Fjogstad trykklar pdf liten

Page 1

Inspirasjonskatalog

1


Craig Flannagan Skotskfødt kunstner, som bor og arbeider i Stavanger. Flannagan kom til Norge i 1974, da hans foreldre bosatte seg i Stavanger. Han er utdannet ved Gray’s School of Art i Aberdeen, og har siden 1985 hatt en mengde separatutstillinger. Han har også deltatt på kollektivutstillinger som Høstutstillingen, Vestlandsutstillingen og Sørlandsutstillingen. Flannagan er blant annet innkjøpt av Norsk Kulturråd, Rogaland fylke og Stavanger kommune. Den 100 kvm store utsmykkingen ”Arrival” på Stavanger Lufthavn Sola er også et kjent og beundret kunstverk. De siste årene har Fjogstad-Hus gitt et litografi laget av Craig Flannagan som innflyttingsgave når kundene overtar sin nye bolig. Litografiet på forsiden har fått tittel Huset, og er laget spesielt for Fjogstad-Hus i 2007. 2


Drømmen om det perfekte hus. Om å reise sitt eget bygg, og sette preg på det. Et hus som er akkurat slik du vil ha det. Som skaper trygghet og varme. Som er rammen rundt livet ditt. Et hus som passer de ulike livsfaser, og som kan tilpasses endrede behov. Et hus som står igjen. I denne katalogen inviterer vi til å drømme seg bort. Kjenne på gode følelser, og la tankene spinne. For i neste omgang kan drømmen bli til virkelighet.

-slik du vil ha det Innhold: Craig Flannagan, kunstneren bak innflyttingsgaven ...............................................................2 Drømmen om eget hus .......................................................................................................................3 Husidéer ...................................................................................................................................................4-7 Godt samarbeid og godt resultat ...............................................................................................8-9 Lavenergi - et Fjogstad-Hus konsept ..................................................................................10-11 Med plass for gode venner ......................................................................................................12-13 Husmeny.............................................................................................................................................14-15 Huspresentasjon.............................................................................................................................16-61 Prosjektboliger .................................................................................................................................62-63 Annonser ............................................................................................................................................64-74

Antall soverom

Skrå tomt

Lett skrånende tomt

Flat tomt

Livsløpsstandard

3


Husidéer

kvalitet livsløp bad romslig loft praktisk samlende smakfullt arkitektonisk fleksibelt loftstue eget spa


Moderne tradisjoner I generasjoner har Fjogstad-Hus bygget mer enn 3000 boliger. I tillegg til å ha feiret 100årsdag, bærer vi sterke tradisjoner for spennende design og kreative løsninger med oss. Yrkesstoltheten er sterk i alle ledd, fra arkitekt til håndverker. Vi er opptatt av å bygge boliger etter høye kvalitetskrav. For deg som kunde er det trygt å bygge med Fjogstad-Hus. Du vet at vi er der neste år også.

d vennlig energibesparende åpen løsning naturlig lt familievennlig romslig integrerende livsløp a smakfull vennlig energisk praktisk trendy glad 5


Individuelt, unikt, særegent Som førsteinntrykk er det gjerne det ytre som teller... Dette gjelder også ofte for hus. Men det tar ikke lang tid før de indre kvalitetene blir minst like viktige! Et Fjogstad-Hus skal både ha en tiltalende fasade og en funksjonell, god innvendig løsning. - Alt satt sammen utifra dine drømmer og våre erfaringer. Funksjonelle og praktiske løsninger er kvaliteteter vi bare blir mer og mer glad i ettersom vi bor i huset. Dette vet vi mye om, og vi bruker mye tid på å kartlegge dine behov, ønsker og drømmer når vi planlegger boligene.

6

kvaitet livsløp detaljer p ra k t i s k samlende sma kf ull a rk i t e k tonisk fleksibelt loftstue eget spa miljøvennlig energi sparende l u f t i g vennlig


et p er k de ll kk lt e pa g gi de g g

Alle Fjogstad hus bÌrer med seg dine drømmer.

7


lyttende iderik positiv dyktig samarbeidsvilligly kvalitetsbevisst omgjengelig presis profesjonellkv pålitelig fleksibel inspirerende kundeorientertpå Kristin Veen Tjessem har tegnet Hilde og Arild Tønnessens drømmehus.

I Stavanger, nærmere bestemt Nedre Tastasjøen 3, bor familien Tønnessen som

nærmeste

med

Byfjorden

nabo.

Hilde,

Arild og de tre barna Betina, Isak og Tinus stortrives i det store, flotte huset. Her lever de ut sin husdrøm, og

trivselen

er

ikke

vanskelig å forstå når man kommer inn i huset ved fjorden. Romslige, luftige og praktiske rom gir mulighet 8

for mange aktiviteter, liv og røre.


iglyttende iderik positiv dyktig samarbeidsvillig ellkvalitetsbevisst omgjengelig presis profesjonell rtpålitelig fleksibel inspirerende kundeorientert

godt samarbeid og godt resultat - Vi var heldige, og fikk overta drømme-

på tomta. Dialogen var hele tiden god.

praktisk detalj er sjakten for skit-

Byggearbeidene startet påsken 2003.

tomta på en familieeiendom, forteller

Vi kom med våre ønsker og behov, og

tentøy fra badet i annen etasje.

- Også denne fasen gikk veldig greit. Vi

ekteparet smilende. - Da det var klart

Kristin kom ganske raskt fram til en løs-

Listen er lang, kort sagt er vi kjem-

hadde trivelige håndverkere som både

at vi skulle bygge, brukte vi en del tid på

ning som passet våre husdrømmer. Det

pefornøyd med resultatet. Vi har

var faglig dyktige, og som vi hadde fin

å bli inspirert av andres hus. Vi var mye

var utrolig mange detaljer som skulle

også fått en fin ekstrainntekt i

kommunikasjon med, smiler Hilde og

rundt og tittet, leste bomagasiner og lot

planlegges! I den spennende prosessen

form av to hybelleiligheter i under-

Arild.

drømmene få fritt spillerom.

kom mange kvaliteter vi aldri hadde

etasjen. Dette er løsninger som gir

funnet på selv på plass.

en skikkelig god utnyttelse av area-

- Vi kjente til Fjogstad-Hus fra før, og

let, sier husbyggerne som berømmer

det var naturlig å ta kontakt med dem.

