BOVAGkrant 2022-12

Page 12

nummer 12 / december 2022 in dit nummer: 25 mijlpalen BOVAG zet zijn meest memorabele momenten van 2022 op een rij pagina 10 Hoe was uw jaar? 10 BOVAG-leden kijken terug op wat het afgelopen jaar hen bracht pagina 16 Personeelstekort Auto Vreman kiest voor creatieve oplossingen pagina 26 Afscheid nemen van fossiel gaat met tussenstappen en is iets van de lange adem Hans Koster, HDM Power Systems krant ALLES VOOR EEN BETERE KILOMETER.
meerwaarde
je occasion Meer informatie hierover kan je vinden op 100procentonderhouden.nl Als BOVAG-lid heb je het recht om het label 100% onderhouden te gebruiken. Wat we in de praktijk hebben vastgesteld, is dat toekennen van een 100% onderhouden label aan een auto, een positief effect heeft op omloopsnelheid en transactieresultaat. Het is een blijk van transparantie en de klant slaat de auto er door hoger aan. Bovendien is een klant bereid € 236 meer te betalen voor een auto met dit label, zo blijkt uit onderzoek. Het keurmerk voor auto’s met een volledige onderhoudshistorie. Hogere doorloopsnelheid Grote occasionportalen Ook voor import Van € 7900 Voor € 8136 OCCASION ORD000256 - ADV 100% BOVAG krant _ 104x140mm.indd 1 WWW.AUTOPROF-VAKBEURS.NL Auto Prof @AutoProf_EH @autoprof_eh Auto Prof – Vakbeurs VAKBEURS EVENEMENTENHAL GORINCHEM 31 JAN T/M 2 FEB ‘23 LAAD UW KENNIS OP REGISTREER UW GRATIS TICKETS MET CODE: MP2346 221030_Autoprof_adv._210x297.indd 6 22-11-2022 11:41 DATANETWERKEN 18 januari ALUMINIUM BASIS 20 januari CARROSSERIECONSTRUCTIES 27 januari BINNENKORT VAN START SAMEN STERK SCHADEHERSTEL (ADVERTENTIE)
Creëer
voor

04 KORT

07 BOVEMIJ

Google stopt met ‘third party cookies’. Dat betekent mogelijk dat u uw online marketingstrategie moet aanpassen. Als u aan de slag gaat met marketing automation, biedt RDC hulp.

08 PIONIEREN

HDM Power Systems houdt zich bezig met onderhoud, reparatie en revisie van diesel- en gasmotoren én ontwikkelt duurzame aandrijflijnen. Hoe sorteren zij voor op de toekomst?

12 ENERGIEADVIES

Rolph van Markus van ABS Van Markus Autoschade Service vroeg een adviesrapport aan via BOVAG Energie.

13 VAN DEALER NAAR AGENT

Ondersteuning en kennis bieden bij de overstap naar een agentschap. Daarvoor is de BOVAGwerkgroep Agentschappen in het leven geroepen. Autodealer Geerlof Stam vertelt over de toegevoegde waarde ervan.

14 DE BOVAG-MENUKAART

Naast een ‘hoofdmenu’ biedt BOVAG vele specialiteiten, toegespitst op uw branche. Kijk op de menukaart om te zien wat BOVAG voor u in petto heeft.

30 DOSSIERS & SERVICE

Online informatie die u helpt om optimaal te ondernemen, plus handige informatie over BOVAG.

De top 25 van 2022

Van de lobby in Den Haag, reclamecampagnes, nieuwe cao’s tot nieuwe producten en diensten. Het afgelopen jaar is er weer veel gebeurd bij BOVAG. We kijken traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar, met een selectie van 25 mijlpalen.

Ondernemers over hún jaar

Het ene bedrijf gooide het roer om, het andere groeide en weer een andere is druk bezig met nadenken over de toekomst. Tien BOVAG-leden vertellen over hoe hun jaar eruit zag. En hoe BOVAG ze in 2022 ondersteunde.

Proosten op jubilerende leden

Er viel het afgelopen jaar genoeg te vieren: diverse BOVAG-bedrijven waren 25, 50 of 75 jaar lid van BOVAG. Vol trots laten we 36 bedrijven zien, die afgelopen tijd door BOVAG-adviseurs, branchemanagers en directie in het zonnetje zijn gezet.

Denken in oplossingen

Ook Auto Vreman had last van het personeelstekort in de branche. Ze gingen niet bij de pakken neerzitten en besloten veel tijd te nemen om zelf leerlingen op te leiden én namen vijf autotechnici uit andere Europese landen in dienst.

Wat een jaar

Han ten Broeke

Algemeen voorzitter BOVAG

Kunt u hem nog terughalen, de opluchting van het einde van de lockdown? Dat was begin dit jaar, maar lijkt een eeuwigheid geleden. Het openen van winkels en showrooms viel zo’n beetje gelijk met de inval van Rusland in Oekraïne. Ja, we hadden onze vrijheid terug, maar de volgende crisis diende zich al aan. Met, zo bleek in de loop van het jaar, verstrekkende gevolgen voor onze maatschappij. Niet dat ik u nu aan het einde van het jaar in een diepe depressie wil storten, maar bij december hoort nu eenmaal terugblikken. En dan kunnen we niet anders dan concluderen dat we wederom een zeer uitzonderlijk jaar hebben beleefd. Letterlijk ongekend. Zo’n ongekend jaar, met steeds weer nieuwe uitdagingen, geeft BOVAG bij uitstek de gelegenheid om zijn leden, om ú, te helpen. En dat hebben we gelukkig ook op grote schaal kunnen doen. Denk aan de ruimere werkkostenregeling, de verlengde betalingstermijn voor belastingschuld, de veel beter passende Tegemoetkoming EnergieKosten, de lancering van BOVAG

Energie, twee goede nieuwe cao’s en het betalingsconvenant met banken. En daarnaast waren er de nodige campagnes, weer lekker veel goedbezochte live ledenbijeenkomsten en tal van nuttige onderzoeken. Bijvoorbeeld over de opkomst van de superretailer. U heeft ons ook goed weten te vinden. Mijn oproep ‘Bel BOVAG’ was niet aan dovemansoren gericht, want het nummer van BOVAG Ledenadvies – (030) 659 53 00 –werd zo’n negenduizend keer gebeld dit jaar. En dan zijn alle telefoontjes aan branche managers, BOVAG-adviseurs en andere BOVAG-specialisten nog niet eens meegeteld.

Ook in 2023 blijven we u helpen. Met het blussen van politieke brandjes, het ombuigen van onzalige ideeën en bestrijden van ondernemersbeperkingen. Maar vooral ook met meer structurele aandacht voor verduurzaming, veiligheid en een gezonde business voor BOVAGondernemers. Ik wens u een mooie jaarwisseling en een geweldig 2023.

nummer 12 december 2022
VOORAF
22 16
10
BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 3
26

I n tijden van personeelstekorten is het belangrijk om extra zuinig te zijn op uw medewerkers. Dat kunt u doen door ze te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling en opleidingen aan te bieden. Gebruik daarvoor Pitspro Academy: het nieuwe opleidingsplatform voor tankstation- en autowasprofessionals. U vindt er diverse opleidingen, trainingen en cursussen, die uw medewerkers kosteloos kunnen volgen. Als u vóór 31 december 2022 een teamaccount aanmaakt en uw medewerkers aanmeldt, dan maakt u bovendien kans op een teamuitje ter waarde van € 500,—, € 1.000,— of € 1.500,—!

 Meld u snel aan op pitspro.nl. Naast het opleidingsaanbod vindt u daar ook interviews met werkgevers en werknemers over hoe belangrijk opleiding en ontwikkeling voor hen is.

De verlenging van BOVAG Garantie naar twaalf maanden roept soms vragen op. In De Garantiekwestie behandelt BOVAG veelvoorkomende vragen van leden. Deze keer geven we antwoord op de vraag of u bij een beroep op de BOVAG Garantie vervangend vervoer moet regelen, en of dit kosteloos moet.

Het antwoord is: dat staat niet in de BOVAG Garantie, maar op grond van de wet en ook op grond van de algemene autovoorwaarden van BOVAG geldt dat er geen sprake mag zijn van ernstige overlast door reparatie en dat de ondernemer op passende wijze in de vervoersbehoefte van de consument moet voorzien. De ondernemer zal (samen met de consument) dus een passende oplossing moeten bedenken. Dat kan gratis vervangend vervoer zijn, of maak het vervangende vervoer deels gratis of deels tegen een redelijke vergoeding. Maar ook het geven van een lift, meegeven van een leenfiets, het vergoeden van een treinkaartje kunnen gelet op de autovoorwaarden aan de orde zijn.

 Op mijn.bovag.nl/garantie vindt u ook meer antwoorden op veelgestelde vragen, flyers en een videosamenvatting van de Grip op Garantiebijeenkomst. Heeft u vragen? Bel of mail dan gerust met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl

Loonsverhoging cao MvT

Mag de fabrikant de prijs zomaar verhogen tijdens de levertijd, bijvoorbeeld vanwege hogere kosten van materialen of grondstoffen? En mag u deze kosten dan doorberekenen aan uw klant? BOVAG krijgt die vraag steeds vaker nu de levertijden oplopen. Belangrijk is om altijd goed naar de afspraken in koopovereenkomst en algemene voorwaarden te kijken. Het uitgangspunt bij prijswijzigingen is eigenlijk altijd: afspraak is afspraak. Als u een koopovereenkomst sluit met de fabrikant van bijvoorbeeld een auto, motor, fiets, caravan, camper of aanhangwagen, staat de prijs in principe vast. Behalve als er is afgesproken dat de prijs gewijzigd kan worden.

