__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


1

Elleville Elfrid_materie_ny.indd 1

18.12.2019 09:45


2

Elleville Elfrid_materie_ny.indd 2

18.12.2019 09:45


ET SIRKUS BLIR TIL Det er tidlig morgen på Soltoppen. Hønene har nettopp stått opp. Dugget glitrer på gresset rundt lekeplassen. Elleville Elfrid er splitter våken. Hun smiler lurt til Henrik, som stirrer forventningsfullt på henne. Hun er også spent, for hun har gledet seg til å trylle for bestevennen sin! «Hokuspokus filiokus!» roper hun. Opp av flosshatten trekker hun en magisk støvel, en tryllebok og til slutt en forhekset kake. Henrik er forbløffet. Hvordan fikk alt det plass oppi flosshatten? Burde ikke den kaken vært helt flat? Åssen greide hun det?

3

Elleville Elfrid_materie_ny.indd 3

18.12.2019 09:45


Men Elfrid er ikke ferdig. «Og til slutt – en høne!» Så haler hun en sprellende høne ut av hatten. Den flakser ut av hendene hennes og kommer seg på trygg avstand. «Wow!» sier Henrik med stemmen full av beundring. «Du er helt fantastisk, Elfrid!» «Dette er da ingenting,» sier Elfrid fornøyd. «Jeg var på sirkus en gang, og der var det både linedansere, akrobater og klovner. Men det beste var tryllekunstneren. Vet du hva han gjorde? Han tryllet bort sirkusdirektøren!» «Jeg har faktisk aldri vært på sirkus,» sier Henrik. «Hva? Er det sant?» spør Elfrid forskrekket. «Det må vi gjøre noe med.» Hun tenker seg om et øyeblikk. Henrik fortjener å oppleve verdens beste sirkus. «Bingo! Vi lager sirkus selv! Sirkus Soltoppen! Kom igjen!»

4

Elleville Elfrid_materie_ny.indd 4

18.12.2019 09:45


Alle de spør, vil være med på sirkuset. For fru Berg vekker ideen gamle minner – hun rømte nemlig til Copacabana for å jobbe på sirkus da hun var ung. Henriks mamma og kjæresten hennes, Jørgen, tilbyr seg å opptre med et dansenummer, tvillingene Lise og Lotte vil sjonglere, og Elfrids pappa skal spille saksofon. Henrik er over seg av begeistring. Tenk at Elfrid gjør alt dette bare så han skal få oppleve et sirkus! «Du er verdens beste venn!» sier han og smiler.

5

Elleville Elfrid_materie_ny.indd 5

18.12.2019 09:45


Johansen er i full gang med å bygge scenen. Nå står han øverst på en stige og hamrer inn bjelker til sceneteppene. «Hvordan går det med scenen, Johansen?» roper Elfrid. «Det går kjempefint, Elfrid!» svarer Johansen og gløtter ned på dem. «Hva slags nummer har dere planlagt?» «Jeg er den magiske Elfrido – og dette er min fenomenale assistent, Henrikio! La oss vise deg hva nummeret går ut på …» Elfrid griper en av Johansens høner, som flakser nervøst med vingene. «Det er vel ikke farlig?» stotrer Johansen. Elfrid slipper høna ned i flosshatten, legger et tørkle over og svinger tryllestaven. «Simsalabim! Hokuspokus!» Så napper hun bort tørkleet. Hatten er tom! «Hvor ble det av høna mi?» spør Johansen bekymret. Henrik og Elfrid ser på hverandre og smiler lurt. Så legger hun tørkleet tilbake og svinger tryllestaven på ny. «Hokuspokus!» Med det samme hun trekker tørkleet til seg, stikker den forfjamsede høna hodet opp av hatten. «Bravo! Dette blir et fabelaktig show!» jubler Johansen, mens høna flakser lykkelig bort til flokken sin. «Ja,» sier Elfrid. «Og i kveld blir det enda mer spektakulært, for da skal jeg trylle bort Henrik!»

6

Elleville Elfrid_materie_ny.indd 6

18.12.2019 09:45


Elleville Elfrid_materie_ny.indd 7

18.12.2019 09:45

Profile for Cappelen Damm AS

Elleville Elfrid  

Elleville Elfrid er kjent og kjær for norske barn etter utallige sesonger på NRK Super. I 2020 debuterer hun på det store lerretet i en hel...

Elleville Elfrid  

Elleville Elfrid er kjent og kjær for norske barn etter utallige sesonger på NRK Super. I 2020 debuterer hun på det store lerretet i en hel...

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded