Parasport Vejen 2/21

Page 1

1. ÅRGANG. NR. 2. SEPTEMBER 2021

PARASPORT

VEJEN

SKÅNSOM IDRÆT FOR ALLE


Aase

Handel & Transport ApS

Tlf. 25 10 79 14 Svanemosevej 5 • 6580 Vamdrup

Vejen Trolde Apotek

Vagtapotek Åbningstider Man - Fre 8-19 Lør 8-18 Søn 8-15 Helligdage 10-13

BESØG EN ANDERLEDES

A nice day in Zoo

ZOOLOGISK HAVE

Visit a unique zoo and have a great day in a cozy atmosphere! We have got jumping pillows and playgrounds for the kids, while the adults can enjoy the flowering garden and surroundings. Experience free flying birds of prey, during our bird show. (only in high season) More details on gladzoo.dk, Facebook or Instagram

...og få en god dag i en hyggelig atmosfære!

Der er legepladser og hoppepuder til de små, mens de voksne kan nyde den flotte blomstrende have og de hyggelige kroge.

Besuchen Sie unseren einzigartigen Zoo

Oplev de frit flyvende rovfugle på helt tæt hold i vores fugleshow, i højsæsonen. Se mere på gladzoo.dk Facebook og Instagram Gl. Møllevej 1A, 6660 Lintrup Tlf. 3051 6699 mail@gladzoo.dk

2

Foto: Lars Hobel

...und Sie erleben einen schönen Tag in angenehmer Atmosphäre! Es gibt Spielplätze und Hüpfkissen für die Kleinen, während die Erwach- senen den herrlich blühenden Garten und die gemütlichen Eckengenie- ßen können. Erleben Sie die freifliegenden Greifvögel in der Vogelschau. (Nur in der Hochsaison) Mehr bei gladzoo.dk, Facebook oder Instagram

PARASPORT VEJEN


Leder PL – De Paralympiske Lege viser hvorfor vores lille forening er vigtig. Efter sommerens Olympiske Lege, blev det tid til de Paralympiske Lege. Og hvis du synes atleternes præstationer til OL er imponerende, må PL i endnu højere grad aftvinge respekt. I Parasport Vejen kender vi og vores medlemmer i høj grad til udfordringerne, man mødes med når man forsøger at opretholde et vist aktivitetsniveau med en funktionsnedsættelse. Vi forstår den viljestyrke det kræver af atleterne, når de leverer de flotte præstationer til PL.

eksisterer ikke uden resten af kagen; Og det er bredden – alle os andre. Os, der ”bare” svømmer et par gange om ugen eller os, der laver gymnastik med vennerne; Vi er PL atleternes bagland, der hvor de kommer fra. Uden breddeidrætten – ingen elite.

Vi følger med i forundring og beundring af dem og deres evne til at overkomme deres funktionsnedsættelse. Men vi glæder os i lige så høj grad over atleterne, der ikke fik medaljer med hjem. Alle dem, der har knoklet i årevis for at kvalificere sig – ja, til PL gælder devicen ”Det handler ikke om at vinde, men om at være med” i endnu højere grad end andre steder.

Derfor er vores forening så vigtig. Uanset hvor lille en forening vi måtte være, er vi en del af fundamentet. PL og alle atleterne får drømmene til at spire hos mennesker med funktionsnedsættelser – vi, og andre foreninger, som vores, er mulden, hvor spiren kan få næring til at vokse. Og hvem ved…måske vi i Parasport Vejen kan hjælpe en kommende PL atlet på vej?

De danske atleter til PL er toppen af hvad vi i Danmark kan levere inden for parasporten. Men toppen af lagkagen

