__MAIN_TEXT__

Page 37

U D D A N N E L S E

N Y H E D E R

DYNAMO

63

12

20

37

DT U

100.000 kr. Førstepræmien i Venture Cup som vinderholdet med bl.a. Anders Thuesen fra DTU sikrede sig med opfindelsen af en app, der kan læse undertekster op for ordblinde og svagtseende.

Studiestart med afstand For DTU’s 2.600 nye ingeniørstuderende blev efterårets semesterstart lidt anderledes end normalt pga. COVID-19. I stedet for at samle alle til en fælles

velkomst blev de nyankommne inddelt i mindre grupper, hvor de kunne lytte til en streaming af rektors tale og senere gennemføre de kreative og lær-hinan-

”Vi vil hellere agere som en erhvervs­ virksomhed og vise de studerende tillid ved at give dem frihed under ansvar og uden omfattende kontrol.” DTU-DEKAN PHILIP BINING OM AFVIKLING A F O N L I N E - E K S A M E N E R U D E N OVE RVÅG N I N G .

Bax Lin d h ard t, U n splash

den-at-kende-lege med afstand og sprit, dog uden mundbind, da kravet om at bære mundbind på campus blev indført to måneder efter studiestart.

Podcasts skal øge interessen for STEM

TECHfolk er navnet på en ny podcastserie, som blev lanceret i november af DTU Learn for Life, der er DTU’s platform for deltidsog efteruddannelsesaktiviteter. I TECHfolk kan man høre DTU’s forskere fortælle om deres arbejde med alt fra slangegift til tarmbakterier og nanoteknologi. Podcastserien er støttet af Otto Mønsteds Fond og skal bidrage til mere viden om STEM-fagene (science, technology, engineering og mathematic). Samtidig skal den tegne et billede af, hvad det vil sige at forske. TECHfolk kan høres på alle streaming-­ tjenester og udkommer hver anden uge.

Profile for DTUdk

Dynamo nr 63