- Vi stortrives med det romslige

engasjementet

Etter en tomtebefaring sammen med

kjøkkenet, som har utgang både til

Fjogstad-Hus.

Kristin, fant vi ut hva som egnet seg best

terrassen og bi-inngangen. En annen

de

opplevde

fra

9


lavenergi l u n t

besparende friskt optimalt isolert behagelig fornuftig miljøvennlig temperert varmt

Energi er en knapphetsressurs. Kraftkriser har både blitt en politisk nøtt og en stadig større utgiftspost for norske husholdninger. Vi vet at framtiden vil stille økte krav til energiøkonomiske løsninger. Ikke minst gjelder de økte kravene privatboligene våre. Fjogstad-Hus har tatt dette på alvor. I samarbeid med Husbanken, Byggforsk og flere sentrale underleverandører har vi tatt følgende utfordring: Hvordan bygge boliger som gir minimale utgifter til energi?

10


Hva er en lavenergibolig fra Fjogstad-Hus? Lavenergiboligene fra

boligen har byggekomponenter med høy isolasjonsevne. Alle overganger, kuldebroer og hjørner som kan være kilde til varmelekkasje, har ekstra tetting. Vi legger også vekt på ekstra tetting mot grunnen.

Fjogstad-Hus lavenergi

De aller fleste lavenergiløsningene er imidlertid ikke synlige. Lavenergi-

Superlav energi

og bedre isolerte vegger.

Lavenergi

eksempel er dype karmer mot ytterveggene. Dette skyldes tykkere

Standard

det noen små synlige løsninger som er annerledes enn i hus flest. Et

Dagens krav (TEK)

Fjogstad-Hus ser ut akkurat som alle våre andre hus. Innvendig er

4000 KWh

3500 KWh

2500 KWh

Engasjerte planleggere og dyktige håndverkere har bidratt til at Fjogstad-Hus lavenergibolig er utropt til best i test!

Visste du at Fjogstad-Hus er best i klassen på lavenergi?

9000 KWh

7000 KWh

Beregnet årlig energibehov til oppvarming av testbolig 127m2. Alle beregninger er gjort av Byggforsk.

11


med plass for

lykkelig saml naturlig oppm smakfull venn

12


gode venner munter

positiv amlende smakfull hyggelig fleksibel omgjengelig ppmerksom romslig integrerende blomstrende vennlig energisk trendy glad harmonisk hjertelig Finnes det noe bedre enn å være sammen med familie og gode venner? Samles til et godt måltid, nyte en god vin, og gjerne lage maten sammen? Bygge relasjoner og

løse

alt

fra

hverdagens

små problemer til store verdenskonflikter? Det er heldigvis slik at der det er hjerterom er det husrom. Enten man har mye eller lite plass, kan man alltid finne den gode følelsen av å være sammen.

13


praktisk livsløp eget spa utleieleilighet trivsel kvalitet generasjonsløsning soverom hi-tec loftstue

drømmefangere

14

2801 side 16-17

2804 side 22-23

2807 side 28-29

2810 side 34-35

2802 side 18-19

2805 side 24-25

2808 side 30-31

2811 side 36-37

2803 side 20-21

2806 side 26-27

2809 side 32-33

2812 side 38-39


Denne katalogen er ment for å gi inspirasjoner og fange drømmene dine. I katalogen viser vi idéer og utgangspunkt for sammen å kunne planlegge din perfekte bolig. Det er sjeldent vi bygger to like hus. Våre dyktige arkitekter er klar til å skreddersy ditt hus - slik du vil ha det.

2813 side 40-41

2816 side 46-47

2819 side 52-53

2822 side 58-59

2814 side 42-43

2817 side 48-49

2820 side 54-55

2823 side 60-61

2815 side 44-45

2818 side 50-51

2821 side 56-57 15


Drømmen om måneskinn Drømmen om å ha stjernene hengende over seg på himmelen.Tittende ned, beskyttende over hjemmet. Over sitt eget tak. Drømmen om å slippe lyset inn, og få stjernenes gjenskinn inn gjennom vinduene. Alle har vi forskjellige drømmer. Få dem ned på papiret - slik at stjernene kan skinne over ditt tak.

16


Fjogstad-hus 2801 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal Største lengde Største bredde Tomt

119,7 m2 77,4 m2 * 143,8 m2 13,5 m2 10,8 m2 Flat

* Ekskl. garasje/bod Planene er ikke i målestokk

Hovedetasje

Den stilrene, åpne fasaden ønsker velkommen til et kompakt, moderne hus der arealet er svært godt utnyttet. Oppholdsrommene er flyttet opp i hovedetasjen, slik at man kan dra nytte av luften, utsikten og den frie følelsen. Det store kjøkkenet har praktisk arbeidsplass og spiseplass til mange. Den trivelige vinkelstuen har gode møbleringsmuligheter, med direkte utgang til terrassen. Åpner du døren, dobler du stuearealet på en fin dag! Tre soverom er plassert i underetasjen sammen med bad, boder og vaskerom.

Underetasje 17


Drømmen om trygghet Å ligge i sengen og føle trygghet. Trygghet på omgivelsene. Kjenne kjærlighet fra de man har rundt seg, og nyte lyden av den svale aftenbrisen som rasler i bladene på trærne utenfor. Av og til kan det føles som om vinden hvisker direkte til en. Det er lov å legge hodet nedpå, og kjenne at en lever. Ha tid til å kjenne etter hvor godt en har det.

