Husbilar Broschyr 2023

Page 1

HUSBILAR OCH CAMPER VANS

2023


HEMMA ÖVERALLT DET TREVLIGASTE SÄTTET ATT RESA Hjärtligt välkommen till KNAUS-världen! Åka till nya platser och alltid ha hemmet med sig. Vi har ditt fritidsfordon för alla krav med överallt-hemma-känsla, oavsett om det är två personer eller familjesemester på favoritstranden. För att du ska uppleva friheten som berör varje dag.

från sidan

12

från sidan

42

HALVINTEGRERADE HUSBILAR

CAMPER VANS

18 VAN I 26 L!VE I 34 SUN I

48 56 64 72

112 BOXSTAR 122 BOXLIFE 132 BOXDRIVE

VAN TI VAN TI PLUS L!VE TI SKY TI

80 VAN WAVE 88 L!VE WAVE 96 SKY WAVE

Säng

Varianter

D

Dinett

E

Enkelsängar

G

L

L-sittgrupp

F

Fransk säng

M Enkel sittbänk

Q

Tvärställd säng

X

Queen size-säng

Garage

Förklaring fordonsbeteckning På grund av den enkla sittbänken (M), enkelsängarna (E) och garaget (G) heter fordonet t.ex. SKY TI 700 MEG.

Observera att antalet angivna sovplatser kan inkludera sängar för både vuxna och barn. Sängarna har inte samma dimensioner. Vi rekommenderar därför att du pratar med din KNAUS återförsäljare angående måtten på de sängar som finns i fordonet så att du kan bestämma om de är lämpliga för den beläggning (vuxna / barn) du tänker ha. Alla uppgifter som delvis innehåller extrautrustning kan fås mot ett pristillägg.

104

HELINTEGRERADE HUSBILAR

HALVINTEGRERADE MED UPPFÄLLBAR SÄNG

Sittgrupp

från sidan


VAD SOM FÖR OSS SAMMAN OCH TILLSAMMANS TAR OSS TILL MÅLET

PASSIONERAD PRODUKTION Hos oss går människan först. Därför investerar vi kontinuerligt i våra medarbetare och våra fabriker. Våra produktionslinor är anpassade efter medarbetarnas individuella behov. Förtroende, respekt och ett starkt samarbete utmärker vårt team. Som en förstklassig arbetsgivare i branschen med fritidsfordon välkomnar vi gärna nya ”semesterfirare” och bedriver utbildningar inom olika yrken.

Vi på KNAUS strävar sedan 1960 efter att skapa oförglömliga semesterögonblick. Vi vill inte bara leva upp till dina förväntningar, utan överträffa dem. Därför utvecklar vi ständigt innovativa tekniker för en unik semesterkänsla. I vart och ett av våra fordon finns precisionen från de passionerade medarbetare och den rika erfarenhet som över 60 år på vägarna ger.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

INNOVATION PÅ ALLA NIVÅER

TOPPMODERN PRODUKTION

Hos KNAUS står hjulen aldrig stilla. Vi vill begeistra om och om igen – oavsett om det är revolutionära tekniker, omfattande nya utvecklingar eller vidareutvecklingar inom området lättkonstruktion och även flexibla och hållbara lösningar. All kunskap gör det möjligt för oss att hela tiden optimera våra produkter och utnyttja potentialen till fullo. Det är så vi förverkligar vår vision att revolutionera branschen med fritidsfordon. Vår drivkraft för alla innovationer är att ge den bästa semesterupplevelsen.

I vårt utvecklingsföretag i Jandelsbrunn i Niederbayern utvecklar vårt team nya fordon, testar innovativa tekniker och skapar om och om igen revolutionära nyheter som vi ser som sporrar för hela branschen med fritidsfordon. Så snart en prototyp uppfyller våra höga krav börjar serieproduktionen. Här har vi ytterligare två toppmoderna fabriker: en i Mottgers i tyska Hessen och en i Nagyoroszi i Ungern. Moderna produktionslinor gör det möjligt för oss att reagera flexibelt på nya produktionsmetoder.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

VI HAR TILLDELATS UTMÄRKELSER ÖVER 50 GÅNGER KNAUS står för kvalitet. Det tycker inte bara vi, också många utmärkelser bekräftar det vi gör varje dag. Våra utmärkelser gör att vi ständigt strävar efter att leverera nya topprestationer.

SERVICE DET GÅR ATT LITA PÅ OSS Våra produkter & servicepartners är att lita på. Till varje KNAUS-fordon hör tryggheten att komma fram utan problem. Därför ger vi tio års täthetsgaranti* på alla våra produkter och installerar endast komponenter av högsta kvalitet som du kan ha glädje av i många år. Våra kompetenta återförsäljare står gärna till förfogande med serviceverkstäder och skräddarsydda tjänster. Utöver detta får du i alla anslutna MAN TRUCK&BUS-verkstäder tillgång till alla servicetjänster, reparationer, underhåll och skötsel av din husbil eller Camper Van-påbyggnad - helt oberoende vilket chassi du kör.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

4

*För fritidsfordon av märket KNAUS ger vi inom ramen för våra garantivillkor en 10-årig täthetsgaranti på det karosseri som vi har tillverkat, utöver din lagstadgade garanti. .

5


ÖVERSIKT OCH HIGHLIGHTS Exklusiv integrerad inredning. Luftcirkulation är en viktig förutsättning för ett angenämt och gott inomhusklimat (modellberoende).

Skräddarsydda lakan. Med våra skräddarsydda lakan optimeras sovkomforten (tillval).

Takskåp. De är särskilt stabilt konstruerade och monteras en bit från väggen. Resultatet: luften kan cirkulera obehindrat bakom dem, kondensvatten bildas inte i skåpen och dina kläder förblir torra och fräscha. Köksenhet. Alla möbler har ventilation baktill så att uppvärmningen kan fungera optimalt. Den öppna konstruktionen för bakre ventilation ger perfekt cirkulation för varmluften och en behaglig värme i fordonet.

FANTASTISKA MATERIAL

Soft-close. Takskåpen med soft-close-funktion stänger mjukt och låses automatiskt. De generösa lådorna används bekvämt tack vare att de kan dras ut helt och soft-close. Självklart stängs de också knäpptyst (standard).

Vi bygger möbler som skapar ett gott inomhusklimat. Det ställs oerhört höga krav på möblerna i våra husbilar och Camper Vans. Därför satsar vi på kvalitetsmaterial, robusta konstruktioner och tekniker som övertygar ett helt liv.

Stabilt och med exakt passform. Med avancerad pluggteknik uppnår vi en mycket hög noggrannhet och ett betydligt stabilare möblemang. Utöver detta använder vi massiva aluminiumprofiler som inte bara gör möblerna stabilare utan även märkbart lättare (modellberoende).

Optimal ribbotten. Vi använder som standard ribbottnar av hög kvalitet, avståndet mellan de enskilda ribborna ger optimal stabilitet och utmärkt ventilation.

Våra 5-zons EvoPore-madrasser ger dig inte bara utmärkt sovkomfort, utan övertygar dessutom lång hållbarhet (standard). Som tillval fnns en upp till 50 mm tjock WaterGel bäddmadrass lyxigare sovkomfort.

Utvilad och bekvämt. För att du alltid ska få en bra start på en händelserik semesterdag lägger vi högsta prioritet på designen av sovrummet.

