1 minute read

#VetVeilig the game

De interactieve games van #VetVeilig zijn speciaal ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8.

Speciaal ontwikkeld voor scholen

‘Vaak denken mensen dat je aan kinderen niet veel hebt in noodsituaties. Dat ze alleen maar in de weg zitten. Maar niets is minder waar. Hoe meer omstanders, kinderen én volwassenen weten wat ze kunnen en moeten doen in geval van nood, hoe minder slachtoffers. Als dokter en vader vind ik het super dat Veiligheidsregio IJsselland, juist bij de generatie van morgen, bouwt aan verantwoordelijk en zorgzaam burgerschap’, vertelt Elbert.

Groot succes

‘Na de lancering van #VetVeilig the game over brandveiligheid, november 2020, bleek al snel dat het spel een groot succes was. De reacties op het spel zijn lovend en de game heeft zelfs een gouden International SeriousPlayAward gewonnen in de categorie voor lagere school educatie. De game wordt in heel Nederland gespeeld. Dus is dit een mooi moment om de samenwerking op te zoeken met andere veiligheidsregio’s en partners in de vorm van een tweede scenario. Het tweede scenario focust zich op medische veiligheid. Om de game zo realistisch mogelijk te kunnen maken hebben we de expertise ingezet van onze partners: Ambulancedienst IJsselland, Meldkamer Ambulancedienst en het Rode Kruis.’

Brandweer op school

Ook andere veiligheidsregio’s zijn enthousiast over de game. Zo gaat Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid binnenkort beide scenario’s promoten. Beide #VetVeilig games worden opgenomen in het nieuwe, landelijke lespakket ‘Brandweer op school’.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over #VetVeilig of weten hoe je de game in jouw regio kunt inzetten? Ga dan naar de site www.vrijsselland.nl/vetveilig of mail naar: vetveilig@vrijsselland.nl.