18


Fjogstad-hus 2802 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal Største lengde Største bredde Tomt

96,0 m2 65,3 m2 115,1 m2 9,9 m2 6,6 m2 Skrånende

Planene er ikke i målestokk

Hovedetasje

En moderne enebolig for den effektive familie. Dagens tomtestørrelser setter boligens areal i fokus. En må bo effektivt, samtidig som alt det praktiske er tilrettelagt. Utsikt, lys og følelsen av å være på topp skal være tilstede, samtidig som en ikke stikker seg for mye frem. Tre soverom og bad i underetasjen. Hovedetasjen har åpen løsning over hele etasjearealet med stue og kjøkken i ett. Effektivt, sosialt og smart.

Underetasje 19


Drømmen om våren Finnes det noe bedre enn å høre fuglene kvitre? Fuglenes sang er lystig, glad og sprer glede om seg. Det er lov å drømme seg tilbake; til hageselskapene, de gode luktene og den glade stemningen. Ligge i hengekøyen og høre fuglene synge den samme sangen. Drømmen kan bli til virkelighet. Lytt til dine drømmer, og ta vare på dem!

20


Fjogstad-hus 2803 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal Største lengde Største bredde Tomt

117,3 m2 85,7 m2 * 216,6 m2 13,3 m2 10,3 m2 Skrånende

* Ekskl. garasje Planene er ikke i målestokk

Øverste etasje

Hovedetasje

Her har vi en særpreget, romslig enebolig med muligheter for mange aktiviteter samtidig. Familiens tenåringer vil trives i underetasjen med egen stue og overbygd uteplass. I etasjen over finner vi foreldresoverommet, som har inngang til badet via et praktisk walk-in-closet. I tillegg til enda to soverom, er bod/vaskerom plassert på dette planet. På mellomplan mellom etasjene finner vi gjestetoalett,. Øverste etasje inneholder stue og kjøkken i en åpen løsning med utgang til stor flott terrasse. Nyt utsikten.

Underetasje 21


Drømmen om hvordan Det kan virke som om noen hus trekker til seg drømmer. De nærmest ber om at en skal drømme om dem. Når en går forbi et hus som vekker minner, eller blar igjennom en katalog og ser noe som ligner det en har i hodet, er det lett å se for seg hvordan det skal være. Akkurat slik er det vi ønsker at du skal få det.

22


Fjogstad-hus 2804 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal Største lengde Største bredde Tomt

174,7 m2 109,7 m2 * 196,0 m2 19,2 m2 9,8 m2 Skrånende

* Ekskl. garasje Planene er ikke i målestokk

Hovedetasje

Enebolig med stramme linjer og moderne fremtoning. Her er det råe detaljer som teller. Hovedetasjen inneholder stue og kjøkken samt foreldresoverom og bad. Legg merke til løsningen med peis brukt som romskiller mellom stue og kjøkken. Denne boligen er laget for å være åpen, for å samle og for å skape. I underetasjen er det tre store soverom, TV stue, boder, bad og stort vaskerom med bi-inngang.

Underetasje 23


Drømmen om å ta vare på Å si god natt og vise at en holder av hverandre. Det handler om å ta vare på. Når en bygger sitt eget hus har en i stor grad mulighet til å kunne velge hvor mye en vil at huset skal trenge av oppmerksomhet i fremtiden. Noen drømmer om å tusle rundt i hagen og kose seg med det, mens andre vil ha ryggen fri for å nyte andre aktiviteter.

24


Fjogstad-hus 2805 BYA 120,6 m2 BTA (Grunnflate) 117,2 m2 Bruksareal hovedleilighet 184,2 m2 Bruksareal utleieleilighet 85,1 m2 Største lengde 12,6 m2 Største bredde 11,0 m2 Tomt Skrånende

Planene er ikke i målestokk

En stor, praktisk enebolig med store vindusflater og leilighet i underetasjen. Her er det mulig med delfinansiering gjennom utleie av denne delen.

Hovedetasje

Stilrent og flott hus som legger tilrette for aktive uteområder for både eier og den som leier. I underetasjen ligger leilighet med to soverom, stue, kjøkken og bad, samt teknisk rom tilhørende hovedenheten. I hovedetasjen har man stor og luftig stue med tilhørende kjøkken, bad, stor bod, vaskerom og trapperom. I øverste etasje ligger tre gode soverom samt stort bad.

Øverste etasje

Underetasje med utleieleilighet. 25


Drømmen om å gjennomføre Å holde fast på drømmen er viktig. Mange går rundt hele livet med en drøm de aldri fullfører. Noen drømmer skal være urealistiske og svevende. Andre skal kunne realiseres. En husdrøm kan lett bli til virkelighet. Det som er viktig er å være tydelig, og holde fast på de tingene som er betyr mest for en, slik at en ender opp med akkurat den drømmen man hadde.

26


Fjogstad-hus 2806 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal Største lengde Største bredde Tomt

176,5 m2 116,0 m2 * 235,0 m2 19,5 m2 11,9 m2 Skrånende

* Ekskl. garasje Planene er ikke i målestokk

Hovedetasje

Øverste etasje

En bolig for den som vil være ute. Store terrasser, med utsikt og utmerkede solforhold. En stor bolig som kan tilrettelegges det en måtte ønske av fasiliteter. Flere soverom, bi-inngang og bad i underetasjen. Stor luftig hovedetasje med foreldresoverom med eget bad, gjestetoalett, stort kjøkken og stue. Terrassen oppå garasjen frister deg så snart solen titter frem. Øverste etasje kan brukes enten til “penthouse”-soverom eller loftstue. Alt etter hvordan drømmen blir til...

