

DRØMMEHUSET MED MASSE PLASS OG EGEN LEILIGHET En stor, spennende bolig på en flott utsiktstomt! Huset passer på skrå tomt, der fasaden er vendt mot utsikten. Huset er planlagt med utleieleilighet i underetasjen. Denne leiligheten har to soverom. Nivåforskjell gir en spennende effekt mellom kjøkken og stue! I underetasjen er det også plass for hjemmekino eller trimrom for hovedboligen og ikke minst god bodplass. Bruk fantasien og skap gode opplevelser! Spennende romløsninger fortsetter opp i første etasje. Et stort kjøkken/allrom/ stue med nivåforskjell og mulighet for gjennomgående peis, lover mange flotte opplevelser. Foreldresoverommet er plassert i en privat sone på hovedplanet. Her er en stor garderobe med direkte inngang til bad. Øverste etasje rommer tre soverom, bad og en flott loftstue – i tillegg til terrasse.


Inspirasjonsboliger

Bad 7,3 kvm

Gjesterom/kontor 8,4 kvm

75

Soverom 12 kvm

Gang

Soverom 12 kvm

Stue 32,2 kvm Evnt. Terrasse

Hovedetasje

2 etasje 2. Etasje

Bad Dusj/Wc 7,3 kvm

Gjesterom/kontor 8,4 kvm

Vask 7,54 kvm

Teknisk

Bodareal Trim

Garasje 37,8 kvm

Soverom 12 kvm

Kjøkken/Allrom 42,3 kvm

Gang

Wc Vask

Bad 7,3 kvm

Gjesterom/kontor 8,4 kvm

Bad

Bod

Soverom 12 kvm

Bad 9,4 kvm

Gard 13 kvm

Stue

Soverom 12 kvm

Gang

Soverom

Stue 35 kvm

Stue 32,2 kvm

Soverom 14,3 kvm

Evnt. Terrasse

Soverom 12 kvm

Soverom 2. Etasje

Spiseplass

Uteplass

Terrasse

Stue 32,2 kvm

Underetasje 2. Etasje

Underetasje

Vask 7,54 kvm Evnt. Terrasse 1. Eetasje

Dusj/Wc

Teknisk

Bodareal Trim

Garasje 37,8 kvm

Fasader

Kjøkken/Allrom 42,3 kvm Wc

Dusj/Wc

Vask

Teknisk Gard 13 kvm

Bad

Bod

Bad 9,4 kvm Bodareal

Stue

Trim Soverom

Stue 35 kvm Soverom 14,3 kvm

Vask

Bad

Bod

Bod

Soverom Spiseplass

vm

Terrasse

Stue

Soverom Underetasje 1. Eetasje

Soverom Spiseplass

Uteplass

Underetasje

U. etasje

Uteplass


Fjogstad-Hus

76

Bod 6,8 kvm

1.etasje

Bod 4,5 kvm Bad 10,3 kvm

Vask 9,5 kvm Soverom 10,4 kvm

Hagestue 23,3 kvm

Gjesterom 14 kvm Soverom 10,9 kvm

Garasje 17,9 kvm

Soverom 12,9 kvm

Bod 5 kvm

Sykkel 11 kvm

2.etasje Ryggjaveien 3A Underetasje

Wc 2,5 kvm

16 11

Hall 7 kvm

Gard 5,7 kvm Bad 9,7 kvm

Soverom 12,9 kvm Stue/Kjøkken 59,1 kvm

Ryggjaveien 3A Hovedetasje

Fasader


Inspirasjonsboliger

BRA:

231 m2 SOVEROM:

5

77

HUSDRØMMEN Stilren enebolig I tillegg til romslighet har dette huset mange andre kvaliteter. Huset er en symfoni av lys og luft – med gjennomlys og gode løsninger. Romsligheten starter ute. Her er det plass til både bil og sykler i forbindelse med carport og bod! Inngangen er på mellomplan, med trapp opp en halv etasje til hovedplanet. Lyset overvelder og begeistrer når man kommer inn i den flotte stuen/kjøkkenet. Her er to skyvedørsløsninger ut til terrassen. Overbygg skjermer på begge sidene. Foreldrene har sin egen private sone med stort soverom med fransk balkong, romslig garderobe og bad. Underetasjen, som ligger en halv etasje ned fra inngangen, må være en drøm for familiens yngste! For her er plass til mange. Hele fire store soverom, stort bad og hagestue med utgang til hagen står klar. I underetasjen finner vi også et praktisk vaskerom. Og aller nederst – enda noen trinn ned – ligger en bod som kan brukes til mye – hva for eksempel med sin egen vinkjeller?

En flott bolig fortjener et kjekt uteområde. For alle. Kontraster i materialer og grønne innslag forsterker boligens særpreg.


78

Fjogstad-Hus

EN POPULÆR BOLIG MED MANGE MULIGHETER Stilren harmoni i særklasse!

16 0 4

Stramme arkitektoniske linjer kombinert med rå detaljer gjør dette til en etterspurt bolig. Ulik materialbruk kan endre uttrykket til boligen og ytterlig forsterke dens særpreg.


Inspirasjonsboliger

79


Fjogstad-Hus

80

BRA:

196 m2 SOVEROM:

4-5

MASSE, DEILIG PLASS

16 0 4

Underetasjen rommer en flott hall, TV-stue, tre soverom, vaskerom, bad og boder. I hovedetasjen finner vi en privat avdeling for foreldrene. Kjøkken- og stueløsningen er imponerende. Praktisk og lett å møblere. Lyst og luftig. Det tiltalende kjøkkenet har svært god arbeids- og spiseplass. Og legg merke til løsningen med peis brukt som romdeler mellom stue og kjøkken! FjogstadHus har sagt terrasse i særklasse – og det er ikke mange som kan nyte livet på tilsvarende uteplass. Den er nemlig på mer enn 60 kvadratmeter med utgang fra kjøkken og stuen. I tillegg er deler av terrassen overbygd. Dette huset er skapt for åpenhet, for å samle og for å skape.


Inspirasjonsboliger

1.etasje

Bod 5,4 kvm

Garasje 46,4 kvm

Garasje 46,4 kvm

81

Teknisk 3,3 kvm

Soverom 8,9 kvm

Soverom 9,5 kvm

Teknisk 3,3 kvm

BodBad 5,4 9,6 kvmkvm

Soverom 9,5 kvm

Soverom 10,7 kvm

Soverom 8,9 kvm

Soverom Tv-stue 10,7 kvm 11,4 kvm

Hall/Trapp 20 kvm

Vaskerom Bad 7 kvm 9,6 kvm

Tv-stue 11,4 kvm Hall/Trapp 20 kvm

Bi-inngang 5,5 kvm Vaskerom 7 kvm

Underetasje Bi-inngang 5,5 kvm

Underetasje

2.etasje

Garderobe 6,2 kvm

Kjøkken 25,7 kvm

WC 2,2 kvm Peis

Terrasse 62,4 kvm

Gang/Trapp 7,6 kvm WC 2,2 kvm

Stue Kjøkken30,4 kvm 25,7 kvm Peis Stue 30,4 kvm

Terrasse 62,4 kvm

Hovedetasje

Fasader

Hovedetasje

Garderobe 6,2 kvm

Gang/Trapp 7,6 kvm

Bad 11,1 kvm

Bad 11,1 kvm Soverom 12,3 kvm

Soverom 12,3 kvm


Fjogstad-Hus

82

WC 1,6 kvm Hall/Trapp 14,2 kvm

Stue/Kjøkken 42,9 kvm

1.etasje

1711

Kott 1,2 kvm

Sov. 12,4 kvm

Bad 7,5 kvm

Kott 2,4 kvm Kott

2.etasje

Vask./Tekn. 5,7 kvm

Bad 5,5 kvm

Gang/Trapp 9,4 kvm

Sov 2 12,2 kvm

Underetasje

Sov 1 12,8 kvm


Inspirasjonsboliger

BRA:

145 m2 SOVEROM:

3

EFFEKTIV ENEBOLIG God plass og kjekke løsninger i høyden Ofte er det størrelsen på tomten som avgjør grunnflaten til boligen din. Denne boligen gir deg mye, på begrenset areal. Over tre etasjer har den både blitt innholdsrik og romslig. Her er tre soverom og stor stue med åpen kjøkkenløsning. Helt på toppen er foreldrenes avdeling med god lagringsplass, garderobe og deilig, romslig bad. Barnas avdeling ligger i underetasjen.

83


Fjogstad-Hus

84

BRA:

256 m2 SOVEROM:

4-5

BOLIGEN MED DE GODE ROM Urban eleganse

16 2 0

Boligen som har alt, og litt til. I første etasje finner du 3 soverom, vaskerom, bad, bod med inngang til garasje og hagestue. Her er også et praktisk sportsrom. I andre etasje er det stor stue, kjøkken/allrom, hovedsoverom med eget bad, et grovkjøkken og utgang til takterrasse. En bolig som raskt kan bli en klassiker.

De store vindusflatene gir et unikt og deilig lys inn i stuen og kjøkkenet. Her kan du nyte utsikten, naturen og været, hele året.


Inspirasjonsboliger

85

1.etasje Hagestue 16,6 m2

Hagestue 16,6 m2

Soverom 11,8 m2

Soverom 11,9 m2

Soverom 11,8 m2

Soverom 11,9 m2

Hall/trapp 18,2 m2

Sport 9,7 m2

Gang 9,1 m2

Hall/trapp 18,2 m2

Sport 9,7 m2

Garasje 35,0 m2

Garasje 35,0 m2

Sluse/bod 15,2 m2

Bad 7,8 m2

Gang 9,1 m2 Vask 8,0 m2

Soverom 11,1 m2

Sluse/bod 15,2 m2

Bad 7,8 m2

Vask 8,0 m2

Soverom 11,1 m2

VP

VP

1. etasje

1. etasje

2.etasje

Tett balk.

Tett balk.

Kjøkken/allrom 38,5 m2

Tak terrasse 36,5 m2 Stue 34,7 m2 Tak terrasse 36,5 m2

Gang 1,9 m2 Stue 34,7 m2

WC 1,7 m2 Gang 1,9 m2 WC 1,7 m2

2. etasje

2. etasje

Fasader

Soverom 21,8 m2

Kjøkken/allrom 38,5 m2

Grovkj. 6,1 m2

Bad Soverom 2 12,9 21,8m m2

Grovkj. 6,1 m2

Bad 12,9 m2


Fjogstad-Hus

86

Mulig soverom/bod 11,2 kvm

Sport/Redskap 11,2 kvm

Soverom 17,5 kvm

1.etasje

Medierom/sport under Carport 27,8 kvm

Teknisk 4,1 kvm

Bad 8,2 kvm Carport Hall/Trapp 14,4 kvm

Dusj/WC 4,6 kvm

Gang/Trapp 13,8 kvm

Bad 5,2 kvm

Bi-inngang 7,5 kvm

Gang 7,1 kvm

Kjellerstue 20,2 kvm

Soverom 9,6 kvm

Hagestue 12,4 kvm Soverom 8,6 kvm

2.etasje Dusj/WC 4 kvm

16 13

Gang 2,5 kvm Terrasse

Underetasje

Mulig soverom/bod 11,2 kvm

Medierom/sport under Carport 27,8 kvm

Stue/Kjøkken 73,5 kvm

Kontor/sov 7,9 kvm

Sport/Redskap 11,2 kvm

Carport Teknisk 4,1 kvm

Gang 7,1 kvm

Bi-in 7,5 k

Gang/Trapp 13,8 kvm

Bad 5,2 kvm

Fasader

Kjellerstue 20,2 kvm


Inspirasjonsboliger

Soverom 17,5 kvm

Bad 8,2 kvm Carport Hall/Trapp 14,4 kvm

Dusj/WC 4,6 kvm

Bi-inngang 7,5 kvm Soverom 9,6 kvm

Hagestue 12,4 kvm Soverom 8,6 kvm

INNHOLDSRIK ENEBOLIG MED MULIGHET FOR LEILIGHET Romslig og tilpasningsdyktig BRA:

285 m2 LEILIGHET UTGJØR:

ca.75 m2 SOVEROM:

5+

En praktisk, stor enebolig som er perfekt på en hagetomt. Huset har stram, moderne arkitektur, men vil likevel oppfattes som harmonisk sammen med etablert bebyggelse. Huset er løst med tradisjonell kjeller. Her finner vi rikelig med boder, bad og en hyggelig kjellerstue.

