1 minute read

Via livestream te gast op basisschool

Net voor de vakantie verzorgde het team van Brandveilig Leven Gelderland-Zuid de eerste ‘livestream gastles’ op een basisschool. Via Microsoft Teams is verbinding gemaakt met de school en zo was gastdocent Wiljan Gerritzen, medewerker team Brandveilig leven in Gelderland-Zuid, op het grote digibord in de klas aanwezig. Hij deelt zijn ervaring.

‘De presentatie van Brandweer op school hebben we een beetje aangepast voor de online voorlichting. Door de goede voorbereiding was zelfs interactie met de klas mogelijk. Een week voordat we live gingen, hebben we getest om te wennen en om eventuele tekortkomingen te ontdekken. Zo kwamen we erachter dat het geluid in de klas niet optimaal was en hebben we een geluidsboxje geplaatst.’

Online en live

De livestream gaan we vaker inzetten, al vervangt het niet de echte ‘live’ lessen in de klas. De interactie is toch duidelijk anders omdat je niet dicht bij de kinderen bent en daardoor de mimiek op hun gezichten niet kan zien. Voorkeur blijft dus wel om fysiek les te geven, maar de online livestream is een goed alternatief om achter de hand te hebben. Wij kijken terug op een mooie primeur en zijn blij met deze uitbreiding van mogelijkheden om bij onze inwoners gedragsverandering in gang te zetten’, besluit Wiljan.

Wil je meer informatie over de livestream gastles, neem dan contact op met brandveiligleven@vrgz.nl

Anne-Pauline Jacobs van het team Brandveilig leven: Ik was verrast door e interactie die er toch nog was. Dat we de kinderen er zo bijbetrokken kregen, was mooi om te ervaren. De livestream gastles is zekereen goede aanvulling op de mogelijkheden die we al hebben.