Op mijn.bovag.nl/prijswijzigingen leest u precies hoe het zit.

> € 2.700

Consumenten schaffen vaker een duurdere fiets aan: het aandeel boven de € 2.700,— steeg van 4% in 2017 tot 19% in 2021. De e-bike is veelgevraagd: het aantal e-bikes in Nederland is vanaf 2015 verdrievoudigd tot 3,4 miljoen in 2021.

Nederland staat, na Duitsland en Frankrijk, in absolute aantallen op de Europese nummer 3 als het gaat om de aanschaf van e-bikes. In totaal waren er vorig jaar ongeveer 23,4 miljoen fietsen in Nederland.

18-35 jaar

Motorfietsen worden steeds populairder onder jongvolwassenen van 18 tot 35 jaar; de verkoop onder deze groep steeg in 2021 met 16% ten opzichte van 2020. In 2021 werden er ruim 40% meer nieuwe motoren verkocht dan in 2011.

KORT
3
| MOBILITEIT IN CIJFERS TWEEWIELERS 2022-2023
CIJFERS
Let op: medewerkers die onder de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf vallen, krijgen per 1 januari 2023 een loonsverhoging van € 100,- bruto. Hoe werkt dit bij een parttimer of oproepkracht? Antwoorden op deze en meer veelgestelde vragen vindt u op mijn.bovag.nl  Scan de QR-code voor meer informatie. DE GARANTIEKWESTIE Moet ik gratis vervangend
regelen? Wat te doen bij prijswijzigingen tijdens levertijd?
4 BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022
vervoer
Bron: Mobiliteit in Cijfers Tweewielers 2022-2023, kijk voor het hele rapport op mijn.bovag.nl/marktinformatie . Win een uitje voor uw hele team!

Feestdagenoverzicht

Met het nieuwe jaar voor de deur is het goed om alvast te weten welke feestdagen er in 2023 zijn afgesproken in de cao’s. Niet alle cao’s hanteren namelijk dezelfde feestdagen. En een feestdag is niet altijd direct een vrije dag. BOVAG heeft op mijn.bovag.nl/feestdagen een overzicht gemaakt van welke

Ruim 100 deelnemers doen mee aan de BOVAG WinterWasWeken

D

regels, toeslagen en afspraken zijn gemaakt voor de cao voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf, Tankstations en Wasbedrijven en het Carrosseriebedrijf. Ook de spelregels voor feestdagen bij rijscholen vindt u daar.

 Ga naar mijn.bovag.nl/feestdagen voor meer informatie.

Geldzorgen bij uw medewerkers? Geldfit kan u helpen

e voorbereidingen voor de WinterWasWeken 2023 zijn in volle gang.

Een recordaantal autowas- en poetsbedrijven doet komend jaar mee aan dit spectaculaire prijzenfestival. Klanten maken kans op een geweldige hoofdprijs: een cheque ter waarde van € 10.000,— voor een auto naar keuze. De cheque kan ingewisseld worden bij een BOVAG-bedrijf.

Kanskaart met unieke QR-code De BOVAG WinterWasWeken-actie loopt de hele maand januari. In deze periode ontvangen klanten bij elke wassing of poetsbeurt een kanskaart met altijd-prijs-garantie. Door het scannen

van de unieke QR-code activeren klanten hun deelname en maken zo kans op tientallen mooie prijzen.

Klantenmagneet

Deelnemers aan de BOVAG-actie zetten hun autowas- of poetsbedrijf een maand lang goed in de spotlights. Dit levert gegarandeerd nieuwe klanten op en zorgt voor een stevige klantenbinding. Bovendien dragen ze een steentje bij aan het uitdragen van de boodschap dat een schone auto in de donkere wintermaanden een must is. De WinterWasWeken worden door BOVAG ook gepromoot op de landelijke radio en online.

Door de stijgende prijzen is de kans groot dat ook een van uw medewerkers geldzorgen heeft. Dat u dit van hem of haar hoort, is niet vanzelfsprekend omdat mensen zich vaak schamen. Geldfit helpt uw medewerker op hun website zelf inzicht te krijgen in de eigen financiële situatie en geeft - waar nodig - aan waar hulp te krijgen is. De website is anoniem en het gebruik kost geen geld. BOVAG werkt samen met Geldfit, een onafhankelijke partij zonder winstoogmerk. Wilt u uw medewerkers attenderen op Geldfit? Gebruik dan een voorbeeldtekst voor een e-mail aan uw medewerkers of voor op intranet. U vindt de teksten in het dossier Geldzorgen op mijn.bovag.nl. Hier vindt u ook nog meer manieren die u helpen om te gaan met geldzorgen bij uw medewerkers. Van een voorbeeldovereenkomst om geld te lenen tot een website waar u als werkgever nog meer tips kunt krijgen.

Laatste kans op korting

ls u de auteursrechtenafdracht voor muziek- en beeldgebruik dit jaar nog via BOVAG regelt, krijgt u 15 procent extra korting. Dit komt bovenop de 33,3 procent die u al krijgt als u zich aanmeldt voor een licentie bij Buma, Sena en Videma. U kunt zich eenvoudig online registreren en ontvangt één gezamenlijke jaarfactuur.  Meld u voor 31 december 2022 aan via mijn.bovag.nl/auteursrechten

A

 Meer informatie op mijn.bovag.nl/geldzorgen
BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 5

Pitspro Academy is het splinternieuwe opleidingsplatform voor tankstation- en autowasprofessionals. Via dit platform bieden BOVAG en Innovam praktijkgerichte (online) opleidingen, trainingen en cursussen aan op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid, klantcontact en management. BOVAG-leden én hun medewerkers kunnen kosteloos gebruik maken van het aanbod.

Stap in en maak kans op een teamuitje ter waarde van € 1.500,-

Maak vóór 31 december 2022 een teamaccount aan voor u en uw medewerkers op www.pitspro.nl. Dan maakt u kans op een teamuitje ter waarde van € 500,-, € 1.000,- of € 1.500,-.

1. Ga naar www.pitspro.nl/winactie

2. Maak een teamaccount aan

3. Meld al uw medewerkers aan

Academy voor tankstation- en autowasprofessionals

Opleidingsplatform www.pitspro.nl is live!

Is de koek op?

Na Microsoft Edge, Safari en Firefox stopt ook Google in 2023 stop met ‘third party cookies’. Is dat erg? Wel als u hiervan gebruikmaakt in uw marketing, door bijvoorbeeld via Google gericht reclame in te kopen voor uw bedrijf. Dat hoeft niet het einde te betekenen van uw online marketingstrategie volgens marketing automation specialist Mitch van Maurik van RDC. Het betekent wel dat u nu zelf aan de slag moet met marketing automation.

Formulier: Interesse elektrisch rijden Optioneel: Aanvullende info + interesses

Uitnodiging: Elektrisch rijden

Bevestiging inschrijving + Whitepaper elektrisch rijden Voordelen elektrisch rijden

+ Optioneel: Profielverrijking

Meenemen in nieuwsbrief elektrisch rijden

Met een cookie plaatst Google een stukje code op de harde schijf van de gebruiker. Dit stukje code registreert bijvoorbeeld waar de bezoeker op klikt, welke producten hij in zijn winkelmandje doet en wat hij daadwerkelijk koopt. Google beschikt daarmee over zeer waardevolle data en kan daardoor heel gericht advertenties verkopen. Met dat ‘third party cookies’ plaatsen stoppen ze dus.

First party data nóg belangrijker

Wat nog wel kan, zijn ‘first party cookies’. Cookies die u zelf op uw eigen website plaatst. Ga je als bezoeker akkoord met het cookiestatement op de website, dan worden je gegevens verzameld. Het gaat hierbij alleen om data over deze ene site; andere online activiteiten worden niet opgeslagen. Ideaal voor de eigenaar van de website: deze kan zo de analytische gegevens van bezoekers verzamelen en een ‘first data strategie’ ontwikkelen.

Daar kunt u als ondernemer mee aan de slag. Hoe? Door bijvoorbeeld uw bezoekers in een vroeg stadium aan uw bedrijf te binden met het

 Scan de QR-code om erachter te komen wat CaRe-Mail voor uw bedrijf kan betekenen.

laten inschrijven voor relevante nieuwsbrieven. Een stapje verder is het bieden van een gepersonaliseerde ervaring. Groot voordeel: de data blijft van u en is dus niet meer in handen van een dataverzamelingsbedrijf als Google. De bezoeker weet dat zijn data niet worden gedeeld zonder toestemming en gaat daardoor mogelijk sneller akkoord met het delen van gegevens.

Hoe?

U creëert contactmomenten waarmee u uw potentiële klanten steeds beter leert kennen – en zij uw bedrijf. U start met kleine vragen als ‘wil je meer weten over elektrisch rijden?’ en vraagt steeds iets meer totdat u bij de ‘conversievraag’ (actie) komt. Bijvoorbeeld: ‘wil je een proefrit maken in deze auto?’ Belangrijk hierbij is dat u relevante informatie deelt en niet direct probeert te ‘scoren’ wanneer u ziet dat de klant zich nog in de oriënterende fase bevindt. Waar haalt u de tijd vandaan om dit op te zetten, formulieren te maken en data te verzamelen van uw website? RDC werkt met CaRe­Mail. In een handomdraai maakt u hiermee apk­reminders en promotiemails.

