Page 1
Aina Stormo og Hanne Kristin Rohde

JESPERPUS OG REVEN Foto: Einar Nymoen og Sondre StormoJesperpus er kongen i Tigerskogen, skogen som ligger rett bak huset der han bor. Han kjenner alle stubber og steiner. Alle stier. Og alle dyrene. Nesten alle dyrene. Noen ganger kommer det nemlig fremmede dyr på besøk. Dyr som ikke alltid vil leke.

3


Det er morgen. Mor sitter ved kjøkkenbordet og koser seg med frokosten sin. Jesperpus synes visst at mor spiser for sakte. – Mjau, sier han og og hopper opp på bordet. Omsider ser mor opp. – Vil du ut? sier hun. – Mjauu! Mor henter halsbåndet. – Sitt, sier hun. Jesperpus løper til dørmatten og setter seg foran katteluken.

4I halsbåndet til Jesperpus er det festet en brikke. En GPS-sensor slik at mor alltid kan se hvor han er. For tenk om Jesperpus blir borte? Tenk om han setter seg fast i en rot? Halsbåndet har en strikk ved låsen, slik at han kan komme seg løs.

6


7


Alarmen går på mors mobiltelefon hvis Jesperpus går for langt hjemmefra. Det skal vise seg å bli ekstra viktig akkurat i dag. Med halen rett til værs, løper Jesperpus ut på formiddagsturen sin. Det er en helt vanlig dag. Jesperpus er på en helt vanlig muserunde, på jakt etter helt vanlige mus.

8Tigerskogen er et lite katteparadis. Her er alt en katt kan ønske seg. Her er masse tett skog, fugler, ekorn og mus. Her er alt Jesperpus trenger for å kose seg. Første stopp er stubben. Jesperpus hopper opp for å få bedre utsikt. Han setter stumpen helt ned. Så løfter han den bittelitt opp igjen. Stubben er nemlig veldig kald å sitte på, nesten som om den snart får hvitt frostskjegg.

10