SMART TV. Du kan nu fortsätta strömma din favoritserier och -filmer också på semestern. Med de nya SMART-TV-apparaterna inkl. HD-Tuner (tillval) i bo- och sovdelen har du många olika möjligheter.

MER ÄN BARA STÄMNINGSBELYSNING HÖG MATERIALKVALITET är grunden för maximal hållbarhet. Därför använder vid massiva gjutgaller, reptåliga vaskar av rostfritt stål, extra tåliga HPL-ytor med mera.

6

Överallt där dämpat ljus gör semestern skönare, satsar vi vår påkostade, integrerade och dimbara dämpade belysning (tillval). Den påkostade ljussättningen med unikt KNAUS-utförande ger ett exklusivt helhetsintryck(modellberoende).

7


ÖVERSIKT

HÖGSTA KRAV PÅ SITTKOMFORT

SA

M

HÄLSO

OCH HIGHLIGHTS

FO R T

ANDARD ST

M S I T T KO

TJÄNLIGT VATTEN VAR MAN ÄN ÄR

är alltid standard. Oavsett vilka dynor och klädslar du väljer kan du alltid lita på att optimerad sittkomfort alltid hör till grundutrustningen för varje husbil eller Camper Van från KNAUS. Vi monterar ergonomiska sittdynor som stödjer ryggen och ser till att du alltid har det bra på semestern.

Det nya bluuwater-vattenfiltret avlägsnar baciller, bakterier och småpartiklar nästintill fullständigt (99,999 %) ur ledningssystemen i alla Knaus Tabbert-fordon (standard). Den utbytbara filterpatronen med högeffektivt ultrafiltreringsmembran monteras vertikalt eller horisontellt mellan vattentanken och ledningssystemet. Den har en filterkapacitet på upp till 8 000 liter – och tack vare en Timestrip-indikator i fordonet kan den kvarvarande användningstiden när som helst kontrolleras. Man behöver byta bluuwater-patronen senast efter sex månader beroende på användningen. Tack vare snabbkopplingssystemet Clickand-Ready kan bytet göras enkelt och droppsäkert.

Skräddarsy din CUV med en av våra många dyn- och textilvarianter. Alltid slitstarkt tyg och modern design som matchar inredningen. Ge ditt fordon lite mer hemkänsla med ett COZY HOME-paket (tillval).

Våra ACTIVE LINE dynmaterial är extra praktiska. De har tillförlitligt fläckskydd och är dessutom vatten- och oljeavvisande.

Upp till 50 % lägre vikt vid tydligt mer användbar kapacitet. Tillvalet litiumjonbatterier är perfekt för alla som ofta använder självförsörjningen.

PRAKTISK SERVICEBOX VÅRA INSTEGSDÖRRAR FÖR HUSBILAR Alla instegsdörrar från KNAUS försedda med väderbeständig dubbeltätning. Dessutom har de ett automatiskt, mycket tyst låssystem och finns beroende på planlösning också i ett extra brett utförande (husbilar).

Reseapoteket MediKit. Halsbränna, huvudvärk och allergier är sådant man egentligen helst vill slippa, särskilt på semestern. För att du ska vara förberedd ifall det värsta skulle hända ingår en MediKit-värdecheck i alla nya KNAUS-fordon. Värdechecken * kan bekvämt lösas in online hos våra utlämningspartner * i utbyte mot ett praktiskt reseapotek.

Anslutning, påfyllning, tömning: Vår ServiceBox klarar allt. På många husbilar är strömanslutningar, tappkranar och färskvattentank placerade på olika ställen, men vi har valt att placera all försörjningsteknik tillsammans. I alla KNAUS husbilar är den praktiska ServiceBox inbyggd och alla viktiga funktioner och anslutningar samlade centralt, på ett ställe. För maximal användarkomfort.

Trädekor Gardiner och draperier

DU VÄLJER! Genom att välja designalternativ sätter du din personliga prägel på fordonets interiör. Detta gäller klädsel på dynor, gardiner och storedesign.

FÄLGAR- OCH ÅRET-RUNT-DÄCK Våra 17"-aluminiumfälgar i exklusiv KNAUS-design bidrar till ett snyggt och dynamiskt helhetsintryck (tillval). De tål saltvatten och passar därför optimalt också för vintern.

Klädsel

8

* En kupong för att lösa in läkemedelsuppsättningen bifogas fordonet. Läkemedelsuppsättningen innehåller läkemedel som måste köpas från ett apotek. Kupongen kan därför endast lösas in på det ansvariga MediKit-postorderapoteket på www.medikit.shop. Du kan också få mer information om din MediKit på www.medikit.shop.

9


ÖVERSIKT

STABIL PRO.TEC FRAME

OCH HIGHLIGHTS

Pro.Tec.-Frame är en särskilt massiv aluminiumprofillist som förbinder sidovägg, framvägg, bakvägg och tak med varandra. Den förbättrar stabiliteten för påbyggnaden och därmed hela fordonets livslängd. Särskild höjdpunkt: i Pro.Tec-Frame finns en inarbetad kammare för tätningsmassan. Den kan alltså inte längre tränga fram, vilket ger ett renare utseende (husbilar/modellberoende).

KOMMA FRAM ELEGANT OCH SÄKERT

HEADUP-DISPLAY Den inbyggda Head-up-Displayen bidrar till ännu större säkerhet. Alla relevanta uppgifter, som exempelvis anvisningarna från Pioneer navigeringssystemet projiceras direkt i synfältet (tillval).

NAVIGERING

En säker sak: För att du ska kunna lita till hundra procent på ditt fordon, använder vi kvalitetsmaterial i alla husbilar och Camper Vans. Tillsammans med avancerad teknik ger det genomtänkta detaljer för riktigt avkopplande semester.

*

särskilt för husbilar och Camper Vans i 44 länder: promobil ställplatsradar, smartphone-användning med röststyrning, kontrastrik 9"-multitouch-display. Kompatibel med Apple CarPlay, Android Auto och WebLink. Integrerad mottagare för DAB+, inklusive 3 års kartuppdateringar.

Vi använder uteslutande kvalitetsfolie från kända leverantörer, som t.ex. 3M, Avery och Oracal (standard).

För maximalt hagelskydd använder vid ett glasfiberarmerat HighStrength-tak med en nästan tre gånger så hög glasfiberandel än standardglasfiberarmering (husbilar).

10

För fritidsfordon av märket KNAUS ger vi inom ramen för våra garantivillkor en 10-årig täthetsgaranti på det karosseri som vi har tillverkat, utöver din lagstadgade garanti.

Två frågor som alltid är centrala för oss när vi bygger våra fordon, men som vid första anblicken inte alltid är i linje med varandra, är maximalt boendeutrymme vid kompakt utvändig storlek. Men vi har hittat ett sätt: Med den revolutionära FoldXpand-akterkonstruktionen, bildar bakljushållaren en helt slät yta tillsammans med den bakre väggen, vilken möjliggör en personbilsliknande, för husbilar helt ny akter. Det blir då möjligt att, beroende på modellserie, maximera invändigt med samma utvändiga storlek och att sammantaget utforma fordonet mer kompakt utan att ta bort en enda centimeter inuti (modellberoende).

Velocate GPS-tracker **. Mer säkerhet för din KNAUS. GPS-lokaliseringssystemet arbetar med intuitiv app-styrning och Silent Alarm-läge. Velocate 2.0 kan hjälpa till att återlokalisera ditt KNAUS-fordon i händelse av stöld. En fördel är att systemet självständigt kan vara igång i upp till 3 månader utan att anslutas till en strömkälla. GPSspårningssystemet kan dessutom uppgraderas med Bluetooth-sensorer. Då kan du alltid ha kontroll på nivåer och temperaturer via appen.

