8 minute read

Klubban och klubben

Next Article

Vänskap med sving

Klubbkänslan är viktig för CHRISTIAN MATTFOLK

text Frank Eriksson foto Leif Wikberg

Det är slutet av april och shoppen på Veckefjärdens GC är fylld till bredden med nya varor som levererats och nu packas upp i strid ström. Christian Mattfolk är klubbens pro och mitt bland kartonger och emballage gör han sig redo för säsong nummer fjorton. – Det är jätteroligt, men även lite skrämmande att tiden går så fort. Jag trivs otroligt bra här och det viktigaste för mig är att hela tiden utvecklas och inte enbart göra saker för att det alltid gjorts på ett visst sätt.

runt 2010 hade Veckefjärdens GC cirka 600 medlemmar och skapade därför en långsiktig plan för hur fler skulle ansluta. Genom att bland annat erbjuda rabatterade nybörjarkurser och paketera det med medlemskap skulle klubben växa. Vuxit har klubben verkligen gjort och ett tak på 1100 medlemmar är satt för 2022. – Jämför man då med nu är det inför den kommande säsongen första gången vi inte har rabatterade priser för nybörjare. Efterfrågan är så pass stor att vi inte behöver tillströmningen av nya medlemmar på samma sätt, berättar Mattfolk och fortsätter: – Ett stort antal medlemmar är bra för restaurangen, för mig i shoppen och för det sociala livet på klubben. Men utmaningarna är att få ut spelarna på banan och att tider ska finnas tillgängliga att boka. Vi har också våra viktiga partners och deras tävlingar och vi jobbar hårt för att ligga i framkant med exempelvis tekniska lösningar för bokningar, starters och att hålla högsta möjliga service för alla.

Det råder det inga tvivel om att motivationen är på topp inför säsongen 2022, även om det på grund av pandemin fortfarande råder viss brist på komponenter, till exempelvis för tillverkningen av klubbskaft.

– När det kommer till shoppen inför säsongen och utbudet har jag givetvis lärt mig mycket genom åren gällande inköp. Jag har nu god koll på vad kunder efterfrågar och har till i år fått in nya märken som jag länge velat ha, till exempel J Lindeberg. Shoppen är även en av utvalda för att sälja Peak Performance och det är vi väldigt glada över. Jag har även lärt mig vilka volymer som fungerar, men det är tyvärr fortfarande tydligt att kompletteringar av sortimentet kommer att bli en utmaning då leverantörerna på grund av pandemin inte har ett lika stort lager som vi är vana vid.

Normalt för en så kallad custom fitting är att leverans sker mellan 2-3 veckor. Den tidsramen ligger nu istället på 6-8 veckor, vilket givetvis kan komma att påverka kunders vilja att beställa anpassad utrustning. Men golfsimulator som finns i anslutning till shoppen är ett bra tillskott på flera sätt, dels för att testa utrustning och dels för att erbjuda träning innan banan öppnat.

”Efter fjorton år har jag också lärt mig vad jag inte behöver oroa mig för”

– Simulatorn kan på sikt bli en större del av verksamheten, men vi har samarbete med både TSG och Övik Indoor Golf som har simulatorer för större grupper och spel under vintern. Jag har custom fitting som jag kan erbjuda här och ser det mycket som en service till shoppen att ha en riktigt bra simulator på plats.

GOLF ÄVEN SOM AVKOPPLING UNDER HÖGSÄSONG

När det inte är golfsäsong som gäller för Christian Mattfolk är det att finnas tillgänglig för familjen, snickra och renovera samt att även ta hand om hyresgäster. Under golfsäsongen är det dock nästan bara golf som gäller, även som avkoppling. – Vare sig jag eller min fru Mindy är vintermänniskor som tycker om att åka skidor och hon har nu även ett jobb som är som mest intensivt under vinterhalvåret. Under sommaren tycker vi om att ta kortare weekendresor för att komma

”Det gäller att tillåta sig själv att känna efter, men generellt vaknar jag varje morgon och är uppriktigt tacksam över där jag är”

bort en stund och ladda batterierna. Jag varken fiskar eller gör annat, utan när det inte är golf på sommaren är tid för familjen det jag prioriterar, berättar Mattfolk och fortsätter: – Det jag drivs av är att ständigt se förbättringar och positiva förändringar. Pratar vi om klubben har den utvecklas i rätt riktning med kommittéer som jobbar för både ordning och reda men även för en ökad samvaro. Fler och fler i klubben känner en tillhörighet och genom det utvecklar man tillsammans Veckefjärdens GC. Den här typen av arbete tar år att genomföra och jag är väldigt glad över att få varit med på den resan.

Arbetet som pro för Veckefjärdens GC är ett säsongsarbete där det blir intensiva och långa dagar under högsäsong. Men det har Christian Mattfolk ingenting emot och klassar sig själv som en väldigt lycklig person. – Ja, jag känner mig väldigt lycklig. Med livet i allmänhet, med familj och med jobb. Därför gör det ingenting att det är så oerhört intensivt i perioder. Jag har lärt känna mig själv och tecknen när det finns tendens att det bli för mycket och då är det dags att ta ledigt en stund. Det gäller att tillåta sig själv att känna efter, men generellt vaknar jag varje morgon och är uppriktigt tacksam över där jag är, konstaterar Mattfolk innan han avslutar med ett skratt: – Efter fjorton år har jag också lärt mig vad jag inte behöver oroa mig för. Förr funderade jag kanske mer över banan, men nu vet jag att Thomas Eriksén, som är greenkeeper, varje år ser till att det blir kanonbra.