Heidi Kodal Ansvarshavende redaktør Parasport Vejen

PARASPORT VEJEN

3


Formandens beretning Den 30. august afholdte foreningen generalforsamling. Generalforsamlingen blev afholdt med ca. 6 måneders forsinkelse pga. Covid-19 situationen. Herunder kan du læse formandens beretning fra generalforsamlingen. Sidste år var nok den sværeste i foreningens historie. To dage efter vores generalforsamling blev landet lukket ned på grund af Pandemien Covid-19. Ordet Corona kom på alles læber, og vi har alle været berørt af det, nogle personer mere end andre. Og vi er stadig ramt af denne virus, som hele tiden udvikler sig, og dukker op som nye varianter. Jeg tror, vi må indse, at denne virus altid vil være her på lige fod med influenzaen. Vi i bestyrelsen blev glade, da vi endelig i efteråret 2020, fik lov til at komme ind 4

i Vejen Idrætscenter, og fik mulighed for at svømme, lave vandgymnastik og nyde spaens bobler, varmen fra saunaen og det kolde gys i bassinet udenfor. Og så kom anden nedlukning. Derfor blev dette års generalforsamling udsat, men vi satser på, at vi fra næste år, igen kan afholde dette arrangement i marts måned – så vi atter kan føle, at det er normale tider.

PARASPORT VEJEN


Først i maj fik vi så igen mulighed for at komme ind i svømmehallen. Selvfølgelig med en del restriktioner, om antal personer i de forskellige bassiner, og så skulle man fremvise en negativ test. Der var dog mange af vores medlemmer, som valgte at sige fra, indtil de var blevet færdig-vaccineret. Derfor startede vi kun op med 1 hold til vand-gymnastik, men efter sommerferien er vi startet op med 2 hold.

steder. Vi har fået nyt logo og stempel. Der er lavet ny hjemmeside og mail. Derudover har vi nu også fået en Facebookside. Desuden har vi i bestyrelsen lavet en aftale med FL Reklame, om at udgive et medlemsblad. 1.nr udkom i juni, og det er planen, at der kommer en igen til oktober. Dette blad vil afløse det gamle nyhedsbrev. Jeg vil hermed gerne opfordre jer alle, til at komme med ideer, relevante tekster og historier, som kan komme med i bladet.

Gymnastik og sjov-holdet for børn med særlige behov træner i Læborgs Multihus en time om ugen. Holdet starter op her i september, på 7. år. Og med ny instruktør, som hedder Heidi Poder, og bor i Bække. Læs mere i klubbladet.

Vi er ved at få lavet en ny ”roll up”, samt nogle nye flyers. Da vi jo har skiftet navn til Parasport Vejen, er det gamle reklamemateriale forældet.

Bestyrelsen har arbejdet hårdt siden sidste generalforsamling, hvor vi besluttede at ændre foreningens navn. Der har været dokumenter, som skulle udfyldes og underskrives til de forskellige offentlige instanser, og nogle steder har det været mere besværligt end andre

PARASPORT VEJEN

I Handicapidrætssamvirket har alle møder været aflyst. Dette Samvirke består af følgende foreninger/klubber, foruden os: Vejen og omegns Tandemklub, DH-Vejen, Polioforeningen, Vejen Gymnastikforening (trampolin), Holsted Ungdoms- og Gymnastikforening (Mix-hold og OL-hold), Vejen Lykkeliga (håndbold), Idrætskonsulent fra Parasport Danmark.

5


Rosengade 2 • 6600 Vejen

Tlf. 76 96 04 54

Beauty Tan Vamdrup

Vestergade 18 • 6580 Vamdrup Åbent alle dage 06:00 - 23:00

Bøgesvang krantransport Virksomheden udfører kranopgaver inden for blandt andet:

Bådtransport • Maskintransport • Montagearbejde • Nedskæring af træer Kastanie Allé 43, Skanderup • 6640 Lunderskov • Mobil: 40 50 80 88 laustbogesvang@yahoo.dk • www.bogesvangkrantransport.com

6

PARASPORT VEJEN


Bestyrelsens planer for det kommende år I forbindelse med generalforsamlingen redegør formanden for bestyrelsens planer for foreningen det kommende år. Her er formandens ord: Vi ønsker at flere mennesker med særlige behov får kendskab til foreningen og de tilbud vi har. Hvis vores forening skal bestå, er vi simpelthen nødt til at få nye medlemmer, så vi også fremover kan tilbyde de aktiviteter, vi har i dag.

