2 minute read

Ook jij kunt meedoen aan de World Police and Firegames 2022

Ook jij kunt meedoenaan de World Police and Firegames 2022

Heb jij al gehoord van de World Police & Fire Games (WPFG)? Aan Rotterdam de eer om dit grootste breedtesportevenement ter wereld voor collega’s van de brandweer, politie, Douane en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) te organiseren.

Nicole van Batenburg, onder andere trainee Communicatie en woordvoerder Copi bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), vertelt hoe zij toewerkt naar haar deelname aan de WPFG 2022. En ook jij kunt meedoen!

Voor iedereen

Nicole traint voor de onderdelen wielrennen en mountainbiken. ‘Ik vind de afwisseling heerlijk. Het houdt me gemotiveerd. In de winter richt ik me op het crossen en mountainbiken en in de zomer op de wegwedstrijden. Ik zit gewoon graag op de fiets, maar ik ken ook collega’s die zich voor een aantal verschillende sporten inschrijven. In totaal zijn er 63 sporten waaraan je kunt deelnemen. Dus voor elk wat wils. Er zijn geen limieten of kwalificatie-eisen en sporters worden ingedeeld naar leeftijd. Iedereen kan dus deelnemen.’

Sporten als uitlaatklep

‘Tijdens de coronaperiode ben ik eigenlijk pas echt bekend geraakt met de Veiligheidsregio. De organisatie trok me enorm, dus sinds een jaar ben ik werkzaam bij de VRR. Sporten heeft altijd al in mijn bloed gezeten. Ik heb veel energie, dus het is voor mij een echte uitlaatklep. Door te sporten zit ik lekkerder in mijn vel en kan ik beter functioneren. Zowel thuis als op het werk. Voor deelname aan de WPFG hoef je niet net zoals ik op het hoogste niveau te trainen. Het gaat erom bewust bezig te zijn om gezond te worden of blijven.

Zo ga ik bijvoorbeeld op de fiets naar het werk en dat is meteen ook weer een trainingsmoment. Het gaat volgend jaar vooral ook om de sportieve beleving samen met collega’s uit binnen- en buitenland.’

Sport verbroedert ‘

Ze verwachten in Rotterdam maar liefst 10.000 deelnemers uit 70 landen. Ik kijk er enorm naar uit om met al die mensen in contact te komen. Vaak zijn dat vriendschappen voor het leven omdat je op verschillende niveaus met elkaar ‘klikt’. Ik ben er ook van overtuigd dat als je elkaar bij zo’n sportevenement leert kennen dat je dan ook beter met elkaar samen kan werken. Ook kijk ik ernaar uit om de strijd aan te gaan met mijn ploeggenoot Yva Geluk. Zij werkt bij de Politie en normaal koers ik mét haar, maar tijdens de WPFG fietsen we tegen elkaar. We hebben trouwens samen ook een promotiefilmpje opgenomen voor de WPFG om zoveel mogelijk collega’s te enthousiasmeren.’

Inspireer je collega’s

Voor het enthousiasmeren van andere collega’s zet Nicole zich maximaal in: ’Vanuit de VRR gaan we starten met een serie mini-vlogs, dat heet ‘De belofte van de VRR’. Daarin motiveren collega’s die voor de WPFG trainen andere collega’s om ook mee te doen. We zijn tenslotte allemaal ambassadeurs van de WPFG en hoe leuk is het om andere collega’s op deze manier warm te kunnen maken voor deelname. Dus train jij ook voor deelname aan de WPFG? Deel dat dan vooral met je eigen collega’s’, besluit Nicole.

Wil jij meer weten over de WPFG? Kijk dan op www.brandweernederland.nl/wpfg. Of lees de flyer die we met deze Brandweerkrant hebben meegestuurd!