Page 3

alk. fr.

YRITTÄJÄ! Pyydä ilmoitustarjous!

usimaa Vain Etelä-U en .000 taloute 2 2 li y y y t s ilme nkoon Inkoosta Ha viikossa! kaksi kertaa

Suvi Ahlfors yli 29 vuoden kokemuksella! RIVITALO

Karjaa, Kiila

OMAKOTITALO

100 m² Päätyhuon., 4 h, k, wc, kph/wc, s, parv., katettu terassi, var. II-krs. Tehokkaasti käytetyt asuinneliöt. Karjaan kesk. n. 2 km. Rv. 1983. ET F. Mh. 144.000 €

Mustio

260/350 m² Asuin-/liike-/myymälä-/yritystila. Talo voidaan jakaa 2 asunnoksi tai alakerta sopii myös yritystoimintaan. Öljylämm. Rv. 1944. Oma t. 854 m². Ei e-tod. Hp. 189.000 €.

Suvi Ahlfors Oy LKV

Tammisaarentie 9, 10300 Karjaa

Paljon valaisinuutuuksia! Flera armaturnyheter! www.karjaanvarastomyynti.fi

Puh. 0500 505 838

suvi.ahlfors@kotikone.fi

Katso muut kohteemme www.suviahlfors.fi

Avoinna/Öppet:

ma/må-pe/fre 9-17 la/lö 10-14

Keskuskatu/Centralgatan 142 KARJAA/KARIS, puh./tel. (019) 233 955

Nro 86 Torstaina marraskuun 7. pnä 2019

.

Kaasu alkaa virrata pian Balticconnector-putkessa

Inkoossa valmistui yli 70 miljoonan euron energiainvestointi (Inkoo) Balticconnector-kaasuputkihankkeen Suomen puoleisten osuuksien rakennustyöt ovat valmistuneet ja noin 20 kilometrin maaputki Inkoosta Siuntioon on jo täytetty kaasulla. Inkoon kompressori- ja mittausasema koekäytettiin lokakuussa ilman suurempia ongelmia. Baltic Connector Oy:n toimitusjohtaja kertoo Inkoon kompressoriaseman osuuden olevan vajaat 20 prosenttia koko hankkeesta, maaputki mukaan lukien kustannusosuus on noin 30 prosenttia koko hankkeesta. Euromääräisesti puhutaan siis 50-75 miljoonan euron paikallisesta hankkeesta. -Meriputken rakentaminen oli kallein kokonaisuus, siihen tarvittiin erikoisteknologiaa ja merellä kelluva tehdas. Merenpohja oli myös varsin epätasainen ja louhittavaa oli Suomen puolella paljon, Plit kertoo. Keliäkin oli kaikenlaista työmaan aikana. Parhaimmillaan putkea saatiin laskettua 3,6 kilometriä päivässä.

kaasulla ja putki liitetään Viron siirtoverkkoon. Putki otetaan kaupalliseen käyttöön vuoden 2020 alussa. Meriputkesta kaasu kulkee Inkoosta maaputkea pitkin Siuntioon ja siitä eteenpäin Suomen kaasuverkkoon. Toimitusjohtaja Herkko Plit kertoo hankkeen edenneen niin hyvin, että jakeluvalmius tullaan saavuttamaan jo ennen vuoden vaihtumista. Plit pitää varmana, että kaasu alkaa virrata meriputkessa heti vuoden 2020 alussa. -Markkinoilla on ollut sen verran mukavasti pöhinää ja moni taho on jo kysellyt, että valmistuuhan putki suunnitelmien mukaisesti, Plit sanoo ja on tyytyväinen siitä, että jokainen projektin vaihe on saatettu päätökseen aikataulussa. Työmaalla korostettiin hänen mukaansa laatua ja turvallisuutta. Paikallisten maanomistajien kanssa säilyi Plitin mukaan koko ajan hyvä ja rakentava yhteys, vaikka erinäisistä asioista matkan varrella aktiivisesti keskusteltiinkin.

Meriputki täyttyy

Inkoon kompressoriasema- ja maaputkihankkeen projektipäällikkö Ilkka Taka-aho kertoo Inkoon olevan lajissaan neljäs Suomessa.

Marraskuun puolivälin paikkeilla Inkoosta Viroon kulkeva lähes 80 kilometrin pituinen meriputki täytetään

Ei vaadi läsnäoloa

Toimitusjohtaja Herkko Plit tyytyväisenä uuden laitoksen sydämessä sähkökäyttöisen kompressorin vieressä.