Arrangementer

Det første arrangement, hvor vi har mulighed for at fortælle om vores forening, er fredag d. 3/9, hvor der er Open by Night i Vejen. Desværre er vores nye Roll Up og de nye flyers endnu ikke klar til uddeling. Så vi må bruge det gamle reklamemateriale, som vi stadig har liggende. Vi håber og ønsker os godt vejr til arrangementet. Bestyrelsen er opmærksom på de muligheder, der løbende byder sig for

PARASPORT VEJEN

at udbrede kendskabet til foreningen og deltager aktivt på diverse messer o.lign. Jeg vil opfordre jer alle til at besøge disse arrangementer, og vi i bestyrelsen vil være taknemmelige for, hvis du vil bruge en halv eller en hel time og hjælpe os med at fortælle om vores dejlige lille forening og vores tilbud. Det vil hjælpe bestyrelsen med at bevare det tilbud, du selv gør brug af.

Medlemsblad

Medlemsbladet, der er søsat i år fortsætter og jeg vil lige opfordre jer til at komme med ideer til artikler og emner, der kan være relevante at bringe i bladet. Og I må hellere end gerne henvende jer, hvis I har noget på hjerte, men ikke ved hvordan I skal formulere jer.

7


Kontingent

– Så lidt koster dit hold Vil du svømme eller gå til varmtvandsgymnastik, så finder du ikke billigere hold end her hos Parasport Vejen. Jo flere hold du tilmelder dig, jo billigere bliver det. Vores kontingenter er mere end 3 gange så billige, sammenlignet med andre. Find prisen på dit hold herunder. Bemærk vi har en efterårs- og forårssæson. Prisen er pr. sæson: Hold

Pris pr. sæson

Sæson

Gymnastik & Sjov Svømning Varmtvandsgymnastik 2 hold

500,- 500,- 500,- 650,-

September – december & januar – maj August – december & Januar – juni August – december & Januar – juni August – december & Januar – juni

Sådan betaler du dit kontingent Når du skal betale dit kontingent, beder vi dig lave en overførsel til kontonummer: 7040 0001796597 anfør venligst dit navn og medlemsnummer. Kan du ikke huske dit medlemsnummer, kan du få det oplyst af foreningens kasserer Ludvig Hansen.

8

PARASPORT VEJEN


Kalender SVØMNING Sidste svømning i år: 20. december Forårssæson opstart: 10. januar

VANDGYMNASTIK Sidste vandgymnastik i år: 16. december Forårssæson opstart: 6. januar

GYMNASTIK & SJOV Sidste gymnastik og juleafslutning: 16. december Forårssæson opstart: 6. januar VIGTIGE DATOER TIL KALENDEREN Ingen aktivitet i uge 42. Julehygge 6. december (se invitation her i bladet) Ingen aktivitet i uge 7 Generalforsamling: 14. marts Ingen aktivitet i forbindelse med Påsken: 14. og 18. april (Alle medlemmer med armbånd er velkomne til at svømme d.11. april, hvor der er offentlig svømning).

PARASPORT VEJEN

9


De Paralympiske Lege i Tokyo 2021 Efter en meget turbulent tid med COVID-19 restriktioner, som i høj grad påvirkede parasporten, blev det endeligt muligt at afholde de Paralympiske Lege (PL) i Tokyo. Foråret i 2021 bestod af et meget kompakt konkurrenceprogram for de danske atleter – for nogle for at kvalificere sig til Legene – for andre for at få ”banket rust af” konkurrencedeltagelsen inden Tokyo. Denne optakt har selvsagt ikke været optimal, men desværre ens for alle. I midten af august kunne vi endelig sende den første delegation afsted mod Tokyo. Forud for dette var en sommer fyldt med administrative opgaver i form af COVID-19 restriktioner fra de japanske myndigheder, og det var en forløsning for alle endelig at kunne se frem mod et realistisk PL. 10

PARASPORT VEJEN


Den danske delegation bestod af både rutinerede atleter, hvor der var en forventning om medaljer, og nye og unge talenter, der skulle opleve et PL for første gang. For nogle var verdens største paralympiske begivenhed en stor mundfuld – og for de fleste var dette kulminationen på 5 års hård træning og store afsavn, som udmøntede sig i flotte præstationer og medaljer. Den overordnede holdning i Parasport Danmark omkring PL er stor tilfredshed med atleternes præstationer og resultater. Selv om ikke alle præstationer rakte til medaljer, så var der flotte personlige rekorder, som også tæller i en atlets regnskab. Hele følelsesregistret kom i spil, når der var både glæde og skuffelser. I Parasport Danmark er der stor taknemmelig over for alle, der heppede på vores atleter, dejlige beskeder og kommentarer på de sociale medier, som varmede os alle. >>