Underetasje 27


Drømmen om å komme hjem Å ha et hjem man savner når man er borte er positivt. Selv etter den mest fantastiske ferie er det godt å komme hjem. Hjem til drømmehuset som står klart og venter på deg. Det gjør seg fint, smiler og åpner dørene når du kommer hjem - og håper du sier at du har savnet det.

28


Fjogstad-hus 2807 BYA 171,0 m2 BTA (Grunnflate) 107,0 m2 * Bruksareal 176,8 m2 Største lengde 13,6 m2 Største bredde 15,0 m2 Tomt Lett skrånende

* Ekskl. garasje/bod Planene er ikke i målestokk

Hovedetasje

Dette er en enebolig som fanger manges oppmerksomhet, med mur og tre i tett harmoni. Tidløs i uttrykket, samtidig som det er moderne. Når inngangen ligger midt mellom etasjene får man en åpen og gjestfri boligløsning. I underetasjen finnes to store soverom, samt bad, boder og stor god kjellerstue.

Underetasje

I hovedetasjen stor, lys og trivelig stue med utgang til terrasse. Foreldresoverommet ligger i samme etasje med tilhørende bad og og stor praktisk garderobe. 29


Drømmen om fellesskap Et hus skal være så mangt. Det skal romme glede, sorg, selskaper, familie og venner. Man skal føle seg velkommen, og det skal være rom for alle. Men et hus skal også skape trygghet og varme når en er alene. Når en sitter alene i stuen, eller ligger alene i sengen og hører vinden utenfor. Når en er lei seg. Det er da huset skal holde fasaden, skape trygghet, og si: Jeg passer på!

30


Fjogstad-hus 2808 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal pr bolig Største lengde Største bredde Tomt

243,7 m2 78,2 m2 * 142,6 m2 14,4 m2 22,2 m2 Flat

* Ekskl. carport/bod pr bolig Planene er ikke i målestokk

Hovedetasje

I en tid hvor hverdagen er travel for alle og tiden løper fra oss, ser en at familieverdier settes sterkere i fokus. Denne boligen er attraktiv som generasjonsbolig, hvor tett samarbeid og kontakt er mulig, men ikke nødvendig. Boligen er tilrettelagt for separate, atskilte liv, samtidig som den innbyr til felles aktiviteter. Innredet med tre soverom, bad og garderobe i underetasje. I hovedetasjen er det kjøkken, og stor, luftig stue med utgang til terrasse. En bolig for samspill, harmoni og glede.

Underetasje

31


Drømmen om et levende hjem Det bør settes av tid til å ha rom for drømmer. Selv når huset er bygget, og alt ble som forventet. En må fremdeles ha drømmene, og se fremover. Kanskje er det selskapet til sommeren. Kanskje er det hagefesten med naboene. Drøm de drømmene huset kan gi deg. Tenk på bruksområdene, og lev dem. Bruk huset ditt, og gjør det til en levende plass. En plass hvor drømmer fullføres.

32


Fjogstad-hus 2809 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal Største lengde Største bredde Tomt

174,7 m2 97,9 m2 * 263,6 m2 13,5 m2 8,6 m2 Flat Øverste etasje

* Ekskl. garasje/bod Planene er ikke i målestokk

Hovedetasje

Her har vi en stor villa med tradisjonelle løsninger. En kommer her inn i hovedetasjen, til en innbydende hagestue, og oppgang til øverste etasje. To soverom, bad, vaskerom og gjestetoalett befinner seg i samme etasje. Når en kommer opp i øverste etasje finner en et lyst og trivelig kjøkken og oppholdsrom med utgang til terrasse. Hovedsoverom og bad befinner seg også i denne etasjen. Boligen kan bygges med kjeller, hvor en har disponibelt hele arealet til teknisk/hobbyrom.

Kjelleretasje

33


Drømmen om et sted i solen Om livet og drømmene forandres, vil huset stå igjen. Kvaliteten og måten moderne hus bygges på gjør at andre kan leve ut de samme drømmene i ditt hus når den tid kommer. Solide fremtidsmessige løsninger skaper høy annenhåndsverdi, og gjør at husene står mot vær og vind, og innbyr til husrom og hjerterom i flere generasjoner.

34


Fjogstad-hus 2810 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal Største lengde Største bredde Tomt

126,2 m2 95,7 m2 255,7 m2 13,9 m2 13,5 m2 Flat

Planene er ikke i målestokk

Øverste etasje

Hovedetasje

Dette er en enebolig tilrettelagt den travle familie. Høyreist, luftig og lyst med mange lune kroker. Tre store soverom, bad og loftstue i øverste etasje, gjør at en kan motta besøk uten å sjenere andre familiemedlemmer. Stor stue og kjøkken i hovedetasjen, med åpent inngangsparti og gjestetoalett. Bi-inngang/vaskerom er praktisk etter en fredfylt runde i hagen. Kjelleren har mulighet for store boder og hobbyrom.

Kjelleretasje 35


Drømmen om et langt liv Drømmen om å kunne bo. Å leve et godt liv, uten bekymring for fremtiden. Kunne la seg begeistre, rive med og glede seg. Med lyse gode rom, praktiske løsninger og bevegelsesfrihet. Vi nordmenn bruker en stor del av livet vårt i hjemmet, og har derfor større behov for fleksibilitet i bruken. Mulighet til å tilpasse boligen etter hvert som livet og drømmene ender seg.