87


Fjogstad-Hus

88

BRA:

290 m2 LEILIGHET UTGJØR:

59 m2 SOVEROM:

6-7

STOR ENEBOLIG MED GOD PLASS OG EGEN LEILIGHET En stor, spennende bolig på en flott utsiktstomt!

16 0 6

Her er boligen for dere som vil ha god plass, og litt til. Over to plan er det hele sju soverom og egen leilighet. I hoveddelen av huset er det to soverom, hagestue, vaske-rom og bod i første etasje. I andre etasje er det 3 soverom, hvor hovedsoverommet har walk-in-closet og eget bad. Her er bod i tilknytning til kjøkkenet og stue på nesten 70 kvm. Utgang til terrasse på 15 kvm. Leiligheten har stue med åpen kjøkkenløsning, stor bod, soverom og bad.


Bod 5,0 m2

Inspirasjonsboliger

Tekn.rom 4,0 m2 Soverom 10,1 m2

1.etasje

Dusj/WC 3,9 m2

Gang 9,2 m2

Dusj/WC 3,9 m2 Hagestue 17,1 m2

Soverom 11,5 m2

Vask 8,0 m2

Dusk/WC 4,1 m2

Vask 8,0 m2

Bod 2,9 m2

Hall 6,9 m2 Soverom 11,5 m2

Bod/sov. 6,7 m2 Stue/kjøkken 25,4 m2

Soverom 11,5 m2

Gang 9,2 m2

Hall/trapp 16,0 m2

Bod 6,9 m2

Hagestue 17,1 m2

Bod/sov. 6,7 m2

Hall/trapp 16,0 m2

Tekn.rom 4,0 m2

Soverom 10,1 m2

89

Hall 6,9 m2

Dusk/WC 4,1 m2 Bod 2,9 m2 Stue/kjøkken 25,4 m2

Soverom 11,5 m2

1. etasje Bod 6,9 m2

2.etasje 1. etasje

Soverom 11,7 m2

Soverom 7,5 m2

Bod 4,6 m2

Hall/trapp 11,1 m2

Stue/kjøkken 67,2 m2 Bod 4,6 m2

Hall/trapp 11,1 m2

Stue/kjøkken 67,2 m2

Terrasse 15,3 m2

Gang 7,5 m2 Soverom 11,7 m2 Dusj/WC 4,0 m2

Soverom 7,5 m2 Grad. 8,6 m2

Gang 7,5 m2

Dusj/WC Bad 4,0 m2 8,2 m2

Soverom Grad. 11,7 m22 8,6 m

2. etasje

Fasader

Terrasse 15,3 m2

Bad 8,2 m2

2. etasje

Soverom 11,7 m2I årtider har Lundby laget hjem i minitayr. De tydelige trendene går igjen også her både i interiør men også i møbler, bilder og belysning.

Lundby har mange kjekke detaljer i de små husene forteller sin egen historie, akkurat slik du ønsker de skal fortelle dem.


Lena-Marie Larsson fra Kiruna, en ivrig dukkehusentusiast.


ET DRØMMEHJEM I MINIATYR Lundby med minner siden 1948 Et drømmehjem kan være så mangt. For noen kan faktisk et lite dukkehus være mer enn stort nok til å romme boligdrømmen, og samtidig være en hyggelig, avkoblende hobby. Vi har snakket med Lena-Marie Larsson fra Kiruna, som er en ivrig dukkehusentusiast. Hun samler på ulike typer dukkehus, og lager til og med sine egne titteskap, men den produsenten som oftest går igjen i samlingen hennes er Lundby.

Historien til Lundby startet i 1945, da Axel og Grete Thomsen flyttet hjem igjen til Sverige etter krigen og bosatte seg i nettopp Lundby. Grete begynte å tegne og lage dukkehus og dukkemøbler til tantebarnet sitt. Disse ble etter hvert så populære at Axel lekte med tanken på å starte opp egen produksjon av leketøyet. To år senere, da et varehus la inn en bestilling for hele 325 kroner på dukkehus og møbler, ble idéen til virkelighet. Axel og Grete investerte 320 av disse kronene i verktøy, og ett år senere åpnet de sin aller første dukkehusfabrikk. Opp gjennom årene har Lundby fortsatt å vokse ved å alltid ligge litt i forkant når det gjelder design. Det er dette som alltid har vært selve kjernen i produksjonen: En kjærlighet til samtidens design og hvordan denne kan få nytt liv og ny form gjennom øynene på et barn når han eller hun skaper sin egen drømmeverden. Lundby legger vekt på holdbarhet og kvalitet, men bruker like mye tid og energi på design og arkitektur. Dukkehusene skal gjenspeile samtiden, helt fra grunnmuren og opp til toppen av pipen, og derfor er det viktig for designteamet å holde rede på trendene innen design, formgiving og mote.

Dersom man kommer over et gammelt Lundbyhus på garasjeloftet eller på et loppemarked, vil det være mulig å avgjøre hvilket tiår dette dukkehuset stammer fra ved å studere farge- og designvalg på interiøret. De bitte små møblene følger selvsagt også trendene. Lena-Marie Larsson fikk sitt første Lundbyhus da hun var 5 år. Det ville vært fristende å si at hun ble bitt av basillen allerede da, men Lena-Marie sier at det ikke var før hun ble voksen at dukkehusinteressen grep fatt i henne for alvor. Hun er lei seg for at hun ikke tok vare på det aller første dukkehuset sitt, men den nåværende samlingen på godt over 60 dukkehus veier trolig opp for det. Det var i 2006 at hun fant tilbake til lekene fra barndommen. Den ene sønnen hadde flyttet ut, og Lena-Marie sa til ektemannen at hun ønsket seg et dukkehus til jul. Mannen syntes det var et litt merkelig ønske og spøkte med at hun kanskje ikke hadde lekt nok som liten, men for LenaMarie handlet dette først og fremst om å finne sin egen, litt ”jentete” hobby som en motvekt til den store motorinteressen hos resten av familien. Samlingen hennes vokste raskt, og da den andre sønnen også flyttet ut og nok et rom ble ledig i huset, fikk hun rikelig

med plass til å utvide denne. Men selv om samlingen i skrivende stund teller godt over 60 hus, bruker Lena-Marie faktisk ikke så mye penger på den som man kanskje skulle tro. Hun sier at hun har hatt en god porsjon flaks, for stort sett finner hun dukkehusene og tilbehøret billig på ebay eller lokale kjøpog salgsider på nettet. Noen av dukkehusene har hun til og med fått gratis av folk som skulle kvitte seg med dem. Det viktigste for Lena-Marie er uansett at dukkehusene er originale. Mange av dukkehusene hennes er renoveringsprosjekter, men hun endrer ikke på originale tapeter og gulv dersom disse er i god stand. Hun kaster heller ingen ting. Alt kan brukes og alt er lov - kun fantasien setter grenser. Men selv om alt er lov er Lena-Marie påpasselig med at farger, møbler og til og med dukkene skal passe inn i interiøret i de ulike dukkehusene og inn i stilen som hører til den tidsepoken hun er ute etter å skape. Hun er selvlært når det gjelder stilhistorie, og har tilegnet seg mye kunnskap om ulike perioders material- og fargebruk i løpet av årene.


Det er viktig å være nøyaktig når man jobber i så liten skala. Selv den minste skavank blir diger i et bitte lite dukkehus, så man må ta seg god tid og være nøye. Det tar flerfoldige timer å møblere et rom i et dukkehus, og Lena-Marie sier at hun ofte kommer på nye idéer selv om hun i utgangspunktet er fornøyd. Dermed er det ikke få ganger hun ommøblerer et rom og flikker på bitte små detaljer. Lena-Marie deler velvillig tips for hvordan man kan gå fram for å innrede sitt bitte lille drømmehjem. Når det gjelder selve interiørdetaljene, er det mye man kan få fatt i for en slikk og ingenting. Hos den lokale malerbutikken kan man få gamle tapetprøver gratis. Hobbybutikken selger trepinner som man kan trylle frem

mye rart med og leire som kan bli til bitte små kanelboller eller røde epler i ei skål. I dypet av roteskuffen hjemme finnes det garantert skjulte skatter: Korker blir lamper, tøybiter til gardiner eller gulvtepper, bilder fra aviser og ukeblader kan være flotte kunstverk på veggene, og blomstene i gamle lysmansjetter får nytt liv i små blomstervaser i dukkehuset. Det meste kan gjenbrukes. Derfor handler denne hobbyen nødvendigvis ikke om de aller største pengesummene. Derimot går det med mye tid. Lena-Marie gjør alt selv, og gjenbruker alle slags materialer. Hun reparerer gamle møbler eller lager nye dersom det er nødvendig. Hun foretrekker hus og tilbehør fra 1950-, 60- og 70-tallet, og favoritten er 1970-tallet. Hun tror nok at det først og

fremst handler om nostalgi, i og med at det var da hun vokste opp. I tillegg har hun en ekstra forkjærlighet for detaljrikdommen som er å finne i dukkehusmøblene fra denne tiden og for selve håndverket som ligger bak. Denne hobbyen handler allikevel om mye mer enn nostalgi. Et dukkehus fyller en med glede og skaperlyst, hevder LenaMarie. Det er en måte å koble av fra jobb eller skole på. Man kan innrede dukkehuset alene eller sammen med andre, så dette kan også være en sosial hobby dersom man ønsker det. I tillegg passer den for både store og små, og gjerne for store og små sammen. Og når man innreder sitt bitte lille drømmehjem, kan man velge en hypermoderne stil eller satse på en stil fra forgangne tider. Alt


Høytid og fest. Lundby sine dukkehus og møbler lar deg innrede og skape den stemning du selv ønsker.

er mulig og alt er lov – og det er kun fantasien som setter grenser. Det viktigste er at man finner en stil man trives med og hygger seg med arbeidet. Selv prøver Lena-Marie å holde seg selv litt i nakken for at samlingen ikke skal eksplodere fullstendig, men hun drømmer allikevel om å få seg et nytt rom som er tre ganger større enn det hun allerede har minst.


16 17

96

Fjogstad-Hus


Inspirasjonsboliger

BOLIGEN SOM ALDRI GÅR UT AV MOTEN - TIDLØS OG VAKKER Mulighetenes hus Det klassiske huset har en enkel, tiltalende fasade. Innvendig finner vi en flott vinkelstue med åpen kjøkkenløsning på hovedplanet. Det er romslig og godt. Fra stuen er det doble dører med utgang til terrasse og hage. Her er også en praktisk bi-inngang/vaskerom og dusj/WC. Ønsker man å få et soverom på hovedplan, er det godt mulig. Oppe er det i utgangspunktet plassert tre soverom, boder og bad. En praktisk familiebolig med gode, vel utprøvde løsninger. De høye kneveggene (170-180 cm) gir svært god utnyttelse av arealet på loftet, med lite dødplass ut mot ytterveggene. Boligen kan bygges uten kvist om ønskelig. Det finnes også en rekke andre muligheter i forhold til romløsninger og fasadeendringer som endrer husets karakter. Boligen kan med andre ord enkelt tilpasses dine behov og ønsker.