Campagne Elektrisch rijden + 5 dagen
kennissessie + 5 dagen Reviews Elektrische modellen + 5 dagen + 5 dagen Ervaar het zelf tijdens een proefrit + 2 dagen Aanbod Elektrische auto’s Klikinteractie maar geen conversie + 20 dagen
BOVEMIJ
BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 7

“Afscheid van fossiel is iets van de lange adem en de geleidelijke weg”

De ‘traditionele’ markt van het onderhoud, de reparatie en de revisie van diesel- en gasmotoren als hoofdactiviteit met daarnaast een tak die duurzame aandrijflijnen ontwikkelt. Het is de weldoordachte strategie van HDM Power Systems, voorheen Holland Diesel Maassluis.

Pionieren is ontzettend belangrijk, ook voor ons. Wij zitten in een klassieke markt, die van het onderhoud, de reparatie en de revisie van diesel­ en gasmotoren. We hebben opdrachtgevers wereldwijd, daar verdienen we het geld. En dat geld investeren we deels in de ontwikkeling van nieuwe, duurzame technieken.”

Dat laatste gebeurt binnen HDM Sustainable Solutions, het bedrijf binnen de HDM­groep dat zich sinds vijf jaar bezighoudt met vernieuwingen en innovaties op motorengebied. “Verbrandingsmotoren spelen in de toekomst nog steeds een belangrijke rol. Afscheid nemen van fossiele oplossingen gaat met tussenstappen en is iets van de lange adem”, vertelt Hans Koster, projectleider Sustainable Solutions binnen HDM. Het bedrijf werkt in de scheepvaart, offshore en railway met motoren met vermogens van 1300 tot 2400 kilowatt, wat omgerekend zo’n 1.800 tot 3.200 pk is. “Dat kun je niet zomaar elektrificeren en als energie in een accu stoppen voor lange afstanden.”

Nieuwe technieken en brandstoffen

“Neemt niet weg dat die verbrandingsmotoren kunnen worden verduurzaamd met nieuwe technieken en brandstoffen”, vult eigenaar Gerard Martens aan. De toepassing van HVO (duurzame dieselbrandstof), Groengas en

methanol zijn volgens hem daarbij het laaghangende fruit. “Die zijn nú beschikbaar, goed op te slaan in gebruikelijke brandstoftanks en dus snel toe te passen. Maar niet overal. Groengas moet bijvoorbeeld worden samengeperst en heeft sterke en zware tanks nodig. Waterstof is nu nog te duur, de productie en het gebruik inefficiënt en 'grijze' waterstof heeft een hoge CO2­uitstoot bij de productie.”

Het is de reden dat HDM investeert in nieuwe oplossingen. Zo bouwde het een John Deerelandbouwvoertuig met zescilinder­dieselmotor om naar gasaandrijving. “Dat is makkelijker gezegd dan gedaan door alleen al de smalle ruimte voor de motor in een landbouwtrekker. Maar het is gelukt en de boer kan nu het gas uit zijn eigen biovergister gebruiken en de cyclus van mestverwerking sluiten. Gevolg: lagere uitstoot van methaan, CO2 en stikstofoxiden, en een veertien procent lager brandstofverbruik ten opzichte van een standaard gasmotor.”

Wedden op meerdere paarden HDM Sustainable Solutions kijkt nog breder: “We hebben ook een energieopslagsysteem ontwikkeld. Bedrijven met veel restwarmte, zoals koelhuizen, kunnen die warmte opslaan en hergebruiken voor processen binnen het bedrijf die elektriciteit vragen”, aldus Martens. Voor de scheepvaart heeft HDM Sustainable

Solutions een oplossing ontwikkeld die de uitstoot van uitlaatgassen constant monitort en op die manier veel nauwkeuriger meet of scheepsmotoren nog voldoen aan emissienormen. HDM sorteert met de tak Sustainable Solutions voor op de nieuwe toekomst. “Maar die is er niet van de ene op de andere dag”, erkent Martens. “Daarvoor is veel tijd, energie en daadkracht nodig. Gelukkig bezitten wij dat.”

HDM Power Systems

Het bedrijf: HDM bestaat uit de bedrijven: HDM Power Systems, HDM Drivelines, HDM Sustainable Solutions en HDM Cargo Treatment.

Werkveld: Wereldwijd actief met onderhoud, reparatie en revisie van dieselmotoren, gasmotoren en transmissies.

HDM Sustainable Solutions is het bedrijf binnen de HDM-groep dat zich bezighoudt met vernieuwingen en innovaties op motorengebied en werkt aan duurzame oplossingen. HDM Cargo Treatment richt zich op de emissiereductie in tanktransport en grootschalige op- en overslag van brandstoffen en chemische producten.

PORTRET VAN EEN ONDERNEMER
8 BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022
HDM POWER SYSTEMS ONTWIKKELT NIEUWE EN DUURZAME TECHNIEKEN
Martijn
Tekst:
Louws Fotografie: Ingmar Timmer 1.300 tot 2.400 kilowatt; dat zijn forse vermogens, die niet zomaar kunnen worden geëlektrificeerd
BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 9
Gerard Martens (eigenaar) en Hans Koster (projectleider Sustainable Solutions)

De 25 mijlpalen van 2022

BOVAG heeft het afgelopen jaar niet stilgestaan. Van de lobby in Den Haag en Brussel, nieuwe cao’s, campagnes tot aan nieuwe producten en diensten. De vereniging heeft te veel ondernomen om hier op te noemen. Daarom kijken we terug op 2022 met een selectie van 25 memorabele momenten.

1 januari De Vereniging Importeurs Verbrandingsmotoren (VIV) gaat samen met BOVAG in de nieuwe afdeling BOVAG Energiesystemen en Revisie.

1 januari

Forse verlaging energiebelasting (EB) voor het mkb.

15 januari

30 maart

Lancering platform Samen

Digitaal Veilig voor BOVAG-leden, dat ondernemers helpt om hun bedrijf weerbaarder te maken tegen online criminaliteit.

13 april

BOVAG Brandstofdebat met deskundigen van overheid en bedrijfsleven over de koers van de brandstoftransitie, plus de presentatie van een nieuw scenario-onderzoek.

16 juni

Campagne van start waarin de huurauto wordt gepromoot onder zakelijke én particuliere rijders. Deze is tot december te zien op LinkedIn, Facebook en YouTube.

16 juni

Invoering deeltjesteller met half jaar uitgesteld op verzoek van BOVAG en SO-APK, vanwege onvoldoende beschikbaarheid.

14 april

Convenant Betalingsverkeer afgesloten, waarin afspraken zijn gemaakt over bijvoorbeeld de beschikbaarheid van geldautomaten en het bevriezen van kosten bij het storten van geld.

27 juni Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat te gast bij de Haagse dealer Wittebrug, om te praten over uitdagingen in de autosector. 29 april Cao

28 juni

Nieuwe studie over automotive retail in 2030, die de opkomst van de superretailer in kaart brengt die rechtstreeks naar de klant stapt.

TERUGBLIK
Januari Februari Maart April Mei Juni
voor showrooms, winkels en rijlessen
Lobbysucces: versoepeling coronaregels
Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf is definitief, gaat met terugwerkende kracht per 1 april in met een looptijd van negentien maanden.
01 04 05 09 08 10 11 06 07 02 03
10 BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022

9 augustus

Banken zijn terughoudender in het verstrekken van financieringen. Het nieuwe online dossier ‘Financieren’ zet de (alternatieve) mogelijkheden op een rij.

26 augustus

Primeur van klassiekerrally de BOVAG Grand Tour, waarbij leden vanuit Bunnik en Nijmegen naar het Concours d’Elegance op Paleis Soestdijk rijden. Op het BOVAG-paviljoen worden klassiekers en restauratieprojecten getoond.

11 juli BOVAG en FOCWA spreken de intentie uit om te gaan fuseren.

13 juli

Termijn om belastingschuld terug te betalen verlengd van vijf naar zeven jaar.

27 juli

Voorbeeld-arbeidsovereenkomsten zijn vernieuwd: leesbaarder gemaakt en aangepast aan nieuwe wetgeving.

3 oktober

Reclamecampagne van start waarin de verdubbelde BOVAG Garantie centraal staat. De campagne is tot aan het eind van het jaar op tv, radio, online, op reclamemasten langs de snelweg, abri’s in de stad en beeldschermen bij tankstations te zien.

1 november

Lancering Pitspro Academy: het opleidingsplatform van BOVAG en Innovam voor tankstation- en autowasprofessionals.

14 oktober

Omgevingswet nogmaals uitgesteld naar 1 juli 2023, na herhaaldelijke lobby van onder andere BOVAG. Het digitale loket voor bouwaanvragen- en -meldingen is nog niet mkb-vriendelijk.

25 oktober

De werkkostenregeling (WKR) wordt verruimd van 1,7 naar 3 procent.

26 september

Livegang van BOVAG Energie, het online platform dat ondernemers helpt bij de energietransitie.

29 september

Scooterdealers mogen de ombouwkeuring snor- naar bromfiets gaan uitvoeren.

7 november

BMKB-Groen geopend, een lening die ondernemers helpt te verduurzamen. BOVAG heeft gelobbyd voor deze regeling en voor het wegnemen van (financierings)drempels voor leden.

11 november

Omzetdrempel Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK) verlaagd van 12,5 naar 7 procent, zodat meer energierekeningen van leden worden gecompenseerd.

18 november

Dag van de Ondernemer: we zetten het mkb in het zonnetje gezet, ingezoomd op de energietransitie. Han ten Broeke en Bert de Kroon doen een oproep naar Den Haag om leden hierin te ondersteunen met (maatwerk)regelingen.

