Page 7

Nro 86 Torstaina marraskuun 7. pnä 2019 - 7 .

HIK:n käsismiehet liigasta 2-divariin

Samaa sukua, eri maata (Hanko) 120 katsojaa, ”superfanit” omalla paikallaan ylälauteilla, juniorien rumpuryhmä lyönnissä, rokkia ja rollia ämyreissä, joukkueiden esittelyt, spiikkerin kuulutukset... ensisilmäyksellä juuri mikään ei ole HC HIK:n käsipallomiesten kotiotteluissa muuttunut. Kun Hangon urheilutalon uusitulla lattialla ovat nenäkkäin HIK ja vantaalaistuttu Atlas, niin kelpaahan siinä sunnuntai-illan ratoksi liigakäsiksestä nauttia. Tarkemmalla katseella kuitenkin selviää, että parrasvalot ovat vaihtuneet hämärän rajamaille. Tässä pelataan 2-divisioonaa, jonne Suomi-käsiksen turmiolliset tyrskyt ovat heittäneet niin Hangon kuin Vantaankin ylpeyden vauhtia hakemaan ja parempaa huomista toivomaan.

Taakse poistu HIK pelasi liigassa kaksi kautta, joita voisi kuvailla rahtusen rankoiksi. Ensimmäisellä kaudella tuli pelkkiä tappioita runkosarjassa, kunnes voitot karsinnoissa loivat tummiin polviin hopeisen reunuksen. Pilvilinnat romahtivat vielä pahemmin metsään menneellä toisella kaudella, kun 18 runkosarjatappiota saivat seurakseen kuusi hutia karsintapeleissä. Loukkaantumisia, kesken kauden häipyneitä pelaajia ja alati turhautuneempaa tunnelmaa sisältäneen kauden jälkeen ei ollut jymy-yllätys, ettei HIK:n hallituksessa lähdetty takaportista enää liigalisenssiä anomaan. -Kolmatta kautta emme halunneet lähteä ottamaan turpiin, puheenjohtaja Janne Sarpoma tiivistää. Taka-askeleet eivät jääneet siihen, vaan 1-divisioonan sijaan HIK peruutti vielä kauemmas 2-divariin. -Toukokuussa piti ilmoittaa missä sarjassa aikoo pelata, ja sillä hetkellä arvi-

oimme pelaajapotentiaalin niin, että 2-divariin on rahkeita. Viime kauden jälkeen tiedossa oli vain 6-8 varmaa pelaajaa ja yhdessä vaiheessa tilanne joukkueen kasaamisessa näytti todella huonolta, Sarpoma kertoo. Osa pelaajista siirtyi BK46 Akademin riveihin 1-divariin, osa otti vähintäänkin tuumaustauon. Esimerkiksi pitkään runkokalustoon kuuluneet Mathias ja Linus Sandblom eivät tällä kaudella palloile missään. -Ymmärrän pelaajia, jotka lähtivät muualle. En tiedä olisiko 1-divarissa jatkaminen paljon tilannetta muuttanut, Sarpoma pohtii. Viime kaudella peliaikaa saaneista pelaajista ryhmässä jatkavat maalivahdit Johan Ståhlberg ja Oscar Puputti, Fredrik Häggroth, Karl-Edwin Knichter ja Anton Rejström.

Katsomo kukkii Liigasta luopuminen kieli realiteettien tunnustamisesta. -Liigassa vaaditaan pelaajavahvistuksia Hangon ulkopuolelta, rahallisia panostuksia, sitoutuneita pelaajia ja vahvaa organisaatiota taustalle. Kokonaiskuvassa emme ihan ymmärtäneet näitä vaatimuksia, kun lähdimme liigaan. Mutta nyt tiedämme, mitä se vaatii, Sarpoma sanoo. Päätöksestä viestiminen kirvoitti katkeriakin reaktioita, kun pelaajat lukivat ratkaisun lehdistä. Sarpoma ei halua jonkin aikaa keskustelupalstoilla velloneisiin parranpärinöihin palata, vaan katsoo eteenpäin. Eteenpäin katsominen helpottui, kun joukkue alkoi syksyn lähestyessä saada lihaa luun ympärille. 2-divarissa pelannut EIF löi hynttyyt yhteen HIK:n kanssa ja Tammisaaresta saapui ketjullisen verran pelaajia uuden päävalmentajan Mats Sundströmin kera. Päälle lyötiin kourallinen omia A- ja B-junnuja ja