97


1140 Fjogstad-Hus

98

1140

2.etasje Bod 2,3 kvm

Bad 8,5 kvm Gang

Vask/Bod 5 kvm Bad 8,5 kvm

16 17

Gang

Soverom 12,5 kvm

Loftstue 11,6 kvm

Soverom 12,5 kvm

Loftstue 11,6 kvm

Soverom 12,5 kvm

730

Soverom 8,5 kvm

Soverom 12,5 kvm

1.etasje

Evt. soverom

Dusj/ WC 4,2 kvm

Evt. soverom

Dusj/ WC 4,2 kvm

Stue/Kjøkken 50 kvm

Stue/Kjøkken 50 kvm

730

Bod 2,3 kvm

Soverom 8,5 kvm

Vask/Bod 5 kvm

Bi-inngang Teknisk 6,5 Bi-inngang Teknisk 6,5


Inspirasjonsboliger

99

BRA:

151+ m2 SOVEROM:

3-5

Tidløs bolig med en moderne vri. Sett ditt preg på boligen med farger, innredning og løsninger tilpasset dine behov, ønsker og drømmer.


Fjogstad-Hus

100

BRA:

167 m2 SOVEROM:

2-3

PRAKTISK BOLIG MED ALT PÅ ETT PLAN Smart og lettstelt

1712

Dette er løsningen for dere som ønsker en effektiv bolig med alt på ett plan. Enten dere ønsker en behagelig enebolig som et alternativ til leilighet, eller for dere som trenger en tilrettelagt bolig. Stor stue på godt over 60 kvm med åpen kjøkkenløsning. Utgang til terrasse og hage. Egen hagestue, stort vaskerom med mulighet for gjennomgang til teknisk bod og videre til garasje. Kontor, gjestetoalett og hovedsoverom med walk-in-closet og eget bad.


Inspirasjonsboliger

WC 3,1 m2

101

Sov/kontor 8,7 m2

Gard. 6,4 m2 Soverom 14,0 m2 Hall 17,4 m2

Garasje Vask/lagring 21,0 m2

Bad 12,9 m2

Hagestue 13,4 m2

Stue/kjøkken 63,2 m2

Terrasse

En bolig med vinkel gir deg et lunt uteomrĂĽde i ly for vinden.


102

Fjogstad-Hus

KAPITTEL 2 REHABILITERING


Rehabilitering og ombygging

OMBYGGING OG TILBYGG

Rehabilitering handler først og fremst om å foredle og ta vare på det man har. Når man snakker om hus, kan foredlingen gjøres i forskjellig grad. Fra enkle nødvendige grep som å skifte råteskadde bord, kan man gå hele skalaen til fullstendig renovering med påbygg, opplett, riving innvendig og å bygge opp igjen. Vi snakker om alt fra en liten ansiktsløftning til en total forvandling. Mulighetene er utrolig mange! Vår rehabiliteringsavdeling har egen arkitekt, og teamet vårt har lang erfaring i hele prosessen; fra idé til selve byggingen. Vi blir med på tomten, og hjelper til med å se hvilke muligheter som finnes. Det handler både om

selve huset, tilgjengelig plass på tomt og reguleringsbestemmelser. Det er viktig å se hvilke behov du har som kunde, og hvordan vi best mulig skal ta vare på de kvalitetene som finnes i huset og på tomten. På de neste sidene viser vi eksempler på rehabilitering. Det er ytre rehabilitering som skifte av tak, vinduer, kledning, isolering, og det er fullstendige ombygginger der det opprinnelige huset er ugjenkjennelig. Det er da vi snakker om total forvandling. Se mulighetene!

103


104

Fjogstad-Hus

SALTAK ELLER FLATT? VALGET ER DITT Bygg om boligen i din stil! Med enkle grep skifter din nåværende bolig karakter. Enten du tenker oppussing eller total ombyggingen er mulighetene mange. Boligen er opprinnelig fra 1966 men fremstår som en moderne, elegant og tidløs bolig med to elegante løsninger. Saltak eller flatt tak. Hva liker du best?


Rehabilitering og ombygging

105

ETTER


Fjogstad-Hus

106

MULIGHETENE ER MANGE - VI HJELPER DEG MED Å SE DEM. Boligen fra 1966 trengte en liten oppstrammer. Med behov for rehablitering av både tak og kledning kom våre arkitekter opp med to spennende alternativer. Beholde saltak, eller gjøre boligen om til en moderne funkisbolig. Det handler selvfølgelig om smak og behag, men ofte også om å se mulighetene. De er ofte mange. Våre arkitekter er meget dyktige på ombygging og rehablitering og ser løsninger du kanskje ikke visste var mulige.

ETTER

Hovedplan WC

Bad

Soverom

Soverom Gang/entré

Kjøkken/allrom Soverom

Soverom

Stue

Den noe slitte originalboligen fra 1966 trengte et kjærlig blikk og noen som kunne se mulighetene. Resultatet ble valget mellom to moderne boliger med særpreg.


Rehabilitering og ombygging

107

FĂ˜R


3, sj/W 5k C vm

Du

Ha 11 ll/T ,8 rap kv p m

St ue 54 /Kj ,7 øk kv ke m n

So 9, ver 5 k om vm

11 ,1

m

kv

6, Bad 0k vm

1, Kot 1k t vm

13 Vas ,7 k kv m

Kl 2 k ær vm

4,

L 19 ofts ,3 tu kv e m

Ga n 5, g/T 3 k ra vm pp

11 Bo ,2 d kv m

2, Kot 5k t vm

So 9, ver 0 k om vm

M 6, atb 6 k od vm

je

ta s

.e

ng ,2

ni

pl an lø s

So 9, ver 0 k om vm

Ny

Du 3, sj/W 5k C vm

Ha 11 ll/T ,8 rap kv p m

St ue 54 /Kj ,7 øk kv ke m n

Ny pl ni

lø s

an ,1

ng .e je

ta s

So 9, ver 5 k om vm

6, Bad 0k vm K 4, læ 2k r vm

1, Kot 1k t vm

L 19 ofts ,3 tu kv e m

So 9, ver 0 k om vm

2, Kot 5k t vm

So 9, ver 0 k om vm

108

Fjogstad-Hus

FØR


Rehabilitering og ombygging

ETTER

OMBYGGING, TILBYGG OG TOTALRENOVERING Boligen fra 50-tallet hadde dårlig planløsning med små rom, liten stue og kjøkken. Løsningen ble tilbygg over to etasjer for å få en åpnere stue med kjøkken og allrom. I andre etasje fikk familien tre gode soverom, der hovedsoverommet ble planlagt med direkte adgang til bad samt omkledningsrom. Her ble det også plass til en kjekk loftstue. Boligen fremstår nå som mer innholdsrik med planløsninger tilpasset en aktiv familie.

109


Fjogstad-Hus

1 10

ETTER


Rehabilitering og ombygging

EN VINKEL KAN BETY MYE FOR BOLIGEN Når du har behov for litt mer plass Har man plass på tomten til å bygge et vinkelbygg på en enkel huskropp, får man både en betydelig bedre innvendig løsning og en god uteplass. Når nordavinden «blåser fra alle kanter», blir den lune terrassen i vinkelen en kjempekvalitet. Se hvordan materialvalget endrer karakteren til boligen.

111


Fjogstad-Hus

1 12

Ny planløsning, 1.etasje

PÅBYGG VINKEL OG TOTALRENOVERING 1.ETASJE Den enkle huskroppen har fått et påbygg. Familien har fått et romslig, godt utnyttet hus med alle moderne kvaliteter. Terrassen i husvinkelen er blitt en lun oase for uteliv. I påbygget er det plassert tre gode soverom og bad. Ved å åpne opp mellom kjøkken og stue, har familien fått en lys og praktisk løsning. I tillegg har man fått en kjekk bakgang med vaskerom på hovedplanet. Den innholdsrike kjelleren har mange boder og en hyggelig kjellerstue. Ny planløsning, U. etasje

FØR


Rehabilitering og ombygging

113

ETTER

Hovedplan Soverom 12,1 kvm

Bad 8,7 kvm

Kjøkken 14,5 kvm

Det er mange muligheter med påbygg i vinkel. Enkelt med støpt plate på mark, men her er også mulighet for å lage påbygget over to plan ved utgraving til kjeller.

Soverom 12,1 kvm

Hall

Bad 8,7 kvm

Kjøkken 14,5 kvm

V.F

Stue Hall

V.F

Vask 8 kvm

Stue

Kjeller

Vask 8 kvm

Wc Soverom 9 kvm

Bad 7,6 kvm

Soverom 9 kvm

Soverom 9 kvm Soverom 9 kvm

Bod

Hobby

Gang

Bad 7,6 kvm

Soverom 9 kvm

Stue Div.

Bod

Soverom 9 kvm

Støpt Plate

Bod


Fjogstad-Hus

1 14

Carport 26,8 kvm

Hovedplan

WC 1,2 kvm

Bi-Inng./Vask 5,6 kvm

WC 1,2 kvm

Hall 10,6 kvm

Bi-Inng./Vask 5,6 kvm Bad 5,8 kvm

Carport 26,8 kvm

2.etasje

Bad 5,8 kvm Bad 7,6 kvm

Hall 10,6 kvm

Soverom 11,1 kvm

Soverom 11,1 kvm

Kjøkken 7,5 kvm

Kjøkken 7,5 kvm

Soverom 10,3 kvm Stue 39,0 kvm

Stue 39,0 kvm

Hagestue 8,7 kvm

Hagestue 8,7 kvm

FØR

Soverom 9,3 kvm

Soverom 9,3 kvm

Soverom 9,3 kvm

Soverom 9,3 kvm

Bad 7,6 kvm

Soverom 10,3 kvm

Stue/Trapp 50,5 kvm

Stue/Trapp 50,5 kvm


Rehabilitering og ombygging

PÅBYGG OG TOTALRENOVERING

Kjeller

Tekn.Rom 5,2 kvm Gang/Bod 7,5 kvm

Bad/Vask./Tek. 9,6 kvm

Soverom 8,0 kvm Stue/Kjøkken 24,1 kvm Bod 5,1 kvm

115

Entre 4,0 kvm

Fra liten, koselig 40-talls hus, til moderne, inspirerende villa! Total forandring etter ombygging og med egen leilighet. Romslige planløsninger og gode uteplasser preger denne boligen nå. Hovedplanet har stor stue, kjøkken og hagestue. Her er også hovedsoverom med eget bad. I andre etasje en stor stue med store vindusflater, tre gode soverom og bad. I underetasjen er det nå egen leilighet og teknisk rom til hovedenheten. Familien har nå gått fra en trangbodd bolig til en romslig drømmebolig med masse god plass og flotte arkitektoniske løsninger.

ETTER


Fjogstad-Hus

1 16

Bod 21,4 kvm

1.etasje

Bod 21,4 kvm

Bod 6,9 kvm

WC 4,1 kvm

Stue 43,6 kvm

Kontor/Gjesterom 10,8 kvm

Gang 5,5 kvm

Hall/Trapp 11,1 kvm Kjøkken 19,5 kvm

Garasje 41,9 kvm

Bod 6,9 kvm WC 4,1 kvm

Vask 8,3 kvm

Stue 43,6 kvm

Kontor/Gjesterom 10,8 kvm

Gang 5,5 kvm

Garasje 41,9 kvm

Hall/Trapp 11,1 kvm Vask 8,3 kvm

Kjøkken 19,5 kvm

2.etasje Soverom 11,2 kvm

Soverom 14,8 kvm

Loftstue 34,1 kvm

Soverom 11,2 kvm

Loftstue 34,1 kvm

Takterrasse

Soverom 14,8 kvm

WIC 5,6 kvm WIC 5,6 kvm

Hall/Trapp 14,8 kvm Takterrasse Hall/Trapp 14,8 kvm

Bad 9.3 kvm Bod 7.7 kvm

Soverom 12,6 kvm Bod 7.7 kvm

Bad 9.3 kvm

Soverom 12,6 kvm


Rehabilitering og ombygging

117

PÅBYGG OG TAKOPPLØFT Boligen fra starten av 80-tallet var noe umoderne og hadde en upraktisk planløsning. Deler av andre etasje hadde også lav takhøyde og dermed dårlig utnyttelse. Nå har familien fått en bolig tilpasset deres krav og drømmer. Med oppløft og pulttak er det full høyde over to plan og derfor maksimal utnyttelse. Garasje integrert i boligen med praktisk bod i bakkant, samt stor terrasse fra loftstuen i andre etasje. Boligen fremstår med et friskt og spennende utseende og en arkitektonisk flott form.