CATEYE evolution baklyktor. Ökad körsäkerhet och unikt utseende på natten med KNAUS genom tredimensionell ljusgeometri, dynamiska LED-blinkers och integrerad felkontroll (husbilar).

Högsta säkerhet Moderna nycklar med invändiga spår glider in extra lätt i låset och fastnar inte i byxfickan tack vare den släta ytan (husbil).

INNOVATIV FOLDXPAND BAKSIDESKONSTRUKTION

Mogen Teknik. Med KNAUS smart CI är centralstyrningen av de tekniska enheterna särskilt enkel och användarvänlig. Vår manöverpanel med 4,3-tums kapacitiv pekskärm är det bekvämaste och lättaste sättet att styra samtliga funktioner i fordonet centralt. Precis som en smartphone kan den styras intuitivt genom beröring av bildskärmen. Du ser då temperaturen i fordonet eller nivåer med en snabb blick (modellberoende/tillval).

SMART CI TEKNIK I DINA HÄNDER * Dessutom är hårdvaran förberedd att utökas med sensorer som tillval (t.ex dörr-/fönsterkontakt). Du hittar mer information på www.velocate.com eller www.knaus.se

11


VÄLKOMMEN TILL DE HELINTEGRERADE HUSBILARNA

VAN I

12

Det absoluta blickfånget bland husbilarna! Basfordonet är helt integrerat i påbyggnaden som vi har designat. Detta ger ett personligt och elegant utseende. Förutom med designen, samlar de helintegrerade dessutom poäng på praktiska detaljer, som en uppfällbar säng fram – helt utan alkovtak och med mycket plats. Campare som lägger värdesätter lyx och boendekomfort högre än dynamik har kommit rätt här.

SUN I

L!VE I

L!VE I

3-axlade

2-axlade

13


ÖVERSIKT OCH HIGHLIGHTS

TAK AV GLASFIBERARMERAD PLAST

All glasfiberarmerad plast är inte likadan. Hållfastheten varierar beroende på hur hög glashalten är. För maximalt hagelskydd har vi valt en höghållfast variant med nästan tre gånger så hög glasfiberandel som den i standard glasfiberarmerad plast (Standard).

PERFEKT BYGGD RAKT IGENOM

BEKVÄM ENTRÉ Med tillvalet elektriskt trappsteg går man in mycket bekvämt i de helintegrerade. I de unika förarhyttsdörrarna finns många utrustningsdetaljer som biljetthållare och myntfack.

SNYGG DESIGN Unik design för ett markant utseende. Fronterna på de helintegrerade övertygar med progressiv look. Elegant höjdpunkt är våra slideplates under passagerar- och förarfönstren med kromdetaljer och seriens namn (tillval).

ISOLERGLAS I SUN I använder vi som standard isolerglasrutor med förbättrad ljudoch värmeisolering i sidofönstren på förarhytten och i dörren.

UTMÄRKT UNDERRAM AV GLASFIBERARMERAD PLAST För att skydda underramen optimalt mot väderpåverkan, stenskott och liknande, lägger vi på ett tjockt, motståndskraftigt lager av glasfiberarmerad plast (modellberoende).

knaus.se

Full-LED

Långlivad

Panorama

ALKO Tandem

Strålkastare

TVT+ påbyggnad

vindrutor

Lågramschassi

Optimal lyskraft och sikt, låg energiförbrukning och extremt lång livslängd, frontstrålkastarna med halv-, hel- och varselljus i Full-LED-teknik övertygar rakt igenom, även vad gäller designen.

14

MER INFORMATION ONLINE

Den särskilda uppbyggnadstekniken av aluminiumplåt och XPS-isolering av hög kvalitet gör SUN I extremt hållbar. Dessutom fördelas värmen optimalt inuti och innerväggen av aluminium ger det bästa skyddet, också i kraft åska.

Våra stora panoramavindrutor möjliggör maximala betraktningsvinklar uppåt, under och åt sidan. Det betyder mer aktiv Säkerhet för dig genom optimal överblick.

Den låga tyngdpunkten och det extra vridstyva chassit ger utmärkta kör- och komfortegenskaper samt maximal körsäkerhet.

15


ÖVERSIKT OCH HIGHLIGHTS

Bekymmersfritt resande, säker ankomst, avkopplande njutning. En utmärkt husbil är en symbios av ett stort antal praktiska och högkvalitativa detaljer. När det gäller våra husbilars utrustning lägger vi största värde på hög säkerhet och maximal komfort.

ISOLERANDE OCH PRAKTISKT DUBBELGOLV

PRAKTISKT GASOLUTRYMME I LÄNGSGÅENDE RIKTNING

Dubbelgolvet ger dubbel isolering och värmer skönt även vid låga yttertemperaturer. Här läggs vatten- och värmeledningar så att de är skyddade mot frost och skador. Förutom fördelarna när det gäller isolering finns det även en praktisk nytta med dubbelgolvet. Till exempel genomlastningsmöjlighet för skrymmande föremål, exempelvis skidor eller campingmöbler, samt många stuvfack för mindre artiklar. Särskilda höjdpunkter: stuvutrymmet under soffan kan nås bekvämt både inifrån och utifrån. (Modellberoende)

För enkelt åtkomst och ännu snabbare byte av gasolflaskorna installerar vi ett längsgående gasolutrymme. Denna passar för gasolflaskor på 11 kg som står bredvid varandra (Standard).

Avloppsventilkamera och elektrisk tömningsventil SUN I 3-axlarna kan valfritt utrustas med en spillvattenventilkamera för att förenkla fordonets placering över dräneringen. Den elektriska avloppsventilen (standard) kan bekvämt styras från hytten (Modellberoende / Tillval).

.

Lyxiga AGUTI-säten. Efter att ha kört hundratals kilometer så kommer du att må bra tack vare de bekväma AGUTI-sätena (modellberoende som standard eller på önskemål i våra helintegrerade). Dessa ger många säkerhets- och komfortdetaljer (standard).

ENKELT OCH SMIDIGT Vi tror på maximal komfort i form av luckor med enhändig drift. Dubbeltätningen säkerställer att regn och vind inte stör din semesterupplevelse. För att du ska slippa öppna och stänga varje lucka individuellt monterar vi centrallås för garagedörrarna och serviceluckorna, så att allt är säkrat med en knapptryckning. Larmsystemet (tillval) ger ännu mer skydd.

Bekväm hyttkonstruktion Rymligt och välgenomtänkt förvaringsfack 2. Smartphone, näsduktar, solglasögon – alltid nära till hands. (Standard).

INTERIÖRA VARIANTER DÖDAVINKELVARNARE Vår dödavinkelvarnare hjälper dig att hålla koll på trafiken både åt sidorna och bakåt. Systemet ger dig nödvändig översikt, inte bara vid körning utan också vid manövrering. Ren säkerhet! (Modellberoende / Tillval)

Känn dig som hemma på vägen. Vår inredning har just detta syfte. Beroende på dina krav och önskemål kan du välja mellan många olika alternativ för säng, badrum och kök. Här hittar du de möjliga varianterna.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

16

17


VAN I DEN KOMPAKTA

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

18

Upp till 3,5t totalvikt

4 Bältesplatser

4-5 Sovplatser

2 Planlösningar 19


PLANLÖSNINGAR

VAN I

OCH FAKTA

KOMPAKT HELINTEGRERAD FÖR STOR SEMESTERGLÄDJE Ett rymligt boende i kombination med så kompakta yttermått som möjligt för att även kunna ta sig an smala vägar utan problem: Med VAN I är det möjligt. Som den mest kompakta av våra helintegrerade husbilar erbjuder den en generös känsla av rymd och en total längd på mellan 5,99 m och 6,96 m.