Tekst: Linda in ’t Hout
Juli Augustus September Oktober November December
12 15 16 13 14 17 18 19 20 21 22 23 24 25 BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 11

"Eerste rapport waar ik echt tevreden over ben"

Hoe kunnen we de uitstoot van CO2 reduceren? Voor die vraag zit ABS Van Markus Autoschade Service in een werkgroep van autoschadeherstelketen ABS. Hierin zitten ook leveranciers, waaronder lakproducent Akzo. Alle leden van de werkgroep hebben een energieadviesrapport bij BOVAG Energie opgevraagd. Rolph van Markus: “Ik dacht: wat kunnen we nog aan nieuwe informatie ontvangen? Nou, best wel veel. Dit rapport is concreet en branchespecifiek en daarmee heel waardevol.”

Steeds vaker vragen opdrachtgevers aan Van Markus wat zij doen aan verduurzaming. “Daar moet je het met elkaar over hebben”, zegt de eigenaar van ABS Van Markus Autoschade Zeist en De Bilt overtuigd. “Bij het behalen van doelstellingen ligt er een rol voor ons bedrijf en voor de medewerkers.” Daarvoor heeft Van Markus in hun vestiging in De Bilt al stappen gezet, waarbij ze bijvoorbeeld gebruikmaken van domotica; een warmterugwinsysteem en door het plaatsen van een laadpaal. Ook staat een fors aantal zonnepanelen in bestelling, ondanks de netcongestie. Dit betekent dat ze geen stroom kunnen terugleveren aan het stroomnet. “Het is soms tegenstrijdig. Je wilt namelijk verduurzamen, maar daarbij word je geremd. We gaan het wel uitvoeren hoor. Niet door terug te leveren, maar door op een andere manier deze groene stroom in te zetten.” Ook voor hun vestiging in Zeist wilde Van Markus de mogelijkheden voor verduurzaming en energiebesparing laten onderzoeken. Daarvoor vroeg hij een energiebesparingsadvies aan bij BOVAG Energie. Al eerder had

Van Markus rapporten ontvangen van energiecoaches en ­adviseurs. “Maar dit is oprecht het eerste rapport waar ik echt tevreden over ben. Wat mij opviel, is dat het heel pragmatisch is ingestoken. Het leest prettig, ook dankzij de foto’s en de voorbeelden. Wat mij daarnaast verraste, is dat de adviseur over sterke technische kennis beschikt, ook bij branchespecifieke apparaten.”

Concrete inzichten

In het rapport staan de investeringen met daarbij de verwachte besparingen, de terugverdientijd, eventuele subsidiemogelijkheden en een volgorde van uitvoering van energiebesparende maatregelen. Van Markus: “Met dit rapport hebben we nu inzichtelijk welke keuzes we kunnen maken. Met bepaalde zaken, zoals het bestellen van zonnepanelen, gaan we direct aan de slag en met sommige adviezen wachten we nog even.” Ondernemers kunnen vervolgens ook gebruikmaken van vervolgstappen, zoals het opvragen en vergelijken van offertes en het bekijken van subsidiemogelijkheden. “In het rapport staan de bijbehorende subsidies ook

Helpende hand bij verduurzaming

BOVAG heeft in 2022 het online platform BOVAG Energie gelanceerd, dat ondernemers helpt bij de uitdagingen van de energietransitie. Op bovagenergie.nl vindt u allerhande informatie over de energiemarkt, verschillende online tools en interessante energiedeals. Ook kunt u een energieadviseur een scan van uw bedrijf laten maken. U krijgt vervolgens een concreet en uitgebreid besparingsadvies over welke verbeteringen u kunt doorvoeren om energie te besparen. U bepaalt zelf wat u met de uitkomsten doet, waarbij BOVAG Energie u kan helpen met de vervolgstappen van de bespaarmogelijkheden.

 Kijk op bovagenergie.nl om direct een energiebesparingsadvies aan te vragen.

vermeld, die gaan we straks zelf aanvragen.” Naast het opvolgen van de adviezen gaat Rolph van Markus de bevindingen van het rapport structureel met medewerkers delen. “Dat is goed voor de bewustwording, ook voor thuis. Verduurzaming moet een ‘way of life’ zijn, het moet breed gedragen worden. Niet alleen vanuit kostenoogpunt, maar ook door zelf een substantiële bijdrage te leveren. Duurzaamheid zit namelijk ook in kleine, dagelijkse dingen, zoals het scheiden van papier en plastic en het toilet doorspoelen met minimaal water. De tijd waarin we nu leven vraagt daarom. Het moet een sport worden, we moeten elkaar erop aanspreken.”

BOVAG ENERGIE
12 BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022

"De werkgroep geeft waardevolle input"

Stellantis-dealer Geerlof Stam wordt agent. Veel fabrikanten stappen over op het agentschapmodel, dat nieuw is voor de autobranche. De gevolgen voor autodealers zijn groot en de verwachting is dat de praktijk weerbarstig kan zijn. Daarom heeft BOVAG de werkgroep Agentschappen in het leven geroepen. Stam is lid van de werkgroep, die (juridische) ondersteuning biedt en kennis deelt met andere leden.

Geert Brummelhuis is namens BOVAG initiatiefnemer van de werkgroep Agentschappen. Hij benadrukt dat agentschappen in sommige andere branches voorkomen, maar dat ze voor de autobranche nieuw zijn: “Ondernemers gaan van een franchise, waarbij je voor eigen rekening en risico onderneemt, naar een systeem waarbij je bemiddelaar bent en je een fee krijgt per auto. Wij ondersteunen dealers die van hun importeur of fabrikant te horen krijgen dat er een agentschapmodel wordt ingevoerd of waarvan de importeur het model overweegt. We staan dealerverenigingen op veel fronten bij in de onderhandelingen over nieuwe agentschapcontracten, onder meer op juridisch gebied en met praktische informatie. Omdat het onderwerp nieuw is én omdat het businessmodel verandert, hebben ook individuele dealers veel vragen, bijvoorbeeld over de praktische consequenties van de veranderende bedrijfsvoering. Alle vragen die wij hebben gekregen zijn, inclusief de antwoorden, gebundeld in een document dat voor alle leden toegankelijk is.”

Waardevolle input

Geerlof Stam, algemeen directeur van Henri & Herman, speelt als toekomstig agent een actieve rol in de BOVAG­werkgroep. Zijn bedrijf vertegenwoordigt de Stellantis­merken. Deze merkengroep loopt voorop bij de transitie van dealer naar agent. Geerlof daarover: “In mijn ogen is een agentschap een goede tool voor een nieuwe toekomst. De huidige opzet met dealers is relatief duur voor fabrikanten. Het agentschapmodel, waarbij ook online verkoop een grote rol speelt, biedt een mooie balans tussen de toegevoegde waarde van een dealer die zijn klanten kent en een gunstige kostenstructuur. De BOVAG ­werkgroep Agentschappen levert op alle fronten waardevolle input op voor dealerverenigingen en andere partijen die zijn betrokken bij de onderhandelingen voor de nieuwe contracten voor agenten. Dan gaat het

bijvoorbeeld over juridische aspecten, maar door in de werkgroep bijvoorbeeld (verder) te praten over het vraag­/antwoord­ document komen ook heel praktische punten als goodwill en het geven van korting aan de orde. Deze zaken delen we ook met de dealerverenigingen uit andere landen, die eveneens bij de contractonderhandelingen zijn betrokken. Samen met België, Luxemburg en Oostenrijk loopt Nederland voorop bij de transitie van dealer naar agent: halverwege 2023 zijn de eerste agentschappen een feit. De huidige overgangsfase levert ongetwijfeld ook weer nieuwe inzichten op voor de BOVAG ­werkgroep en daarmee voor aankomende agenten. Los daarvan ben ik ervan overtuigd dat het verdienmodel zoals het nu staat, lijkt te kloppen.”

Het verdienmodel zoals het nu staat, lijkt te kloppen

Geerlof Stam, algemeen directeur Henri & Herman

Wordt u agent?

In het dossier Agenturen vindt u een uitgebreide uitleg van wat een agentschap is en wat het verschil is met het dealerschap. Kijk daar voor op mijn.bovag.nl/agenturen Daar vindt u ook de antwoorden op veelgestelde vragen, zodat u weet waar u moet letten als een fabrikant of importeur een agentschapovereenkomst met u aan wil gaan.

Krijgt u hiermee te maken en heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies: (030) 659 53 00.

AGENTSCHAPPEN
BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 13

Heeft u de BOVAG-specials al geprobeerd?

De menukaarten bieden u een overzicht van BOVAG-producten en diensten op het vlak van bedrijfsvoering, personeel, sales, aftersales en vastgoed. Ze zijn vaak gratis of verkrijgbaar tegen gereduceerd tarief. Naast een aanbod dat voor alle BOVAG-afdelingen hetzelfde is – zeg maar het hoofdmenu van BOVAG – treft u er ook allerlei producten en diensten speciaal voor uw eigen afdeling. Noem het de BOVAG-specials. Een aantal ziet u op de menukaart op deze pagina. Bekijk eens welke BOVAG-specialiteiten voor u interessant zijn, en haal nog meer uit uw lidmaatschap.

Het hoofdmenu

BOVAG schotelt u een rijk en gevarieerd aanbod van producten en diensten voor. Het ‘hoofdmenu’ biedt u naast onder meer belangenbehartiging, de BOVAG Garantie en het BOVAG-keurmerk bijvoorbeeld deze producten en diensten:

Persoonlijk advies

U kunt bij BOVAG altijd terecht voor antwoorden op allerhande ondernemersvragen. Bij uw BOVAG-adviseur, maar ook bij BOVAG Ledenadvies voor als u vragen heeft over bijvoorbeeld personeel, fiscaliteit, juridische zaken of als u problemen heeft met een klant.