ETTER

Fasader

FØR


Fjogstad-Hus

1 18

TAKOPPLØFT OG TOTALRENOVERING Murboligen hadde behov for renovering. Løsning ble en totalrenovering med takoppløft. Tidligere hadde familien utfordring med lav takhøyde på loftet og små, upraktiske rom. Etter ombyggingen har familien nå fått en åpen, kjekk og spennende bolig. I første etasje er det nå en stor stue med åpen kjøkkenløsning på nesten 60 m2. I tillegg er det tre soverom med god størrelser og et stort bad. Det store plusset i totalrenoveringen er allikevel den elegante og kjekke andreetasjen. Stort soverom, bad, takterrasse og ikke minst en ekstra stue på over 35 m2. Resultatet av ombyggingen er rett og slett fantastisk bra.

1.etasje

FØR

Soverom 9,1 kvm

Kjøkken 20,0 kvm

Bad 11,0 kvm

Inngang/hall 10,6 kvm

Soverom 10,7 kvm

Soverom 11,6 kvm

Stue 38,0 kvm

2.etasje Stue 36,1 kvm

Gang 13,4 kvm

Omkledning 4,5 kvm Bad 5,7 kvm Terrasse 26,8 kvm

Soverom 14,0 kvm


Rehabilitering og ombygging

119

ETTER

Uansett utgangspunkt vil våre arkitekter finne spennende løsninger på ombyggingen.


Fjogstad-Hus

120

Hall k Tekn/Vas 5,7 kvm

Gang Soverom 9,9 kvm

Bod 3 kvm

Bad 5,4 kvm

Utvendig 5 kvm Soverom 11,7 kvm

1.etasje

Hall k

Tekn/Vas 5,7 kvm

Gang

2.etasje Wc

Soverom 9,9 kvm

Bod 3 kvm

Bad 5,4 kvm

Utvendig 5 kvm

Gang

Bod

Kjøkken 11,4 kvm

Bod Stue 27,3 kvm

Soverom 11,7 kvm

Balkong 10 kvm Wc Gang

Bod

Kjøkken 11,4 kvm Stue 27,3 kvm

Balkong 10 kvm

Bod


Rehabilitering og ombygging

12 1

PÅBYGG AV GENERASJONSBOLIGEN På den romslige tomten var det mulig å bygge et tilbygg og få en generasjonsbolig. I forbindelse med ombyggingen fikk det gamle huset større stue. Terrenget ble senket for å gi plass for det nye bygget. Dermed fikk det gamle huset en betydelig bedre kjellerløsning. I den nye huset ble det bygd to store soverom, bad og teknisk rom i underetasjen. På hovedplan er det en luftig flott stue med god plass til mange, en innbydende og praktisk åpen kjøkkenløsning og bad. 70-tallhuset ble til glede for nye generasjoner.

FØR

ETTER


122

Fjogstad-Hus

SMÅ OPPGRADERINGER KAN GJØRE STOR FORSKJELL Av og til er det detaljene som teller Du behøver ikke gjøre en total ombygging av boligen din for å endre preget på den. Av og til er det mindre detaljer som gjør at den ser litt «freshere» ut. Hva med flere og større vinduer eller en annen kledningstype?


Rehabilitering og ombygging

12 3

ETTER


Fjogstad-Hus

1 24

REHABILITERING FASADE, TAK OG UTBYGG 70-tallshuset trengte sårt en oppgradering av det ytre skallet til dagens standard. Kledningen ble skiftet, og samtidig ble det isolert og vindtettet. Vinduene i stuen ble skiftet til større vinduer med moderne kvalitet. Taket ble også nytt, og ny takvindusløsning har gitt et flott lys i loftsetasjen. Den gamle entreen var trang, og er blitt utvidet til et romslig, innbydende inngangsparti. Huset har fått nytt, stort bad. Ny, åpen løsning mellom kjøkken og stue er prikken over i-en i forvandlingen av huset.

Soverom

Bad 6,6 kvm Bad 6,6 kvm Hall

Soverom

Hall

Soverom Soverom

Soverom

Soverom

Stue/Kjøkken 39,7 kvm Stue/Kjøkken 39,7 kvm

Balkong Balkong

Små detaljer betyr mye. Større vindusflater gjør mye både innvendig og utvendig. Et mer moderne og spennende uttrykk.


Rehabilitering og ombygging

12 5

ETTER

FØR


126

Inspirasjon fra Norema

Fjogstad-Hus


Der livet leves

12 7

DER LIVET LEVES

Inspirasjon fra Norema


HISTORISKE OMGIVELSER OG ENORM UTVIKLING Boligbygging i Stavanger og Sola Fjogstad-Hus har vært en viktig bidragsyter i byggingen av Sandnes, Sola og Stavanger. Utviklingen siden oppstarten, for over 100 år siden, har vært enorm. Det er derfor artig å sette et historisk perspektiv på hva vi faktisk har bidratt med og deltatt i. Når vi sier at vi har bygget over 6.000 boliger sier det seg selv at det er mange som har bodd eller bor i et Fjogstad-Hus.


Bildet er tatt mellom 1920 til 1930. I dette området på Røyneberg har det vært en enorm utvikling og boligbygging. Fjogstad-Hus har bygget flere boliger her. Bildet viser Røynberg ned mot Hafrsfjord og Våganes til venstre i bildet. Foto: Gabriel Espedal/Espedals panoramabilder/Stavanger byarkiv

Sola cirka 1960 01 Sola flyplass 02 Sola sentrum 03 Solastranden 04 Røyneberg 05 Åsen 06 Skadberg 07 Forus 08 Travbanen 09 Jåttå 03


09 04

07

05

08

01 02 06
Stavanger midtre, indre og ytre. Mot sør/øst. Gressholmen i forgrunnen. Mot østre havn, Hetlandsmarken, Storhaug, Hillevåg og Bispeladegård. Foto: Widerøes flyfotosamling/ Stavanger Byarkiv.

Stavanger cirka 1937 01 Stavanger sentrum 02 Breiavatnet 03 Storhaug 04 Paradis 05 Eiganes 06 Mosvatnet 07 Tasta

Byparken, Breiavatnet og postkontoret i bakgrunnen. Bildet er fra 1923. Foto: Byarkivets postkortsamling/Stavanger Byarkiv.

Historisk kart fra Stavanger, ca. 1937.

07

01

02 05 03

04 06


1 34

Fjogstad-Hus

KAPITTEL 3 RETTE SORTEN


Rette sorten

RETTE SORTEN KURERER KNIRK Veien til kunden går gjennom tillit og to ører Det starter med dine forventninger. Vi skal innfri så godt det lar seg gjøre. Det er derfor vi satser så mye på å være Rette sorten. Bedriftskulturen Rette sorten er rett og slett den beste veien til å innfri forventninger. Dine forventninger er selvsagt de aller viktigste, men det slutter ikke der. Gode bygg blir til gjennom tett dialog, samarbeid og felles mål. De settes opp av motiverte håndverkere som forstår og tar godt imot kunden.

som legger listen høyt må trene for å greie å komme over uten å rive. For oss er det dette det dreier seg om. Kundene krever mye av oss, og ofte er det kundens forventninger som utgjør listen vi skal hoppe over. Rette sorten er minst like mye samarbeid som gode enkeltpersoner. Det handler og deg og oss – sammen. Uten deg kan vi ikke innfri det vi lover. Derfor er kunden vår aller viktigste samarbeidspartner.

Det er lett å tenke at dette er tomme ord. Og ja, byggebransjen er full av løfter som ikke alltid innfris. Den

Velkommen til et samarbeid der vi henter fram det beste i oss selv. Sammen er vi Rette sorten.

13 5


1 36

Fjogstad-Hus

Et team som leverer sammen Kjært barn har mange navn. Vi kaller det samarbeidspartnere, andre vil heller si underleverandører. Som hovedleverandør er det vårt ansvar å sikre at absolutt alle som leverer er Rette sorten. Ingen kjede er bedre enn det svakeste leddet, det hjelper lite om taket holder tett i hundre år dersom rørene lekker uken etter at du er flyttet inn. Det samme gjelder om grunnmuren slår sprekker eller malingen løsner. Å bygge hus krever at mange mennesker samarbeider. Da er det viktig at samarbeidet er hentet fra øverste hylle. Vi kaller det Rette sorten samarbeid.


Rette sorten

13 7

Tillit er selve grunnmuren Det er du som kunde som gir oss tillit. For oss er fornøyde kunder verdens viktigste salgsplakat. Gode nyheter spres raskt, dårlige enda raskere. Tillit handler om å vite hva vi gjør, derfor er Fjogstad-Hus en kunnskapsbedrift med mange flinke folk. I tillegg skal vi vise at vi fortjener tilliten. Det gjør vi gjennom å vise god vilje og høy integritet. Vi står for de vi er, det gjelder både Fjogstad-Hus som selskap og alle de flinke folkene som jobber her. Vi kaller det etikk og moral. Eller slik vi gjør det i Fjogstad-Hus: Rette sorten.

Slik du vil ha det Det beste arbeidet starter med glede. Veien til fornøyde kunder går gjennom hjertet, så enkelt er det. Trivsel, motivasjon, engasjement. Alle tre er ingredienser vi bruker hver dag for at du skal bli fornøyd.


Fjogstad-Hus

1 38

2

1

3 6

5

4

7

1. Ronny Hellestø

6. Svein Terje Haugland

2. Espen Helgeland

7. Torgeir Harboe

3. Erling Hellestø

8. Thomas Sviland,

4. Jostein Osland

Nikolai Sandstøl og

5. Kristin Veen Tjessem

Kasper Tengs Brun

8


Rette sorten

Vi har spurt et knippe ansatte i Fjogstad-Hus hva som betyr mest for akkurat dem Ronny Hellestø, tomteutvikler prosjekter – Det var litt lite håndfast og litt «svevende» til å begynne med, men nå når det er blitt rullet ut i hele organisasjonen er det blitt kjempebra. Det er lett å forstå og gjør noe med oss. Vi stopper opp og tenker oss om før vi starter på noe som kanskje ikke er så bra. Rette sorten er på mange måter en god videreføring på slik Fjogstad-Hus har vært lenge. Vi tar ansvar, får mulighet til å videreutvikle oss og har en flat struktur. Da er det viktig å kunne tenke seg om for å lykkes. Det er trygt og traust, men på en positiv måte. Espen Helgeland, tømmermann og lagbas Etter snart ni år i Fjogstad-Hus har Espen utviklet stor tro på sunn fornuft. – Ja, mye koker ned til det. Det gjelder å tenke seg om og bruke vett. Det er nok det Rette sorten egentlig handler om også. Erling Hellestø, daglig leder –Det dreier seg jo mer og mer om bedriftskultur det jeg gjør. Det meste henger sammen. Jeg har hatt utrolig god hjelp av Rette sorten-satsingen vår. Den gjør det lettere å snakke om ting som kanskje er litt vanskelige, det holder ofte å spørre: Er dette Rette sorten? Jostein Osland, tømmermann og formann -Ofte er det små ting som gjør store forskjeller. Her har Rette sorten-satsingen vært veldig fin. Til å begynne med syntes vi kanskje at dette var litt voldsomt, men satsingen gjør at vi trener og bevisstgjør oss selv i valgene vi tar. Det handler om å stoppe litt opp, tenke seg om og se konsekvensene av de små handlingene. Bare det å ta av seg skoene når vi går inn til folk, sånne ting. Vi gjør slike valg mange ganger hver dag.

