Fjogstadnytt 1 2016 trykklart

Page 1

FJOGSTAD

t t y n

Informasjonsblad for Fjogstad-Hus • Nr. 1 - juni 2016 • Årgang 11

Rette sorten er selve varemerket vårt, sier Aslak Idland. Les mer inne i bladet

FiksFerdigTM

Inviterte på middag

Enebolig på rekordtid! Fjogstad-Hus tilbyr arkitekttegnede hus der alt er prosjektert på forhånd Les mer side 6

Da rehabiliteringsjobben var ferdig savnet ungene i familien håndverkerne. Foreldrene Laura og Rune inviterte dem hjem til middag! Les mer side 22

www.fjogstad-hus.no


Innhold: 2 Torstein har ordet 3 Nytt fra Sandnes 3 Nytt fra Ryfylke 4 FiksFerdigTM – enebolig på rekordtid 8 Pål Aslak Idland: Rette sorten er selve varemerket vårt 10 Sig. Halvorsen: Rette sorten samarbeidspartner 12 Snart pensjonist: Olav Tjelta 15 To kokker med nytt hus 22 Rehabilitering i Skaarlia 28 Nytt hus på gammel grunn 34 Fjogstad-Hus tar i bruk VR (virtual reality)-briller 35 Prosjekter for salg Sandnes 44 Prosjekter for salg Ryfylke

Prosjekter Rehab Tomter Eneboliger Fjogstad-gruppen består i dag av 7 firma der vi har 50 % eierskap eller mer. Vi er lokalisert på Jørpeland, Sandnes og på Sola.

Trygghet selger Stabil aktivitet - kundene velger forutsigbarhet. Markedet Tidene er fortsatt tøffe, men vi har så langt solgt bra innenfor EAT (der kundene bygger bolig på egen tomt) og ROT (rehabilitering og mindre oppussings- og reparasjonsoppdrag). Prosjektmarkedet er tyngre, og vi ser at kundene søker mer mot trygge løsninger enn på mange år. Et utslag av dette er at Husbanken blir en viktig samarbeidspartner. For mange framstår Husbanken som nettopp det «trygghetsstempelet»» folk er ute etter. Slik har det vært i alle tider Husbanken har eksistert – når tidene er tyngre får Husbanken større betydning. Vår Ryfylke-avdeling har nå påtatt seg flere kommunale oppdrag. Dette er et marked som er spennende og der jeg tror vi kan ha mer å bidra med i tiden framover. Ser vi framover forventer vi omtrent samme situasjon også i neste halvår. Det ligger fortsatt mange nybyggede boliger for salg i markedet, og det vil ta tid før dette er absorbert gjennom salg. Mye tyder likevel på at markedet etter hvert vil komme i bedre balanse, og utover i 2017 er det større grunn til optimisme med tanke på nybygg. Når regionen har funnet en balanse mellom tilbud og etterspørsel i den nye situasjonen med færre ansatte og noe lavere aktivitet i oljeindustrien, forventer vi mer normale tilstander også på markedet for ferdigbygg.

Vi omorganiserer Som om ikke Rette sorten er nok i seg selv så er vi i ferd med å sjøsette ny selskapsstruktur. Den innebærer at vi rydder og forenkler slik at vi sitter igjen med et driftsselskap, et eiendomsselskap og et holdingsselskap. Det siste vil stå som eier av næringsbyggene på Sandnes og Jørpeland. De enkelte avdelingene vil fortsatt være ansvarlige for sine resultatmål. Kostnadskutt og effektivisering – et felles løft Som nevnt har vi jobbet aktivt for å bli mer effektive og ikke minst konkurransedyktige i markedet. Vi har kommet langt i dette arbeidet, noe som ikke minst skyldes positiv innstilling hos våre samarbeidspartnere. Som underleverandører har samarbeidspartnerne vist stor forståelse for endringene som har skjedd i markedet, og sammen har vi greid å få ned kostnadsnivået slik at vi nå framstår som svært konkurransedyktige. Takk til dere alle! Jeg vil også takke alle ansatte for stor samarbeidsvilje i en utfordrende tid. Jeg vet at ikke alle tiltak vi har måttet gjennomføre er like lette å være med på, men folk har brettet opp ermene og tatt i der det har vært nødvendig. For meg er det ekstra motiverende å gå på jobb og lede et selskap med slike folk.

Rette sorten Midt oppi denne situasjonen startet vi opp vår storsatsing «Rette sorten». Jeg tror ikke vi kunne truffet bedre med timingen. Rette sorten gir oss en fantastisk anledning til å trene på både omstilling, effektiv produksjon, lagbygging og konkurranseevne. Alt sammen er viktige ingredienser for den som skal gjøre suksess i byggebransjen i årene framover. Jeg er overbevist om at det er de som er skikkelige i alt de gjør som vil greie seg best.

Til slutt vil jeg fremheve at vi har vært forskånet for alvorlige ulykker dette halvåret. Det skyldes god innsats fra hver og en av ansatte og samarbeidspartnere. Det skal vi fortsette med, sammen med et videre aktivt arbeid med å bli enda bedre og ikke minst enda mer Rette sorten. Vi har kommet i gjenge i våre nye lokaler i Brannstasjonsveien, og vi ser at fine og hensiktsmessige lokaler hjelper oss i å bli bedre og mer profesjonelle i alt vi gjør. Det merker vi også på trivselen. Erling har gjennomført medarbeidersamtaler de siste månedene, og det er jevnt god lyd rundt omkring. Kjekt å høre!

Det er spesielt kjekt for meg å kunne ønske tre nye lærlinger velkommen til Fjogstad-Hus. Det er viktig for oss å gi de unge muligheter i en utrolig spennende bransje, og vi skal alle sørge for at de blir godt tatt vare på.

Da ønsker jeg alle ansatte, samarbeidspartnere og andre som følger med på hva vi gjør en riktig god sommer. Ta godt vare på dere selv og de dere er glad i, så møtes vi uthvilte og ved godt mot etter noen uker med velfortjent ferie. Hilsen Torstein

2


Trivsel og motivasjon Rette sorten er rett vei å gå Jeg skal gjerne innrømme det selv, jeg var nok litt avmålt da vi begynte å snakke om satsingen som vi nå kaller Rette sorten. Jeg var litt redd for at dette kunne bli noe som kanskje høres fint ut men som ikke ville gi oss nok tilbake. Det nærmer seg snart et år siden vi startet planleggingen, og selve utrullingen skjedde før jul i 2015. Siden har det vært et tett løp, med mange aktiviteter og påminninger om hva det vil si å være Rette sorten. Vi er kommet godt i gang, men mye kjekt står fortsatt foran oss. Noe av det beste resultatet jeg ser så langt er at vi styrker to viktige sider ved bedriften vår – trivsel og motivasjon. Dette er også viktige forutsetninger for gode leveranser. Jeg har gjennomført mange medarbeidersamtaler denne våren, og Rette sorten har vært et gjennomgangstema. Det har vært et tøft halvår med mer usikkerhet enn vi er vant til. Likevel møter jeg ansatte som er fulle av motivasjon for å gå på jobb, og som sier at de stortrives.

Selv om jeg var litt skeptisk i utgangspunktet er jeg i dag overbevist om at det var riktig å satse på Rette sorten. Satsingen har gitt oss en retning å styre etter i en vanskelig tid, og den hjelper oss å forberede oss på nye tider der markedet kommer i bedre balanse enn det er i dag. Det er sikkert noen som synes at det har blitt vel mye Rette sorten de siste månedene, men jeg tror at nettopp denne «teppebombingen» har vært nødvendig for at vi skal få tenkningen inn i blodet. Vi er enda ikke der hvor det sitter i veggene helt av seg selv, men vi er godt på vei. Jeg merker det selv også, at jeg stadig oftere tar meg i å tenke om det jeg nå holder på å gjøre er Rette sorten. Slik skal det være, da virker det. HMS Rette sorten dreier seg også om HMS. Vi skal tenke oss om og oppføre oss slik at vi ikke opplever ulykker. Så langt i år har vi ikke hatt noen alvorlige hendelser.