Opleiding & ontwikkeling

Met de trainingen en opleidingen beschikken u en u werknemers over de skills die nodig zijn om uw strategie goed uit

te kunnen voeren. Denk aan Startbooster, Denk vooruit. Denk digitaal, e-Academy, Pitspro en de werknemersen werkgeversopleidingen van Innovam en OOMT. De BOVAG Werkgeverscoaches kunnen u hier ook bij helpen.

Kortingen

Lid zijn van BOVAG is financieel aantrekkelijk, want u profiteert van kortingen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de voordelen van de BOVAG Ledenwinkel, de Bovemijverzekeringen en de auteursrechtendeal met Buma, Sena en Videma.

 Kijk meer informatie over deze en andere producten en diensten op mijn.bovag.nl/ menukaarten of scan de QR-code.

MENUKAARTEN
14 BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022
Tekst: Hans de Gram BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 15

10BOVAG-ondernemers over hun jaar

2022 was wederom een turbulent jaar. Aan het begin hadden we nog volop te maken met corona, maar dat werd al gauw overschaduwd door de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis, tekort aan materialen en personeelsschaarste. Ondanks de vele uitdagingen, gingen de BOVAG-ondernemers er weer met enthousiasme en creativiteit tegenaan. We kijken met tien BOVAG-ondernemers naar wat het afgelopen jaar hen bracht en hoe BOVAG ze heeft bijgestaan.

TERUGBLIK
16 BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022

Mekenkamp als merk

“Mede door corona hebben we besloten het roer om te gooien. Dat betekent: afbouwen van dealeractiviteiten en ons focussen op jonggebruikte auto’s. Samen met mijn zoon en neef, die een steeds belangrijkere rol in het bedrijf vervullen, richten we ons op modellen van Duitse premiummerken. Onze ‘brand’ is nu Mekenkamp Auto’s. Daarnaast zijn we al vanaf 2016 lid van Vakgarage om dealerkwaliteit te kunnen waarborgen. Dit jaar heb ik contact gezocht met BOVAG omdat onze huisbankier (een van de grote handelsbanken) een expirerende hypotheek en het handelskrediet niet wilde verlengen. Al snel bleek dat de grootbanken geen automotive ­financieringen meer willen aangaan en bestaande portefeuilles willen afbouwen. BOVAG onderkent dit probleem en had al veel signalen uit de markt ontvangen van deze praktijken. Daarover was BOVAG al in gesprek met de politiek. Ook hebben ze een onafhankelijk onderzoeksbureau mijn casus laten vastleggen. Het rapport concludeert dat de handelsbanken beleid hebben ontwikkeld om gezonde automotive bedrijven de deur te wijzen. Zelf heb ik met wat creativiteit een nieuwe financiering kunnen realiseren. Ik ken de status van het BOVAG­dossier op dit moment niet precies, maar ik hoop dat de casus ook andere ondernemers helpt. Het kan namelijk het verschil zijn tussen doorwerken of de stekker eruit.”

Groei door flexibiliteit

“2022 was een waanzinnig jaar dat voor ons vooral in het teken stond van groei. Zelfs los van een overname is onze omzet bijna verdubbeld. Dat we uit de coronaperiode komen speelt daarbij natuurlijk mee, maar het zit hem vooral in de sterk toegenomen vraag naar flexibele mobiliteit. In onze optiek zijn langlopende (lease)contracten niet meer van deze tijd. Dat komt vooral doordat werknemers sneller overstappen naar een nieuwe werkgever en omdat ze bijvoorbeeld nog een sabbatical nemen of een wereldreis plannen. Daarom moet mobiliteit flexibel zijn. Met drie aparte merken voor deelauto’s, verhuur en shortlease zetten we daar op in. Pouw Rent is altijd BOVAG ­lid geweest. In het begin maakten we vooral gebruik van juridische en arbeidsrechtelijke ondersteuning. De afgelopen jaren zijn we gegroeid van drie naar twintig medewerkers en van een vloot van 59 voertuigen naar ruim zeshonderd. Dat vraagt een ander soort ondernemerschap. Dát zagen de mensen bij BOVAG ook. Aansluitend wezen ze ons op de mogelijkheden voor ondersteuning daarbij. Daarom volgen we nu het OOMT­traject. Ik hoop vooral op praktische handvatten, bijvoorbeeld voor interne communicatie. De organisatie is complexer geworden en de lijntjes zijn niet meer zo kort als in het begin. Daar maken we nu samen werk van.”

Minder auto’s poetsen, meer omzet

“Er zijn diverse factoren die flinke impact hebben op de autopoetsbranche en dus ook op ons bedrijf. Er worden minder auto’s verkocht dan voorheen en ook het aantal autobedrijven daalt. Voor particulieren is de auto niet meer de heilige koe die hij ooit was. Een auto is nu vooral functioneel en bovendien komen er nieuwe vervoersmogelijkheden. Steeds minder mensen bezitten een auto. Een leaseauto koester je meestal niet zo. Toch biedt dat ook kansen: vaak hebben leaseauto’s smetjes op het moment dat ze ingeleverd moeten worden. Daar kunnen leasemaatschappijen hoge boetes voor rekenen. Het is meestal voordeliger om een krasje, een deukje of vlekje door ons te laten wegwerken. In 2022 hebben we minder auto’s gezien. Toch is onze omzet gestegen. Dat komt door een actieve benadering van zakelijke en particuliere klanten. Iemand die langs komt voor poetsbeurt, wijzen we ook op bijvoorbeeld interieurreiniging en de mogelijkheden om kleine schades te verhelpen. Het BOVAG­lidmaatschap werkt daarbij: klanten associëren het met kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. BOVAG staat voor ons klaar, maar het is geen eenrichtingsverkeer: samen streven we naar meer aangesloten autopoetsbedrijven, vooral om extra zichtbaar te worden. Daar brengen wij samen met collega’s ideeën voor in. Social media kan daarbij een belangrijke rol spelen.”

Wil Mekenkamp Mekenkamp Auto’s Stephan van der Veer Pouw Rent
> Tekst: Norbert Hoogeslag en Linda in ’t Hout  Kijk wat BOVAG voor u kan betekenen: check de menukaart op mijn.bovag.nl/menukaarten BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 17
Hans Smid Autocleaning Roden

Grip op garantie is belangrijker dan ooit, nu de ‘wettelijke garantie’ en daarmee ook de BOVAGgarantietermijn 12 maanden is. Hoe krijgt u grip op de kosten en hoe gaat u slim om met kansen, nu de garantietermijn is verdubbeld? BOVAG helpt u meer grip op garantie te krijgen.

Grip op kosten

1. Neem uw inkoop- en verkoopbeleid en uw garantiekosten onder de loep; 2. Maak een ‘garantiepotje’. Check uw boekhouder of accountant. 3. Dek u desgewenst in tegen garantiekosten. Bijvoorbeeld via autotrust.nl/bovag.

Grip op kansen

1. Zet BOVAG Garantie in om (nieuwe) klanten aan u te binden; 2. Maak van garantie een businessmodel; 3. Zorg dat u zich met BOVAG Garantie onderscheidt op viaBOVAG.nl en andere occasionportals.

Wilt u ook grip op garantie? Bel met BOVAG Ledenadvies: 030 -
5300 Check mijn.bovag.nl/garantie
659

Tijdig inkopen, klanten goed bedienen

“De kooplust was er. De kunst was om er aan te voldoen, maar uiteindelijk kunnen we terugkijken op een buitengewoon goed 2022. Met ons tweewielerbedrijf richten we ons al zo’n dertig jaar op ‘huis­tuin­ en­keuken­segment’. Ook daar spelen elektrische modellen een steeds grotere rol. Het afgelopen jaar was het lastig om aan fietsen te komen. Vooral door tijdig in te kopen is dat gelukt. Eigenlijk deden we zoals vroeger: in de winter inkopen om in het voorjaar te verkopen. Door snel wisselende collecties gaat dat tegenwoordig niet meer zo sterk op, maar nu heeft het ons echt geholpen. Iedere fiets die we hadden, konden we verkopen. Het belangrijkste vind ik dat we vrijwel iedereen goed hebben kunnen bedienen. In het afgelopen jaar kregen we een brief van de overheid. Die wees op het verplichte karakter van de RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie). Voor mijn bedrijf vind ik alle RI&E­regels eerlijk gezegd wat overdreven. Toen kwam er een medewerker van BOVAG langs. Dat was prettig: door alle belangrijke punten in beeld te brengen, konden we gericht aan de slag. We zitten nuchter en pragmatisch in de wedstrijd: we doen wat nodig is om te kunnen ondernemen.”

Lessen tot je het kan

“Toen de coronapandemie begon, heb ik alle auto’s geschorst om kosten te besparen. Als eenpitter was ik blij dat mijn lestarief altijd zodanig is geweest dat ik ook een financiële buffer kon aanleggen. Gelukkig rijden we weer. Ook bij mijn rijschool is er een wachtlijst. Die is te handlen door duidelijk en helder te communiceren met cursisten en hun ouders. Ik hou van mijn vak. Daarom blijf ik benadrukken dat het rijopleidingssysteem in Nederland beter kan. Het is nu examengestuurd in plaats van opleidingsgericht. Vergelijk het met zwemlessen. Je brengt je kind naar zwemles omdat je wilt dat het goed leert zwemmen. Daar zit geen druk achter: je lest tot je het kan. Bij de rijopleiding is het papiertje het doel, en wel zo snel mogelijk. Samen met collega’s en BOVAG pleit ik voor kwaliteit boven snelheid. Dat begint met goede instructeurs. Ik vind het bijzonder dat je met veertig ‘vlieguren’ al rijinstructeur kunt zijn en je zelfs direct een eigen rijschool kunt starten. Al helemaal omdat je papiertje niets zegt over je ondernemerskwaliteiten. Deze en veel andere zaken maak ik bij BOVAG bespreekbaar. BOVAG is top als vraagbaak, maar ik waardeer ook de actieve spreekbuisfunctie naar Den Haag. Daarbij zorg ik graag voor input.”

Wegbewegen van fossiel

“FinCo is als onafhankelijk leverancier van brandstoffen ‘on a mission’: de komende jaren moeten we alles op alles zetten om de CO 2 ­ emissies wereldwijd te laten dalen. Daarom zet FinCo Group versneld duurzame energiedragers in en faseren we fossiele brandstoffen uit. Dat wordt niet alleen ingegeven door onze wens om CO2 te reduceren. De oorlog in Oekraïne maakt ook duidelijk hoe belangrijk de switch naar low­ carbon­brandstoffen en andere vormen van duurzame energie is. De verduurzaming in de scheepvaart en de binnenvaart is complex. Vooral als het gaat om technische oplossingen op de korte termijn. We zien veel mogelijkheden voor de toepassing van biomethanol. Deze groene brandstof is zeer geschikt voor de scheepvaart, alleen dienen er aanpassingen te worden gedaan aan de bestaande scheepsmotoren. Om die te kunnen realiseren, moet je de juiste gesprekspartners weten te vinden én ermee aan tafel zien te komen. FinCo heeft mede daarom een lidmaatschap afgesloten bij BOVAG. Als brancheorganisatie zijn zij in staat om ons in contact te brengen met de juiste gesprekspartners. Zo zijn we nu al ingestapt in twee projecten waarbij transport over water met biomethanol als brandstof centraal staat. Zowel BOVAG en FinCo erkent de urgentie om ‘van fossiel weg te bewegen’. Wij kijken uit naar een prettige samenwerking!”

Jaco van Dalfsen Tweewielercentrum J. van Dalfsen Jan van Veen Rijschool Profiplus Daan Faber
> >
Finco Fuel Group Projectmanager Renewables
BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 19
 Kijk wat BOVAG voor u kan betekenen: check de menukaart op mijn.bovag.nl/menukaarten

Zo kan keuren ook

“We voeren al jaren de BOVAG Onderhoudsbeurt uit. Voorheen heb ik het contact met de keurmeester die de steekproefcontroles deed als lastig ervaren. Toen BOVAG een pilot voor een nieuwe keuringsaanpak startte, zijn we gelijk ingestapt. Wij waren direct enthousiast over het AMTeK­systeem waarbij een keurmeester langskomt en samen met onze eigen monteurs op de werkvloer in dialoog gaat over de keuring, al helemaal omdat de keurmeester tegelijkertijd ook de nieuwste technieken en inzichten met onze collega’s deelt. De nieuwe aanpak die BOVAG heeft geïnitieerd, zorgt er dus voor dat onze monteurs al doende leren. Dat motiveert en is heel wat anders dan een bot bericht van afkeuring. Daar komt bij dat bij de nieuwe aanpak ook het digitaal afmelden én de informatievoorziening naar de klant perfect zijn geregeld. In de pilotperiode hebben wij, net als diverse collega’s, feedback gegeven. Door die input is de procedure nog verder verfijnd en goed afgestemd op de praktijk. 2022 was voor ons een bijzonder goed jaar. We hebben duidelijk gemerkt dat grote gebeurtenissen (corona, oorlog Oekraïne) grote invloed hebben, maar ook dat daarna altijd een sterke inhaalslag volgt. Daar zitten we nu middenin.”

 Wilt u met uw aanhangwagen-, caravan- of camperbedrijf ook al overstappen op de nieuwe keuringsmethode? Kijk dan op mijn.bovag.nl/ keurenmetamtek

Voorsorteren op een cao-verhoging

“Sinds september kregen we signalen dat er Scania­medewerkers waren die het door de stijgende prijzen financieel lastig hadden. We waren er al snel uit dat we onze werknemers tegemoet wilden komen. Omdat we ons afvroegen of dit via de bestaande cao kon, hebben we contact opgenomen met BOVAG. BOVAG heeft mede op ons verzoek onderzocht of er draagvlak was voor een aanvulling op de bestaande cao. Helaas was dit niet het geval, waarop we als managementteam hebben besloten zelf een oplossing te bedenken. Die vonden we door alvast vooruit te lopen op de verwachte loonsverhoging van de nieuwe cao, die in november 2023 wordt verwacht. Per 1 december 2022 hebben we alle medewerkers een loonsverhoging van drie procent gegeven. Op de ingangsdatum van de nieuwe cao wordt dat eventueel aangepast naar het percentage van de afgesproken verhoging. BOVAG heeft ons niet alleen geholpen bij het dichttimmeren van alle juridische voorwaarden, maar ook met de manier waarop we dit hebben gecommuniceerd. Met deze vooruitlopende verhoging én een loonsverhoging van € 100,op 1 januari 2023 willen we onze werknemers laten zien dat we naar ze luisteren en dat we ze koesteren. Tegelijkertijd geven we er ook een signaal mee af naar de buitenwereld én naar toekomstige werknemers: Scania is een mooi bedrijf om voor te werken.”

Tjem Tensen

Extra boost

“We kijken terug op een goed jaar. We merkten in de coronaperiode dat mensen op zoek gingen naar andere vormen van vervoer. De verkoop van motorscooters nam bijvoorbeeld extreem toe. Sinds corona lijken consumenten vaker een kort lontje te hebben en doen ze soms heel moeilijk over iets kleins. We hebben dit jaar een paar keer contact gehad met BOVAG Ledenadvies, om te checken of de klant daadwerkelijk recht had op wat hij wilde. Fijn om te kunnen sparren met BOVAG en we hebben het op een goede manier kunnen oplossen met de klant. Begin van het jaar hebben we veel scooters verkocht, maar door de lange levertijden werden ze bij binnenkomst halverwege dit jaar duurder. Dat konden we niet zomaar doorberekenen aan de klant. Dat heeft ons financieel een tik gegeven. Door de aankomende helmplicht voor snorfietsen hebben daarnaast veel mensen hun bestelling geannuleerd. Gelukkig herstelde de verkoop gedurende het jaar en zijn we door onze voorraad snorfietsen heen gekomen. Mensen zien in dat ze met een snorfiets op het fietspad mogen blijven rijden en met de bromfiets de weg op moeten. Daardoor gaan ze met name in de stad toch liever voor een snorfiets. We hebben de aanvraag bij RDW ingediend om de ombouwkeuring van snor­ naar bromfiets te mogen uitvoeren. Perfect dat BOVAG zich daarvoor hard heeft gemaakt. Dat geeft onze werkplaats een extra boost en daar verdienen we aan.”

Teun van den Heuvel Van den Elzen caravans en recreatie Frank Pero Scania Nederland B.V. Director Human Resources Benelux
>
Kijk
20 BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022
Tensen Tweewielers
wat BOVAG voor u kan betekenen: check de menukaart op mijn.bovag.nl/menukaarten

Dorpsgarage met toekomstvisie

“Sinds 1938 zijn we een taxibedrijf. Door de jaren heen zijn er diverse activiteiten bij gekomen, zoals een garagebedrijf in 1953. En in 1997 zijn we met een groep andere garagisten Autoschade Zevenbergen begonnen. Zo’n drie jaar geleden zijn we gestart met de verkoop van jonggebruikte auto’s. Zeker nu de levering van ‘nieuw’ lastig is, blijkt dat een schot in de roos. We hebben dit jaar al zo’n tweehonderd zelf ingekochte en geïmporteerde auto’s afgeleverd. 2022 was ook een jaar van verder vooruitkijken. Twee jaar geleden hebben we aangrenzend aan ons terrein een grote parkeerplaats gekocht. Samen met een energieleverancier als partner, ontwikkelen we nu een plein met achttien snellaadplekken voor elektrische auto’s. Iedereen is welkom; we zien het ook als dienstverlening naar bijvoorbeeld aangrenzende bedrijven. We hebben prettig én vruchtbaar samengewerkt met BOVAG. Zo hebben we deelgenomen aan een onderzoek waarbij de uitsloot van fijnstof in de werkplaats werd gemeten. We scoorden goed, met een officieel certificaat als beloning. Via BOVAG hebben we ook werk gemaakt van digitale onderhoudsboekjes. BOVAG koppelde ons aan de juiste partner. Daardoor kunnen onze klanten nu altijd en overal hun serviceboekje inzien.”

>
BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 21
Harry Goverde Garagebedrijf Goverde

Proost

Hoe trots kan een vereniging zijn op zijn leden? Heel trots. Het enthousiasme en de inzet van leden geeft BOVAG niet alleen bestaansrecht, maar ook de energie om er vol voor te gaan. Leden gaan vol voor hun bedrijf en voor hun branche en de BOVAG-werkorganisatie voor hen. Daarom laat BOVAG het ook niet na om jubilerende leden in het zonnetje te zetten. BOVAG-adviseurs, branchemanagers en directie gaan regelmatig op pad om felicitaties over te brengen. Beelden daarvan delen we graag!