FAKTA CHRISTIAN MATTFOLK

namn : Christian Mattfolk ålder : Fyllde nyligen 50 år familj : Fru Mindy, dotter Taylor och sonen Riley samt två katter hcp : 1 (som bäst +2,6)

meriter som spelare :

• Vinnare av order av merit – Svenska minitouren 1995 • Vunnit tre tävlingar på minitouren • 3:a Challenge tour – Kungsbacka • 4:a Challenge tour – Östersund • “Största meriten är att jag via golfen träffade Mindy” aktuell : Ständigt aktuell på Veckefjärdens GC där han 2022 gör säsong nummer 14 som klubbens pro.

Nya smaker i restaurangen

Efter två år med restriktioner i restaurangen är det nu andra tongångar. Nu återinförs den efterfrågade lunchbuffén och fredagsluncherna kommer att kryddas med olika teman.

text Sofia Göth

årets mest intensiva period närmar sig för Britt-Marie Sandberg som driver restaurangen på Veckefjärden. En period hon och personalen ser fram emot efter två år med pandemi. – Att jobba under sommaren är jätteroligt och intensivt, det blir förmodligen extra intensivt i år eftersom folk längtat efter att gå på restaurang.

Restaurangen är öppen stora delar av året, däremot med varierande öppettider. Under golfsäsong ökar takten och restaurangen håller öppet dagligen, för lunch och à la carte.

Under pandemin infördes bordsservering under lunch, nu återinförs buffén. – Den har efterfrågats så det känns bra. Allt kommer allt bli lättare nu när det inte är några restriktioner.

Och den som längtat efter bufféerna på fredagarna, den kan vi lugna. Nu är de tillbaka. – Bland annat kommer vi ha grillbuffé, den har varit väldigt uppskattad. Ibland har vi haft kö genom hela restaurangen och ut genom entrén. I år kommer vi också införa andra, lite roligare bufféer; som italiensk buffé och pizzabuffé.

Förutom lunch- och middagsgäster är en hel del events inbokade, som till exempel bröllop. – Vi har mycket att ta igen. Sommaren är rätt fullspäckad!

FÖLJ RESTAURANG VECKEFJÄRDEN PÅ:

Carrie Catering @carriecatering

ALLTID HOLE IN ONE

www.sdr.se

Tävlingar för den goda sakens skull

Varje år arrangeras en rad tävlingar på Veckefjärdens GC. Många av dem är återkommande, så som populära Ica Kvantum Scramble. En tävling som inleder golfsäsongen och likaså sätter punkt för den. Ett annat behjärtansvärt inslag är välgörenhetstävlingar. Under årens lopp har hundratusentals kronor samlats in till välgörande ändamål.

text Sofia Göth foto Anders Lönn

tävlingar är en viktig del av Veckefjärdens identitet. Här skapas nätverk och gemenskap när människor och företag umgås och tävlar mot varandra. Av alla tävlingar är några extra betydelsefulla då de lyfter viktiga frågor och samlar in pengar till välgörenhet.

Intresset för dessa återkommande tävlingar är stort och givmildheten hos arrangörer och spelare går inte att ta miste på.

Icebreakers Open den 21:a juni och BMW Barncancerfonden den 13:e augusti är två av årets största välgörenhetstävlingar.

Icebreakers är ett välgörenhetslag som består av kända hockeyspelare från vår region. Peter Forsberg står bakom idén till laget som varje år spelar in tusentals kronor till sjuka eller handikappade barn och ungdomar i Västernorrland. Några veckor senare är det dags för BMW Barncancerfonden i samarbete med Lindholms bil där hela överskottet går till Barncancerfondens arbete.

Årets tävlingar inleds den fjärde juni och pågår till början av september. Vilken väljer du?

TÄVLINGAR 2022

KLUBBTÄVLINGAR & FÖRETAGSGOLF

JUNI Inledning 4/6 ICA Kvantum Scramble (K) 15/6 Tikurilla Open (F) 21/6 Icebreakers Open (F) 29/6 Stjärnafyrkant (F) JULI 1/7 CoreGolf 2022 (F) 7/7 Söderberg&Partners (F) 16/7 Hörnells Open (K) 17/7 OK Örnsköldsvik Back to Back (K) 19/7 Hantverkargolfen (K) 23/7 Toyota Scramble (K) AUGUSTI 3/8 4Sport Golf (F) 12/8 BMW Företagsgolf (F) 13/8 BMW Barncancerfonden (K) 20/8 Röda Ulven (K) 25/8 Ahlsell Open (F) 26/8 Forbo Golfen (F) 26/8 Eurocon Masters (F) 28/8 Nissan Open by Bilia (K) SEPTEMBER 3/9 MoDo Hockey (F) Avslutning 10/9 ICA Kvantum Scramble (K) 15/9 Maluxgolfen (F)

K = Klubbtävling F = Företagsgolf Tävlingskalendern uppdateras kontinuerligt, se veckefjarden.com för aktuell info.

VISST FÖLJER DU VECKEFJÄRDENS GC

PÅ SOCIALA MEDIER?

På vår Facebook och Instagram har vi alltid de senaste uppdateringarna kring banans status, roliga händelser, kommande tävlingar och mycket annat. Följ oss där för senaste nytt!

VECKEFJARDENS GC

VECKEFJARDEN