Dette er flott, og viser at hver enkelt tar ansvar. I det daglige ser vi at Stanleykniven er like skarp som den alltid har vært, men vi er på rett vei også når det gjelder småskader. Vi vet at mange småskader øker sannsynligheten for at noe større skal skje, derfor skal vi fortsette arbeidet med å bli bedre på alle typer skader, også de som forårsakes av Stanley-kniven. Markedet Det skal ikke stikkes under en stol at bransjen opplever tøffe tider. På tross av dette har vi nå en stabil oppdragssituasjon i bedriften vår, med kontraktsfestet arbeid fram til jul. Dette skyldes hardt og godt arbeid fra alle, fra de som jobber med salg til de flinke folkene som leverer ekte Fjogstadkvalitet i produksjonen. Suksess er et resultat av godt teamarbeid, det er sammen vi når målene våre. Jeg ønsker alle en riktig god sommer, det er sjelden en ferie har vært mer fortjent enn nettopp i år. Jeg ønsker også de av våre lærlinger som skal opp til fagprøven rett før og etter sommeren lykke til. I høst tar vi også inn tre nye lærlinger. Erling

Hei og H! fra Ryfylke Da er sommeren kommet og ferien er rett rundt hjørnet. Kjenner at det skal bli godt å kunne koble ut, kose meg med familie og venner og ikke å tenke hus…..

tegnet ferdig og vil bli lagt ut for salg. Her blir det åtte boliger i rekke med tre etasjer der underetasjen kan nyttes som utleiehybel.

Det har vært en tøff tid med permittering, arbeid som har uteblitt og et marked som har vært veldig dødt på våre egenregiprosjekter. Heldigvis så har rehabiliteringsarbeidet tatt seg opp. Her har vi større etterspørsel nå. Det har medført at vi kunne svinge hammeren igjen og ha en liten forbedring i sikte.

Markedet har endret seg litt til det bedre og det kommer flere henvendelser som gir oss håp og tro på at dette går rette veien og arbeidsmengden vil øke.

Vi vant anbudet med å bygge om barnehage og lensmanshuset i Forsand kommune med seks leiligheter, som vi nå har startet arbeidet på. Der vi har ferdigstillelse i mars neste år. Skogstjernevegen eller «Grobane» som flere kjenner området som, er nå

Vi har en flott gjeng som står på og gir alt for at det skal bli rette sorten og som leter etter mer arbeid som kan noteres ned på listen. Står vi samlet om målet at dette skal vi klare, så vil vi lykkes. Alle våre underleverandører må også få ros for at de bidrar ekstra for at vi alle skal lykkes med å dra i land flere jobber, et samarbeid som har vært særdeles bra og at vi jobber sammen for en felles sak. Vil derfor avslutte med å ønske alle Fjogstad-Hus ansatte og våre trofaste

underleverandører en flott ferie der familie og venner kommer i fokus, så får hus være hus……. Hilsen Bjørn

3


4

FiksFerdig-konseptet


FiksFerdigTM

er et boligkonsept fra Fjogstad-Hus som tilbyr arkitekttegnede hus der alt er prosjektert på forhånd. Kunden får dermed full kontroll både på pris og tidsforbruk. Konseptet passer perfekt for de som har egen tomt, og som ønsker kort byggetid.

” Full kontroll på kostnader og trygghet for at budsjettet ville holde var avgjørende da vi skulle bygge hus. Fjogstad-Hus sitt nye konsept FiksFerdigTM ble løsningen for oss.” Dette forteller Ivar Handeland. Om kort tid flytter han og familien inn i en ny, flott enebolig på Tjelta. Da er det bare gått litt over et halvt år siden de begynte å gjøre alvor av byggeplanene sine.

FiksFerdig

TM

– enebolig på rekordtid 5


FiksFerdig-konseptet

Kjøkkenet er snart ferdig montert. En fornøyd byggherre gleder seg til å ta det i bruk til sommeren

En av de få endringene som ble gjort med huset, er dette overbygde inngangspartiet. Det vender mot nord, og vil nok bli verdsatt når regnet pøser ned.

6


Familien hadde overtatt en familieeiendom med et hus fra på 50-tallet. De ønsket å bygge nytt, men måtte være sikre på at dette var innenfor deres økonomiske rammer. Fra svogeren Øyvind Øglænd, som jobber hos Fjogstad-Hus, fikk de informasjon om FiksFerdig-konseptet. Nå fulgte en spennende tid: - Vi fikk mer informasjon om hvilke boliger som kunne bygges innenfor dette konseptet. Umiddelbart falt vi for det klassiske huset Inspirasjon18C, som var akkurat slik vi ønsket oss. For det første likte vi godt arkitekturen. Det passer godt inn i landskapet her på Tjelta, synes vi. Med sine 150 kvm er det passe stort, og har bra detaljer som ekstra takhøyde i hovedetasjen, direkte utgang til hagen og en veldig praktisk og god planløsning. Vi fikk klarlagt kostnadene, og så at dette var innenfor det vi hadde tenkt oss. Søknadsprosessen fikk vi hjelp av Fjogstad-Hus til. Selv om tomten ligger i et LNF-område, gikk dette raskt og smertefritt. Ivar Handeland jobber hos TS’en, og kunne gjøre gravearbeidene selv. Men dette er den eneste egeninnsatsen de har gjort: - Byggeleder Marius har hatt god kontroll, og har vært behagelig og grei å forholde seg til.

FiksFerdig er en problemfri måte å få seg ny enebolig på. Det anbefaler vi gjerne til andre, sier Ivar Handeland.

INGEN ENDRINGER En viktig del av FiksFerdig-konseptet er at det ikke skal gjøres endringer. Fjogstad-Hus har gjort valg av standard og produkter. Dette synes ikke Ivar Handeland er negativt: -Tvert i mot. Det er gode valg som er gjort. Standarden er god og lett å akseptere. Vi har bestemt farger på veggene og noen få andre mindre detaljer, men det aller meste var i pakken. Dermed vet vi også at kostnadene blir holdt. Familien overtar huset 29. juni. Sommeren skal brukes til å bo seg inn, og begynne å jobbe med hagen. Med 2,9 mål tomt blir de ikke arbeidsledige på en stund! Men det er bærbusker og frukttrær som er tatt vare på fra den gamle hagen, og de skal få leve videre. Garasje skal også bygges. Platen er allerede støpt, og når garasjen kommer opp, vil de få en god skjerming mot nordavinden: - Vi får sol hele dagen, og mange gode steder å oppholde oss både inne og ute, slår Ivar Handeland fornøyd fast.

Her er litt å ta fatt på for familien. En tomt på nesten 3 mål skal bli hage. Ivar ønsker å beholde bærbusker og noen frukttrær. Ellers ser han for seg en så lettstelt hage som mulig.

7


”Rette sorten”

- Har du et FjogstadHus har du et veldig godt utgangspunkt.

Rette sorten er selve varemerket vårt Tekst: AddOn Communication

Pål Aslak Idland snakker seg fort varm når vi kommer inn på temaet mennesker, gode leveranser og fornøyde kunder. Med over 20 år i tjeneste for Fjogstad-Hus er han rimelig trygg på at Rette sorten ble sådd i god jord da satsingen ble startet opp i fjor. - Det er utrolig mye gode folk i dette selskapet. Det har i grunnen vært slik lenge, og det var nok en viktig grunn for at jeg selv begynte i selskapet i oktober 1993. Jeg har alltid likt når folk opptrer som voksne folk, at de er til å stole på. Pål Aslak var ikke mer enn 20 år da han valgte et Fjogstad-Hus til seg selv. Kjøpt som byggesett, men satt opp av ham selv. - Det begynte med at jeg gikk i lære hos en byggmester, og så kjøpte vi materialene hos Brødrene Fjogstad. Jeg fikk et godt inntrykk av selskapet fra første dag, og følte at dette var folk jeg kunne stole på. Det var en viktig grunn til at jeg kjøpte huset av Ivar Loddervik. Det var lite arbeid en periode rundt 1990, så jeg bygget huset og gjorde jobber for naboer og kjente. Steinar Kydland lurte etter hvert på om jeg ikke ville ha noe mer forutsigbart. Det endte med at han tok meg med en tur innom Arne Sporaland, og da var det gjort. En ung Pål Aslak hadde både kjøpt hus og fått fast jobb hos Fjogstad. Mandagen etter var han i gang. - Det er noe av det greie med Fjogstad-Hus, vi går ikke rundt grøten. Handlekraft er viktig, det er da vi oppnår resultater slår den erfarne bransjemannen fast.

