__MAIN_TEXT__

Page 1

Almedalsveckans officiella programtidning och app, i samarbete med Region Gotland

4

Nummer

OFFICIELL PROGRAMTIDNING FÖR

ALMEDALSVECKAN 2019

Mötesplats som gått till historien


2Foto: Stig Hammarstedt

Under årets Almedalsvecka genomfördes 3 673 öppna och kostnadsfria evenemang av 1676 unika arrangörer. Årets mångfaldsparad lockade dessutom hela 4000 deltagare och tilldelades priset ”Snällast i Almedalen”.

Bästa eftervalsåret trots parlamentarisk oro Det såg inledningsvis lite trevande ut när ka-

lendariet öppnade för Almedalsveckan 2019. Många arrangörer höll sig avvaktande kring frågan om närvaro och egna seminarier. Vad gäller de politiska organisationerna uppfattar projektledare Mia Stuhre orsaken så här: – Regeringsbildningen var inte klar förrän i början av året och dessutom skulle ett EU-val planeras. Det bidrog till att programpunkterna trillade in senare i år. Trots det kan Region Gotland, som är värd för veckan, konstatera att 2019 blev det bästa eftervalsåret i veckans 51-åriga historia. Jämfört med 2018 minskade antalet evenemang med 638 stycken. Mångfald är en av Almedalsveckans viktigare delar. Det innebär bland annat att såväl olika intressen som personer och organisationer med olika förutsättningar och resurser ska ha möjlighet att delta. Ett numera givet inslag under veckan är Mångfaldsparaden. I år arrangerades den torsdagen den 4 juli. Enligt uppgift från arrangören, Region Gotland och RFSL Gotland, var det 4000 personer som deltog. Detta resulterade i utmärkelsen ”Snällast i Almedalen”, utdelat av mySafety. Motiveringen löd:

”Årets vinnare av Snällast i Almedalen har blivit en mycket stark symbol för inkludering, mångfald, tålamod och inte minst kärlek gentemot sina medmänniskor. I en tid av turbulens har vinnaren inte bara stått fast vid sina ursprungliga syften och ideal, utan också breddats till att bli en manifestation som symboliserar det öppna, tillgängliga och konstruktiva samtal och möte som Almedalen var, är och alltid ska vara. När vi i år officiellt firar 100 år av demokrati i Sverige kan vi konstatera att årets vinnare, genom modiga arrangörer och inte minst deltagare, som vägrar rygga för hot och hat, har lyckats bygga ett arrangemang som påverkar och stärker vår demokrati på riktigt.” RFSL centralt valde dock att inte åka till Almedalen i år. Motiveringen som angavs var att de upplevt hot från Nordiska motståndsrörelsen. NMR fanns på plats under årets vecka, men valde snarare att närvara på andras arrangemang än att organisera egna. Inför årets vecka valde polisen också att öka synligheten av uniformerade poliser och ha ridande poliser på plats. Även specialister från demokrati- och hatbrottsgruppen i Region Stockholm fanns

på plats. Antalet anmälningar till polisen slutade på 14 under årets vecka, att jämföra med 38 året tidigare. – Min bild är att det har märkts, och det är den återkoppling jag också har fått. Det kan inte ha varit många som rört sig i Visby under veckan och missat vår uniformerade personal, säger kommenderingschef Christer Birgersson på sajten polisen.se. Med årets vecka lagd till handlingarna har planerna för Almedalsveckan 2020 redan börjat smidas. Avstamp blir det den 22 januari när Almedagen arrangeras på Odenplan i Stockholm. Syftet är att informera och inspirera deltagare. Förutom att träffas för att diskutera nyheter, aktiviteter och utmaningar kommer det också vara möjligt att träffa serviceleverantörer från Gotland. De representerar boende, transport, catering, tryckeri, kommunikations- och eventbyråer samt andra viktiga delar som behövs för att få deltagandet i Almedalsveckan att fungera.

 

Ulrica Fransson Jonas Bornmarker


3

Persson & Persson tar över Almedalen Just Nu Inför 2020 är det två nya ansikten som jobbar med Almedalen Just Nu. Två Persson faktiskt, Lasse och William.

