Jesperpus på skitur

Page 1
Aina Stormo og Hanne Kristin Rohde

JESPERPUS PÅ SKITUR Foto: Einar Nymoen og Sondre StormoSe! Her er Jesperpus. I dag skal han på skitur. Ja, du leste riktig. Selv om Jesperpus har fire myke poter og fort blir kald på ørene, har han vært med på skitur mange ganger.

3


Det er tidlig morgen. Jesperpus tråkker på ansiktet til matmor Aina for å vekke henne. Det liker han å gjøre, fordi da våkner mor. Aina er ikke den ordentlige mammaen til Jesperpus. Kattemora hans bor nemlig på en gård på Løten og har like myk og lang pels som Jesperpus. Jesperpus er egentlig akkurat som andre katter, sier mor. Men han virker spesiell fordi han gjør mange ting som katter vanligvis ikke gjør. Det er fordi matmor Aina har lært ham opp. Dag etter dag har de trent sammen.

4


Mor synes det er koselig at Jesperpus er med på ting familien gjør sammen.

5


Jesperpus liker å lære. Det kommer han til å være glad for i dag. Han skal nemlig være med på skitur helt opp til en fjelltopp. Før de kan begynne å gå, må de kjøre bil et lite stykke. Da må Jesperpus sitte i buret sitt. Det liker han ikke. Det er jo nesten som å bli satt i fengsel, uten å ha gjort noe galt.

6


7


Heldigvis må de ikke kjøre så veldig langt. På en stor parkeringsplass åpner mor buret. Jesperpus maler høyt og spretter ut. – Se, så fin sol, sier mor og peker oppover fjellsiden. Snøen glitrer som små krystaller. Den store buskete halen til Jesperpus står rett opp, med en liten bøy ytterst. En skikkelig nå-koser-jeg-meg-haletipp.

8


9