550 MF

276 cm

4 Bältesplatser   4 Sovplatser   Fransk Säng, uppfällbar säng

599

650 MEG

22

0c

69 6

cm

m

Höjdpunkter   Ultrakompakt - endast 2,20 m bred   4 Bältesplatser   4-5 Sovplatser   Enkelsängar, uppfällbar säng

Uppfällbar säng standard   Full-LED-strålkastare

KONFIGURATOR ONLINE

configurator.knaus.com/se

20

21


VAN I

VÄLKOMMEN ATT TRIVAS Här är det viktigt med stil med allt från den generösa känslan av rymd, den moderna och samtidigt trivsamma stämningen. VAN I övertygar trots den kompakta konstruktionen med genomtänkta planlösningar, många bekvämligheter och designhöjdpunkter.

Generöst längsgående kök

Platssparande kompaktkök VAN I 550 MF. Med ett kylskåp (AES), rymliga lådor som kan dras ut helt och utfällbar extraskiva till arbetsytan är köket fullt utrustat trots de kompakta fordonsmåtten.

L-soffa med sidosäte VAN I 650 MEG. II tillvalet L-sittgrupp kan man verkligen koppla av och sittkomfort är standard tack vare svankstöd.

VAN I 550 MF. 550 MF övertygar med öppna siktlinjer. Monosittgruppens ihängsbord har en vridbar bordsförlängning.

VAN I 550 MF. I 550 MF finns förutom garderobskrokarna och det nedsänkta klädskåpet även en klädstång mellan instegsdörren och sovdelen.

VAN I 650 MEG. Den utökningsbara arbetsytan, mycket förvaringsutrymme och en praktisk kryddhylla får hjärtat att slå högre i det längsgående köket.

VAN I 650 MEG. Lådor som kan dras ut helt gör det extra enkelt att fylla dem. Också ända in i minsta hörna. Soft-Close för tyst stängning.

LOUNGEVARIANTER Enkel sittbänk

550 MF

L-soffa med sidosäte

650 MEG

KÖKSVARIANTER Kompaktkök

550 MF

Längsgående kök

650 MEG

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

22

23


VAN I VAN I 550 MF. Den väl tilltagna dubbelsängen, placerad bak i fordonet är perfekt för att mysa och koppla av. Den praktiska insynsskyddet ger extra avskildhet.

Genomtänkt komfortbadrum med vridbar vägg VAN I 650 MEG. Väggen i komfortbadrummet är vridbar och skapar, i en handvändning, en rymlig duschkabin. Duschdörren är vattentät och stängs, tack vare ett smart magnetlås, med ett enkelt handgrepp.

VAN I 650 MEG. De bekväma enkelsängarna bak i fordonet kan med några få steg konverteras till en stor dubbelsäng.

Rymligt längsgående badrum

Bekväm

Generösa

fransk-säng

enkelsängar

EN KÄNSLA AV FRIHET

Flexibel

Sova som under bar himmel – de stora fönstren i sovdelen gör det möjligt. I VAN I ser du stjärnorna på resan till drömmarnas land och på morgonen solen på väg till badrummet.

gästsäng VAN I 550 MF. Badrummet är utrustat med bänktoalett, förvaringsyta och praktisk förberedelse för dusch. Det separata tvättstället inrymmer extra förvaring och är perfekt integrerat i rummet.

Lätthanterad uppfällbar säng

VAN I 550 MF. Också för mobiltelefonen finns den perfekta platsen för uppladdning i sovdelen, nämligen det praktiska USButtaget (tillval).

24

VAN I 550 MF. Klädskåp som kan utnyttjas optimalt. Lättåtkomliga tack vare stor skåpsdörr och försedda med praktiska förvaringsmöjligheter samt klädstång.

VAN I 650 MEG. Komfortbadrummet erbjuder tack vare den optimala ytanvändningen plats för ett särskilt stort väggskåp. En riktig höjdare, här finns nämligen bekväm plats för alla hygienprodukter som kan organiseras överskådligt.

SÄNGVARIANTER 4 Sovplatser

550 MF

4-5 Sovplatser

650 MEG

BADRUMSVARIANTER Längsgående badrum bak 550 MF Komfortbadrum

650 MEG

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

25


L!VE I DEN MARKANTA

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

26

Upp till 5 t totalvikt

4-5 Bältesplatser

4-6 Sovplatser

3 Planlösningar 27


PLANLÖSNINGAR

L!VE I

OCH FAKTA

Höjdpunkter   Laddningsbooster standard   Full‐LED‐strålkastare och -baklyktor   Uppfällbar säng standard

650 MEG

4 Bältesplatser   4-5 Sovplatser   Enkelsängar, uppfällbar säng

279 cm

700 MEG

697-859 cm

4-5 Bältesplatser   4-5 Sovplatser   Enkelsängar, uppfällbar säng 232 cm

SENSATIONELL KOMFORT MED IÖGONFALLANDE UTSEENDE För alla som anser att komfort är minst lika viktigt som sensationell design: L!VE I är en riktig pionjär med sin progressiva front och karakteristiska interiör- och exteriördesign. Med stil och framtidsvision övertygar den dessutom med ett unikt mervärde för pengarna. 28

900 LEG 3-axlade

4-5 Bältesplatser   4-6 Sovplatser   Enkelsängar, uppfällbar säng

KONFIGURATOR ONLINE configurator.knaus.com/se

29


L!VE I L-soffa

Rymligt

med sidosäte

vinkelkök

L!VE I 700 MEG. Smart förvaring. Varje cm nyttjas optimalt i vinkelköket.

L!VE I 900 LEG. I den generösa bodelen trivs verkligen alla. Tack vare många fönster och dämpad belysning är interiören en ren glädje.

ALLA TECKEN PÅ TRIVSEL

Enkel sittbänk med sidosäte

I L!VE I ligger fokus på elegant trivsel oavsett om det är maximal rörelsefrihet, modern interiördesign och varma fötter tack vare tillvalet golvvärme.

L!VE I 900 LEG. Kastruller och stekpannor står stabilt och säkert. I den 3-axliga modellen ingår det stora med dubbelanslag som standard. Frukostfrallorna kan gräddas varje dag i tillvalet gasugn.

LOUNGEVARIANTER Generöst längsgående kök L!VE I 900 LEG. Den unika förarhyttsdörren ger extra mycket komfort och erbjuder smarta funktioner som biljetthållare och myntfack.

L!VE I 900 LEG. Bakom sittbänken finns en 27" SMART-TV (tillval) med HD-mottagare som lätt kan sänkas ner när den inte används.

L!VE I 900 LEG. I den 3-axliga husbilen finns bredvid instegsdörren ett stort skåp för jackor, skor och allting som ni behöver utomhus men inte vill se inomhus.

L!VE I 650 MEG. Förlängningen av arbetsytan ger extra mycket utrymme. De rymliga lådorna kan dras ut hela vägen så att du bekvämt har allt inom räckhåll.