36


Fjogstad-hus 2811 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal Største lengde Største bredde Tomt

125,9 m2 125,9 m2 115,6 m2 15,0 m2 11,4 m2 Flat

Planene er ikke i målestokk

En enebolig bygget med tanke på fremtiden, samtidig som det er rom for å se seg tilbake, ta vare på familie, og pleie det sosiale livet. Her er alt lagt på et plan, og boligen er romslig, med klart skille mellom soveroms- og stuedelen. En kommer inn i en stor luftig gang med garderobe. Dette er hovedpulsåren i huset, med tilgang til alle rom. Tre soverom, hvorav ett stort hovedsoverom, eget vaskerom, bad og stor stue/kjøkken. Dette er et hus som kan benyttes som “leilighet” ut livet, med et vedlikeholdsfritt uteområde. 37


Drømmen om morgendagen Det gjennomtenkte huset. Huset man får ved å kombinere egne drømmer med andres erfaring, er et hus med varige verdier. Drømmehuset skal stå der - forberedt på å tåle tidens tann, og det skal gledes over å leve oss alle ut. Huset skal gi oss drømmene underveis. - I årevis.

38


Fjogstad-hus 2812 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal Største lengde Største bredde Tomt

108,8 m2 97,3 m2 252,3 m2 13,6 m2 10,3 m2 Flat

Planene er ikke i målestokk

Hovedetasje

Loftsetasje

Her har vi en velutnyttet arkitektbolig. Stram, moderne og tidløs. Et hus som fremstår som like moderne i morgen som i dag. Et hus tilrettelagt morgendagens behov. I hovedetasjen er det stor stue og kjøkken. Åpen og flott hall med trapp, samt vaskerom og et lite kontor. I andre etasje er det tre soverom og luftig loftstue.

Kjelleretasje

I kjelleretasjen er det gjesterom, hobbyrom, bod samt stor kjellerstue. Her kan husstandens innboere ha besøk, uten å forstyrre de resterende familiemedlemmene. Perfekt for sosial sammenkomst. Perfekt for et aktivt familieliv. 39


Drømmen om husrom Varmen fra hjemmet ditt skal alltid være tilstede for deg. Huset skal stå klart og ta i mot deg, om det er lyse dagen, sent på kvelden eller midt på natten... Og det skal være rom for gjester. Et moderne hus skal kunne romme hele livet, fra barnelek til ungdommer, fra travel storfamilie til rolig pensjonisttilværelse.

40


Fjogstad-hus 2813 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal Største lengde Største bredde Tomt

228,7 m2 200,4 m2 179,7 m2 24,0 m2 13,8 m2 Flat

Planene er ikke i målestokk

Omfattende enebolig på ett plan. En virkelig sosial enebolig for den med stor tomt, og ønske om å leve enkelt, impulsivt og med lett tilgang til uteområder. Boligen er laget i vinkel, noe som skaper lune uteområder. Stor stue med åpen kjøkkenløsning og spisestue, hall og TV stue skiller soveromsdelen fra resten av boligen. To store bad og hele fire soverom i soveromsdelen gjør dette til en kjempebolig. 41


Drømmen om mange rom Drømmen om å fortelle noe. For hva er det et hus forteller oss? Hva slags uttrykk har du lyst å gi? Alle hus har en personlighet og utstråling. Noen utstråler varme. Andre utstråler felleskap. Noen hus ønsker velkommen, mens andre sier la meg være litt for meg selv. Hva din husdrøm skal fortelle omgivelsene er opp til deg, men tenk gjennom hvilket inntrykk du vil gi!

42


Fjogstad-hus 2814 BYA 156,6 m2 BTA (Grunnflate) 119,5 m2 Bruksareal hovedleilighet 253,6 m2 Bruksareal utleieleilighet 58,4 m2 Største lengde 14,4 m2 Største bredde 13,7 m2 Tomt Skrånende

Planene er ikke i målestokk

Hovedetasje

Loftsetasje

En stor villa som skiller seg ut, både utvendig og ikke minst som et hus med utrolig mange rom! I tillegg til de innholdsrike hoved- og loftsetasjene, finner vi en leilighet i underetasjen som vil sikre gode inntekter i mange år. Vindfang, hall, gjesterom og eget bad i underetasjen. Stor hovedetasje med stue, kontor, stort soverom og bad. Loftsetasjen er en godt utnyttet etasje med bad, tre store soverom, hvorav ett er tiltenkt foreldresoverom med egen garderobe. I tillegg inneholder etasjen loftstue med utgang til altan.

Underetasje med utleieleilighet 43


Drømmen om hjerterom Huset skal gi deg søte drømmer. Huset skal gi inspirasjon til bearbeiding og utvikling. Det skal ikke bety at en alltid skal stå med en malekost i hånden. En skal bli invitert til å skape et dynamisk hjem, hvor folk kommer og folk går, og hvor det er naturlig å være. Et sted hvor det alltid skinner sol...

44


Fjogstad-hus 2815 BYA 108,2 m2 BTA (Grunnflate) 92,4 m2 Bruksareal hovedleilighet 167,0 m2 Bruksareal utleieleilighet 74,5 m2 Største lengde 13,2 m2 Største bredde 9,7 m2 Tomt Skrånende

Planene er ikke i målestokk

Hovedetasje

Loftsetasje

Flott, klassisk bolig med leilighet i hele underetasjen. En bolig som innbyr til sosialt liv, og gode stunder med familie og venner. Hovedetasjen er planlagt med to innganger, hvorav den ene er bi-inngang til kjøkkenet via vaskerommet. Hovedetasjen har stor luftig hall med oppgang til loftsetasjen, gjestetoalett, stor stue og kjøkken på hele 29,5 kvm.

Underetasje med utleieleilighet

I loftsetasjen. er det loftstue, tre soverom og bad. Foreldresoverommet, som inneholder eget walk-in-closet, har utgang til balkong. 45


Drømmen om erfaring En husdrøm skal være bekymringsløs. Det skal engasjere, være preget av glede og fellesskap. Det er vanlig å hente råd fra erfarne folk. Når et hjem skapes skal det være rom for diskusjoner og kreative forslag, det skal dannes en bekymringsfri tilholdsplass for en hel familie. Det skal skapes private soner, allrom og felleskap. Det skal skapes glede og tilhørlighet.

