__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 37

I N N O VAT I O N

DT U

37

at give alle amputerede i hele verden mulighed for at få et fysisk aktivt og sundere liv. ”Da jeg første gang hørte idéen om at konstruere motionsproteser til gavn for amputerede, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville bidrage med min viden om kompositmaterialer,” siger Malte Markussen, der er udviklingsingeniør på DTU Vindenergi. ”Her kunne jeg med en meget lille indsats få en reel ’impact’ på samfundet, hjælpe en masse mennesker, reducere omkostningerne og gøre tingene smartere. Det er netop det, vi er sat i verden for. At udvikle teknologi til gavn for samfundet.”

Lasse W. Madsen er aktiv løber og kender til andre benamputeredes udfordringer med at skaffe motionsproteser af god kvalitet til en rimelig pris.

Opstartsmiljø betyder alt Samarbejdet begyndte i december 2019, da Lasse W. Madsen, der er benamputeret, tog kontakt til DTU for at få hjælp til at udvikle en benprotese, som var billigere, end hvad der var tilgængeligt på markedet. Her fik han kontakt til Malte, der arbejder med materialefremstilling og bygger prototyper og komponenter i Large Scale Facility, en testfacilitet af højeste internationale standard, hvor DTU forsker i at teste styrke og ud­­

Profile for DTUdk

Dynamo nr. 65  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded