Page 10

VASTGOED

AMBITIEUS VASTGOEDPROJECT VERBREEDT BUSINESS VAN DE BUITENWEG GROEP

De Tinfabriek versmelt verleden en toekomst Volvo Buitenweg in Naarden gaat verhuizen, naar de overkant van de straat. Daar laat de familie Van der Burg namelijk een oude tinfabriek verbouwen. De meest vooruitstrevende en industriële materialen en installaties komen eraan te pas. Hoe doen ze dat? Het korte antwoord: De Tinfabriek is meer dan een dealerpand. Veel meer.

E De Tinfabriek in cijfers  € 4,5 miljoen: kosten aanschaf en verbouwing  € 750: huurprijs tweepersoons­ kantoor per maand  8 hefbruggen  16 m2 magazijn 4 .500 m2 binnenruimte  6.500 m2 perceeloppervlak

10 BOVAGkrant NUMMER 9 / SEPTEMBER 2018

en bezoek aan De Tinfabriek, begin augus­ tus 2018, werkt licht verwarrend. Er wordt nog volop gebouwd, en hoewel de contouren van wat het moet worden al wel zichtbaar zijn, is er nog geen nieuwe Volvo te bekennen op het perceel – alleen in een kale betonnen ruimte in een bijgebouw blijkt een fraaie collectie oldtimers te wachten tot ze de show mogen stelen op een prominentere plek. “Hier komt straks de koffiebar”, zegt Willem Jan van der Burg over die ruimte. Hij is eigenaar van Volvo Buitenweg, behalve hier in Naarden ook gevestigd in Hilversum en Baarn. Die koffiebar krijgt flexwerkplekken. En de bovenverdieping van het bijgebouw in kwestie wordt verbouwd tot luxe kantoren. “Die verhuren we aan bedrijven die op de een of andere manier een toegevoegde waarde hebben voor ons als Volvo-dealer”, aldus Van der Burg. Een recruitmentbureau heeft al getekend, er lopen gesprekken met andere partijen, en ook de eigen leasemaatschappij zal er onderdak vinden.

En daar blijft het niet bij: door het hele complex zijn vergaderruimtes beschikbaar. Bijvoorbeeld een huisje van de opzichter, middenin de grote hal. Dat was tot vorig jaar omgeven door meerdere smeltinstallaties. Eentje daarvan hebben de Van der Burgs behouden. Die prijkt nu trots in het midden van de grote loods en wordt straks omringd door Volvo’s: deze enorme ruimte wordt ingericht als showroom. Maar in het ontwerp is rekening gehou­ den met een dubbelfunctie: er kunnen ook evene­ menten plaatsvinden met maximaal 250 bezoekers. En daar zit hem de bron van de aanvankelijke verwarring: dit is geen autodealer met een mooi pand, dit is het ambitieuze vastgoedproject van een ondernemersfamilie die vooruitkijkt.

Behoefte De visie van de familie Van der Burg heet De Tinfabriek. Dat is de naam die het project draagt, geen entiteit, legt Willem Jan van der Burg uit: het pand is eigendom van de holding waar de