JUBILEA
Munnik (Emmeloord) - 50 jaar lid
Totaal Van Wijk Fietsen (Veenendaal) - 50 jaar lid
Reijnen (Panningen) - 50 jaar lid
De
Bike
Jan
(Noordeloos) - 25 jaar lid
der Wekken (Emmeloord) - 50 jaar lid
(Helden) - 50 jaar lid
(Amerongen) - 25 jaar lid 22 BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022
Nol
Bikker
Van
Welten
Zumbrink
- 50 jaar lid
- 50
lid
(Rijen) - 50 jaar lid
KLM Equipment Services (Schiphol) - 25 jaar lid
Tweewielercentrum
Mekers (Gendringen)
Smoes Tweewielers (Vriezenveen)
jaar
Mofra
KES
Kloppenburg (Dronten) - 50 jaar lid Reiners (Goor) - 50 jaar lid Ten Broek (Brummen) - 50 jaar lid
(Amsterdam) - 75 jaar lid
(Winterswijk) - 50 jaar lid
- 50
lid > BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 23
Tweewielercentrum
Autobedrijf Lorist
Oonk
Kruiper tweewielers (Raalte)
jaar
JUBILEA
Luyten Tweewielers (Katwijk) - 50 jaar lid Autobedrijf BorgCars (Diemen) - 25 jaar lid
Vlasakker (Budel) - 50 jaar lid Bloemendal (Rijssen) - 50 jaar lid
Klein Willink (Westendorp) - 50 jaar lid Rob en Frank der Kinderen (Bergen) - 50 jaar lid Vogels Fiets Sport (Moergestel) - 50 jaar lid Cornelese-Post (Neede) - 50 jaar lid Rijwielspecialist G. Besuyen (Voorschoten) - 50 jaar lid
> 24 BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022
Swart & Straus Car Services (Wassenaar) - 25 jaar lid Profile Wild (Almelo) - 50 jaar lid Mous (Balk) - 50 jaar lid Gommans (Reuver) - 50 jaar lid Rijwielhandel Scheerhoorn (Coevorden) - 50 jaar lid Profile Ridder (Nijkerk) - 50 jaar lid Mossink Fietsen (Hooglanderveen) - 50 jaar lid Mossink Fietsen (Hooglanderveen) - 50 jaar lid Piest (Enschede) - 50 jaar lid
BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 25
Correns (Geleen) - 50 jaar lid

Leticia

PERSONEEL
26 BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022
Chabeli met Toon Arns in de werkplaats van Auto Vreman. Leticia zit in het derde jaar van de opleiding technisch specialist en heeft sinds kort het leermeesterdiploma op zak

“We vissen in de talentvijver die we zelf vullen”

De mobiliteitsbranche heeft een structureel tekort aan technische medewerkers. Daar kun je over klagen of je kan er wat aan doen, vinden Ewald Segers en Ingrid ter Steeg van Auto Vreman. Het onafhankelijke autobedrijf in Zevenaar begeleidt zes leerlingen en nam vijf autotechnici uit andere Europese landen in dienst.

Op dit moment hebben bijna alle sectoren te maken met personeelstekorten. In de techniek zijn de tekorten structureel. Wil je als mobiliteitsbedrijf nieuwe technici aantrekken, dan moet je op zoek naar creatieve oplossingen. Zelf leerlingen opleiden is een logische stap om dit doel te bereiken. Toch zijn werkplaatsen met leerwerkplekken tegenwoordig zeldzaam. Een veelgehoord argument is dat bedrijven geen tijd hebben om leerlingen te begeleiden. “De zoektocht naar ervaren technici kost net zo goed veel tijd. Wij investeren die tijd in leerlingen”, zegt Ingrid ter Steeg. In de werkplaats van Auto Vreman werken achttien autotechnici en zes BBL­leerlingen. Drie jongeren volgen de opleiding eerste autotechnicus (AT), nog eens drie de opleiding technisch specialist (TS). Jonge vakmensen opleiden is sinds jaar en dag een vast onderdeel van het personeelsbeleid van Auto Vreman. “Je kan het vergelijken met scouten door voetbalclubs”, stelt Ewald Segers. “Het is een kans om jong talent vroeg te ontdekken en aan jouw bedrijf te binden.” Het uitgangspunt van elk leerwerktraject is dat leerlingen in dienst komen. In veruit de meeste gevallen gebeurt dat ook, vult Ingrid ter Steeg aan. “De meeste mensen blijven lang bij ons werken. Onze chef werkplaats kwam binnen als leerling. Dit jaar viert hij zijn 12,5 ­jarig jubileum.”

Leuke leerwerkplek

Volgens Ewald Segers kost het opleiden van jonge vakmensen minder tijd dan veel bedrijven denken. “Wij hebben zeven leermeesters. Dat zijn er veel, maar daar tegenover staat dat we veel leerlingen opleiden. Het maakt niet uit of je een kleine werkplaats met weinig doorgangen hebt, of een grote werkplaats met

Over Auto Vreman

Auto Vreman is een indrukwekkend groot BOVAG-onafhankelijk autobedrijf. In de werkplaats zijn achttien autotechnici en zes leerlingen dagelijks bezig met onderhoud, reparatie, diagnose en revisie voor particuliere en zakelijke klanten. Ook verkoop, verhuur en leasing zijn onderdeel van het dienstenpakket. Ondernemer René Vreman investeert doorlopend in het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Zo heeft Auto Vreman een eigen klantencontactcentrum en werken technici met digitale werkorders. Het opleiden van jonge vakmensen is een ander specialisme van het bedrijf, dat is aangesloten bij Bosch Car Service.

>
Tekst: Bas Snijder Fotografie: Dirk-Jan Poot
BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 27
Alles weten over elke auto op je brug? Check hoe het zit op autosdebaas.nl Een initiatief van BOVAG, RAI Aftermarket & partners Ingewikkelde diagnoseklus? Met een paar klikken ben je er uit. Dankzij werkbeschrijvingen en service- bulletins per type auto. >

Leerlingen

Pionieren

veel doorgangen. Iemand opleiden kost naar verhouding net zoveel tijd.” Intensieve begeleiding aan het begin van een leerwerktraject maakt leerlingen sneller zelfstandig. “We laten leerlingen eerst routine opbouwen met standaard werkzaamheden. Daarna breiden we dat uit met lastigere klussen. Zodra leerlingen genoeg ervaring hebben, pakken ze nieuwe klussen sneller op, en draaien ze sneller volwaardig mee.” Een van de jonge talenten van Auto Vreman is Leticia Chabeli. Ze begon drie jaar geleden bij Auto Vreman als eerste autotechnicus in opleiding. Nu zit ze in het derde jaar van de opleiding technisch specialist. “Als leerling krijg je niet overal de kans om te laten zien wat je kan. Hier krijg ik veel vrijheid en mag ik veel klussen zelfstandig uitvoeren.” Sinds kort heeft ze zelf het leermeesterdiploma op zak. “Ik vind het leuk om mijn kennis te delen. Vanuit mijn eigen ervaringen als leerling kan ik beginnende BBL’ers goed op weg helpen.”

Jonge vakmensen opleiden is een investering in de toekomst. Daarnaast blijven ervaren technici onmisbaar om het werk af te krijgen. Ook hier kiest Auto Vreman voor een creatieve oplossing. In 2022 is het team uitgebreid met autotechnici van buiten Nederland. Ewald Segers: “We werken samen met een uitzendbureau voor technisch personeel. We zijn begonnen met drie technici uit andere EU­landen. Inmiddels zijn dat er vijf.” In het begin was het pionieren. Vooral op het gebied van communicatie. De EU­medewerkers spreken Engels, Duits en een beetje Nederlands. “De techniek helpt een handje mee. We werken met digitale werkorders. Die vertalen ze met Google Translate naar het Engels. Als er meerwerk is, zetten ze dat in het Engels op de werkorder.” Ook het team moest even wennen aan de nieuwe collega’s. Inmiddels horen ze er helemaal bij. “Het zijn gediplomeerde autotechnici met veel kennis en ervaring. Ze werken hard en ze leveren goed werk. Daardoor blijft de werkdruk beheersbaar. Iedereen is blij dat ze er zijn.” Nieuwe technici vinden in een krappe arbeidsmarkt is zeker niet eenvoudig, besluit Segers. “Maar als je creatief bent, is er heel veel mogelijk.”

Over Ewald Segers

Ewald Segers (45) is salesmanager bij Auto Vreman. Voor zijn overstap naar het onafhankelijke autobedrijf werkte hij jarenlang bij een merkdealergroep. “Als mobiliteitsbranche moeten we vol inzetten op het aantrekken en vasthouden van vakmensen. Mannen en vrouwen, jong en oud, ervaren en onervaren. Vakmensen vinden en vasthouden is een collectieve verantwoordelijkheid.”

>
opleiden kan je vergelijken met talent scouten
BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 29
Ewald Segers

Actuele dossiers

Alle informatie om optimaal te kunnen ondernemen

Samen Digitaal Veilig

Online criminaliteit is een steeds grotere zorg, ook in de mobiliteitsbranche. Het Platform Samen Digitaal Veilig helpt u digitaal weerbaarder te worden met praktische checklists en handige filmpjes voor u en uw medewerkers.  Meer informatie: mijn.bovag.nl/samendigitaalveilig

Cursussen over online ondernemen

Betere productfoto’s maken, beter vindbaar worden via Google of meer omzet bereiken met e-mailmarketing. Op de e-Academy vindt u diverse praktische e-learnings van maximaal uur. Spijker uw kennis of die van uw medewerker bij.  Ga naar mijn.bovag.nl/e-academy

Nieuw personeel

Komt er een nieuwe medewerker, leerling of stagiair bij u in dienst? BOVAG heeft belangrijke informatie voor u gebundeld in één dossier. U vindt het ook handige voorbeeldarbeidsovereenkomsten voor allerlei functies en cao’s.  Kijk op mijn.bovag.nl/nieuwemedewerker

naar mijn.bovag.nl en klik in de navigatiebalk op dossiers.