8

FOLK OG GOD KUNDEBEHANDLING Selv beklager han at han ikke får nok tid til å følge opp de som jobber med produksjon slik han skulle ønsket. - Slik markedet er nå går det mye i salg og oppfølging av kunder. Dette er et arbeid jeg liker veldig godt, det er gildt å komme hjem til en kunde som trenger å få gjort en rehabilitering, finne gode løsninger og etter hvert se at kunden blir fornøyd med det vi leverer. Likevel – det er også en del av jobben min å sørge for at de som jobber med produksjonen har det bra og ikke minst at de har det de trenger for å levere skikkelig Fjogstad-kvalitet. Akkurat nå strekker ikke tiden til for å gjøre begge disse oppgavene like bra som jeg ønsker. Når det likevel går bra skyldes det etter Pål Aslaks mening gode folk som er selvgående og finner utav ting selv. - Det er dette det dreier seg om. Både kunder, ansatte og ledere er folk. Jeg har kunder som jeg har fulgt i mange år, og det hender at hele familier bruker oss: Brødre, søstre, foreldre og barn. Vi har til og med levert til tre generasjoner. Klart vi blir stolte når vi opplever slikt. Men det er noe i at den som har et Fjogstad-Hus har et veldig godt utgangspunkt når noe skal endres eller bygges på. Jeg mener vi leverer veldig god kvalitet, og det har vi gjort i mange år. Pål Aslak avslører at det hender at de både blir invitert hjem til kundene på middag og får julekort i postkassen.


- Det er spesielt men samtidig et veldig godt tegn. Det viser at vi har levert slik at kunden er fornøyd. Bedre belønning kan vi ikke få. RETTE SORTEN Etter Pål Aslaks mening har Fjogstad-Hus vært Rette sorten i mange år, og han legger ikke skjul på hvorfor. - Folk må kunne stole på deg, på hva du kan og ikke minst på hva du gjør. Vi merker det til og med når vi går ut på byen, selv da handler det om å være Rette sorten. Vi selger nok en del på hva vi kan, det kommer stadig nye ting i bransjen vår og det er viktig å holde seg oppdatert. Vi får faktisk en del oppdrag etter at selskap bemannet med utenlandsk arbeidskraft har gjort en jobb. Det er ikke alltid standardkravene i andre land er like de vi har i Norge, og da er det fort gjort å bomme på utførelsen, antyder byggelederen og selgeren med ansvar for rehabiliteringsjobber. Rette sorten er også å ha det trivelig. - Jeg har alltid likt det sosiale miljøet her, det skjer mye og det hender at vi er en gjeng som tar en runde på byen helt spontant. Vi har også dratt på turer sammen. Det er aldri noe tull – alle blir tatt godt vare på. SKYTING, SYKLING OG FARSROLLE Aktiv fritid er også å være Rette sorten, balanse i livet er viktig. For Pål Aslak har dette vært en selvfølge helt siden barndommen.

- Jeg startet med konkurranseskyting i 10-årsalderen. Jeg har vært med på rundt 30 Landsskytterstevner, og skyting var i mange år min store fritidsinteresse. Både faren min og den ene datteren har vært aktive skyttere. Datteren min ble faktisk nummer 13 på Landsskytterstevnet i fjor. Nå tror jeg hun har funnet ut at skytingen tar vel mye tid, så innsatsen modereres nok litt i tiden framover. For Pål Aslaks vedkommende er det viktigste å sørge for at begge døtrene får gode vilkår. - Etter skilsmissen for tre år siden har vi gjort mye for at barna skal ha det så godt som mulig, slår faren fast. De siste fem årene har sykling skjøvet skyteinteressen litt nedover for Pål Aslaks vedkommende. - Vi er en gjeng fra Oltedal som sykler sammen. Vi var nettopp 27 venner som dro på felles treningsleir på Mallorca. Nylig klasket startnummeret for Nordsjørittet ned på skrivebordet. Selv om 48-åringen er bedre forberedt enn noen gang, er han ydmyk i forhold til oppgaven. - Det er ikke feil å holde seg i form. Når det i tillegg skjer innenfor rammene av godt sosialt lag er det slik det skal være. For meg er det en fin kombinasjon. Rette sorten rett og slett, slår Pål Aslak fast.

9


”Rette sorten”

Rette sorten samarbeidspartner Sig. Halvorsen deler Fjogstad-Hus sin lidenskap for mennesker Tekst: AddOn Communication

Det er forskjell på rørleggere og det er forskjell på rørleggerfirma. Slik skal det selvsagt være. Likevel – det er lov å la seg overraske, og Sig. Halvorsen er et godt eksempel. Det er ikke nødvendigvis alltid slik at rørleggere selger sine tjenester gjennom løfter om tillitsfulle kunderelasjoner og gode folk. For et bad er jo et bad, eller er det en forskjell likevel? MENNESKENE ER DEN VIKTIGSTE RESSURSEN Vi treffer Arild Tønnessen i Sig. Halvorsens lokaler på Vibemyr i Sandnes. Den joviale avdelingslederen for boligtjenester er et strålende eksempel på nettopp det selskapet lover: Menneskelig, kvalitetsorientert og opptatt av den som kommer på besøk. - Jeg la merke til Fjogstad-Hus sin Rette sortensatsing med en gang den ble rullet ut. Dette er noe vi også er opptatt av, og noe jeg vet vi kan bli enda bedre på selv. Det er jo ikke noe som blir helt ferdig, det er egenskaper både hos selskapet og den enkelte som må trenes på hele tiden. Det er dette jeg synes ser så bra ut med Rette sorten, det ser faktisk ut til at det virker også i praksis. Tønnessen legger ikke skjul på at det kan være utfordrende å få til endringer i organisasjoner der det jobber mange mennesker.

- Nei, det er ikke lett. Men samtidig er det derfor det er så viktig å jobbe målrettet og skikkelig med dette. Vi har lenge sagt at det er folkene våre som er den viktigste ressursen, og vi har fått til mye på dette området. Det er derfor vi slutter fullt opp om Fjogstad-Hus sin satsing, som de nå også inviterer samarbeidspartnerne med på. Vi er absolutt positive til dette og vil bidra selv også, sier avdelingslederen engasjert. Han tror på Rette sorten, og det merkes. ERFARING OG FRAMTIDSTRO Sig. Halvorsen har vært i bransjen i mer enn 65 år. Det er i seg selv ingen garanti for nye år fylt av suksess. - Det er mye tøffere tider nå enn det har vært på mange år. Det stiller oss overfor nye krav, og jeg tror løsningen er å satse på folkene. Vi skal være den beste samarbeidspartneren enten det er en privatkunde eller et selskap der vi er underleverandør overfor sluttkunden. Veien dit går ikke gjennom de dyreste rørtengene, men ved å sikre at folkene som leverer gjør det med topp service og kvalitet. Vi lever av fornøyde kunder, så enkelt og så komplisert er det egentlig, presiserer Arild Tønnessen.

FAKTA OM SIG. HALVORSEN • Hovedkontor på Vibemyr i Sandnes, og aktiviteter fra Arendal og langs kysten til Stord. På Vibemyr har selskapet også en stor butikk med salg av utstyr til baderom, sanitærutstyr og fliser. • Virksomheten omfatter butikksalg, service, fornying av bad, boliginstallasjoner og store, teknisk krevende industriprosjekter. • Sig. Halvorsen-konsernet omfatter tre driftsselskaper med til sammen rundt 600 ansatte. Årlig omsetning er ca 850 millioner kroner. • Sig. Halvorsens kjerneverdier er raushet, ansvarlighet, glede og ydmykhet. • De siste årene har Sig. Halvorsen i tillegg til rørleggertjenester bygget seg opp innen elektro og ventilasjon.