46


Fjogstad-hus 2816 BYA 120,8 m2 BTA (Grunnflate) 107,3 m2 Bruksareal 264,6 m2 Største lengde 13,2 m2 Største bredde 11,9 m2 Tomt Flat/lett skrånende

Planene er ikke i målestokk

Hovedetasje

Loftsetasje

En enebolig med dobbel dør ut i hagen er vel noe de fleste har drømt om. Rett fra stuen, direkte på terrasse og ut i det fri. Denne boligen har kjelleretasje med stue, teknisk rom, bod, kontor og hobbyrom. Hovedetasjen har gjestebad, en liten bod, stor hall og stue med utgang til hage, samt kjøkken med god spiseplass og god takhøyde. Kjelleretasje I loftsetasjen har en tre soverom, loftstue i kvisten og bad. En enebolig hvor en kan nyte fine dager! 47


Drømmen om lyse utsikter Alle har drømmer. Uansett hva man drømmer om, er det viktig å ta vare på dem. Ikke slippe dem, men jobbe mot dem. Dette gjelder i jobb, i familie og med hus. Uansett hva man drømmer om og hvor forskjellige drømmene er, så er alle drømmer like viktige. Vi er spesialister på å realisere din husdrøm.

48


Fjogstad-hus 2817 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal Største lengde inkl. garasje Største bredde inkl. garasje Tomt

177,2 m2 107,6 m2 * 225,7 m2 14,0 m2 17,7 m2 Skrå

Loftsetasje

* Ekskl. garasje/bod Planene er ikke i målestokk

Hovedetasje

Har man en skråtomt med utsikt, er dette boligen. Hele huset er bygget opp om store vinduer, og lyse arealer med masse sollys inn i huset. Moderne arkitektur og materialvalg gir en bolig som vil holde seg attraktiv i markedet. Et hus som blir lagt merke til. En går inn i en halvetasje med hall/garderobe som ligger på nivå med garasje. I hovedetasjen er det stue,og stort kjøkken med spiseplass like ved de store vinduene. Det er ekstra stor takhøyde over spiseplass og fremre del av stue. I loftsetasjen kan man ha to soverom, samt bad. I underetasjen er det stor hagestue, tre gode soverom, og to bad. En bolig å trives i.

Underetasje 49


Drømmen om å få det slik en vil Drømmen om nytelse. Om å kunne strekke seg ut på terrassen etter en lang arbeidsdag, og kjenne roen senke seg. Høre lydene fra familien, kjenne på den gode følelsen av at alle har det bra. Fuglekvitter, lukten av nyslått gress. Vissheten om at hjemmet er blitt akkurat slik du drømte om...

50


Fjogstad-hus 2818 BYA 123,0 m2 BTA (Grunnflate) 107,3 m2 Bruksareal hovedleilighet 184,9 m2 Bruksareal utleieleilighet 72,7 m2 Største lengde 12,0 m2 Største bredde 12,9 m2 Tomt Skrå

Planene er ikke i målestokk

Hovedetasje

Loftsetasje

En bolig laget for mangfold. For fellesskap eller for å kunne la familiemedlemmene gjøre litt som de vil, usjenert av hverandre. I underetasjen er det leilighet med to soverom, bad og stue/eget vaskerom. I hovedetasjen er det stort kjøkken/allrom, med skyvedør inn til stuen, gjestetoalett og hovedinngang. Videre er det en halvetasje opp til fantastisk hagestue med direkte utgang til terrasse. I loftsetasjen finner en tre store soverom, balkong, bad og spenstige detaljer, som åpen løsning ned i stue, samt glass ned mot hagestuen.

Underetasje med utleieleilighet

51


Drømmen om det rene Når drømmen er blitt til virkelighet står huset der. Høyreist og rakt i ryggen, klart for å ta imot. I skumringen, med magisk måneskinn som belyser de fine detaljene. Et hus er et landemerke. Et hus er noe en kan være stolt av. Det skal ha sjel, og det skal ha rom. Det skal være en modell av din drøm - og det skal gjenspeile noe av din personlighet.

52


Fjogstad-hus 2819 BYA 101,4 m2 BTA (Grunnflate) 88,8m2 Bruksareal hovedleilighet 145,0 m2 Bruksareal utleieleilighet 72,3 m2 Største lengde 12,5 m2 Største bredde 9,7 m2 Tomt Skrånende

Planene er ikke i målestokk

Hovedetasje

Loftsetasje

En moderne klassiker som aldri går av moten. En stor og romslig bolig, som er designet slik at en ikke merker utleiedelen. Det er ikke trapp mellom hoved- og underetasje, og alle funksjoner tilknyttet hoveddelen ligger i hoved- og loftsetasjen.

Underetasje med utleieleilighet

Hovedinngang fører inn i trapperom/hall med inngang til gjestetoalett. Herfra går man inn til stue og kjøkken med stor spisestue. Fra kjøkken kan man gå ut til bi-inngangen/vaskerommet. I loftsetasjen ligger tre soverom og stort bad. Gang-arealet fungerer som loftstue. Leiligheten består av to soverom, stue og kjøkken, samt stort bad i tillegg til bod. Dette er en stor og luftig enebolig hvor en har masse plass og fornuftig utnyttelse. 53


Drømmen om atmosfære Drømmen om måkeskrik. Om den gamle skippervillaen nederst i gaten, hvor det alltid yrte av liv om sommeren, med vaiende vimpel og lekende småbarn. Minnene er kjære, og det er lett å drømme seg hen. Vi kan skape idyllen, legge tilrette, og reise huset. Du kan skape atmosfæren, invitere gjestene og dekke bordet. Glade sommerkvelder venter.