Kristin Veen Tjessem, arkitekt -Vi jobber gjerne i team, og da er selger og byggeleder noen av de viktigste samarbeidspartnerne for å få til et godt resultat. Det er i det hele tatt korte avstander i selskapet, og vi hjelper hverandre der det er mulig. Det er nok ikke alltid slik i de større selskapene, men her er det mye av både medmenneskelighet og velvilje. Svein Terje Haugland, byggeleder -Rette sorten-satsingen er kjempebra. Den bidrar til at jobben min blir lettere. Den virker spesielt bra internt, og sørger for å løfte kompetansen vår på flere viktige områder. Jeg ser også at samarbeidspartnerne er begeistret og slutter opp om det vi gjør. Torgeir Harboe, tømmermann -Jeg føler at jeg har veldig mange av kollegene med meg når jeg sier at vi hele tiden jobber for å bli stadig bedre. For meg er Rette sorten noe jeg har hatt i hodet alltid, dette med å stadig strekke seg og prøve å bli bedre på det vi gjør. Dette er for meg en viktig del av identiteten til Fjogstad-Hus. Det er rett og slett slik vi er. Tomas Sviland, Nikolai Sandstøl og Kasper Tengs Brun, lærlinger -Vi kan ikke unngå å høre om Rette sorten, det er rundt oss hele tiden! Det er jo bra, Rette sorten er det vi skal være når vi jobber hos Fjogstad-Hus, sier de tre smilende.

13 9


14 0

Fjogstad-Hus

KAPITTEL 4 PROSJEKTER


Prosjekter

FERDIG BYGGET OG KLAR FOR INNFLYTTING I en årrekke har Fjogstad-Hus, som eiendomsutvikler, arbeidet med å skaffe attraktive områder for å utvikle nye boligprosjekter. Dette har vært alt fra enkelttomter til store områder der utbyggingen foregår over mange år. Felles for prosjektene våre er at vi tar hånd om hele prosessen. Når en grunneier tar kontakt med oss, skal han være trygg på at eiendommen er i de beste hender. Vi tar oss av alle formaliteter. Sjekker reguleringsplaner og tar oss av utskilling , godkjenning og prosjektering.

Vi er opptatt av god byggeskikk, og regulerer med tanke på at både huskunder og naboer skal trives i og med boligene våre. Har du en tomt du tror kan være av interesse for oss, ikke nøl med å ta kontakt! På de neste sidene vil vi vise glimt fra noen av prosjektene våre både som er ferdig bygget, under oppføring og kommende prosjekter.

141


Fjogstad-Hus

14 2

VISTE STRANDVILLA Viste Strandvilla består av til sammen 18 boliger fra ca. 100 kvm til godt over 200 kvm BRA. Prosjektet inneholder unike boliger – flere med panoramautsikt du ikke finner maken til. Boligene er meget funksjonelle og felles for dem alle er gjennomført god kvalitet, attraktiv arkitektur og ikke minst en unik og solrik beliggenhet. Boligene bygges i passivhus-standard. Det betyr at boligene blir superisolerte bygg med svært lite oppvarmingsbehov i forhold til tradisjonelle boliger. Prosjektet ble utsolgt på kort tid!


Prosjekter

143


Fjogstad-Hus

14 4

LITLABERGET, SOLA Områdene på Skadberg er den største utbyggingen Fjogstad-Hus har gjort. Området er delt opp i mange mindre områder, som er solgt og bygd. Utbyggingen har foregått i flere år, og vil fortsette i mange år framover. De siste årene er det jobbet med mange typer boliger her, både store og små. Feltet har vært svært populært og mange har allerede flyttet inn. Byggingen av nye boliger fortsetter og mulighetene er mange for dette sentrale utbyggingsområdet.


Prosjekter

145


Fjogstad-Hus

14 6

FRØYERBAKKEN, SANDNES På Hana er det bygget fem eneboliger i rekke på ca. 140 kvm BRA inkl. carport. Frøyerbakken ligger ikke mange minuttene unna Sandnes sentrum. I tillegg er det kort vei til skoler, barnehager og idrettsanlegg. Her bor du med andre ord sentralt, trygt og med kort vei til det du trenger. Boligene er godt utnyttet og har stor stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til takterrasse. Frøyerbakken dannet grunnlaget for en av våre inspirasjonsboliger.


Prosjekter

147


14 8

Fjogstad-Hus


Prosjekter

HESTHAMMAREN, HOMMERSÅK På Hesthammaren bygges det for tiden en rekke eneboliger og leiligheter i flere varianter og størrelser. Feltet blir utbygget med boliger som gir en fin helhet. I tillegg blir det opparbeidet er fint uteområde som beboerne kan benytte og nyte. Her finner ivrige og aktive småfolk flere sandlekeplasser for ikke å snakke om naturen som ligger like ved feltet. Det er mange muligheter for lek og kos for vitale mennesker i alle aldre. Boligene får en solrik beliggenhet på høydedraget over havnen i Hommersåk. Det er kort vei til butikker og handlesenter. Her stikker du ned til bakeren og kjøper ferske baguetter til lørdagsfrokosten, slår av en prat med naboen som kommer hjem fra en tidlig tur på sjøen og planlegger dagens padletur rundt Usken. De første eneboligen ble raskt utsolgt og nå starter snart salget av nye eneboliger med opp til 7 soverom!

149Austråttbanen heter prosjektet, men ligger på Trones ved Roald Amundsens gate. Et av de største prosjektene Fjogstad-Hus har vært en del av.

Lura ca. 1978. Her har Fjogstad-Hus bygget ut flere felt med rekkehus og eneboliger. I forgrunnen utbyggingen av Vibemyr industriområde. Foto: Rogalands Avis/ Stavanger Byarkiv

Viste strandvilla, Randaberg


Hovemarka, Sandnes


VI HAR VÆRT MED PÅ Å FORME EN HEL REGION Fjogstad-Hus først ute med feltutbygging i Sandnes Eventyret Fjogstad-Hus startet i Sandnes i 1903 da Lars og Per Fjogstad kjøpte firmaet Trælasthandler Bøe for 1.000 kroner. Nå, over hundre år etter starten, er Fjogstad-Hus en premissleverandør i forhold til boligbygging i Stavanger- og Sandnesregionen. - Vi var faktisk først ute i Sandnes med planlegging og oppføring av større boligfelt, forteller Arne Sporaland, tidligere byggeleder, daglig leder, direktør og nå styreleder i firmaet.

Etter å ha bygget hundrevis boliger, og ikke minst levert byggesett til flere tusen, skulle nå bedriften prøve seg på større utfordringer. – Det første feltet vi var med på var Hanabakken. Oppstart var på 1960-tallet, og de siste boligene på toppen av feltet, var klar i løpet 70-tallet. Dette var det første, private byggefeltet i Sandnes og bestod av ca. 200 boliger, minnes Sporaland. – Det var ikke normalt å planlegge og bygge ut så store områder, så dette var nybrottsarbeid, sier han. – Det var en stor sjanse å ta og ikke minst et tungt løft for Fjogstad-Hus. Vi solgte selv og bygget alt selv. For å si det enkelt. Vi lærte utrolig mye av dette. Erfaringer som vi tok med oss videre. Neste store utfordring var Austråttbanen. De tre velkjente blokkene i Roald Amundsens gate, like ved Sandnes sentrum. – Dette var en delt entreprise og til da det største samlebyggeriet med til sammen 150 leiligheter. Et utrolig spennende prosjekt som fortsatt er godt synlig i Sandnes sitt bybilde, smiler Sporaland. – Nesten samtidig med dette prosjektet bygget vi et felt med eneboliger og rekkehus sentralt på Lura.

Midt på 90-tallet ble en viktig beslutning tatt i bedriften. – Vi ønsket ikke bare å bygge eneboliger til kunder på deres tomter. Heller ikke kun delta i prosjektkonkurranser i regi av kommunene. Vi måtte ha land og utvikle egne prosjekter, sier Sporaland. – Vi begynte forsiktig med fem boliger i Svaneveien i Sandnes og noen boliger på Tasta. Deretter Ileveien på Hommersåk, her med 30 boliger, forteller han. – Vi kjøpte tomtene, laget reguleringsplaner, tegnte boligene, bygget og solgte. Alt fra A til Å med andre ord. – Når det gjelder Hommersåk, smetter Arne inn, så vil jeg nesten hevde at vi har «bygget» tettstedet. Her har vi vært en viktig del av boligbyggingen. Og det er vi veldig stolt over. De tre lavenergiboligene som ble bygget i Kornbergvegen på Sola i 2005 signaliserte starten på nok en spennende satsning for Fjogstad-Hus. – Dette var starten på et lite eventyr, smiler Arne. – Her bygget vi eneboliger med en tetthet og et energibehov som var veldig lite. Dette var på en måte billetten inn til passivhusprosjektet på Rossåsen i Figgjo. – Dette var en konkurranse gjennom Sandnes

Tomteselskap som vi vant, nettopp på grunn av kompetansen vi hadde opparbeidet oss på boliger med lavt energibehov. – Videre førte Rossåsen oss til et av våre mest spennende felt, nemlig Viste. Med en unik beliggenhet, flott arkitektur og gode løsninger er vi utrolig stolt over det vi har gjort på Randaberg, gliser Sporaland. – Vi har alltid blikket rettet opp og frem og når vi var først ute med passivstandarden her i distriktet høstet vi både gode erfaringer og fikk ta del en en viktig del av utviklingen av moderne boligbygging. I nyere tid så har Fjogstad-Hus vært involvert i flere, større utbygginger, også sammen med andre firma. – Det startet med selskapet «Fem i vekst», som vi etablerte sammen med Øster Hus, team Bygg, og Jærbygg. Feltet vi bygget ut var Skogvokterveien i Sandnes kommune. Dette viste at det gikk veldig fint å samarbeide, sier Arne. – Videre gikk vi sammen om Hovemarka med samme selskap. På Sola bygges det mange boliger i regi av Fjogstad-Hus. Men også her har sa-


Hanabakken - Fjogstad-Hus sitt første, store utbyggingsområde. Foto fra 1978. Rogalands Avis/Stavanger Byarkiv

marbeid vært et viktig element for utvikling og utbyggingen. – Skadberg- og Litlabergfeltet har vært en kjekk utfording for oss. Her har vi et meget godt samarbeid med Byggservice. Vi startet for 7-8 år siden og skal nok bygge her i opp mot 30 år til. Her skal det bygges mange spennende boliger, forteller Arne. Et annet område der Fjogstad-Hus er til stede og former omgivelsene er på Strandalandet. – Dette var vært viktig for oss i nyere tid. Her startet vi opp for rundt 7 år siden og har etter det fått et godt fotfeste. Skarbekken er den store utbyggingen av Jørpeland og her er vi selvfølgelig med. Området har stort potensiale og når tunnelen er på plass med i 2019 har vi bygget kompetansen

og kjennskap til området, smiler Sporaland. – Da er vi klar! Mens vi sitter og prater kommer vi ikke uteom en av de mer spesielle utbyggingene selskapet har tatt del i. – Vi har faktisk levert byggesett og bygget mange boliger på Shetland, Orkenøyene og Hebridene. Da jeg var 24 år skulle jeg bare en tur over med byggesett til 30 hus. Turen skulle vare et par uker, jeg ble der et halvt år, ler han. – Jeg måtte være med å rådgi de lokale tømmermennene og trivdes veldig godt der. Husene står den dag i dag. Det var et skikkelig eventyr. Fjogstad-Hus er en synlig aktør og sjansen er stor for at du enten ser en av

bilene kjøre forbi deg på veien, eller at et hus bygges nær der du bor. Sporene etter selskapet er mange i distriktet, og vi regner med at så mange som 50.000 mennesker har hatt et Fjogstad-Hus som sitt hjem. Med over 6.000 boliger bygget siden 1903 sier det seg selv at det finnes mange boliger med bedriftens signatur. – Vi har alltid vært flinke til å utfordre. Vi skal alltid spørre oss hvorfor vi gjør dette, er det smart og finnes det en bedre måte å løse det på? Et eksempel er passivhusteknologien. Et annet stedstøp ringmur med kjerneisolering. Vi skal være først, best og Rette sorten, avslutter Arne Sporaland.