10


SUMMEN ER DET VIKTIGSTE Torstein Fjogstad er overbevist om at gode samarbeidspartnere er en viktig del av nøkkelen til suksess. Som administrerende direktør i Fjogstad-Hus ser han hver dag hvor viktig det er at samarbeidspartnerne følger opp både på kvalitet og service. - Vi er helt avhengige av å kunne stole på våre underleverandører, eller samarbeidspartnere som vi foretrekker å kalle de vi leverer sammen med. Når vi i Fjogstad-Hus trener hver dag på å bli gode på for eksempel kvalitet og kundekontakt er det viktig at også våre samarbeidspartnere tar tak i dette. Det dreier seg om teamarbeid, og da inkluderer jeg samarbeidspartnerne. Når vi lover kunden noe er det viktig at også samarbeidspartnerne følger opp og er Rette sorten. For meg er det flott at en samarbeidspartner som Sig. Halvorsen deler vår oppfatning av hva som kjennetegner en god leveranse og hva som skal til for å komme dit. De er rett og slett Rette sorten samarbeidspartner, sier Torstein Fjogstad.

11


12

Intervju med Olav Tjelta


Etter 38 år hos Fjogstad-Hus, velger Olav å bli pensjonist etter sommerferien. Det siste året har han jobbet halv stilling, men nå har han tatt den endelige avgjørelsen om å pensjonere seg på fulltid.

Snart pensjonist:

Olav Tjelta Lojal. Dyktig. Skikkelig. Sindig. Serviceminded. Rolig. Lun. Hyggelig.

Vi har bedt noen av Olavs kollegaer om å beskrive han, og det er positivt ladde ord som strømmer på. En som kjenner Olav både fra egen læretid og som sjef for Olav, er daglig leder Erling Hellestø. EN GOD LÆREMESTER Erling var 16 år gammel da han begynte som tømrerlærling i 1984. Og det var nettopp Olav som fikk den unge læregutten på lag: - Det var den beste læremesteren jeg kunne få. Rolig, sindig og ikke minst en skikkelig dyktig håndverker. Han var flink til å ta seg av meg som lærling. Etter å ha vist meg hvordan jeg skulle gjøre forskjellige jobber, lot han meg prøve og feile selv. Det ble god lærdom av det, sier Erling. At rollene senere ble byttet om da læregutten ble sjef for læremesteren, har aldri vært noe problem: - Vi er enige om det viktigste, nemlig kvaliteten på produktet vårt. Olav utstråler en trygghet som gjør at kundene får tillit til han. Han er pålitelig og gjør alltid det hva som må gjøres – i beste Fjogstad-ånd. En god ”Rette sorten” med andre ord, understreker Erling.

13


Intervju med Olav Tjelta

SERVICEMANN De siste 20 årene har Olav hatt jobben som servicemann: - Han har gode egenskaper som brobygger, og rydder opp når det er nødvendig. Vi får gode tilbakemeldinger fra kunder som har hatt Olav i jobb, og mange ber spesielt om at han skal komme hvis det er noe de skulle ha gjort. Vi skulle gjerne hatt han hos oss lengre, men har selvsagt respekt og forståelse for at han nå ønsker å bruke tiden på private gjøremål, sier Erling. BESKJEDEN Olav selv er beskjeden og har ikke noe behov for å stikke seg fram: - Jeg har hatt en flott arbeidsplass i snart 40 år. At jeg fremdeles har kollegaer som har vært her siden jeg startet, forteller at det er mange som trives her. Det gode miljøet binder oss sammen. Nybygget på Stangeland er blitt flott, og det er en fornøyelse å komme inn dørene her. Man føler seg skikkelig velkommen, sier Olav, som ikke har lagt så store og detaljerte planer for hva han skal gjøre som pensjonist.

Olav utstråler en trygghet som gjør at kundene får tillit til han. RENOVERT EGET HUS Olav startet nedtrappingen i 2013. Da hadde han overtatt foreldrenes hus med byggeår 1966, og var i gang med å restaurere dette. Nå er huset modernisert, og fremstår som helt nytt: - Vi rev alt helt til kun reisverket stod igjen. Fjogstad-Hus tok det utvendige byggearbeidet, så tok jeg det innvendige selv. Det er lagt til rette for framtiden med full bomulighet på ett plan. Og noe av det aller beste er at det ikke er nødvendig med vedlikehold på mange år, smiler Olav. Nå står hagen for tur. Han har startet jobben, men det er en god del igjen. Blant annet har han lagt heller: - Det handler om trivsel. Det skal se greit ut. Samtidig skal det være lettvint, sier Olav. Noen som helt sikkert vil sette pris på at Olav er mer hjemme, er barnebarna. Han og konen Mia har åtte barnebarn fra ett til 11 år. Tre av barnebarna er naboer, så det blir nok greit å ha en bestefar å besøke på dagtid. Lykke til som pensjonist, Olav!

14


Vi besøker en kunde

To kokker med nytt hus Herved er myten om at ”jo flere kokker, desto mer søl” avlivet! På kjøkkenet i det nye huset til kokkene Simon Paulsen og Therese Svendsen er det strøkent. Både her og i resten av det nye huset er tingene på G.

15


Vi besøker en kunde

- Dere skulle kommet om kvelden og sett huset opplyst. Både innvendig og utvendig belysning er helt magisk, sier Simon Paulsen. Han og samboer Therese Svendsen har bodd i det nye huset i Zetlitzveien 25 på Mariero i litt over et år, og stortrives: - Vi fikk mulighet til å kjøpe denne tomta av familien min. Det gamle huset til mormor stod her. Selv er jeg vokst opp i nabohuset, så vi kjente både nabolag og forhold godt. Dette var en mulighet vi måtte gripe, forteller Simon. Det unge paret vurderte først renovering, men kom fort fra det. Det var bedre å bygge nytt. Så startet de å sjekke hva som var på markedet av ferdighus. – Vi fikk tak i Fjogstad-Hus sin inspirasjonsbok, og fant ett hus vi likte godt der. Imidlertid var dette et funkishus med flatt tak, og i reguleringsplanen står det at vi må bygge med saltak på denne tomten. Dermed startet vi ny prosess med blanke ark sammen med arkitekt Kristin Veen Tjessem, forteller de.

En ny plen spirer. Mormors gamle rhododendron har fått stå.

Therese og Simon var opptatt av å utnytte arealet godt, huset skulle være funksjonelt og ha minimalt med gangareal. De ønsket også å bygge med utleieleilighet. Poengene deres ble godt fanget av Kristin. Det ble en spennende prosess med forslag som begeistret, og der de følte de ble lyttet til. Tomtedeling og nødvendige Fjogstad-Hus seg av.

søknader

tok

KOKKER BEGGE TO Simon jobber som kokk offshore, mens Therese er institusjonskokk. Det betyr at de har et sterkt fokus og klare synspunktet på kjøkkenløsningen. Det er også lett å se når man kommer inn i det lekre kjøkkenet. Her er alt nøye planlagt. Gode løsninger som legger til rette for å jobbe rasjonelt i trivelige omgivelser. En stor gasspeis fungerer som romdeler mellom kjøkken og spisestue/ stue. Hver detalj er smakfull og gjennomtenkt.

16


Utleieleiligheten har inngang pĂĽ motsatt side av hovedboligen

Inngangsparti hovedbolig

17


Vi besøker en kunde

Det meste er holdt i lyse farger, men en tapetsert fondvegg bryter alt det lyse og blir en spennende kontrast. Midt i stuen troner familiens nye midtpunkt, 11 uker gamle Isac. Han sover fredelig og avslappet. I helgen var det barnedåp, en vellykket familiefest. GUTTEROM BLE AMMEROM Simon drømte om et film- og spillerom. Det har han også fått, til glede for seg selv og venner. Oppe i 2. etasje er det innredet et skikkelig gutterom, med gode stoler og komfort. Da Isac kom, fant Therese fort ut at dette rommet var som skapt for en annen aktivitet: amming. Og det er visst helt greit, Simon har ikke de store innvendingene til å dele på rommet.

Gjennomgående walk-in closet fra foreldresoverom til bad

18


Simon på plass i godstolen på filmrommet

FOKUS PÅ BELYSNING Spoter er OK til en viss grad, synes Simon og Therese. Men ikke for mange og i alle fall ikke spoter med kaldt lys. De jobbet mye med å få den rette belysningen, og har mange flotte lyskilder. Der de har installert spoter, har de brukt alternativ med varmt lys.