Enkel sittbänk med sidosäte

650 MEG, 700 MEG

L-soffa med sidosäte

900 LEG

KÖKSVARIANTER Längsgående kök

650 MEG

Vinkelkök

700 MEG, 900 LEG

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

30

31


L!VE I

RIKTIGT UTVILAD Flexibel gästsäng L!VE I 900 LEG. Maximal trivsel. Tack vare dynor med perfekt passform och ribbotten går konverteringen av enkelsängarna till en stor dubbelsäng i en handvändning. Den smidiga stegen gör det enklare att komma upp i sängen.

Att kunna ta med det egna badrummet överallt är en sann lyx. Särskilt när det har optimal utrustning som här. I sovdelen ger dämpad belysning och modern inredning maximal avkoppling med trivsam känsla.

fast badrum

Exklusivt en-suite-badrum

L!VE I 700 MEG. Duschkabinen i akrylglas erbjuder mycket utrymme och är av hög kvalitet. Tack vare många hyllor det finns gott om förvaringsmöjligheter.

L!VE I 700 MEG. För att få mer privatsfär finns ett draperi mellan sängen och boendedelen, som tack vare en styrskena är enkelt att dra för.

Generösa enkelsängar

Generöst

Genomtänkt L!VE I 900 LEG. Hela bredden utnyttjas perfekt i ensuite-badrummet i L!VE I. Ett generöst badrum skapas då med alla faciliteter man är van vid. L!VE I 900 LEG. Under enkelsängarna finns två rymliga skåp med klädstång. Och i 900 LEG finns till och med ännu ett högt klädskåp.

Lätthanterad uppfällbar säng L!VE I 650 MEG. Med ribbotten och EvoPore HRC kvalitetsmadrass har den uppfällbara sängen de bästa förutsättningarna för en god natts sömn. Eftersom den sänks ner över förarhyttssätena kan sittgruppen hela tiden användas.

32

L!VE I 900 LEG. Dörren till tvätt- och toalettrummet fungerar också som rumsdelare gentemot boendedelen. En separat och generöst tilltagen duschkabin erbjuder högsta komfort.

komfortbadrum

SÄNGVARIANTER 4-5 Sovplatser

650 MEG, 700 MEG

4-6 Sovplatser

900 LEG

BADRUMSVARIANTER Komfortbadrum

650 MEG

Fast badrum

700 MEG

En-suite-badrum

900 LEG

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

33


SUN I DEN EXKLUSIVA

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

34

Upp till 5,5 t totalvikt

4-5 Bältesplatser

4 Sovplatser

3 Planlösningar 35


PLANLÖSNINGAR

SUN I

OCH FAKTA

EXKLUSIV LYX I SIN RENA FORM Elegant, lyxig och tack vare praktiskt dubbelgolv helt vinterbonad: SUN I fascinerar med sin perfekta symbios av funktion och design, med sin högkvalitativa utrustning, stilfulla utformning och högsta möjliga komfort. Sommar eller vinter – med SUN I kan du tryggt semestra överallt.

700 LEG

4 Bältesplatser   4 Sovplatser   Enkelsängar, uppfällbar säng

294 cm

900 LEG 3-axlade

765-882 cm

2 34 cm

4-5 Bältesplatser   4 Sovplatser   Enkelsängar, uppfällbar säng

900 LX 3-axlade

Höjdpunkter   Lyxig interiördesign med unikt ljuskoncept   Uppvärmt dubbelgolv och vattentank   4-5 Bältesplatser   4 Sovplatser   Queen size-säng, uppfällbar säng

Alu‐XPS‐alu-konstruktion av hög kvalitet

KONFIGURATOR ONLINE

configurator.knaus.com/se

36

37


SUN I L-soffa

Rymligt

med sidosäte

vinkelkök

SUN I 900 LEG. Tack vare dubbelhängning kan dörren öppnas bekvämt åt båda hållen. Ett frysfack står redo för dina frysvaror.

SUN I 700 LEG. Interiören i SUN I övertygar med tidlös elegans. Njut av ren lyx och belysningskonceptet från KNAUS för högsta boendekomfort. SUN I 900 LEG. Kombinationen av högkvalitativ utrustning, genomtänkt förvaring och elegant möbeldesign är en ren njutning.

ÄKTA LYXDRÖM Det eleganta helhetsintrycket med varm trädekor, otaliga detaljer och avancerat ljuskoncept övertygar från första stund.

SUN I 900 LEG. Med tillvalet gasugn kan du grädda baguetter som hemma och i det infällda facket i arbetsytan finns extra förvaringsutrymme.

LOUNGEVARIANT L-soffa med sidosäte 700 LEG, 900 LEG, 900 LX

KÖKSVARIANTER SUN I 900 LEG. Nedsänkbar 39-tums SMART-TV. Den enorma tillvals-TV:n kommer med en knapptryckning automatiskt fram bakom sittbänken.

38

SUN I 900 LEG. Extra komfort för medpassageraren: I sidoskåpet med mugghållare finns plats för allt som kan behövas under resan.

SUN I 900 LEG. För särskilt hög komfort är ryggdynorna på sittbänken och sidositsen försedda med en optimal fyllningsvolym samt ett ergonomiskt välvt ländryggsstöd.

Vinkelkök

700 LEG, 900 LEG, 900 LX

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

39


SUN I

SOVA EXKLUSIVT OCH NJUTA AV REN ÅTERHÄMTNING I SUN I känner du sann exklusivitet, oavsett om det är i den exklusivt utrustade sovdelen eller i det lyxiga badrummet.

Ädelt lyxbadrum LEG

Ädelt lyxbadrum LX

Exklusiv queensize-säng SUN I 900 LX. I den exklusiva queensize-sängen sover man som på moln tack vare EvoPore-madrasser av hög kvalitet. Semesterkläderna får plats i sidogarderoberna och i förvaringsfacken passar ett helt resebibliotek in. SUN I 900 LX. För att du inte bara ska kunna förvara utan även organisera alla dina saker finns det gott om fack i badrummet. Väggskåp ovanför toaletten och under handdukshållaren, ett rymligt spegelskåp och fack i skåpet under tvättstället gör att du har maximalt med plats.

SUN I 900 LEG. För att du inte ska behöva lämna några favoritplagg hemma finns det inte bara här gott om förvaringsutrymme, utan även i de rymliga lådorna under sängen.

SUN I 900 LX. Lyxbadrummet i SUN I har allt man kan önska sig. Golvet i yachtstil, ett stort fristående handfatsskåp plus dusch med äkta glas gör badrummet till en plats där man verkligen trivs.

SUN I 900 LX. Den välplanerade ljussättningen präglar hela boendet & skapar en mysig stämning även i sovdelen.

Generösa

Lätthanterad

enkelsängar

uppfällbar säng

SÄNGVARIANTER 4 Sovplatser

700 LEG, 900 LEG, 900 LX

BADRUMSVARIANTER En-suite-badrum

700 LEG

Lyxbadrum LEG

900 LEG

Lyxbadrum LX

900 LX

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

40

41


VÄLKOMMEN TILL DE HALVINTEGRERADE HUSBILARNA

De populäraste fordonen för 100 % reslust. Våra halvintegrerade husbilar övertygar med mycket plats inuti samtidigt som de är kompakta och smidiga. De halvintegrerade har den passande lösningen för alla semesterönskemål med en mängd planlösningsalternativ, oavsett om det är familjesemester med barn eller parsemester.