PARASPORT VEJEN

11


Arnfredsvej 2 • 6600 Vejen Tlf.: 75 36 27 73 • Fax :75 36 60 00 www.askovfuger.dk

12

PARASPORT VEJEN


DR’s formidable dækning af PL sammen med tidligere atleter som studiegæster og kommentatorer gav en flot indsigt i forskellige sportsgrene og gav også travlhed for os på kontoret med forespørgsler fra nye idrætsudøvere og nysgerrige journalister med uddybende spørgsmål.

Medaljetagerne ved PL i Tokyo var følgende: Paraatletik Daniel Wagner Jørgensen – bronzemedalje i længdespring

Nu skal alle vores atleter nyde deres flotte præstationer og have mulighed for at blive fejret af deres nærmeste, som jo desværre ikke måtte komme med til Tokyo. Og så lige straks retter vi blikket mod Paris 2024, hvor nye, store præstationer venter – fra atleter fulde af ambitioner og mål, der har valgt at have sportskarrierer på trods af deres funktionsnedsættelser og livsvilkår. Det er så fantastisk livsbekræftende, og de er enestående forbilleder for os alle. Lykke Guldbrandt Parasport Danmark

Parabordtennis Peter Rosenmeier – sølvmedalje Paradressur Tobias Thorning Jørgensen – to individuelle guldmedaljer Parataekwondo Lisa Gjessing – guldmedalje

PARASPORT VEJEN

13


Kager til hverdag og fest - bestilles hos bageren, der sætter pris på den gode kvalitet - til sine kunder

Pantonevej 1 • 6580 Vamdrup +45 7692 0100 • mail@norvigroup.dk www.norvigroup.dk

HOLSTED - BRØRUP Søndergade 15 • 6670 Holsted

75 39 20 31

Bobølmarkvej 4 , 6683 Føvling Tlf.: 75 39 84 21 Mail: elseleif@privat.dk

Kombinationsskolen med Efterskole og Fagskole for elever med særlige læringsforudsætninger. Tilrettelæg selv dit forløb på RFFE. Fagskole – STU – Alternativ Fagskole – STU – Alternativ til FGU. Fokus på uddannelse og job. til FGU. Fokus på uddannelse og job. Fagskole med linjerne

Fagskole med linjerne – Game Design og Multimedie – Game Design og Multimedie – Gastronomi og Event – Gastronomi og Event – Design og Kreativ – Design og Kreativ

Efterskole med linjerne

Efterskole linjerne – KUK ( med Køkken, ude liv – KUK Køkken, ude liv og kreativ) og( kreativ) – E-Sport – E-Sport

Ring eller send en mail og book et besøg hos os. – venteliste 20/21 21/22 – få ledige pladser i 21/22. 22/23

HUSK Efterskolernes dag: Søndag2021 27. september

Tlf. 7484 2500 • www.rødding.dk

mail@fagogefterskole.dk

14

PARASPORT VEJEN


Saunagus Saunagus er meget populært blandt vores medlemmer og vi får en lind strøm af forespørgsler på flere tider med saunagus. Saunagus er uden tvivl meget populært og foreningen er meget velvillige i forhold til at arrangere så mange saunagus som muligt i løbet af en sæson. Dog kræver saunagus en ekstra livredder, hvilket kun er tilgængeligt et begrænset antal gange i løbet af en sæson. For at så mange som muligt får glæde af saunagus får I herunder alle kendte datoer for saunagus – så risikerer I ikke at gå glip af det. Vi tilbyder også, at alle foreningens medlemmer kan deltage i saunagus – også medlemmer fra varmtvandsgymnastik og Gymnastik & Sjov.

PARASPORT VEJEN

DATOER FOR SAUNAGUS 11. oktober 20. december 7. februar 4. april Foreningen arbejder på, at få flere datoer for forårssæsonen på plads.