11 uker gamle Isac er familiens nye midtpunkt

FULGTE OPP SELV Siden Simon jobber turnus i Nordsjøen, har han hatt mulighet til å bruke tid og følge opp byggeprosessen i de lange friperiodene. Derfor valgte de også å trekke ut en del av underleveransene. Det var krevende, men lærerikt. Hans råd til andre som skulle vurdere å gjøre det samme er å være grundig: -Følg nøye med. Vær detaljert når du snakker med leverandørene, og vær skriftlig i alt du gjør.

19


Vi besøker en kunde

Kjøkkenet er hjertet i huset og en møteplass for gode venner.

20


Den første sommeren som foreldre skal de veksle mellom å være hjemme og på hytta. De har nysådd plen og en lun terrasse som innbyr til grilling og uteliv: - Vi får mye besøk av venner, vi er blitt det nye hengestedet for mange av vennene våre. Kinokveld, matkveld, bordtennins i garasjen – med det nye huset er det fullt opp av muligheter!

Therese er opptatt av design, og kombinerer gjerne nytt og gammelt.

21


Rehab påbygg

Inviterte på middag Kåre Jåsund og Jonas Helle var en del av dagliglivet i familien Scandellari Nilsen i mer enn et halvt år. Da rehabiliteringsjobben var ferdig, savnet ungene i familien dem. Foreldrene Laura og Rune inviterte håndverkerne hjem til middag!

Rehabiliteringsoppdrag innebærer ofte at håndverkerne kommer tett på familien de jobber hos. Tømrerne blir en del av rytmen i familien, siden de gjerne kommer tidlig om morgenen før familien er dratt av gårde til sine forskjellige gjøremål. Ofte er det de som er hjemme når ungene kommer fra skolen. Dette var tilfellet hos familien Scandellari Nilsen i Skaarlia i Sandnes. Byggearbeidene pågikk i perioden oktober 2014 til våren 2015. Jobben gikk bra, og det var god kjemi mellom familien og håndverkerne. Underveis ble det snakket om en invitasjon til middag når jobben var ferdig, men likevel var overraskelsen stor da den virkelig kom. Arkitekt Gro og prosjektleder Aslak ble også invitert. Dessverre passet det ikke for Gro, men de tre andre fikk en skikkelig hyggelig kveld sammen med familien.

22

Den gjestfrie familien inviterer på nybakt ute i hagestuen. Fra venstre Nicolai, Leander og Laura i hyggelig prat med Aslak (prosjektleder)


Hagestuen er blitt en yndet samlingsplass. Fra venstre far Rune, Nicolai, Leander, mor Laura og Angelina

23


Rehab påbygg Dette er en gladsak for Fjogstad-Nytt! At det knyttes så tette bånd mellom håndverkerne og kunde hører til sjeldenheten, og vel verd å skrive om. Vi treffer den hyggelige og gjestfrie familien hjemme en fin junikveld. Det lukter herlig nybakt i hele huset. Barna Angelina (14), Nicolai (11) og Leander (8) kommer fra forskjellige aktiviteter, får et kringlestykke og trekker seg tilbake. Vi får kaffe og nybakt servert i den solrike, nye hagestuen. Rehabiliteringsjobben som er gjort er omfattende. Mor i familien, Laura Scandellari, forteller om bakgrunnen for at de valgte å legge så mye ressurser i boligen: - Familien hadde vokst siden vi bygde huset i 2001. Den gangen bygde vi med utleieleilighet, siden vi hadde god plass og kunne ha bruk for de ekstra inntektene. - De første årene var det ingen hus foran oss, og vi hadde en fantastisk utsikt. Etter hvert ble det bygd foran oss, og vi mistet mye av åpenheten og utsikten. Da måtte vi gå noen runder med oss selv for å finne ut om vi skulle finne en annen plass å bo. Men vi stortrives både med naboer, beliggenhet og de flotte turomgivelsene her i Skaarlia. Konklusjonen var at vi liker vi oss så godt i gata at flytting ikke er aktuelt. Det var bedre å gjøre noe med huset!

Krydderurtene dyrkes i ly på terrassen. 24


Tilbygget inneholder en ny øy og overbygget terrasse. Arkitektonisk helt i stil med husets fasade.

25


Rehab påbygg

Lysestake av materialrester Lauras far er nevenyttig og kreativ. Det ble en del rester av Cumaruen som var lagt som golv på terrassen. Dette er en spesielt hard og holdbar tresort, så far Scandellari tryllet noe av det om til holdere på lysekronen ute i hagestuen.

Flott lysinnfall i den nye spisestuedelen. Her er det rom nok til å dekke bord til de helt store selskapene

HVA VAR GRUNNEN TIL AT DERE VALGTE FJOGSTAD-HUS? - Søsteren min hadde bygd med Fjogstad-Hus, og var svært fornøyd. Da vi hadde landet på at vi skulle bygge om huset, tok vi derfor kontakt med Fjogstad-Hus. Der var det umiddelbar respons. Vi hadde et første møte med arkitekt Gro Mæland Myklebust og daværende prosjektleder Hallvard Seljestad. Her la vi fram våre ønsker og behov. På bakgrunn av dette ble det laget skisser, og det var full klaff fra første utkast! BEHOLDE ARKITEKTUREN - Det var viktig for oss å beholde det arkitektoniske uttrykket. Eventuelt påbygg og utvidelse måtte holdes i samme stil. Det skulle være fint og harmonisk – når ombyggingen var ferdig, skulle det se ut som om huset alltid hadde vært slik. Den gode dialogen med Fjogstad-Hus fortsatte. Gro kom med gode forslag og innspill, det var litt fram og tilbake, men det var en kreativ, kjekk prosess.

En hyggelig stue i sokkeletasjen

26


Takvinduer gir en helt ny romopplevelse

ØKTE EGET BOAREAL Siden familien hadde vokst, hadde de bruk for hele huset selv. Leiligheten skulle bli en del av deres bolig. De ønsket seg en romslig spisestue, med plass til å samle mange rundt bordet. Det som hadde vært terrasse, ble etter ombyggingen en del av stuearealet: - Etter utvidelsen har vi kunnet dekke til 24 personer, det er helt fantastisk. Å feire store høytider som julen her, er en glede. Neste år skal vi ha konfirmasjon, og den skal vi feire i eget hus, smiler Laura. Ungene hadde flyttet litt mellom de forskjellige rommene etter hvert som de ble eldre. Nå har eldstemann, Angelina, fått sin egen ungdomsavdeling i underetasjen, der leiligheten var tidligere. Her er det et stort soverom i tilknytning til den en lys, trivelig stue. Oppe er det satt inn takvindu på Leanders rom, noe som gir en god romfølelse.

Sengen til Angelina er bygget på en kjøkkenmodul fra Ikea. Masse skuffer - en genial måte å holde orden på

HAGESTUE Men noe av det de setter størst pris på, er den delvise overbygningen av inngangsterrassen. Siden hovedinngangen nå er lagt til underetasjen, var det en spennende mulighet der den gamle inngangen hadde vært. Nå har de en trivelig hagestue/ vinterhage. Her er grillsesongen lang, og hagestuen er en sosial arena det meste av året. - Vi har fått et helt nytt hus uten å flytte, sier Rune Nilsen og Laura Scandellari.

Leander har fått takvindu på sitt rom

27


Totalrenovering av bolig

Nytt hus pĂĽ gammel grunn

28


Det eneste som er igjen av det gamle huset i Ragkroken 28, er grunnflaten. Eller fotavtrykket, som huseier Alexander Seldal beskriver det. Ellers er forvandlingen total.

Da Kristin Vadla og Alexander Seldal kjøpte huset i 2013, handlet valget av bolig først og fremst om beliggenheten. Ragkroken 28 hadde alt de ønsket seg. Huset ligger fredelig og godt i enden av en blindveg. Utsikten er flott, nær til golfbanen. Tomten er rundt 700 kvm. Det er sjelden kost å finne en så stor tomt i etablert bebyggelse. Familien flyttet inn i 2013, og trivdes godt fra første stund. Med to barn i tidlig skolealder, var den korte avstanden til skole viktig. Alt stemte godt – bortsett fra huset. 60-tallshuset var noe ombygd på 80-tallet, med saltak og tidstypisk arkitektur. Det trengte sårt til renovering og tilpasning til en moderne familie. Etter å ha bodd seg inn en stund, startet rehabiliteringsprosessen. Denne startet med en forespørselsrunde til flere aktører. Valget falt på Fjogstad-Hus: - Vi hadde mange tanker om hvordan vi ønsket det nye huset. Arkitekten fra Fjogstad-Hus, Gro Mæland Myklebust, tok poengene våre og omsatte til gode løsninger. Vi er svært godt fornøyd både med innvendig og utvendig arkitektur, og gleder oss til å bli ferdige og ta huset i bruk.