Vergaderen bij BOVAG

Goede overdracht

BOVAG helpt u bij uw plannen voor het verkopen, overdragen of beëindigen van uw bedrijf. Bijvoorbeeld met de brochure ‘Stoppen en doorgaan’ waarin voor verschillende situaties geschetst wordt aan welke zaken u moet denken.  De brochure staat op mijn.bovag.nl/goedvoorbereid

Handige websites

mijn.bovag.nl Laatste branchenieuws, achtergrondinformatie in dossiers, praktische tools en hulpmiddelen.

mijn.bovag.nl/ledenadvies Advies over cao en personeel, juridische zaken, arbo en veiligheid, milieuzaken en fiscale zaken.

bovagkrant.nl

edities online teruglezen, plus informatie voor adverteerders.

Ruim atrium biedt ruimte voor uw event of afterparty

Ruime, eigen parkeergelegenheid Nieuwsgierig? Doe de virtuele tour door het BOVAGhuis op www.bovag.nl/vergaderen Daar vindt u ook informatie over zalen, catering en tarieven. Reserveren kan via de site, maar ook via (030) 65 95 212 of vergaderen@bovag.nl

bovag.nl Informatie voor consumenten, inclusief zoekmachine waarin alle BOVAG-leden terug te vinden zijn.

bovagledenwinkel.nl Profiteren van collectief inkoopvoordeel, exclusief voor BOVAG-leden.

MIJN.BOVAG.NL 
Alle
Van kleine besloten bijeenkomsten tot grote presentaties of congressen. Iedereen is welkom om te vergaderen in het BOVAGhuis in Bunnik.  Centraal in Nederland  Zalen voor 4 tot 250 personen  Gezonde, verse en ambachtelijke maaltijden uit de BOVAGkeuken 
 Ga
30 BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022

Het BOVAG-verenigingsbestuur

Han ten Broeke algemeen voorzitter verenigingsbestuur@bovag.nl

Jan Paul Kerkhof bestuurslid verenigingsbestuur@bovag.nl

Jan Lenters bestuurslid verenigingsbestuur@bovag.nl

Thijs Bochane bestuurslid verenigingsbestuur@bovag.nl

BOVAG-adviseurs

Algemeen*

Frans Bastiaansen (west) fransbastiaansen@bovag.nl T 06 51 35 50 57

Hendri Dierkes (noordoost) hendridierkes@bovag.nl T 06 30 27 81 72

Martine Stolker (zuid) martinestolker@bovag.nl T 06 33 04 37 13

Peter Niesink algemeen directeur, bestuurslid peterniesink@bovag.nl

George de Booij financieel directeur, bestuurslid georgedebooij@bovag.nl

Hans Bresser directeur strategie & innovatie, bestuursadviseur hansbresser@bovag.nl

Timon Rutten bestuursadviseur verenigingsbestuur@bovag.nl

Afdelingen

Autodealers

Geert Brummelhuis

E geertbrummelhuis@bovag.nl T (030) 659 52 42

Tankstations en Autowas- & Poetsbedrijven

Erik Stern

E erikstern@bovag.nl T (030) 659 52 16

Verhuur- & Deelautobedrijven

Marjolijn Spoorenberg

E marjolijnspoorenberg@bovag.nl T (030) 659 52 34

Onafhankelijke Autobedrijven, Dutch Car Restorers en Truck- en Trailerbedrijven

Maerten Boenders (noordwest) maertenboenders@bovag.nl T 06 13 95 60 09

Jos Overmars (noordoost) josovermars@bovag.nl T 06 22 19 62 35

Stefan Niesink (midden) stefanniesink@bovag.nl T 06 13 98 46 33

Onafhankelijke Autobedrijven, Dutch Car Restorers en Autogroothandelaren

Jaap Verweij

E jaapverweij@bovag.nl T (030) 659 52 58

Caravan- & Camperbedrijven en Aanhangwagenbedrijven

Claudia van Engelenburg E claudiavanengelenburg@bovag.nl T (030) 659 52 57

Fietsbedrijven

en Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven

Maarten Mastop

E maartenmastop@bovag.nl

T (030) 659 52 30

Truckdealers en Truck& Trailerbedrijven

Aad Verkade

E aadverkade@bovag.nl

T (030) 659 53 02

Schadeherstelbedrijven en Ruitschadeherstelbedrijven

Frank Ruygrok

E frankruygrok@bovag.nl T (030) 659 53 52

BOVAG-werkgeverscoaches

Linda Bergstra

E lindabergstra@bovag.nl

T 06 41 09 68 39

Remko van Eindhoven

E remkovaneindhoven@bovag.nl T 06 22 40 23 29

Linda Heutinck

E lindaheutinck@bovag.nl

T 06 57 84 77 11

Autodealers

en (ruit)schadeherstelbedrijven

René Lamers (oost) renelamers@bovag.nl T 06 20 44 11 67

Jan Pieter van der Meulen (west) janpietervandermeulen@bovag.nl T 06 22 55 57 58

Levien Meiresonne (noord) levienmeiresonne@bovag.nl T 06 20 58 04 89

Colofon

16 december,

jaargang 28,

Maarten van Hoof (zuidoost) maartenvanhoof@bovag.nl T 06 22 39 14 32

Remco van Rijn (zuidwest) remcovanrijn@bovag.nl T 06 20 05 32 50

* Aanhangwagenbedrijven, Autowas- & Poetsbedrijven, Caravan- en Camperbedrijven, Fietsbedrijven, Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven, Rijscholen, Verhuur- en Deelautobedrijven, Energiesystemen & Revisie, Tankstations.

DRUK Drukkerij Zalsman, Zwolle

Rijscholen

Hannie Tak E hannietak@bovag.nl T (030) 659 52 27

Energiesystemen & Revisie

Michel Voorwinde E michelvoorwinde@bovag.nl T (030) 659 54 93

BOVAG Ledenwinkel

Renate van Rijnsoever

E renatevanrijnsoever@bovag.nl T 06 21 93 79 09

Jolanda Hofman

BOVAG, Kosterijland 15, 3981 AJ Bunnik. Postbus 1100, 3980 DC Bunnik Tel. (030) 65 95 211 I: bovagkrant.nl

REDACTIE

Hans de Gram, Linda in ’t Hout E: redactie@bovag.nl

Clog-Work.com - Martijn Ubink

ADVERTENTIES Advertentieverkoop vindt plaats via SGNM (traffic@sgnm.nl). Meer informatie via bovagkrant.nl of neem contact op met Marsha Martens (marsha@sgnm.nl / 06 25 226 352) of Oscar van den Bosch (oscar@sgnm.nl)

ABONNEMENTEN Opgave, adreswijzigingen en vragen: Abonnementenland, Postbus 20, 1910 AA Uitgeest. Tel. (025) 125 79 24

E: klantenservice@aboland.nl I: aboland.nl

Abonnementsprijs: € 118,— per jaar excl. btw. (Losse nummers op aanvraag.)

BOVAGKRANT niet ontvangen? Mail naar traffic@bovagkrant.nl

MEDEWERKERS AAN DEZE UITGAVE

Carolien van Rheenen (traffic), Han ten Broeke, Peter Arno Broer, Norbert Hoogeslag, Martijn Louws, Dirk-Jan Poot, Jeroen Rietvelt, Bas Snijder, Ingmar Timmer, Paul de Waal, Adobe Stock.

BOVAG-dochters

BOVAG werkt nauw samen met een aantal dochters, op het gebied van verzekeringen, onderwijs en data.

Bovemij Takenhofplein 2 6538 SZ Nijmegen

T: (024) 751 21 31

E: info@bovemij.nl I: www.bovemij.nl

Innovam Structuurbaan 2 en 19 3439 MB Nieuwegein

T: (030) 608 77 22

E: info@innovam.nl I: www.innovam.nl

RDC Groep

De Boelelaan 7 1083 HJ Amsterdam

T: (020) 549 71 71

De redactie van BOVAG is bij de samenstelling van deze uitgave zorgvuldig te werk gegaan. Ondanks dat kan het toch mogelijk zijn dat gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. BOVAG stelt het op prijs om daarvan op de hoogte te worden gesteld. Hergebruik van artikelen uit de BOVAGkrant is toegestaan, mits BOVAG daarvoor vooraf toestemming heeft gegeven. Op sommige artikelen en beelden rust copyright. BOVAG kan (tenzij sprake is van opzet en/of grove schuld van BOVAG of haar medewerkers) geen aansprakelijkheid aanvaarden voor mogelijke gevolgen die zouden kunnen voort vloeien uit het (her)gebruik van de in deze uitgave opgenomen informatie. Aäron Waarsing E aaron.waarsing@elgersma.nl T 06 38 55 71 64 BO VAG krant NUMMER 12 / DECEMBER 2022 31

SERVICE
E: servicedesk@rdc.nl I: www.rdc.nl nr.
12 De BOVAGkrant is het officiële ledenmagazine van BOVAG en verschijnt 11 keer per jaar.
UITGEVER
HOOFDREDACTIE Danielle Rousselet-Waltuch E: daniellerousselet@bovag.nl
PROJECTBEGELEIDING & VORMGEVING
E jolandaverwoert@bovag.nl T 06 82 25 59 79

Bespaar in het nieuwe jaar met de BOVAG Zorgpolis.

,

De BOVAG Zorgpolis is dé zorgverzekering voor de mobiliteitsbranche. Want BOVAG weet wat jij nodig hebt. Gratis extra fysio, bijvoorbeeld. En tot 20% korting op aanvullende verzekeringen en gratis extra BOVAG-dekkingen. Daarnaast word je gegarandeerd geaccepteerd voor de basis- en aanvullende verzekeringen. Zo blijft goede zorg voor jou betaalbaar!

Bereken je premie op www.bovagzorgpolis.nl en stap voor 1 januari 2023 over!

De BOVAG Zorgpolis is een collectieve zorgverzekering ondergebracht bij Zilveren Kruis, OHRA en De Friesland. Voor jou en je gezin.

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.