15


Vognmand Peter Jensen Brørup ApS Lundskovvej 3 • 6650 Brørup

Tlf. 75 38 12 61

Velkommen til Brørup Hallerne Tlf. 75 38 20 57

Grønnegade 3 6580 Vamdrup Tlf. 28 55 24 11 www.sydhjornet.dk Bygge og anlæg, montage / vikar

T-Nørregaard er et smedie firma med speciale i alt indenfor rustfrie materialer Industriparken 19, Skodborg • 6630 Rødding Tlf.: 2016 1670 • Email: info@t-noerregaard.dk www.t-noerregaard.dk

Åbningstider Man til Fre • 6-21 Lørdag • 7-21 Søndag • 8-21

Trailer udlejning

16

Søndergade 36 • 6622 Bække Mobil: 40 19 80 06 j-multi@hotmail.com www.j-multi.dk

Scagro A/S Engholmvej 10 6621 Gesten +45 4499 2533 info@scagro.dk www.scagro.dk PARASPORT VEJEN


Så er vi igen nået til vores

ÅRLIGE JULEFEST mandag d. 6. december 2021 kl. 17.00 i Vejen Idrætscenter. (ved cafeen) Vi nærmer os slutningen af året. Og det vil glæde os i bestyrelsen for Parasport Vejen, at se vores medlemmer til en hyggelig eftermiddag/aften. Igen i år vil der blive serveret lidt godt til maven og der kan hertil købes vand, øl og vin. MENU: • Grøntsags tærte med porre og bacon • Stegt kylling • 2 blandede salater dertil brød og smør • Kaffe og te med småkager. Vores juletradition ~ Amerikansk lotteri med mange gode gevinster. Deltag med 3 kr. pr. lod eller 25 kr. for 10 lodder. Sangstemmen må ikke glemmes, så derfor er vi igen friske på lidt julesange. Tilbagemelding og betaling senest torsdag d. 25 november. Pris: 100 kr, som betales ved tilmelding.

Juletanker fra bestyrelsen

PARASPORT VEJEN

17


Bestyrelsen PARASPORT VEJEN

Formand Karin Mikkelsen +45 28 51 20 30

Bestyrelsesmedlem Karen Jensen +45 61 86 04 46

Kasserer Ludvig Hansen +45 26 58 57 43

Bestyrelsesmedlem Jørgen Skaarup +45 21 24 28 80

Bestyrelsesmedlem, Ansvarlig for børneidræt Heidi Kodal +45 21 74 49 80

Parasport Vejen – en klub under Parasport Danmark Du er altid velkommen til at kontakte din bestyrelse telefonisk eller på mail. Du kan finde mere information på www.parasportvejen.dk Kontakt til foreningen Mail: parasportvejen@gmail.com Tlf.: 28 51 20 30 Hjemmeside: parasportvejen.dk FB: facebook.com/parasportvejen

ANSVARSHAVENDE REDAKTØR Heidi Kodal, +45 21 74 49 80 heidi.kodal@gmail.com PARASPORT DANMARK ANNONCEEKSPEDITION Agerbakken 21 ∙ 8362 Hørning Tlf. 8793 3786 ∙ E-mail: info@handicapinfo.dk - hvortil alle spørgsmål vedr. annoncer bedes rettet. 18

PARASPORT VEJEN


Annonce

Vamdrup Glas og Træ ApS Industrivej 2 • 6580 VAMDRUP Telefon 75 58 13 77

Stampe - MiniEntreprenør v/ Jan Stampe Nagbølvej 52 • 6640 Lunderskov Tlf: 21 96 14 97 • s-m-e@s-m-e.dk www.s-m-e.dk

MADE IN DENMARK

PARASPORT VEJEN


Specialist i alle former for tagpap! KOMPETENCEPUNKTER: ✔ Specialist i tagpap ✔ Listedækning ✔ Glatdækning

Før

Efter

v/Thomas Klejnstrup-Hæsum, Glibstrupvej 8, 6600 Vejen

2855 4013 Alle former for tagarbejde udføres

,POUBLU PT GPS FU VGPSQMJHUFOEF UJMCVE Hæsum Tagdækning - 3 x 180 - Specialist i alle former for tagpap!.indd 1

21-04-2021 11:29:57


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.