Fjogstad-Hus på Shetland På slutten av 60-tallet fikk bedriften en henvendelse fra Shetland om leveranse av hus. I forbindelse med oljeaktiviteten i Nordsjøen opplevde det lille øysamfunnet lengts nord i Skottland en voldsom etterspørsel etter boliger. Det ble begynnelsen på eksport av hus til Shetland, Orkenøyene og Hebridene som det fortsatt er liv i. Til sammen regner vi med at det står rundt 500 Fjogstad-Hus på disse øyene.


1 56

Fjogstad-Hus


Prosjekter

GRØDEM ALLÉ, RANDABERG Sentralt på Grødem, nær Randaberg Videregående skole og en rekke arbeidsplasser i Dusavika utvikles og bygges Grødem Allé. Her er boliger i ulike størrelser og utforminger. Prosjektet utvikles sammen med ØsterHus. Fra Grødem er det kort vei til Stavanger sentrum for ikke å snakke om sjøen, som ligger noen få steinkast unna.

15 7


Fjogstad-Hus

1 58

SVILAND, SANDNES I årene som kommer er det i Sandnes Øst og på Sviland det skjer. Hele 30 000 nye innbyggere skal etablere seg, bo og leve i Sandnes Øst. En del av dem vil nettopp velge Sviland som hjemsted. Nytt kollektivsystem er på trappene og nye sykkel- og gangstier er på vei. Det samme er planer om større skole og barnehage. Omgitt av nydelig natur med fjelltopper og fiskevann nærmest i bukselomma, og Sandnes bare en kort kjøretur unna, er Sviland stedet å bo! Boligbyggingen på Sviland vil gjøre bydelen mer levende og vital, innbyggertallet vil øke med nesten 50 prosent i de påfølgende år. Fjogstad-Hus har bygget 25 leiligheter og rekkehus i varierte størrelser og til overkommelige priser – perfekt for førstegangsetablerere, familier og seniorer som ønsker et mer lettstelt hjem.


Prosjekter

15 9


Fjogstad-Hus

160

TAUMARKA, RYFYLKE Kort vei til ferjekaien på Tau. God båtforbindelse til Stavanger sentrum. Taumarka er et spennenende område som bygges ut i stor skala. Taumarka er det første boligområdet i Strand som får varme og varmt vann fra et bioenergianlegg (flisstyrt). Området består hovedsaklig av villa og småhusbebyggelse. Taumarka byggetrinn 1 består av totalt 15 eneboliger. Salget og byggingen har allerede kommet godt i gang.


Prosjekter

16 1


162

Fjogstad-Hus


Prosjekter

16 3

SKARBEKKEN, JØRPELAND Skarbekken ligger i et åpent, storlinjet landskap med storslått utsikt mot fjord og fjell, holmer og skjær. Innenfor området er frodig lauvskog, urer og sildrende bekker, noen av kvalitetene som er med på å gi området særpreg. Terrenget innenfor området er jevnt skrånende. Mot nordøst stiger terrenget opp mot Førlandsåsen. Mot sørvest skrår terrenget slakt nedover mot Jørpeland sentrum. Planområdet er en del av det store landskapsamfiet som omgir Jørpeland. Området ligger solrikt til og vendt mot sør og vest. På soldager vil området være solrikt og varmt. Skarbekken er planlagt å bli den største utbyggingen i Jørpeland de nærmeste årene.


Fjogstad-Hus

164

SKOGSTJERNEVEGEN, RYFYLKE Boligene i Skogstjernevegen får en sentral beliggenhet på Jørpeland, kun tre minutter unna sentrum, og en kort spasertur unna sjøen. I Skogstjernevegen bor man midt i smørøyet. Byen og naturen - mulighetene er mange. Skogstjernevegen ligger i et meget populært og svært solrikt område, med et godt etablert nabolag, skoler og barnehager. Dagligvare, ulike butikker, café og konditori er i umiddelbar nærhet. Skogstjernevegen består av seks leiligheter i varierte størrelser fra 66 til 75 m2. Spennende fasade i tre og plater, funksjonelle romløsninger og balkonger med gode solforhold. Leilighetene i de øverste etasjene får flott utsikt mot sjøen. Utvendig parkering og sportsbod like ved inngangsdøren. Det vil også komme fire «town-houses» på 105 m2 BRA. Dette er innholdsrike og effektive boliger over tre plan. Her er mulighet for tre soverom, to stuer og en meget behagelig måte å bo på.


Prosjekter

16 5


166

Fjogstad-Hus

KAPITTEL 5 INSPIRASJON FRA SAMARBEIDSPARTNERE


Inspirasjon - samarbeidspartnere

INSPIRASJON FRA GODE SAMARBEIDSPARTNERE Det er mange involverte i byggingen av et hus. Fra den som graver ut tomta til han som maler huset – alle er like viktige for at sluttproduktet skal bli bra. Kjøkken og bad, trapper, vinduer og dører. Listen er lang. Vi velger alle våre samarbeidspartnere med omhu. De skal levere kvalitetsprodukter. Vi skal være trygge på leveringsdyktighet. Det store puslespillet som en byggeprosess er, skal gå opp. Alle brikkene skal

falle på plass i rett rekkefølge og danne et komplett bilde til slutt. Vi legger også vekt på at våre samarbeidspartnere følger med i timen med hensyn til tekniske krav til produkt og at alt er tidsriktig. Som vår kunde, skal du vite at du får et godt produkt. Helt ned til den minste detaljen!

167


Fjogstad-Hus

168

Vi har sydamer som leverer høy kvalitet på søm og har en rekke gode samarbeidspartnere på alle felt innen gardiner og solskjerming.

Via Nova har drevet med gardin/solavskjerming i mange år. Se våre nettsider for mer inspirasjon og oversikt over solskjerming

viavia.no


Inspirasjon - samarbeidspartnere

PLASSER GARDINENE SOM DU VIL! Vi tilbyr en rekke solskjermings- og gardinløsninger tilpasset nettopp dine behov. All solskjerming leveres ferdig oppmålt og montert.

Vi har mange års erfaring innen solskjerming, leverer mange ulike løsninger og benytter oss av anerkjente og pålitelige leverandører. Derfor kan du være trygg på at vi kan faget vårt og vet hvordan vi skal hjelpe deg på veien til å finne de rette løsningene for nettopp din bolig. Det er et vell av ulike solskjermingsløsninger å velge mellom, og endelig valg avhenger selvsagt både av hvilket uttrykk du ønsker å skape i hjemmet ditt og av hvilke behov du har og hvilke bruksområder de ulike rommene skal ha. Nå for tiden er plissègardiner som du kan åpne både ovenfra og nedenfra ekstra populære. Disse passer spesielt godt i byggefelt eller boligblokker, hvor botettheten er stor og man ønsker å hindre innsyn. Disse gardinene er naturlig nok svært fleksible i bruk og effektivt med på å

Kontakt oss for oppmåling, hjemmebesøk, priser eller besøk vårt showrom - Via Nova, Kvernelandsv. 56D, 4323 Sandnes

Egil 918 69 214 - egil@viavia.no Gaute 918 79 316 - gaute@viavia.no

regulere lysmengden i rommet, som igjen er med på å skape et spennende uttrykk. Vi leverer også lameller, persienner, rullegardiner og panelgardiner, i tillegg til vanlige gardiner. Disse blir sydd av våre dyktige sydamer i kvalitetsstoffer fra anerkjente leverandører. I tillegg til innendørs solskjerming leverer vi også markiser til utebruk. En markise skjermer også for sol og innsyn, samtidig som den - gjerne kombinert med en terrassevarmer - kan være med på å forlenge utesesongen. Uansett hva du velger - du kan være sikker på at vi står klar til å veilede deg og at vi har den kunnskapen som trengs for å finne frem til den rette løsningen for nettopp deg!

16 9


Fjogstad-Hus

170

Mer enn bare lysbrytere og stikk-kontakter Sandnes Automasjon & Installasjon AS er din lokale el-spesialist for boliger og husholdninger. Vi er også eksperter på anlegg for smarthus. Og best av alt: Vi er bare en telefon eller noen tastetrykk unna! Nå for tiden er det nesten bare fantasien som setter grenser for hva man kan bruke el-installasjon til. Moderne teknologi er med på å forenkle livet på en slik måte at det faktisk er mulig for deg å styre lys, varme og alarmsystemer i boligen kun ved hjelp av et par tastetrykk - gjerne mens du selv er godt plassert i sofaen. Vi satser kontinuerlig Når det gjelder på: belysning er det nærmest for en kunst

å regne. Det er viktig å finne frem til den rette lyskilden • Høy kompetanse i forhold til både størrelsen på rommet og bruk• Råd og veiledning sområde og plassere denne på det mest hensikts• God planlegging messige stedet. Lyskilder kan også brukes bevisst til • Kvalitet • God service • Riktige priser

å understreke et uttrykk eller til å fremheve bestemte elementer i interiøret eller eksteriøret. Vi er dyktige i vårt fag og flinke til å veilede. For oss er det viktig å yte god service. Vi er opptatt av høy kvalitet og sikkerhet. Dersom du velger oss som din el-installatør kan du være sikker på at vi i tillegg har med oss en haug med kompetanse og erfaring. Du som kunde skal bli fornøyd og samtidig føle deg trygg på at jobben utføres på forsvarlig måte. Ikke nøl med å ta kontakt! Ingen jobb er verken for liten eller for stor for oss.

Vi satser kontinuerlig på: Høy kompetanse • Råd og veiledning God planlegging • Kvalitet • God service Riktige priser

Ta kontakt med oss i dag for å høre om våre spennende løsninger som er tilpasset morgendagens krav og standard!


Inspirasjon - samarbeidspartnere

17 1

Mer enn bare lysbrytere og stikkkontakter Sandnes Automasjon & Installasjon AS er din lokale el-spesialist for boliger og husholdninger. Vi er også eksperter på anlegg for smarthus. Og best av alt: vi er bare en telefon eller noen tastetrykk unna! Nå for tiden er det nesten bare fantasien som setter grenser for hva man kan bruke el-installasjon til. Moderne teknologi er med på å forenkle livet på en slik måte at det faktisk er mulig for deg å styre lys, varme og alarmsystemer i boligen kun ved hjelp av et par tastetrykk - gjerne mens du selv er godt plassert i sofaen. Når det gjelder belysning er det nærmest for en kunst å regne. Det er viktig å finne frem til den rette lyskilden i forhold til både størrelsen på rommet og bruksområde og plassere denne på det mest hensiktsmessige stedet. Lyskilder kan også brukes bevisst til å understreke

et uttrykk eller til å fremheve bestemte elementer i interiøret eller eksteriøret. Vi er dyktige i vårt fag og flinke til å veilede. For oss er det viktig å yte god service. Vi er opptatt av høy kvalitet og sikkerhet. Dersom du velger oss som din el-installatør kan du være sikker på at vi i tillegg har med oss en haug med kompetanse og erfaring og jobber med fokus på at du som kunde skal bli fornøyd og samtidig føle deg trygg på at jobben utføres på forsvarlig måte. Ikke nøl med å ta kontakt! Ingen jobb er verken for liten eller for stor for oss.

Vi er godkjent for boligkontroll og næringskontroll, og har bred erfaring i el-installasjoner og automasjon. Vi hjelper med el-installasjoner innen:

• Boliger Vi er godkjent for boligkontroll og • Rehablitering/ombygging næringskontroll, og har bred erfaring i el-installasjoner og automasjon. • Smarthus installasjoner Vi hjelper med el-installasjoner innen: • Belysning • Industri/automasjon • Boliger • Service • Rehablitering /ombygging • Nybygg Smarthus installasjoner • Leiligheter • Belysning • Prosjektering Industri/automasjon • Boligkontroll / EL-sjekken • Service • Internkontroll mot næringskunder • Nybygg • Svakstrøm (data, tele) • Leiligheter • Prosjektering • Boligkontroll / EL-sjekken • Internkontroll mot næringskunder • Svakstrøm (data, tele)

Trenger du elektriker er vi bare en telefon eller noen tastetrykk unna. Ta kontakt med oss på 51 82 30 70 eller sandaut@sandaut.no www.tl-hotell.no post@tl-hotell.no


i v l i v Slik

ha det på badet Funksjonelle løsninger som sluker, dusjvegger og dusjhoder regnes nå som innredning. Alle merkene sig. Halvorsen fører ligger langt fremme når det kommer til design på gode produkter til baderommet.