Lasse Persson, du är ny projektledare för Almedalen Just Nu hos oss på Gotlands Media. Vem är du? – En glad och positiv kille som gillar utmaningar att få lära sig nya saker i livet. Är 53 år gammal med underbar familj, fru och två barn, jobbat på Gotlands Media sedan december 2002. Gillar sport i alla dess former och har devisen laget före jaget vilket jag försöker jobba med i min roll på Gotlands Media. Började som säljare men jobbar sedan 4 år tillbaka med olika projekt samt att jag är ansvarig för alla bilagor på Gotlands Media. Vad exakt går ditt uppdrag ut på? – Jag är projektledare för Almedalen Just Nu, det vill säga appen och programtidningen. – Jag har all kontakt med regionen gällande löpande information och de åtaganden vi har mellan varann. Vilken är din relation till Almedalsveckan? – Jag har en stark och positiv relation med Almedalsveckan då jag tidigare år arbetat i Gotlands Medias tält, samt haft ett tajt samarbete med tidigare projektledare gällande tryck och distribution av programtidning. Förväntningar inför Almedalsveckan 2020? – Ganska stora då vi som partner har ett ansvar att hjälpa till att Almedalsveckan utvecklas och består som det den självklara mötesplatsen. – Jag tycker veckan är viktig för oss gotlänningar och väl värt ett eller flera besök. Din kollega William Persson är den som ska hjälpa de medverkande att synas med sina arrangemang i programtidning och i programapp.

Vem är du William? – Jag är en 27-årig gotlänning, född och uppvuxen i Visby. Om jag inte umgås med

familj eller vänner hittar ni mig på golfbanan, och ibland på fotbollsplanen. Varför är det viktigt att som arrangör synas i både i tidning och app? – Likt mycket annat kommer man aldrig ifrån att en kombo av båda delar ger bästa resultat. Väljer man bort någon del finns risken att man tappar målgrupper. Hur når man dig? – Mig når man enklast via telefon eller e-post, 0762-002150 alternativt william.persson@gotlandsmedia.se. Vad har du själv för relation till Almedalsveckan? – Jag skulle ljuga om jag sa att jag hört vartenda tal och medverkat på 200 event, men mitt intresse för veckan har succesivt ökat under åren. Det är trots allt världens största demokratiska mötesplats. Det ska bli otroligt roligt att få jobba med detta. 

Ulrica Fransson

Almedalsveckans officiella programtidning och app, i samarbete med Region Gotland, värd för Almedalsveckan. Gotlands Media AB Box 1284, 621 23 Visby Besöksadress: Visborgsallén 39-41 Telefon: 0498-20 25 50 webb: www.gotlandsmedia.se Ansvarig utgivare Ulrica Fransson, printchef, Gotlands Media ulrica.fransson@gotlandsmedia.se Projektledare Lasse Persson lasse.persson@gotlandsmedia.se Layout Fredrik Magnusson fredrik.magnusson@gotlandsmedia.se Apputveckling Teknomedia i Norrköping, www.teknomedia.se, info@teknomedia.se Tryck: iVisby Omslagsfoto Stig Hammarstedt


Officiell leverantör av programtidning och app

O FF

IC IE

LL PR O

GR AM

TI DN

IN G

FÖ R

AL M

ED AL

SV EC

KA N

20 19

Välkomm VÄRLDEen till STÖRSTNS demokra A MÖTES tiska PLATS

PRISER & FORMAT 2020

Utan inge kvinnor n dem okra ti som Caro lina Be nedi cks-Br uce fa nn

Tysta och ho s människ or, tys pp ist ället för ha tnar demo kratin t. Am anda . Öppe Lind, nh kultu

Helsida

HÄR

Uppslag

200 x 287 mm (med utfall 216 x 303 mm)

410 x 287 mm (med utfall 426 x 303 mm)

37.500:-

HITTA

R DU : Tuse ntals prog rampu nkter

r- och

s det

et, ytt

ran

defri demo kratim het iniste r

// Leda re // K artor // Repo rtage

69.000:-

Stående halv

Stående kvart 99 x 142 mm

99 x 287 mm

20.500:-

ANNONSSTORLEK Liggande halv 200 x 142 mm

20.500:-

10.900:Liggande kvart 200 x 70 mm

10.900:-

PRINTANNONSER Vi erbjuder annonser i programtidningen från kvartsida till uppslag enl. pris och format till vänster.

Begär offert gällande utvalda premiumplaceringar. Det finns möjlighet till 6- eller 8-sidigt omslag med uppslagsannonser.

DIGITALA ANNONSER 15.000:-

Panorama banner i nederkant av appen för bästa exponering, format 320x80 px, 10 sek. Annonsvisning i rullande schema.

ANNONSPAKET Kombinera annons i programtidning och app. Begär offert. Kartmodul 50 x 50 mm

Välkommen till Almedalsveckan

5.000:-

2020

ALMEDALSKARTAN

Komplettera din marknadsföring med annonsplats på kartan i smart fickformat.

VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA OSS FÖR INFORMATION ELLER BOKNING

Lasse Persson, projektledare, 0498-20 25 29 • 0739-25 25 29 lasse.persson@gotlandsmedia.se William Persson, säljare, 0498-20 25 20 • 076-200 21 50 william.persson@gotlandsmedia.se

Leverantör av Almedalsveckans officiella program

Profile for NTM Digital Produktion

AJN 4  

AJN 4  

Profile for digprod