NEW VAN WAVE med uppfällbar säng

NEW SKY TI

42

L!VE TI

VAN TI

VAN TI PLUS

L!VE WAVE

SKY WAVE

med uppfällbar säng

med uppfällbar säng

43


ÖVERBLICK & HIGHLIGHTS

KLIMATANLÄGGNING

PERFEKT BYGGD RAKT IGENOM

Vid tropiska temperaturer ger tillvalet klimatanläggning på taket behaglig svalka inomhus. Inne i förarhytten kan du välja mellan en manuell och automatisk klimatanläggning – alltid utrustad med pollenfilter.

HÅLLBAR TVT-PÅBYGGNAD Funktionell sandwich-konstruktion av aluminium och isolering (XPS eller EPS) med förstärkningar av polyuretan och helt limmad påbyggnadsstruktur gör hela fordonskonstruktionen stabilare, hållbarare och mer långlivad (Tillval).

FOLDXPAND BAKSIDES­ KONSTRUKTION

HÖGKVALITATIV FOLIE Tidlös design blir meningslös om fordonet ser gammalt ut redan efter några år. Därför använder vi uteslutande högkvalitativ folie från kända leverantörer, som till exempel 3M, Avery och Oracal.

Personbilsinspirerad design av den bakre väggen, ny bakljushållare & maxat boendeutrymme. Vad som gör FoldXpandakterkonstruktionen så unik kan läsa på sidan 11 (modellberoende).

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

Lättåtkomliga

Praktisk

Optimalt

Elsystem

Myggnätsdörr

gasolutrymme

Optimalt organiserat! Tack vare den centrala placeringen av fordonets elektriska system, som här i VAN TI i det bakre garaget, är alla viktiga komponenter lättåtkomliga och lättöverskådligt organiserade. Det sparar tid vid underhållsarbeten (Modellberoende).

44

Den valfria insektsskyddsdörren är perfekt integrerad och håller myggor och flugor säkert utanför.

Modellberoende installerar vid antingen en speciell gasolsläde eller gasolbox på sidan för två gasolflaskor på 11 kg. I gasolboxen på sidan finns plats för båda gasolflaskorna bredvid varandra och byts då mycket enkelt. Kombinerat med gasolfilterinsatsen som byts ut enkelt skyddas hela gasolsystemet och all gasoldriven utrustning effektivt.

45


ÖVERSIKT OCH HIGHLIGHTS

LFITAKHUV Den senaste LFI-tekniken (Long-Fibre-Injection) används för takkåpan med integrerad isolering. Tack vare fiberförstärkt polyuretan är dessa komponenter särskilt lätta och samtidigt oerhört stabila och motståndskraftiga, även vid extrem värme och kyla. (Modellberoende)

INGA SYNLIGA SKRUVFÖRBAND Oavsett om det gäller fendrar, skärmar eller bakljushållare. Överallt där det är möjligt och konstruktivt arbetar vi för ett rent och elegant utseende med anslutningar som ger ett säkert fäste för konstruktionsdelar (Standard).

ENKELT OCH SMIDIGT

Ett starkt fundament är grunden för alla hem. Så är det också för våra fordon. Därför använder vid tåliga och högpresterande chassin. Vi har alltid fokus på vad som är viktigt för de enskilda modellserierna.

INTELLIGENTA ASSISTANSSYSTEM Listan med moderna körassistanssystem är lång. Många av dem är redan standardutrustning för våra fordon, som till exempel den elektroniska startspärren eller hillholdern. Med fler system som tillval kan du stämma av din KNAUS exakt efter dina behov.

80

80

Vi tror på maximal komfort i form av luckor med enhändig drift. Dubbeltätningen säkerställer att regn och vind inte stör din semesterupplevelse. För att du ska slippa öppna och stänga varje lucka individuellt monterar vi centrallås för garagedörrarna och serviceluckorna, så att allt är säkrat med en knapptryckning. Larmsystemet (tillval) ger ännu mer skydd.

Högsta körkomfort och säkerhet Den tvåkanaliga luftfjädringen av hög kvalitet är standardutrustning i alla KNAUS husbilar på MAN TGE.

INTERIÖR VARIANTER Känn dig som hemma på vägen. Vår inredning har just detta syfte. Beroende på dina krav och önskemål kan du välja mellan många olika alternativ för säng, badrum och kök. Upptäck de möjliga varianterna sida vid sida här.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

46

47


VAN TI DEN LÄTTA ATLETEN

FINNS ÄVEN I SPECIALUTFÖRANDE

All information finns i en separat broschyr och online på knaus.se

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

48

Upp till 3,5 t totalvikt

4 Bältesplatser

2-3 Sovplatser

3 Planlösningar 49


PLANLÖSNINGAR

VAN TI

OCH FAKTA

Höjdpunkter   Ultrakompakt - endast 2,20 m bred   Under 6 m fordonslängd   Praktisk servicebox

550 MF

4 Bältesplatser   2 Sovplatser   3/4 säng

640 MEG

4 Bältesplatser   2 Sovplatser   Enkelsängar

271-282 cm

5996

650 MEG 96 c

m

SMIDIG SOM FÅ Med den smidiga VAN TI klarar du även slingrande småvägar utan problem. Trots kompakta yttermått kan du glädja dig över klassens största boyta och unika komfortdetaljer.

2 20

cm

4 Bältesplatser   2-3 Sovplatser   Enkelsängar

550 MF och 650 MEG är byggda på Fiat-chassi. 640 MEG är byggd på MAN-chassi. CONFIGURATOR ONLINE configurator.knaus.com/se

50

51


VAN TI L-soffa med sidosäte

VAN TI 650 MEG. Morgonkaffe, eftermiddagsfika och irish coffee på kvällen – utan kaffe fungerar inget. I VAN TI 650 MEG finns tack vare 230 V-uttaget och kapselhållare plats för en kapselmaskin eller tesorter i facket ovanför sidositsen.

VAN TI 550 MF. 550 MF övertygar med öppna blickvinklar och kan som tillval utrustas med den extra bekväma L-sittgruppen inklusive ett höj- och sänkbart bord med ett ben. Det ger extra boendeutrymme och optimal rörelsefrihet.

Generöst längsgående kök

KOMPAKT PÅ UTSIDAN, STORSLAGEN PÅ INSIDAN

VAN TI 650 MEG. Den utökningsbara arbetsytan, mycket förvaringsutrymme och en praktisk kryddhylla får hjärtat att slå högre i det längsgående köket.

Bekväm enkel sittbänk

Möblemang gjort av mästare, den integrerade dämpade belysningen och de smart placerade förvaringsfacken gör VAN TI så unik.

LOUNGEVARIANTER Platssparande kompaktkök VAN TI 650 MEG. För högsta sittkomfort & en sund kroppshållning är ryggdynorna försedda med en optimal fyllningsvolym samt ett ergonomiskt välvt ländryggsstöd.

VAN TI 550 MF. I 550 MF finns förutom garderobskrokarna och det nedsänkta klädskåpet även en klädstång mellan instegsdörren och sovdelen.

VAN TI 550 MF. Med ett kylskåp (AES), lådor som kan dras ut helt och utfällbar extraskiva till arbetsytan är köket fullt utrustat trots de kompakta fordonsmåtten.

Enkel sittbänk

550 MF, 640 MEG, 650 MEG

KÖKSVARIANTER Kompakt kök

550 MF

Längsgående kök

640 MEG, 650 MEG

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

52

53


VAN TI Generösa enkelsängar

SAMMANHÄNGANDE BÄDD OCH FANTASTISK WELLNESS Sovdelen med avancerat ljuskoncept bjuder in att drömma och badrummet av hög kvalitet är extra generöst. Upplev avkoppling i allt.