Mer enn bare et sluk

Vakker funksjonalitet

Poris Joti har blitt en av Skandinavias bestselgende merker innen sluker, nettopp fordi de er nytenkende. Et sluk har som viktigste oppgave å avlede vannet på tryggest mulig måte. Men flere og flere vil gjerne at den også har en personlig stil.

INR har majestetiske løsninger når det kommer til dusjvegger. For store bad anbefaler vi gjerne den mest eksklusive serien - EPIC. EPIC byr på en mektig dusjopplevelse med 10 mm sikkerhetsglass i ett massivt stykke. Våre mest eksklusive dusjvegger måltilpasses etter ditt bad og kan monteres fra gulv til tak. ARC dusjvegger er også en fin løsning, for deg som trenger å tilpasse formen på baderommet. Her er odde løsninger standard, som regel uten at det koster deg noe ekstra. Med ARC dusjvegger bygger du følelsen på de store glassflatene og beslagene i blankpolert krom.

Det regner i dusjen Grohe har en prisvinnende teknologi for maksimal nytelse i dusjen og gjør den om til en aldri så liten spaopplevelse i hjemmet. Moderne design gjør dusjen ekstra innbydende. En stor trend vi har sett over de siste årene, er at folk vil ha store fliser. Helst skal flisene være de samme i dusjen som på resten av baderomsgulvet. Med Purus Line, som er et sluk formet som en skinne er dette mulig. Sluket blir lagt ved siden av veggen, som også gjør at du slipper å stå på sluket når du dusjer. HelHetsuttrykk Et tradisjonelt gulvsluk er rundt, ligger midt i dusjen, som oftest i rustfritt stål. Noen foretrekker en mer diskré løsning, hvor sluket går i ett med flisene. Denne kalles Purus Square. Her kan du bruke gulvsluket du allerede har, men bytte ut risten med en firkantet designrist. Tile Insert-løsningen gjør at du kan matche flisene på resten av badet, slik at gulvsluket nærmest blir usynlig. Med justerbare kroppstråler kan alle familiemedlemmer, uavhengig av høyde, få en skreddersydd dusjopplevelse. Grohe kan i tillegg tilby flere unike strålemønstre, alt etter smak og behag. For deg som liker å være ett skritt inn i fremtiden, anbefaler vi serien som heter F-digital Deluxe. Den gir den muligheten til å endre farget LED-lys i dusjen, styre alt fra musikk til dampintensitet via mobilen.

Ble du fristet til å pusse opp badet, eller har du kanskje allerede planlagt en totalrenovering? ta kontakt med oss for en uforpliktende befaring. INR - Epic

Velkommen til vår butikk: Bedriftsveien 14 på Vibemyr Telefon: 51 68 23 00 sig-halvorsen.no

Åpningstider: Man, ons og fredag Tirsdag og torsdag Lørdag

09 - 16 09 - 18 09 - 14


Opptak uten grenser

Se offline

Programarkiv

Globalt søk

Krystallklart

Apper på tv

Tv på en helt ny måte Nye Altibox TV binder hele underholdningsuniverset sammen i én tjeneste. ’Den er fremtidsrettet, rask og fleksibel, og er uten tvil et Anbefalt-stempel verdig,’ skriver Tek.no. Les mer og bestill nye Altibox TV på altibox.no/fremtidenstv


Inspirasjon - samarbeidspartnere

17 5

TENK TRAPP TIDLIG Meisland Trapp er en familieeid generasjonsbedrift. Våre tradisjoner og vår kvalitetsbevissthet har gjort oss til en av landets ledende trappeprodusenter. Vi investerer betydelig i ny teknologi som gir topp effektivitet og presisjon. I tillegg bidrar våre overflatebehandlingsanlegg til flotte flater. Ved å forene det ypperste innen moderne teknologi med tradisjonelt håndverk, oppnår vi kvalitet på en effektiv måte. Det er derfor vi sier at vi er; ett trinn over.

RIKTIG TRAPP FORSTERKER BOLIGENS SÆRPREG I en aktiv familie blir trappen brukt omlag hundre ganger til dagen. Tenk det! Det er derfor viktig å stille krav til trappen. Foruten estetisk og funksjonelt design, skal den også være av det ypperste håndtverk: solid, sterk og sikker. I iveren etter å få ferdigstilt boligen kan trapperommet dessverre bli oversett. Resultatet blir kanskje en bratt, trang og ubehagelig trapp. Vårt råd er derfor: Tenk trapp tidlig i prosessen!

Bli inspirert på våre hjemmesider. Hva passer best for boligen deres; En rett trapp eller svingtrapp? Med eller uten repos? Tett eller åpen? Hvordan skal spiler, konger og håndrekke se ut? Når du har tatt stilling til form, er det et spennende mangfold av treslag, overflatebehandling og andre materialer som kan kombineres. Ved litt planlegging vil trappen bli en god opplevelse hver gang den iakttas eller brukes. Lykke til!

Les mer om våre trapper og bli inspirert på www.meisland.no

Fartein Valensvei 21, 4318 Sandnes Telefon 51 68 49 49 - post@meisland.no


Bygge hus?

FÅ DET BEST MULIG Når vi lager byggisolasjon skal den ha den beste isolasjonseffekten. Vi skal gi deg som bygger det beste utgangspunktet for å lage det mest komfortable og energieffektive hjemmet.

ISOLERER BEST GLAVA® Proff 34 har en isolasjonseffekt som er hele 9 prosent bedre enn det som ellers er vanlig standard i markedet (A37).

glava.no


Inspirasjon - samarbeidspartnere

17 7

Sett litt farge på tilværelsen sammen med oss Vi utfører malerarbeid av høy kvalitet med kvalitetsmaling fra Nordsjö - både innendørs og utendørs.

Riktig utstyr er halve jobben, heter det. Når du skal male er det viktig å vite hvilken type maling som passer både til de ulike bruksområdene og til de ulike materialene. Det bør ikke være rom for lettvindte løsninger i denne sammenhengen, for da får du svi for det senere. Et godt grunnlag, kvalitetsmaling og hjelp fra kyndige fagfolk vil nemlig lønne seg i lengden - og der er her vi kommer inn. Nordsjö har eksistert i mer enn 100 år. I løpet av årene har mengder med hus blitt malt med Nordsjö maling. Fine gamle trehus, nye rekkehus, moderne villaer, skoler og arbeids-

Vi utfører malerarbeid av høy kvalitet. Ta kontakt på tlf

959 46 049

plasser. Samt kjøkkenbenker, vinduer, vegger, gulv, hagemøbler, tak etc. I mer enn 100 år har generasjoner av dyktige yrkesmalere valgt å arbeide med Nordsjö maling. For hvert år, hvert malte hus, hvert penselstrøk har vi lært oss mye mer om maling og farger. Vi tilbyr kunnskap, yrkesstolthet og erfaring, og vi bistår gjerne med veiledning dersom du er usikker på hvilke farger som passer best til huset ditt. Ta kontakt og la oss få lov å hjelpe deg med å sette litt farge på tilværelsen din!


Boligventilasjon for levende hus Prosjektering for stort og smått Takrenner for våte dager Beslag for alle typer uttrykk og inntrykk Næringsventilasjon for det som er stort Verksted for mulige og umulige oppgaver Bonzo Transportbur for tryggere bilturer Rens og service for triste og glade ventilasjonsanlegg Rørlegger for små og store oppdrag med vann

aase-as.no • 924 40 011


Inspirasjon - samarbeidspartnere

FLISELEGG DRØMMEROMMET DITT! TEGNER FLISELØSNINGER I 3D Noen legger listen litt høyere enn andre. Hos FagFlis på Lura har man et klart mål om å være i en egen divisjon når det gjelder utvalg av fliser. Dette innebærer ett utvalg som ingen andre kan vise til, og stor plass til utstillinger med flisene lagt i forskjellige spennende miljøer. Dessuten har de egne interiørkonsulenter som kan lage 3D tegninger av kundens bad med de aktuelle fliseløsningene –og dersom kunden ønsker det har FagFlis samarbeid med førsteklasses håndverkere. Når betjeningen i tillegg stiller med fagkunnskap til fingerspissene, er tilbudet helt optimalt! Målet er å ha en flisebutikk utenom det vanlige – for fagfolk og kresne privatkunder. Vi oppdaterer oss hele tiden med nye utstillinger og skal ha noe for enhver smak og lommebok. Våre erfarne medarbeidere veileder både privat-

personer, håndverkere, entreprenører, arkitekter og interiørarkitekter enten de vil ha noe spesielt eller noe helt klassisk. Og når kundene opplever ekspertise på et høyt faglig nivå, er det ikke vanskelig å forstå at de kommer tilbake. Se ditt bad i 3D med nye fliser – Vi forstår godt at kunden ønsker å se hvordan det ferdige resultatet blir, derfor var vi først ute med å tilby tredimensjonale tegninger av kundens bad med de aktuelle flisene på plass. Da får du ett godt bilde av den valgte løsningen. Dette gir kunden en større trygghet og gjør det lettere å ta den endelige beslutningen om farger og form. Kom innom og bli inspirert, så hjelper vi deg med å finne fliser til drømmebadet ditt. Enten du bygger nytt eller pusser opp.

BESØK OSS OG SE OVER 40 SPENNENDE MILJØER TIL IDÉ OG INSPIRASJON!

fagflis.no

facebook.com/fagflis.sandnes Jakob Askelandsvei 3, 4314 Sandnes - 51 63 15 36 - post@proff-flis.no

17 9


Foto: Nicki Twang

Nytt Fjogstad-hus? Vi har alt du trenger til bad, kjøkken og oppvarming hos oss! Ring oss for gratis rådgivning i dag!

Kokaas Rør Åpningstider: Hverdager: 9–16 Tirsdag: 9–19 Lør: Stengt Besøk vår butikk: Jøssangvegen 12, 4100 Jørpeland Kontakt oss: Telefon 51 74 90 40 VB.no

Kokaas Rør


Inspirasjon - samarbeidspartnere

181

ANDERSEN & HARESTAD

LEVERER TOTALPAKKEN Egen interiørkonsulent gir råd og veiledning.

BUTIKK OG HÅNDVERKER PÅ SAMME STED! Tilstedeværelse og løsningsorienterte avgjørelser gjør at Andersen & Harestad yter topp kundeservice. Det legges vekt på at utført arbeide skal være av høy kvalitet, levert til rett tid og avtalt pris. Firmaet har mer enn 40 års erfaring fra maleryrket, over 20 års erfaring fra mureryrket og høy kompetanse på alt fra restaurering til nybygg. 25 dyktige medarbeidere kan utføre alt av maling, tapetsering, gulvlegging, ildstedsmontering, murer -og flisearbeid. Her kan du få en samlet pris på alt du trenger - ta kontakt for løsninger og tilbud!

FØLG OSS PÅ facebook.com/andersenharestad

Åpningstider: 08.00-17.00 (18.00 torsdag) Ryfylkeveien 1982, 4120 Tau 51 74 75 76

Andersen & HarestadVELKOMMEN

i godt selskap

Du står nå på terskelen til ditt nye kjøkken. Du skal velge stil. Du skal velge innredning. Finne praktiske løsninger som fungerer for deg. Tampen brenner. Gjør som titusenvis av andre før deg. Unn deg et kvalitetskjøkken fra Norema. Kjøkkenet du har drømt om lenge. Norema Stavanger er stolt samarbeidspartner til Fjogstad-Hus. I vår flotte butikk i 2020 park har vi mengder med inspirasjon, som vi ser frem til å presentere for deg. Vi gleder oss til å hjelpe dere på veien fra drøm til virkelighet. Velkommen!