yhtäkkiä pöytäkirjaan saatiin 16 nimeä. -Olimme huolissamme siitä, miten into toiminnassa säilyy. Mutta kun nyt tuota joukkueen tekemistä katsoo, niin ei siitä intoa puutu, Sarpoma toteaa. Ei puutu yleisöltäkään, jota on ilmestynyt 2-divarin kotiotteluihin kiitettävästi. Sunnuntain Atlas-ottelu veti taloon 120 katsojaa, mikä oli sama kuin joukkueiden liigakohtaamisessa helmikuussa. Liigan vakiokalustoon kuulunut ja 2012 keväällä SM-hopeaa huuhtonut Atlas taipui HIK:n tavoin uuteen lähtöön alasarjoista. -Yleisömäärät 2-divarissa kertovat siitä, että Hangossa koetaan tärkeäksi seurata ja kannustaa edustusjoukkuetta. En osaa sanoa olenko yllättynyt vai en, mutta tyytyväinen olen, Sarpoma hymyilee. HIK-käsiksen tulisielu ja ylpeä vaari Teppo Puputti kulki hallissa ”Fafa”-paita päällään ja heilui huoltojoukoissa. Hän oli kesällä allapäin asioiden käänteistä, mutta nyt jo pirteämmällä tuulella. -Päätimme, ettei meidän tarvitse tinkiä ottelutapahtumasta, vaikka sarjataso vaihtuukin. Hyvillä mielin tässä taas ollaan, kun joukkueella on innokas ilme ja yleisökin löytää paikalle.

Iloa pintaan Johan Ståhlbergia yleisömäärä ei päässyt yllättämään. -Olemme aina saaneet yleisön tuen, missä tahansa sarjassa olemme pelanneet, maalivahti toteaa. Sekä hän että 2-divarissa hurjia maalimääriä pommittanut Häggroth jäivät mukisematta Hikkeniin. -Niin kauan kuin Hangossa asun tulen täällä pelaamaan, Häggroth sanoo. Raskaat liigakaudet laittoivat motivaation koetukselle.

HAE SUOSIKIT JUHLAVIIKONLOPPUUN MEILTÄ HÄMTA DINA FAVORITER TILL FESTHELGEN FRÅN OSS Suomalaista Finskt

Rajoitettu erä! Begränsat parti!

9

50

Suomalaista Finskt

17

90

kg

Voimassa/Gäller 7.–10.11. Atria Takuumurea naudan paahtopaisti/ Garanterat mör rostbiff av nöt

,

3

1

69

89

Jukolan juusto Aito Cheddar 160 g (23,06/kg)

,

kg

Rainbow Savustettu kirjolohifilee/ Rökt regnbågslaxfilé

kg

Persimon Espanja/ Spanien

Jatkuu sivulla 8.

2

,

98

Voimassa/Gäller 7.–10.11. Juhla Mokka Kahvit/ Jubileums Mocca Kaffe 400–500 g (5,90–7,38/kg)

FÖR LÄCKRARE

STUNDER

Voimassa/Gäller 4.–10.11. Elonen Suklaa-kinuski kakku/ Choklad-tjinuski tårta 600 g (14,97/kg)

FOOD MARKET HERKUN TUOTTEITA SAAT NYT MYÖS S-MARKETISTA. NU FÅR DU HERKKUPRODUKTER HOS OSS.

S-market Hanko/Hangö Ark. 7-21 Vard. La 8-20 Lö. Su 11-17 Sö.

Sininen aalto. Atlas vyöryi toisella jaksolla HIK:n ohi. Mikael Aalto irtautuu Fredrik Häggrothin otteesta. Joukkueet pelasivat vielä viime kaudella liigassa, nyt 2-divisioonassa.

8

95

S-market Tammisaari, Karjaa/ Ekenäs, Karis Ark. 7-22 Vard. La 8-21 Lö. Su 10-21 Sö.

S-market Pohja/Pojo Ark. 8-21 Vard. La 8-18 Lö. Su 12-18 Sö.

S-market Inkoo/Ingå Ark. 7-21 Vard. La 8-19 Lö. Su 12-19 Sö.

Profile for Etelä-Uusimaa

EU 86 / 7.11.2019  

EU 86 / 7.11.2019  

Profile for etela