Eple- og plommetre er beholdt fra den gamle hagen.

29


Totalrenovering av bolig

Utvendig er huset kledd med Kebony. Dette er vedlikeholdsfritt panel, som vil gråne og få en fin patina med årene.

Flott utsikt fra terrassen

Før og nå. Nederst ser vi en av de første skissene som Gro laget. Selv om grunnflaten er identisk, ser vi det en total forvandling av huset. Den nye løsningen er moderne og funksjonell, med store vindusflater og godt gjennomlys. Merk sykkelparkeringen!

De første skissene ble presentert i mai 2014. Etter det ble det noen tilpasninger og revideringer, men i store trekk vil det nye huset være slik de første skissene indikerte. Til og med sykkelparkering var med fra starten – Alexander er en dedikert syklist. Etter noen runder med revideringer var huset klart for byggesøknad. Huset har beholdt den gamle krypkjelleren. Det er også det eneste som er beholdt av 60-tallshuset. Grunnflaten på 230 kvm er godt utnyttet. På hovedplan er det en romslig hall, kombinert kontor/ gjesterom, stort vaskerom, gjestebad og kjøkken/stue. I andre etasje er det tre soverom, bad og en lys, flott loftstue. Lyset flommer inn både fra vinduer, skyvedør og takvindu. NABOPROTESTER Selv om det nye huset faktisk er litt lavere enn det gamle huset, ble søknadsprosessen forsinket av naboprotester. Disse førte heldigvis ikke fram. Seldal skryter av god hjelp av Fjogstad-Hus i denne fasen. Byggefirmaet hadde stø hånd på saksgangen, og endelig, høsten 2015, kunne rivningsarbeidene starte.

30


31


Totalrenovering av bolig

Kebony er en norsk treprodusent. Treverket blir fremstilt av furutrær, og er et alternativ til truede tropiske tresorter og tradisjonelt impregnert tre. Dette gjøres ved å oppgradere egenskapene til bærekraftig fremstilt trevirke. I prosessen benyttes en væske utvunnet av planteavfall fra landbruk. Via trykk og vakuum samt varmebehandling bindes væsken til treets cellestruktur for å forbedre egenskapene til trevirket permanent. Kebonys produkter ble tildelt Svanemerket for «miljøvennlig tremodifisering» og Kebony er FSC- og PEFC sertifisert. (kilde Wikipedia)

Selve trearbeidene kom i gang tidlig på nyåret, og når det først begynte å skje noe, gikk det fort framover sier Seldal. Når Fjogstad-Nytt er på besøk tidlig i juni, er det vanskelig å forestille seg at dette skal bli klart for innflytting til ferien. Men prosjektleder Aslak Idland har hele roen. – Vi har god kontroll. Vi har flinke folk og kapasiteten er god, så vi kan sette på nødvendig bemanning. For tiden jobbes det både utvendig og innvendig. Våtrommene er klare; vi skal nok klare å holde framdriften, smiler han.

32


Takvinduet i loftstuen gir en flott opplevelse av lyset

Listfritt panel krever sin hĂĽndverker. Flotte avslutninger mellom vegg og tak.

33


VR-briller

Tar i bruk ny teknologi Som den første i distriktet tar nå Fjogstad-Hus i bruk VR (virtual reality)-briller. Dette gir en helt ny opplevelse for boligkjøperne. Mange har problemer med å lese plantegninger. Med VR-briller ”går du inn” i huset. Du kan se deg rundt, bevege deg fra rom til rom, og få en så virkelighetstro opplevelse av boligen som det er mulig - uten fysisk å være inne i boligen selv. Teknologien bak virtual reality er ikke ny. Vi har kjent til den, og det har vært mulig å produsere bilder, film og spill som kan sees i 3-D. Problemet har vært prisen. Mobilen er nøkkelen til en rimeligere løsning. Ved å montere mobilen på brillene, har man en enkel innretning. Lett å frakte med seg, og enkel i bruk. Det som skjer, er at skjermen er delt i to. Dermed får vi 3-D effekt, som har vært kjent i lang tid. Smartmobilen skaper en komplett virtuell virkelighet i tre dimensjoner. Selv om man beveger hodet, står den virtuelle virkeligheten fast. GODT VERKTØY Det første Fjogstad-prosjektet som har tatt VR i bruk, er Grødem Alle.

34

Boligmegler Leiv Inge Stokka hos EiendomsMegler 1 er begeistret for det nye verktøyet: - Vi kan ta brillene med hjem til kunden, eller vi kan vise det her på kontoret. Det er ingen begrensninger så lenge vi har brillene og smarttelefonen. Det har blitt svært godt mottatt blant kundene. Siden det er nytt, er mange nysgjerrige på å se. Vi opplever at terskelen for å få en konstruktiv dialog med kunden er lavere. Ved å følge med på sin egen mobil, kan megler til en hver tid se hva den som har VR-brillene på ser på. Oppstår det spørsmål, er det enkelt å svare på. Man kan også veilede kunden under ”vandringen”. VISNING I BANKEN I forbindelse med lanseringen av Grødem Alle har det vært visning i SR-Bank i Randaberg. Det var også et sett med briller til barna, der de kunne se film mens foreldrene så på hus. De som fikk prøve, var skikkelig begeistret. Det er ikke så mye mer enn de vanlige 3-D illustrasjonene som kreves for å lage en VR-visning. Noen flere illustrasjoner, men i forhold til effekten er det overkommelig. Derfor tror Leiv Inge Stokka at dette er et verktøy som vil bli mye brukt i forbindelse med framtidige prosjekt. Vi har bare sett begynnelsen!


SITUASJONSPLAN

GRØDEM ALLÉ STRANDVÅGEN

GRØDEM ALLÉ, RANDABERG RIMELIGE ETABLERERBOLIGER

BKS

3

6 små rekkehus 2 etasjer

GNR/BNR 48/1185

BKS

2

2 stk. 4-mannsboliger Totalt 8 leiligheter

GNR/BNR 48/1184

201 2.etg 202 1 tg 10 2 1.e tg 10

2.etg 2.etg

201 2.etg 202 101 1.etg 102

1.etg

Stra

åge ndv

Stra

1.e

Stra

n

åge ndv

n

åge ndv

n Stra

27

n Stra åge ndv

25

åge ndv

n

Stra

23

åge ndv

n Stra

21

n Stra åge ndv

19

åge ndv

n

17

29

31

BKS

7

6 små rekkehus 2 etasjer

GNR/BNR 48/1189

BKS

6

2 stk. 4-mannsboliger Totalt 8 leiligheter 10 store rekkehus 3 etasjer 2.etg

ågen Strandv

Stra

ågen Strandv

12 Stra

201 2.etg 202 101 2.etg 1.etg 102 1.etg

201 2.etg 202 101 1.etg 102

1.etg

10

åge ndv

GNR/BNR 48/1188

Stra

n

30

Stra

n

n Stra

34

36

åge ndv

n

38

n Stra åge ndv

åge ndv

9

Stra

GNR/BNR 48/1190

Stra Stra

12

16

GNR/BNR 48/1180 våg Strand

en

18

våg Strand

en

Stra Stra åge ndv

n

49

Stra

åge ndv

n

51

åge ndv

n

53

åge ndv

n

55

åge ndv

n

57

åge ndv

n

59

3 store rekkehus 2 etasjer

3 store rekkehus 2 etasjer

20

våg Strand

n

GNR/BNR 48/1191

BKS

ågen ndv

n Stra åge ndv

BKS

32

8

14

åge ndv

44 42

n Stra

40

Stra

BKS

ågen ndv

Stra

åge ndv

åge ndv

en

22 åge andv Str

n

24

åge andv Str

n

26

åge andv Str

n

28

Leiligheter Grødem Allé er et prosjekt i samarbeid med Randaberg kommune. På grunn av en rabattordning gjennom Randaberg kommune er prisene ekstra gunstige. Beliggenheten er sentral, barnevennlig og sjønær, i et veletablert og populært boligområde på Grødem i Randaberg. Her kommer boliger til alle behov. Leiligheter, rekkehus og eneboliger. Mulighet for Husbankfinansiering. For salg nå; kontakt megler eller sjekk våre nettsider.