VAN TI 550 MF. Badrummet är utrustat med bänktoalett, förvaringsyta och praktisk förberedelse för dusch. Det separata tvättstället inrymmer extra förvaring och är perfekt integrerat i rummet.

Rymligt längsgående badrum bak

VAN TI 650 MEG. Den välplanerade ljussättningen skapar en extra mysig stämning. Tack vare de praktiska eluttagen (USB & 230 V) kan inte bara du, utan även din smartphone, ladda batterierna över natten.

VAN TI 650 MEG. Väggen i badrummet är svängbar och skapar, i en handvändning, en rymlig duschkabin. Duschdörren är vattentät och stängs, tack vare ett smart magnetlås, med ett enkelt handgrepp.

Genomtänkt komfortbadrum med vridbar vägg VAN TI 650 MEG. Med trappstegen går man enkelt upp i enkelsängarna. En viktig pluspoäng, liksom de rymliga klädskåpen med klädstång och extra mycket förvaringsutrymme under sängarna.

VAN TI 550 MF. Trots mycket kompakta yttermått finns en nästan 2 meter lång 3/4-säng i 550 MF. Den passar perfekt in i planlösningen och möjliggör maximal rörelsefrihet.

Flexibel

VAN TI 640 MEG. 640 MEG har en bekväm bänktoalett som rengörs mycket enkelt och har mycket plats.

SÄNGVARIANTER 2 Sovplatser

550 MF, 640 MEG

2-3 Sovplatser

650 MEG

BADRUMSVARIANTER Längsgående Badrum bak 550 MF Komfortbadrum

640 MEG, 650 MEG

gästsäng MER INFORMATION ONLINE knaus.se

54

55


NEW

VAN TI PLUS DEN DYNAMISKA

FINNS ÄVEN I SPECIALUTFÖRANDE

All information finns i en separat broschyr och online på knaus.se

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

56

Upp till 3,5t totalvikt

2-4 Bältesplatser

2-4 Sovplatser

2 Planlösningar 57


PLANLÖSNINGAR

VAN TI PLUS

OCH FAKTA

Höjdpunkter Moderna förarassistanssystem   FoldXpand-akterkonstruktion   Multifunktionell sittgrupp i 700 LF

290 cm

650 MEG

m 747 c 69 9 -

4 Bältesplatser   2 Sovplatser   Enkelsängar 2 20 c m

700 LF

2-4 Bältesplatser   2-4 Sovplatser   Fransk Säng

Alla planlösningar är byggda på VW-chassi.

SYMBIOS AV BOENDEKOMFORT OCH KÖRDYNAMIK För alla som anser att körkomfort är minst lika viktigt som boendekomfort är VAN TI PLUS på VW Crafter den perfekta reskamraten. Med en rad körassistanssystem och olika framdrivningskoncept som tillval kan du anpassa den helt efter dina individuella behov.

KONFIGURATOR ONLINE

configurator.knaus.com/se

58

59


VAN TI PLUS Bekväm enkel sittbänk

RUM OCH TID SEMESTERSTUNDER Harmonisk interiördesign med hög trivselfaktor kombinerat med genomtänkta lösningar för unika semesterstunder. Generöst längsgående kök

VAN TI PLUS 650 MEG. I det här köket med praktisk häll med 2 lågor finns mycket plats för köksredskap och förråd i lådorna som kan dras ut helt. Tack vare förlängningen av arbetsskivan skapas här snabbt mer plats för matlagning.

VAN TI PLUS 650 MEG. I den mysiga sittgruppen kan man prata om de många upplevelserna under resan. Och planera nästa resmål.

Rymligt

L-sittbänk

vinkelkök

med sidosäte

VAN TI PLUS 700 LF. Här är varje detalj genomtänkt. Till exempel, för extra lagringsutrymme finns en speciellt djup diskho eller en högkvalitativ 3-lågig spis med gjutjärn.

VAN TI PLUS 700 LF. I den multifunktionella loungen ger det fällbara pelarbordet stor rörelsefrihet och mellan de båda extra platsernafungerar det som den perfekta hyllan.

VAN TI PLUS 700 LF. I den trivsamma L-sittgruppen finns mycket plats för att umgås. En riktig höjdpunkt är att den som tillval kan konverteras till två extra bältesplats i färdriktningen. Och om gäster ska sova över gör man lika enkelt en bekväm gästsäng för två personer.

VAN TI PLUS 700 LF. Det genomtänkta designkonceptet skapar en modern känsla och den motsatta positionen av kylskåpet ger snabb tillgång.

LOUNGEVARIANTER Enkel sittbänk

650 MEG

L-sittbänk med sidosäte

700 LF

KÖKSVARIANTER Längsgående kök

650 MEG

Vinke kök

700 LF

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

60

61


VAN TI PLUS Generösa enkelsängar

Genomtänkt VAN TI PLUS 650 MEG. Under de två meter långa enkelbäddarna finns ett stort förvaringsutrymme med klädstänger. Tack vare en praktisk fällmekanism och rymlig öppning är det lätt att komma åt.

komfortbadrum med vridbar vägg

VAN TI PLUS 650 MEG. Väggen i badrummet är svängbar och skapar, i en handvändning, en rymlig duschkabin. Duschdörren är vattentät och stängs, tack vare ett smart magnetlås, med ett enkelt handgrepp.

Bekväm fransk säng

VAN TI PLUS 650 MEG. Stor spegel, kvalitetsarmaturer och den öppna hyllan i mörkt skifferutförande för allt som du vill ha nära till hands – utrustning som är gjord för äkta komfortälskare. VAN TI PLUS 700 LF. Den smarta planlösningen skapar extra utrymme för en fullängdsgarderob. Tack vare flera förvaringsfack och klädstång får du plats med alla dina favoritkläder.

Flexibel gästsäng

TID FÖR AVKOPPLING VAN TI PLUS 700 LF. Sittgruppen kan lätt omvandlas till en bekväm gästsäng. Sänk teleskopbordet, bädda och slappna av!

I de bekväma sängarna sover man som i himmelriket tack vare den mycket bekväma EvoPore-madrassen med tillvalet WaterGelbäddmadrass. Panoramataket ger en fantastisk blick mot natthimlen och gör att du somnar med stjärnorna.

Rymligt längsgående badrum

VAN TI PLUS 700 LF. Tack vare det separata tvättstället som är perfekt integrerat i boendedelen kan badrummet med toalett och duschkabin användas parallellt. En mycket praktisk detalj är spegelskåpet som har gott om plats för hygienartiklar.

SÄNGVARIANTER 2 Sovplatser

650 MEG

2-4 Sovplatser

700 LF

BADRUMSVARIANTER Komfortbadrum

650 MEG

Längsgående badrum

700 LF

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

62

63


L!VE TI

DEN OKONVENTIONELLA

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

64

Upp till 3,5 t totalvikt

4-5 Bältesplatser

2-4 Sovplatser

4 Planlösningar 65


PLANLÖSNINGAR

L!VE TI

OCH FAKTA

590 MF

FÖR PAR OCH SMÅ FAMILJER

4 Bältesplatser   2 Sovplatser   3/4 säng

L!VE TI är modern, okonventionell och lägger ribban högt: En husbil som ser inbjudande ut och plockar poäng med generösa förvaringsutrymmen. Med sin extrema platseffektivitet och enorma lastkapacitet passar den perfekt för par och små familjer.

