{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 10

GERRIT SCHEURS

BUITENKANSJES EN VARIÉTÉ

EEN ZEE AAN FESTIVITEITEN Badplaats Scheveningen is al twee eeuwen de plek van badcultuur en vermaak, met een rijk aanbod van variété. Met Feest aan Zee wordt het 200-jarig bestaan van de badplaats gevierd, met de zee en nostalgie als de belangrijkste thema’s. De kalender omvat ruim honderd exposities, festivals, voorstellingen, buiten­kansjes en grootse publiekstrekkers. Scheveningen rond 1935. Struisvogelkoetsjes met deftige kinderen paraderen over de boulevard. Dames van stand flaneren op chic over het Wandelhoofd. Strandgangers gaan met een badkoets te water. Ondertussen is het statige Kurhaus het podium voor operettes en klassieke muziek.

ZOMERS IMPRESSIONISME

BORIS ABALAIN

MUZEE

VLAMMENDE OPENING

Aan het einde van de 19de eeuw bezocht de Duitse kunstenaar Max Liebermann elke zomer Scheveningen. Hier vond hij inspiratie voor schilderijen en sloot hij vriendschap met kunstenaars van de Haagse School. Het Gemeente­museum organiseerde 38 jaar geleden voor het laatst een expositie van deze beroemde, maar relatief onbekend gebleven kunstenaar. Nu worden ook de beste collectiestukken van de Haagse School gepresenteerd. Een parel in de tentoonstellingsagenda, op maar enkele minuten van zee!

BonFire Beach Fest

Max Liebermann

Het strandseizoen wordt geopend met het BonFire Beach Fest. Dit tweedaagse festival strekt zich uit

Gemeentemuseum 24 maart – 24 juni 2018 www.gemeentemuseum.nl

LEVEN! 10

Vrijdag 20 april en zaterdag 21 april 2018 www.bonfirebeachfest.nl

van het Zuiderstrand tot Zwarte pad en zet Scheveningen in vuur en vlam. Cultuur, kampvuurconcerten en culinair genieten gaan samen met sportieve activiteiten aan zee. Het Franse gezelschap Carabosse presenteert dit jaar de imposante vuurtuin Les installations de feu, opgebouwd uit tientallen vuurinstallaties. Leuk voor jong en oud!

Profile for CieremansVanReijn

LEVEN! magazine regio Den Haag #36  

LEVEN! magazine regio Den Haag #36