__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 22

ONDERNEMERSCHAP

VAN HOOFT BREIDT UIT MET UNIVERSEEL ONDERDELENL ABEL DAF

“Alles voor elke truck

van elke leeftijd” De vraag is net zo oud als het ondernemen zelf: hoe krijg ik meer business? Van Hooft Bedrijfswagen opende in april een servicepunt van Truck Related Parts (TRP), het universele onderdelenlabel van DAF, op de vestiging in Boxtel. Naast het DAF-dealerschap richt Van Hooft zich daarmee ook op alle andere merken trucks en trailers.

H

TRP-netwerk in cijfers

1.000 servicepunten

ier in Boxtel zijn we vanuit het verleden al vrij universeel georiënteerd”, zegt Martijn Pennings, servicemanager van de vestiging in Boxtel. “Van oudsher repareren we al trucks van andere mer­ ken. We beschikken over universele uitleesappa­ ratuur en onze medewerkers zijn breed geschoold. Het moederbedrijf van DAF, Paccar, wilde in Nederland TRP stores openen. DAF vroeg toen aan het dealernetwerk om mee te denken. Van Hooft heeft toen voorgesteld om hier in Boxtel de eerste TRP-store van Nederland te openen.”

Vertrouwen

in 26 landen

meer dan 70.000 universele onderdelen voor alle merken trucks en opleggers

22 BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2018

TRP staat voor Truck Related Parts. Het concept van fabrikant Paccar biedt een groot assortiment universele onderdelen voor alle merken trucks en opleggers. “Het heeft veel te bieden voor klanten”, legt buitendienstmedewerker Stefan van Asseldonk uit. “Bedrijven met een gemengd wagenpark heb­ben normaal gesproken contact met verschillende dealers. Dankzij TRP zijn wij in staat om op één punt alle trucks en opleggers van alle merken en leeftijden te repareren en te onderhouden. Ook kunnen we alle onderdelen leveren voor klanten die zelf repareren.” Van Asseldonk ziet het als een logische stap. “Klanten brengen al jaren trucks van andere merken naar ons, mede vanwege het vertrouwen in DAF-dealers. Maar dankzij de TRP store heeft het een naam gekregen. Nu kunnen we op een professionele manier naar buiten treden met het feit dat wij iedereen kunnen helpen. We zijn een one-stop-shop.”

Martijn Pennings somt op welke kansen TRP biedt: “We genereren zelf extra publiciteit en liften mee op de promotie die TRP genereert om onderdelen te verkopen en zo onze sales te vergroten. We hoeven geen onderdelen meer te bestellen bij derden, maar kunnen alles uit eigen voorraad doen. En klanten met een gemêleerde vloot kunnen met die hele vloot bij ons terecht. Het is momenteel al druk in onze werkplaats, maar wij zoeken nog meer groei door verbreding van ons werkaanbod.”

Antiek De opening van de TRP store bracht overigens geen grote veranderingen met zich mee, vervolgt Pennings. “We hebben wat aanpassingen gedaan aan het pand voor de uitstraling die DAF eist om het label te mogen voeren, maar het magazijn is niet veel groter geworden. Wel zijn we uiteraard

Profile for BOVAG

BOVAGkrant 06-2018  

BOVAGkrant 06-2018  

Profile for bovag