Innholdsrike rekkehus

35


Fjogstad-Hus Sandnes: prosjekter for salg

SØRSJØVEIEN, RØYNEBERG, SOLA: ENEBOLIG MED SJØUTSIKT I et av Solas og distriktets mest attraktive strøk har vi nå en innholdsrik enebolig på 158 m2 under planlegging. Her kan du flytte inn i en flunkende ny bolig i en etablert villabebyggelse med kort vei til bade- og friluftsplassen Ormen Lange, sjøen, Ytraberget og båthavnen i Våganes. Det er kort vei til alle servicetilbud, skoler, barnehager, butikker mm. Meget etterspurt område sjelden mulighet! Eneboligen i Sørsjøvegen er innholdsrik med fire soverom og to stuer. I første etasje finner du tre av soverommene. Hovedsoverom har eget bad og stor garderobe og oppbevaring. I denne etasjen er det også hagestue med utgang til uteplass/terrasse, bad samt praktisk biinngang/vaskerom fra carport. I etasjen over er det stor stue med eksklusiv kjøkkenløsning. Stue og kjøkken er på tilsammen 50 kvm. Her oppe er det også soverom/gjesteværelse og wc. Utgang til balkong fra stuen. Balkongen er på hele 17 kvm og herfra kan du nyte morgenkaffen med tilhørende sjøutsikt. En bolig tilpasset familiens livsløp i et meget attraktivt og etterspurt område. Parkering i carport og biloppstillingsplass på tomten. 36


LOSBÅTVEIEN, TANANGER: EKSKLUSIV ENEBOLIG MED GODKJENT LEILIGHET

I etablert villaområde i Tananger har vi for salg denne innholdsrike eneboligen som går over tre etasjer. Totalt 217 kvm BRA, hvor leilighet utgjør ca. 50 kvm. Parkering i carport. 1. etasje: Entrè, hall, vaskerom med egen inngang, bad, 3 soverom, hovedsoverommet har walk-in garderobe og direkte inngang til bad. 2. etasje: Kjøkken med delvis åpen løsning til stuen, god plass til spisebord, fra stuen er det utgang til stor, solrik takterrasse, gjestetoalett i trappeavsats. Underetasje: Gang, bad, stor bod. Leilighet: Ett soverom, stue med åpen kjøkkenløsning, bad og to praktiske boder. Kort avstand og god bussforbindelse til Sola, Stavanger, Forus og Sandnes. Butikker, skole og barnehage er like i nærheten, og det er kun en liten spasertur til sjøen og flotte turområder. Kjøpesum bolig kr. 7.990.000,-

BYTT DIN GAMLE BOLIG I NY OG SENK SKULDRENE! Nyt behagelige dager i din splitter nye bolig på Tananger. Vi tar din gamle i innbytte. Ring megler i dag for mer informasjon om dette unike tilbudet! Lei av å stadig oppgradere boligen din? Prosjekter hvert eneste år? Nå tilbyr vi boligbytte! Vi tar din enebolig i innbytte, dere betaler mellomlegget og flytter inn i en splitter ny bolig med godkjent leilighet. Behagelig og enkelt! 37


Fjogstad-Hus Sandnes: prosjekter for salg

ENEBOLIGER OG L BELIGGENHET PÅ H HESTHAMMAREN B2 - ENEBOLIGER

EN J G I 2

B2-1, ogB2-2 B2-3og B2-3 B2-1, B2-2B2-2 og B2-1, B2-3

Store familieboliger som er meget godt utnyttet med 4 soverom. I tillegg er det hele 3 stuer, 1 i hver etasje. Meget god bodplass i underetasjen og utgang til hage fra denne etasjen. Parkering i åpen garasje og utvendig sportsbod.

UnderetasjeUnderetasje Underetasje

• Eneboliger og leiligheter • Naturskjønt og solrikt • Fantastisk utsikt • Sentralt • Godt bomiljø 38

1. etasje 1. etasje

1. etasje

2. etasje 2. etasje

2. etasje


G LEILIGHETER MED UNIK OG FLOTT Å HESTHAMMAREN, HOMMERSÅK HESTHAMMAREN B4 - LEILIGHETER Fra 53-71 kvm BRA. På Hesthammaren kommer leiligheter i flere varianter og størrelser. Lyse, behagelige boliger med store vindusflater. Leilighetene er godt planlagt med balkong eller utgang til privat uteplass. Her er det effektive løsninger og god standard med parkett på gulv og fliser på badet. De største leilighetene har egen bod/ vaske­rom. Perfekt for deg som skal inn i boligmarkedet eller for dere som ønsker å bytte ut eneboligen med en lettstelt, ny leilighet.

Eksempel på leilighet

39


Fjogstad-Hus Sandnes: prosjekter for salg

SJELDEN SJANSE - NYDELIG BELIGGENHET I KREMEN AV HOMMERSÅK: DE 2 FLOTTESTE TOMTENE PÅ HESTHAMMAREN SELGES UTEN BYGGEKLAUSUL Flott beliggenhet i enden av blindvei. Kontakt Ronny Hellestø for nærmere informasjon. Bli inspirert! I vår husbok er det stort utvlag i alle typer boliger

NYTT FELT B5: STORE ENEBOLIGER PÅ HESTHAMMAREN HESTHAMMAREN B5 - ENEBOLIGER - MULIGHET FOR HELE 7 SOVEROM! Store familieboliger med en solrik beliggenhet på høydedraget over havnen i Hommersåk. Boligene er meget godt utnyttet. Dette er boliger for den moderne storfamilien! Plass til mange folk og aktiviteter samtidig. Meget god bodplass i underetasjen og utgang til hage. Parkering i åpen garasje og utvendig sportsbod. Kontakt Tom Rune for mer informasjon!

• • • • 40

Store familieboliger 3 etasjer 3 stuer Mulighet for 7 soverom


NØTTESKJELLBAKKEN, HOMMERSÅK: 3 ENEBOLIGER

Boligene er perfekte for aktive familier og ligger i et attraktivt og barnevennlig område, med solrik tomt i et lett skrånet terreng ned mot grusbanen ved Riska ungdomsskole. Boligene er smart tilpasset den skrånede tomten med inngang på første plan, og med direkte hagetilgang på andre plan.

ØYGARDSVEIEN, HANA: 2 ENEBOLIGER Fjogstad-hus bygger nå to flotte eneboliger i høyden på Hana, i det etablerte boligstrøket på Øygard. Eneboligene vil få flott utsikt til Sandnes by og mot fjell, sjø og himmel. Øygardsveien 4a er på 213 m² BRA over tre etasjer. Øygardsveien 4b er på 145 m² i BRA over to etasjer.

FAGERHEIM, GANDDAL: 3 STORE ENEBOLIGER Fagerheim er et nyere og godt etablert boligområde. De tre nye eneboligene ligger i en blindvei, slik at barna trygt kan leke fritt utenfor. Kort og trygg vei til både skole og barnehage. Det er god offentlig kommunikasjon, med buss fra hovedvei like ved og togstopp på Ganddal stasjon, kun 5 minutters gange fra boligene. Her bor du med andre ord i et attraktivt nabolag nær det aller meste. Med størrelser på 124, 128 og 183 kvm BRA får du effektive og godt planlagte boliger med fine uteområder og hager. Den største boligen har godkjent leilighet på 48 kvm. Alle eneboligene på Fagerheim har utgang til egen hage/uteplass og carport. 41


Fjogstad-Hus Sandnes: prosjekter for salg

SVILAND: REKKEHUS OG LEILIGHETER I VARIERTE STØRRELSER TIL OVERKOMMELIGE PRISER På Sviland bygger vi nå 25 leiligheter og rekkehus i varierte størrelser og til overkommelige priser – perfekt for førstegangsetablerere, familier og seniorer som ønsker et mer lettstelt hjem. Boligbyggingen på Sviland er stor, og innbyggertallet vil øke med nesten 50 prosent i de neste år. Nytt kollektivsystem er på

FELT C – REKKEHUS - ETT SOLGT Felt C består av fem boliger i rekke. Rekkehusene går over to etasjer med 3-4 soverom, god stue med store vindusflater – og best av alt – to frodige og solrike hager til fri utfoldelse. Parkering på biloppstillingsplass. Leveres klar for maler. Arealeffektiv og lyse rekkehus med hage og uterom på begge sider – og en utsikt som løfter dagen enda et hakk. 107 – 110 m2 BRA. 42

trappene og nye sykkel- og gangstier er på vei. Det samme er planer om større skole og barnehage. Boligområdet, kalt B2, ligger nord for eksisterende bebyggelse, med terreng skrånende mot øst og med flott utsikt. De terrasserte boligene på B2 er delt inn i tre felt: A, B og C.