Norema Kjøkkenstudio. 2020 park Forusparken 2, 4031 Stavanger. Tlf.: 61 31 86 00


NABOEN AS ble etablert i 1996. Konsernet er lokalisert i Oslo, Stavanger, Kverneland, Haugesund, Bergen, Ålesund og Trondheim. Vi leier ut maskiner, utstyr og annet verktøy til store og små bedrifter samt folk flest. Vår visjon er å være Norges Beste Nabo til en hver tid.

naboen.no

UTSTYRET FÅR DU HOS NABOEN

• lifter • anleggsmaskiner • byggutstyr • småutstyr • elektro • byggvarme • tørk

• brakker • container • stillas • sikring • byggheis • tilhengere • og mye mer...

Vi skal bli Norges beste nabo!


Inspirasjon - samarbeidspartnere

185

Vi kjenner markedet lokalt Å megle prosjekt er en oppgave for spesialister. En prosjektert bolig skal ofte selges uten at den er bygget.

For utbygger og kjøper er prosjektet en urealisert boligdrøm, men for oss i EiendomsMegler 1 handler det om å gi trygghet og tro på prosjektets framtid – og mye av suksessen gjenspeiler kunnskap om de lokale markedsforholdene. Vi har mer erfaring enn noen andre til å ta deg gjennom denne prosessen. En handel gjennom oss, er en trygg handel. Våre rutiner, vår kompetanse og vår kunnskap om både marked og beliggenhet, gjør at vi kan gi de riktige rådene og hjelpe deg til å ta de riktige valgene.

mål

«Å selge en boligdrøm er å skape tillit og trygge relasjoner» Ta kontakt med vår megler: Leiv Stokka, 95 21 07 73 leiv.inge.stokka@em1.no

eiendomsmegler1.no

Å bygge nytt, er både spennende og givende. Å kjøpe nytt er tilsvarende utfordrende. EiendomsMegler 1 sine prosjektmeglere er i tett dialog med utbyggerne, og samarbeider med de største aktørene. Det har vi gjort lenge, og har derfor svært god oversikt over hva som skjer. God markedsføring, tydelig målgruppetenking, en sterk markedsposisjon og utstrakt samarbeid mellom EiendomsMegler 1 og SpareBank 1 SR-Bank, gir alle involverte de fordelene som skal til for å lykkes. Vi realiserer drømmen om nye boliger.


Fjogstad-Hus

1 86

Motek hjelper deg å få huset ditt tett Ampack membran og tettesystemer levert av Motek er ett komplett tettesystem som gjør deg i stand til å tette ditt bygg på en profesjonell og rask måte. Produktene er av markedsledende kvalitet og gjør deg i stand til å tette ditt bygg 100 %. Dette gjør at isolasjonseffekten optimaliseres, noe som igjen minimaliserer energibehovet til huset ditt. I tillegg har Ampack 10 års garanti på sine produkter.

Tlf: 800 81 777 E-post: firmapost@motek.no www.motek.no


Inspirasjon - samarbeidspartnere

187

INGENIØRTJENESTER OG BYGGESAK Din Byggtjeneste AS leverer rådgivende ingeniørtjenester til bedriftsmarkedet. Vi utfører alle typer søknadsarbeid for våre firmakunder. Våre tjenester omfatter alt av søknadsarbeider i tilknytning til byggesak. Vi har jobbet med Fjogstad-Hus på flere prosjekter som Hommersandtunet 2, Hesthammaren, Litlaberget og Sviland.

Vi påtar oss små og store oppdrag, fra utfylling av enkle søknader for småprosjekt til ansvarlig søker for større byggeprosjekter. Vi er opptatt av å forenkle søknadsarbeidet for våre kunder, slik at de nødvendige tillatelser faller på plass raskest mulig og at prosessen blir enkel og grei.

Sviland B2 og B15, ansvarlig søker og uavhengig kontroll

HommersandTunet 2, ansvarlig søker og uavhengig kontroll

Litlaberget B1-B5, B10, ansvarlig søker og uavhengig kontroll

Din Byggtjeneste AS Skjævelandveien 20, 4322 Sandnes Tlf: 51 67 99 10

www.din-byggtjeneste.no


1 88

Fjogstad-Hus

Hjem til frisk luft Nytt intelligent betjeningspanel for Villavent SAVE Aggregatet er «hjertet» i ventilasjonssystemet, som sørger for energieffektiv drift og frisk luft i boligen. Automatikken er «hjernen» i systemet. Fra det nye betjeningspanelet, SAVECair, har du full kontroll, og kan enkelt endre innstillinger fra touch-panelet. Oppkobling via app gir mulighet for kommunikasjon fra smarttelefon eller nettbrett. Våre SAVE-modeller er de aller første boligaggregatene som er Euroventsertifiserte.

www.systemair.no


Følg oss på Facebook!

Grønne tak bringer naturen til byen Vi produserer og legger grønne tak tilpasset norsk klima

Ta kontakt: Tlf: 908 45 926 | bengt@bergknapp.no | www.bergknapp.no


NÅR DU ØNSKER

NOE SPESIELT I METALL

Mange vet at vi som blikkenslager kan levere takrenner, pipehatter og beslag. Det gjør vi, og vi er flinke til det. Men vi kan også levere mye annet i metall, og vi gjør det på mål. Sist, men ikke minst, vi gjør det lokalt. Kontakt oss når du ønsker noe spesielt i metall.

Kvåleveien 13, 4323 Sandnes S K A R P.N O

tlf: 469 40 000

lieblikk.no


skarp.no

Din lokale VENTILASJONSENTREPRENØR

• Godt inneklima • Energieffektive løsninger • Næring og privat • Nybygg og rehabilitering • Service

Sentralbord: 46 94 00 00 Kvålveien 13, 4323 Sandnes post@lieventilasjon.no


Trehus med minimalt vedlikeholdsbehov. Fjogstad-Hus

19 2

Bolig er tegnet og bygget av Fjogstad-hus.

StoVentec

Norges mest solgte luftede fasadesystem StoVentec er sannsynligvis Norges mest gjennomtenkte luftede fasadesystem. Det er i hvert fall Norges mest solgte med mer enn 1.200.000 kvadratmeter! Nå får du også ditt Fjogstadhus levert med det SINTEF-godkjent StoVentecsystemet. Alle delene i systemet er spesielt utviklet for å tåle alle de norske klimasonene, og har høy luftsirkulasjon og drenering av fukt. I kombinasjon med den selvrensede StoLotusan pussoverflaten får du en fasade som holder seg like flott, med en sunn og lang levetid som krever minimalt med vedlikehold i mange år. Les mer på sto.no

Sto

Bewusst bauen.


Inspirasjon - samarbeidspartnere

193

Velger du vinduer og dører fra NorDan velger du kvalitet Du velger også markedets beste garantiordning, og en forventet levetid på 40- eller 60 år. Velg vinduer og dører fra NorDan.

Sikkerhetsvindu

levetid

for aluminiumsbekledde produkter

garanti

mot sopp og råte

NTech One

Alu

Toppsving

Tre

www.nordan.no

Fast karm

levetid

for treprodukter

garanti

mot sopp og råte


Solskjerming må vi alltid gi riktige råd, slik at våre kunder føler seg trygge når Markiser de handler hos oss. Gardiner Fjogstad-Hus Verktøy Tepper

194

HJERTENES JERNVARE

Vågen, 4100 Jørpeland • Telefon: 51 74 72 04 Mail: post@hjertenes.no www.facebook.com/FargerikeHjertenes

Maler: Agovic AS er et tradisjonelt malerfirma som utfører malertjenester i hele Ryfylke. Våre oppdragsgivere representerer hele spekteret – private, offentlige og entreprenører. Det er utrolig hva farger og godt malerarbeid kan gjøre for å fornye tilværelsen. Vårt firma er behjelpelig med fargesetting og ideer, vi utfører gjerne jobben slik at våre kunder kan bruke tiden på andre viktige ting.

Telefon: 957 56 225 Mail: semir@lyse.net

VI TILBYR:

Sparkling Avretter gulv Innstøp kabler Legger membran, belegg, vinyl, tepper m.m.

VI TILBYR:

Dekorative malingsteknikker Parkettsliping Tapetsering Maling

Gulvlegger: Geir Jonassen er en fagmann og har over 20 års erfaring innen gulvlegging. Firmaet er inne i sitt femte år hvor det utførers alt innen gulvlegging for private, næring og det offentlige.

Telefon: 917 88 273 Mail: geirjgulv@hotmail.no

Fliselegging: Gjennom mange år i bransjen har vi i Reianes mur og flis as opparbeidet oss et solid omdømme i markedet. Vi har en bred kompetanse og ønsker å være det beste valget du kan ta. Våre fliseleggere er svært dyktige, og vi utfører det meste innen murertjenester og tilknyttede fagområder. Våre kunder er både privatpersoner og andre bedrifter, og vi har avtaler med flere av byggefirmaene i distriktet.

VI TILBYR:

Fliselegging Skiferlegging Membranarbeid Rehabilitering og motering av pipe Avretter gulv Murpuss

Telefon: 907 77 415 Mail: hreianes@online.no

HVORFOR VELGE OSS?

Sammen kan vi levere det dere trenger når du skal pusse opp eller bygge nytt!

HVORFOR VELGE OSS?

Sammen kan vi levere det dere trenger når du skal pusse opp eller bygge nytt!


Inspirasjon - samarbeidspartnere

195

Gudy Herder, internasjonal trendekspert TA EN PAUSE FRA HVERDAGEN

Gulv: Eik Warm Cotton Live Pure, Castle plank

Denne livsstilstrenden handler om å slappe av og finne sin indre ro. Med sin varme, gråbrune fargetone spiller gulvet en klar rolle. Det understreker en avslappet og tidløs stil, som søker det autentiske og rolige – hygge og trygghet i hjemmet.

facebook.com/boenparkett pinterest.com/boenparkett/ @boenflooring

Gulvet fremhever hjemmet ditt! Som et bærende element for interiøret kan riktig valg av gulv utgjøre forskjellen, og spiller derfor en viktig rolle i det å skape en konsistent interiørstil. Vi i BOEN vil gjøre det enklere for deg å finne gulvet som passer din stil – og din personlighet. boen.com/no

WWW.LEIKVOLL.NO

Betongsaging - Meisling - Boring - Riving


Fjogstad-Hus

19 6

lg og utleie ningsmatrial, ing og støyping

Salg og ut bygningsma forskaling og s VaraheivegenVaraheiveien 113, 113 4054 Tj el ta 4054 Tjelta Telefon: 916 46 624 Telefon: 91646624/90563896 905 63 896 jordbrekk.forskaling@lyse.net jordbrekk.forskaling@lyse.net jordbrekk@lyse.net jordbrekk@lyse.net

• Salg og utleie • Bygningsmaterial • Forskaling og støyping

AUSTRÅTT MUR OG FLIS AS Kontakt oss på 928 65 433

ALT INNEN MUR, PUSS OG FLISARBEID


Inspirasjon - samarbeidspartnere

Langmyra 3, Håland Vest, 4344 Bryne • Telefon: 5177 95 50 • E-post: bryne@neumann.no

197


Fjogstad-Hus

19 8

Villapakke

Norskprodusert aluminiumsstillas ALUSAFE rammestillas er en billig og smart ulykkesforsikring. Det er lett, enkelt å montere og tar liten plass.

Verdens raskeste!

STIG LARSEN 412 66 403 stig@byberglarsen.no

Pakke 1-1, arbeidshøyde 7m

Pakke 1-2, arbeidshøyde 5m

Pakke 1

6m

SØLVE BYBERG 901 43 719 solve.byberg@gmail.com

3m

Kan bygges som 2 etasjer på 3 meter lengde eller som 1 etasje på 6 meter lengde.

15 750,Ring 52 84 64 00 for nærmere informasjon. www.stillasgruppen.com

ensign.no


Der livet leves

199

Inspirasjon fra Norema


200

Fjogstad-Hus


Inspirasjon

2 01


ER DU INSPIRERT? KOM INNOM OSS ELLER DRØM VIDERE PÅ FJOGSTAD-HUS.NO

ENSIGN


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.