54


Fjogstad-hus 2820 BYA 99,0 m2 BTA (Grunnflate) 88,9 m2 Bruksareal 230,4 m2 Største lengde 12,8 m2 Største bredde 8,9 m2 Tomt Flat/skrånende

Planene er ikke i målestokk

Loftsetasje

Hovedetasje

En har her et praktfullt hus, fylt til randen med husrom og hjerterom. Kjelleretasje med bad eller kanskje din egen spa avdeling, stor stue, gode boder og lagringsrom. Hovedetasje med gang, stor stue, og kjøkken, samt gjestetoalett og bi-inngang. Fra stuen er det herskapelig trapp ned til hagen, slik at en på fine sommerdager kan tasse rett ut på plenen, barføtt.

Kjelleretasje

I loftsetasjen er det tre store soverom, bad og loftstue. 55


Drømmen om alt nytt Drømmen om det koselige jærhuset til tante. Der det knirket i trappen opp til andre etasje, og en måtte bøye seg når en gikk mellom soverommene. Det er fullt mulig å hente tilbake den gode stemningen fra gamle tiders jærhus - men i ny versjon. Og gleden ved nytt hus er det ingen som kan ta fra deg. Gleden over å sitte på den nyoljede terrassen, kjenne lukten av tennvæske og svidd kjøtt, mens en fornøyd kikker utover sin nye eiendom.

56


Fjogstad-hus 2821 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal Største lengde Største bredde Tomt

115,4 m2 112,3 m2 173,0 m2 14,4 m2 9,3 m2 Flat

Planene er ikke i målestokk

Loftsetasje

Jærhuset er gjenoppstått i moderne form, med moderne kvalitet, og liten knirk i gulvene. Samtidig er sjarmen beholdt. Dette er et hus for å skape tillit, trygghet og romantikk. Med letak over inngangen, er allerede det praktiske ivaretatt. En kommer inn i en romslig gang med trapp opp til loftsetasjen. Herfra går man inn i den store luftige stuen med utgang til hagen, og stort luftig kjøkken. Foreldresoverommet ligger i denne etasjen, hvor det også er et stort bad. To soverom, loftstue og hovedbad finner en i loftsetasjen.

Hovedetasje

57


Drømmen om det gode liv ”Tenk å kunne hatt alt på et plan... Tenk om vi kunne gått rett fra stuen og ut i hagen. Tenk om... “ Det er ofte slik det begynner. Drømmer skal realiseres, de skal ned på papiret og de skal reises. Drømmer skal bli til virkelighet. Vi håper at denne katalogen kan hjelpe deg å finne din drøm!

58


Fjogstad-hus 2822 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal Største lengde Største bredde Tomt

145,5 m2 142,5 m2 130,2 m2 16,5 m2 12,3 m2 Flat

Planene er ikke i målestokk

Denne boligen er tilrettelagt for livet. Den er tilrettelagt for at en skal kunne ha det bra uansett hvilken fase en er i. Tre store soverom, stue. Atskilt kjøkken og spisestue, alle med utsikt mot hagen. Det er gjestetoalett i tillegg til stort bad. Vaskerom og bi-inngang i ett, hvor en kan henge av seg tøyet, etter å ha rakt løv i hagen. En bolig som skal vare. 59


Drømmen om et ferdig hus Drømmen om Sørlandet. Om de hvite husene som dukker opp på rekke og rad når en ankommer de koselige småbyene langs kysten. Hvem har ikke latt seg fange av den koselige stemningen? Vi ønsker å hjelpe deg å finne stemningen slik at en kan oppleve realisere drømmen.

60


Fjogstad-hus 2823 BYA BTA (Grunnflate) Bruksareal Største lengde Største bredde Tomt

113,7 m2 106,8 m2 181,9 m2 13,0 m2 11,4 m2 Flat

Planene er ikke i målestokk

Loftsetasje

Med tre innganger ønsker denne flotte tradisjonsrike villaen oss velkommen: en til terrasse, en til hverdags og en til fest. Hovedinngangen tar deg inn i en luftig hall med gjestetoalett. Herfra går man inn til stue og kjøkken som er atskilt med doble flotte dører. Fra kjøkken har man tilgang til vaskerommet og bi-inngang.

Hovedetasje

Loftsetasjen inneholder tre soverom, stort bad, og en luftig loftstue med koselige skrå vegger. Det er nesten som å være i Søgne. 61


kvaitet livsløp detaljorientert raktisk samlende Prosjekt HommersandParken ull arkitektonisk fleksibelt loftstue spa miljøvennlig Da de første menneskene slo seg ned i Hommersåk, valgte de å bygge husene sine i de lune, solrike bakkene opp fra Vågen. De ønsket å skjerme seg mot vær og vind, samtidig som de ønsket å ha enkel atkomst til sjø og natur. Akkurat som vi vil ha det i våre dager!

k praktisk trendy rmonisk hjertelig besparende åpen løsning naturlig familievennlig slig integrerende 62

HommersandParken er et moderne leilighetsprosjekt midt i Hommersåk. Med idylliske Hommersåkvågen som en av de nærmeste naboene, er det bygget 44 leiligheter her. Leilighetene varierer i størrelser, fra de minste to-roms løsningene på 42 kvm til den største penthouseleiligheten på nesten 140 kvm. Prosjektet har høy standard, og utearealene er flott utført med lødde natursteinmurer. Prosjektet ble påbegynt i 2005 og ble sluttført i 2007.


Prosjekt Eikebakken Eikebakken ligger i attraktive naturomgivelser på Skadberg, og er en del av en ny bydel i Sola kommune. Det har landlig beliggenhet, samtidig som det ligger i gangavstand til barnehager, skoler og butikker. Prosjektet er et pilotprosjekt for Universell utforming, en miljø- og energisparende statlig handlingsplan som har som mål å sikre god tilgjengelighet for alle mennesker.

Boligene på Eikebakken er tegnet av arkitektfirmaet Helen & Hard, og har en svært spesiell arkitektur. Store vindusflater ut mot store terrasser skaper en nærhet til natur og slipper inn lys og luft. Utbyggingen av Eikebakken startet i 2007, og de første innflyttingene skjer i 2008. Utbyggingen av det 146 DA store området vil foregå i form av en rekke mindre delfelt over mange år.