Kompressoriaseman ja Inkoosta Siuntioon kulkevan maaputken osuus 250 miljoonan euron kokonaisinvestoinnista oli noin 30 prosenttia. Muut asemat ovat Imatralla, Kouvolassa ja Mäntsälässä. -Inkoon asema on kaukokäyttöinen, sitä ohjataan Kouvolan keskusvalvomosta, joten täällä ei tule olemaan päivisin välttämättä ketään, eikä ainakaan öisin, Taka-aho kertoo. Uuden laitoksen sydän on kompressori, joka käy sähkömoottorilla. Aseman paikalliset päästöt ovat siten erittäin pienet. Matkaa rannikolle on noin kilometri. -Kompressoria voitaisiin verrata vesilaitoksen pumppaamoon. Sillä nostetaan kaasun painetta, jotta se alkaa virrata. Paineen lisääminen nostaa myös lämpötilaa, joten täällä on myös jäähdytyslaitteisto, Taka-aho kertoo. Paikalliset käyttöpaineet ovat 30-60 baria. Huoltovarmuuskeskuksen alueella on erikseen aidattua aluetta kolmisen hehtaaria. Tontti on rakennettu suojaetäisyyksillä väljästi, sillä kyseessä on räjähdysvaarallinen alue. Sitä valvotaan noin 20 kameralla ja myös muilla järjestelmillä. -Jokamiehenoikeudet eivät päde täällä, Taka-aho kiteyttää. Putkessa voidaan kuljettaa 7,2 miljoonaa kuutiometriä kaasua päivässä sekä Suomesta Viroon että toiseen suuntaan markkinatilanteen mukaan. -Uudessa kaasuputkessa kulkee vuodessa 25 terawattituntia energiaa, kun Loviisan yksiköstä sitä tulee 7-8 terawattiuntia. Balticconnec-

torin yhden päivän toimituskapasiteetti riittää lämmittämään 4.000 omakotitaloa vuoden ajan, Plit kertoo lukuja. Talven kulutushuippuihin tämä ei kuitenkaan riitä, vaan tueksi tarvitaan muita energiamuotoja.

Vihreää kaasua Kyseessä on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama 250 miljoonan euron hanke. Rahaa tuli liki 190 miljoonaa ja tämä oli Plitin mukaan ensimmäinen kerta, kun EU myönsi näin suuren avustuksen energiainfrahankkeeseen. Tämä kertoo hankkeen merkityksestä, ja kaasumarkkinan avaaminen oli myös Euroopan komission energiastrategian avaintavoite. Baltic Connector perustettiin vuonna 2016 mahdollistamaan Suomen kaasumarkkinoiden avaaminen ja parantamaan Suomen energiaturvallisuutta ja kaasun toimitusvarmuutta. Rakennustyöt alkoivat vuoden 2018 keväällä. Kaasu sopii Plitin mukaan hyvin uusiutuvien energiamuotojen rinnalle, ja kaasua lisäämällä myös päästöt vähenevät hiilen käytön pienentyessä. Plit puhuu vihreästä kaasusta. -10-15 vuotta mennään vielä normaaleilla kaasumarkkinoilla, sen jälkeen tulee biokaasu ja synteettinen kaasu. Energian varastointi verkossa on iso kysymys, ja

siinä on valtava potentiaali. Teemme tässä alustaa vihreälle energialle, Plit sanoo. Plitin mukaan Baltic Connector Oy on tehnyt nyt sille määrätyn tehtävänsä ja se voidaan lakkauttaa vuoden 2020 jälkeen, kun mm. vielä keskeneräiset lunastusmenettelyt on saatu päätökseen. Maakaasumarkkinan avautuessa Gasumin kaasun myynti- ja siirtoliiketoiminta eriytetään toisistaan. Siirrosta tulee vastaamaan uusi TSO Gasgrid Finland -yhtiö, joka operoi Suomen koko verkkoa.

Suomen, Viron ja Latvian kaasun siirtoverkon haltijat ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka poistaa maiden välisiltä rajapisteiltä kaasun siirtotariffit ja asettaa saman syöttömaksun alueen kaikille maahantuontipisteille. Suomen ja Baltian kaasumarkkinassa tavoitteena on täydellinen integraatio vuonna 2020 Liettua mukaan lukien. Balticconnector-hankkeen valmistumista tullaan juhlistamaan joulukuussa sidosryhmien ja kutsuvieraiden kanssa Helsingissä ja Virossa.

Vaarallista aluetta. Inkoon kompressori- ja mittausaseman käyttöpaine on projektipäällikkö Ilkka Taka-ahon mukaan 30-60 baria.

Profile for Etelä-Uusimaa

EU 86 / 7.11.2019  

EU 86 / 7.11.2019  

Profile for etela