• • • • • •

Rekkehus og leiligheter Prisgunstige boliger Naturskjønt og solrikt Gode transportmuligheter Ungt, familievennlig miljø Fantastiske turmuligheter

INNHOLDSRIKE ENEBOLIGER I REKKE MED FLOTT BELIGGENHET I FRØYERBAKKEN PÅ HANA - 4 AV 5 SOLGT!

FELT A – LEILIGHETER - KUN 1 IGJEN! I felt A bygges det ni leiligheter som henger sammen i tre grupper med enkeltstående leiligheter i første etasje og toetasjes horisontaldelte leiligheter med heis. Boligene bygges på en parkeringskjeller som delvis ligger under bakkenivå. Leilighetene i første etasje har solrikt og grønt privat uterom med hage, med hei og fjell i lange utsiktsbaner. Den samme utsikten, og litt til, kan nytes fra balkongene til leilighetene i andre etasje. Leveres nøkkelferdig. 55 – 70 m2 BRA.

I attraktive Frøyerbakken på Hana bygger vi fem innholdsrike eneboliger i rekke. De familievennlige boligene har en flott og sentral beliggenhet med gode transportmuligheter. Tomtene er sørvendte og solrike og ligger i et barnevennlig boligområde. Boligene er moderne og kompakte med fire soverom, to bad, to stuer, god takhøyde og stor terrasse. Kjempegod pris, Husbank. Kontakt Tom Rune for mer informasjon!

7

FELT B – LEILIGHETER Felt B består av 12 leiligheter fordelt på to etasjer i et boligkompleks. De seks leilighetene i første etasje har stor veranda med direkte utfoldelse i den grønne felleshagen. Leilighetene i andre etasje har romslige balkonger med flott utsikt og gode solforhold. Parkering på biloppstillingsplass. Leveres nøkkelferdig. Arealeffektive og lyse leiligheter og med utsikt som utvider innerommet. 60 – 61 m2 BRA.

Kommer for salg: • Kløverhagen, Hommersåk: Eneboliger • Vigrestad: Sentrumsnære tomter • Hesthammaren 2: Eneboliger, rekkehus og leiligheter 43


Fjogstad-Hus Sandnes: prosjekter for salg

JØRPELAND, SKARBEKKEN: ENEBOLIGER s

hu s g n ni s i v t! 2 e g g y er b

Hele Skarbekken boligområde er bestående av eneboliger, tomannsboliger, småhus og leiligheter. Fra alle boligene vil man få en fantastisk utsikt over Jørpeland og fjorden. 10 ENEBOLIGER Fjogstad-Hus har prosjektert 10 innholdsrike, familievennlige og praktiske eneboliger med god standard og panoramautsikt. Størrelser fra 141,2 til 152 m². Boligene i bakerste rekke har fire soverom og to bad. Boligene i fremste rekke har tre soverom og to bad.

Stua i hovedetasjen er romslig med store vindusflater i utsiktsretningen. Fra kjøkkenet er det utgang til en stor og herlig terrasse med god plass til sittegruppe og grilling. Ikke minst kan en sitte og nyte panoramautsikten og gode solforhold herfra. Utvendig har boligen et moderne og pent design. Det er carport med inngang til bod som har god lagringsplass. Boligen har alle de kvaliteter en barnefamilie leter etter, samt den ligger i et området perfekt tilrettelagt for gode oppvekstvilkår. Boligene leveres klar for maling og gulvlegging, pris fra kr. 3 870 000,til kr. 3 990 000,-

44

• Fantastisk utsikt • Eneboliger for barnefamilier • 3 eller 4 soverom, 2 bad • Terrasse • Carport


JØRPELAND, FJELLTUNET: 10 LEILIGHETER OG 4 LETTSTELTE, VERTIKALTDELTE BOLIGER • Leiligheter og vertikaltdelte boliger • Fantastisk utsikt • Nær naturen

4 LETTSTELTE, VERTIKALTDELTE BOLIGER - TO SOLGT! Boligene er på ca 170 m2, og har praktisk og moderne planløsning. Luftige, lyse rom og store vindusflater med flott utsikt mot sør. Direkte utgang til felles grøntanlegg foran huset. Boligene har tre soverom, og åpen stue- og kjøkkenløsning i 2. etasje med utgang til stor, delvis overbygget terrasse. Disse boligene er skreddersydde for barnefamilier og vil få egen lekeplass. 45


Fjogstad-Hus Sandnes: prosjekter for salg

TAUMARKA: 5 ENEBOLIGER FOR SALG. 3 ER INNFLYTTINGSKLARE!

Kort veg til ferjekaien på Tau. På dette flotte boligområdet skal vi i første omgang bygge 15 eneboliger, men det er et stort område som kommer til å bygges ut med et stort antall boliger. Flere utbyggere bygger her. Taumarka er det første boligområdet i Strand som får varme og varmt vann fra et bioenergianlegg (flisfyrt). NÅ byggetrinn 2: 5 eneboliger, 3 innflyttingsklare. Meget godt utnyttede boliger på 153 m2. Tomter fra 455 - 616 m2. Priser fra 3,9 mill.

FORSAND, BERGEBAKKANE: 5 VERTIKALTDELTE BOLIGER Fra parkeringsplassen går du direkte inn i 2. etasje. Her kommer du inn i en entré med plass til garderobeskap. Til mer oppbevaring har du en bod like etter at du har kommet inn i entréen. Boligene har stor og romslig stue med pen kjøkkenløsning. Her får du et praktisk kjøkken, plass til spisebord, god plass til sittegruppe og sofakrok. I tillegg har du en flott utsikt over det vakre landskapet og sjøen. Fra stuen kan du gå ut på solrik balkong på 11 kvm. En etasje ned finner du 3 gode soverom og et fint bad med plass til vaskemaskin og varmtvannsbereder. Fra hovedsoverommet har du dør ut til hagen og en liten koselig platting. Utvendig er det god plass til parkering og der er en utvendig bod. Samt at du med selveiet tomt har mulighet til å lage din egen hage. 46


KOMMER FOR SALG: JØRPELAND, HEIMLUNDTUNET (SPREDEL): 21 LEILIGHETER, 4 ENEBOLIGER I REKKE OG 2 FRITTSTÅENDE ENEBOLIGER Spredel er et gammelt navn som betyr laksehale! Om det skyldes formen på området eller noe annet vet vi ikke. Beliggenheten er flott – sentral og nær sjøen. Området strekker seg fra Nedre Barkvedveg ned mot fjorden. Her skal vi bygge leiligheter, Heimlundtunet, i et trivelig og åpent tun. Det skal bygges ca 24 leiligheter på 70 – 100 kvm med parkeringsplasser under blokkene. Tomtene ligger ned mot sjøen og på nedsiden av Nedre Barkvedvegen.

JØRPELAND, SKOGSTJERNEVEGEN: BOLIGER Her kommer eneboliger i rekke med hybel sentralt på Jørpeland. Sentrumsnært, like ved den nye kirkegården. Boligene ligger solrikt til, vestvendt med flott utsikt.

JØRPELAND, BAKKAVEGEN: TOMTER TIL SALGS MED BYGGEKLAUSUL I en tidligere eplehage skal det bygges rimelige eneboliger med carport. Boligene vil være godt egnet for små familier i startfasen.

47


www.fjogstad-hus.no

SKARP.NO

Fjogstad-Hus Brannstasjonsveien 8, 4312 Sandnes Tlf. 51 97 17 00 post@fjogstad-hus.no


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.