63


115 x 190:115 x 190

12-02-08

14:45

Side 1

Vakre og trygge veggløsninger Huntonit ferdigmalt veggplate type Nostalgi, med kostemalt overflate, har enkel montering og skjult spikring.

Skap et lekkert baderom med Fibo-Trespo veggpanel som er godkjent i henhold til Våtromsnormen.

Se www.byggma.no for fargeutvalg og monteringsveiledning.

Kjenner du noen som har angret på at de bygde kjeller? Derimot vet vi om mange som angrer bittert på at de lot seg overtale til å bygge kjellerløst. Jo da, man sparer noen kroner på å ofre kjelleren, men prisen kan likevel bli høy når behovet for mer plass melder seg. Bygger du grunnmuren selv i Leca, sparer du fort 100.000 kroner på jobben. Vi lærer deg alt du trenger på våre selvbyggerkurs som fører frem til Selvbyggersertifikatet – attesten på at du er godkjent for å bygge din egen grunnmur, pipe eller garasje. Vil du heller la andre gjøre murerjobben? Vi skaffer fagfolkene gjennom nettverket Murhusalliansen. 64


Vi leVerer stillas til Fjogstad-Hus

Slipp inn lyset! Et takvindu tilfører rommet dagslys, frisk luft, og gir større takhøyde. Takvinduene på bildet er vedlikeholdsfrie (polyuretan) med fremragende fuktighetsbestandige egenskaper. VELUX har også et stort utvalg av persienner, rullegardiner og plissegardiner til takvinduene.

www.velux.no

ring 52 84 64 00 for nærmere informasjon. www.stillasgruppen.com 65


Velg en farge du liker, og huset holder seg like vakkert år etter år.... Visst er det vakkertmen utseendet er ikke alt.

Boen Parkett er et stabilt gulv med svært høy kvalitet og lang levetid. Et vellykket resultat av kunnskap og utvikling gjennom generasjoner. Boen Parkett kommer i så mange varianter at du garantert vil finne et gulv du synes er vakkert.

Boen Bruk AS, 4658 Tveit, telefon: 38 06 66 00, boenbruk@boen.no www.boen.no

66

«Ditt hus er naboens blikkfang», sier et gammelt ordtak. I det ligger det mye sannhet. Huset ditt er en del av en helhet. Derfor bør det passe inn i omgivelsene. Jotun har maling og beis som er tilpasset norsk naturs fargeskala og gir meget god værbestandig beskyttelse, testet og tilpasset det norske klimaet gjennom 60 år. Innendørs viser trendene at de naturlige materialene er tilbake - nå skal de fremheves og settes i kontrast - treverkets urgamle mønstre mot moderne, malte flater. Jotun er alltid oppdatert på de nyeste fargene, og har satt sammen harmoniske fargekolleksjoner basert på naturens elementer.


NOREMA KJØKKENSTUDIO STAVANGER Forusskogen 1, 4033 Stavanger, tlf 61 31 86 00 67


Stor takhøyde og tykk grunnmur Finansiering?

Selge bolig?

Hvor godt du bor, har nesten like mye med finansiering å gjøre som med hvilke husløsninger du velger. I denne katalogen finner du kanskje huset ditt.

Tenker du på å selge boligen din? Vi har salgsgaranti og eierskifteforsikring. Våre meglere er autoriserte og har lang erfaring.

Hos oss finner du helt sikkert finansieringen.

www.sandnes-sparebank.no

Hovedkontor: Luramyrveien 12, 4391Sandnes. Telefon 51 67 67 00 Salgsbanken Sandnes, Langgaten 64, 4306 Sandnes. Telefon 51 67 67 00 Salgsbanken Stavanger: Østervåg 17A, 4006 Stavanger. Telefon 51 67 67 00 Rådgivningskontor: Romsøegården, Haakon VII gt 7, 4005 Stavanger. Telefon 51 67 67 00 Rådgivningskontor: Bryggen Senter, 4310 Hommersåk. Telefon 51 97 47 60.

68

Avdeling Stavanger: Østervåg 17 A, telefon 51 85 99 50 Avdeling Sandnes: Langgata 64, telefon 51 67 67 70 Avdeling Sandnes: Storgata 22, telefon 51 68 31 10

FASETT


fjogstad_hus_125x160:Layout 1

14-03-08

11:52

Side 1

ZANDA – NorDmeNNs førstevAlg i mer eNN 30 ĂĽr!

ROOFS FOR LIVING

r /PSHFT TUFSLFTUF UBLTUFJO NFE CFTU UFTUSFTVMUBU ĚB /#* r ;BOEB MFWFSFT NFE SV PH HMBUU PWFSęBUF J FU TUPSU GBSHFVUWBMH r ;BOEB 3VTUJLL IPMEFS QÇ TO‘FO PQQ UJM DB ž UBLWJOLFM r ;BOEB MFWFSFT M‘ěFU PH GPSEFMU QÇ UBL

Ta CO 2 - kuttet i eget hus Energisparing i bygninger stür sentralt i klimadebatten. Beregninger og rapporter konkluderer med bedre isolerte boliger som den raskeste, mest økonomiske og sikreste veien til redusert forbruk av energi. Byggeforskriftene er retningsgivende for isolasjonsmengden i bygninger, men dagens krav er først og fremst minimumskrav. Det vil lønne seg for den enkelte og sammfunnet ü isolere utover kravene.

www.glava.no Monier er verdensledende leverandør av skrütak. Vi leverer komplette takløsninger i tegl- og betong. For ytterligere informasjon om vüre produkter, besøk www.monier.no. 69

NO_FjogstadHusKatalog.indd 1

08-03-31 13.30.38


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.