650 MF

4-5 Bältesplatser   2-3 Sovplatser   3/4 säng

279 cm

650 MEG

4 Bältesplatser   2-3 Sovplatser   Enkelsängar

700 MEG 8 cm 6 4 0 -74 232 cm

4-5 Bältesplatser   2-4 Sovplatser   Enkelsängar

Höjdpunkter   FoldXpand-akterkonstruktion Utmärkt pris-prestandaförhållande

Alla planlösningar är byggda på Fiat-chassi.

Modern interiör

KONFIGURATOR ONLINE

configurator.knaus.com/se

66

67


L!VE TI

NJUTA AV SEMESTERSTUNDER Den eleganta möbeldesignen och de många detaljerna ger dig omedelbart total semesterkänsla.

Rymlig vinkelkök

L!VE TI 700 MEG. Den förlängda vinkeln erbjuder extra plats för porslin och skafferivaror. Dessutom är avstängningskranarna säkert placerade här.

L-sittbänk med sidosäte L!VE TI 590 MF. Loft-känsla to go. Den öppna rumsplaneringen och eleganta möbeldesignen skapar en mycket modern helhetsbild.

Generöst längsgående kök L!VE TI 700 MEG. Med den här enorma kylskåpsvolymen kan du packa ordentliga förråd och behöver tack vare AES-funktionen inte oroa dig för energikällan.

L!VE TI 590 MF. I soft-close-överskåpen finns mycket förvaringsutrymme. Lamellgardinerna av hög kvalitet fälls enkelt upp eller ner..

L!VE TI 700 MEG. I sittgruppen med det fällbara pelarbordet har man optimalt med rörelsefrihet och kan luta sig tillbaka och ta det lugnt. Den dämpade belysningen ger en trivsam stämning.

Bekväm enkel sittbänk

L!VE TI 590 MF. Vad talar egentligen emot frukost i sängen? Ingenting! I 590 MF är kökslådorna till och med inom räckhåll.

LOUNGEVARIANTER Enkel sittbänk 590 MF, 650 MF, 650 MEG, 700 MEG

KÖKSVARIANTER Längsgående kök

590 MF, 650 MEG

Vinkelkök

650 MF, 700 MEG

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

68

69


L!VE TI Generöst fast badrum

L!VE TI 700 MEG. I spegelskåpet finns gott om plats för badrumsattiraljer. Spegelytorna ger en ännu större känsla av rymd.

L!VE TI 700 MEG. Fast handfat, fast duschkabin men ändå mycket plats med kompakta mått. Tack vare den intelligenta uppdelningen! Ett rymligt spegelskåp och förvaringsfack erbjuder plats för alla hygienartiklar.

L!VE TI 700 MEG. Man behöver bara några får grepp för att konvertera enkelsängarna till en sammanhängande yta. Extra praktiskt är att man ändå kommer åt klädskåpen under sängarna.

UT PÅ UPPTÄCKTSFÄRD UTVILAD

Rymligt

L!VE TI 590 MF. Tack vare att tvättstället är placerat i boendedelen uppstår ett separat rum med bekväm bänktoalett och duschkabin. Förutom förvaringsfacken och skåpen vid tvättstället finns även förvaringsyta i det stora väggskåpet ovanför toaletten.

längsgående badrum

Gå på spännande upptäcktsfärd direkt från den generösa duschen. Och ramla i den mysiga sängen på kvällen och koppla av helt. Flexibel

SÄNGVARIANTER

gästsäng

2 Sovplatser

590 MF

2-3 Sovplatser

650 MF, 650 MEG

2-4 Sovplatser

700 MEG

BADRUMSVARIANTER Komfortbadrum

L!VE TI 700 MEG. Öppna dörr och lucka för bekväm tillgång till de rymliga klädskåpen inklusive klädstång på båda sidorna.

70

L!VE TI 700 MEG. Den franska sängen smälter platseffektivt in i planlösningen. Därigenom verkar hela boendeytan öppnare och erbjuder maximal rörelsefrihet.

650 MEG

Längsgående Badrum bak 590 MF, 650 MF

Genomtänkt

Fastbadrum

700 MEG

komfortbadrum MER INFORMATION ONLINE knaus.se

71


SKY TI

ETT UNIVERSELLT GENI

FINNS ÄVEN I SPECIALUTFÖRANDE

All information finns i en separat broschyr och online på knaus.se

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

72

Upp till 3,5 t totalvikt

4-5 Bältesplatser

2-6 Sovplatser

3 Planlösningar 73


SKY TI

PLANLÖSNINGAR OCH FAKTA

Höjdpunkter   E xklusiv dämpad belysning   Möblemang placerat på snedden   Förvaringsluckor med soft-close-funktion

FÖR KOMFORTÄLSKANDE SEMESTERFIRARE SKY TI är universalgeniet. Den förenar utrymme med komfort, utrustning med design och erbjuder högsta KNAUS-kvalitet till en sensationellt pris-prestandaförhållande. Då är det inte så konstigt att den hör till de klassens mest sålda fordon.

650 MEG

4 Bältesplatser   2 Sovplatser   Enkelsängar

650 MF 279 cm

4-5 Bältesplatser   4-6 Sovplatser   3/4 säng

700 MEG

696-750

cm

232 cm

4-5 Bältesplatser   3 Sovplatser   Enkelsängar

Alla planlösningar är byggda på Fiat-chassi. KONFIGURATOR ONLINE

configurator.knaus.com/se

74

75


SKY TI

TRIVSEL MED STÄMNING Luftig rumskänsla och smakfull dämpad belysning – plus den moderna inredningsstilen, så enkelt är det att trivas.

Rymligt vinkelkök

SKY TI 650 MF. I den praktiska kökshyllan kan du ställa alla favoritkryddor inom räckhåll. Den öppna konstruktionen accentuerar dessutom den moderna känslan.

SKY TI 650 MF. Vinkelköket är placerat direkt i anslutning till sittgruppen, för att utnyttja utrymmet optimalt. För maximal arbetsyta och stor rörelsefrihet.

Enkel sittbänk med sidosäte SKY TI 700 MEG. Den öppna designen inuti SKY TI uppfyller allt man kan önska sig. Tack vare sneddade möbelformer får man maximal rörelsefrihet.

SKY TI 650 MEG. Helt utdragbara lådor på kullager. De kan dras ut hela vägen så att du enkelt kan komma åt det som ligger längst bak. SKY TI 700 MEG. Bodelen ger också ett så elegant intryck eftersom tillvalet SMART-TV kan sänkas ner bakom ryggstödet. Titta på TV från sängen eller när man lagar mat? Inget problem med den vridbara hållaren.

SKY TI 650 MF. Den smakfulla dämpade belysningen i den trivsamma L-sittgruppen bjuder in till långa kvällar med vänner eller familj. I överskåpen med automatisk soft-close-låsning kan man förvara brädspel m.m.

Bekväm enkel sittbänk

LOUNGEVARIANTER Enkel sittbänk

650 MEG

Sittbänk med sidosäte

650 MF, 700 MEG

Generöst

KÖKSVARIANTER

längsgående kök

Längsgående kök

650 MEG

Vinkelkök

650 MF, 700 MEG

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

76

77


SKY TI Genomtänkt komfortbadrum med vridbar vägg

SKY TI 650 MF. Svängväggen möjliggör effektiv användning av utrymme och kan enkelt sättas i den position du vill.

SKY TI 650 MF. Franska sängen bak i fordonet är inte bara mycket bekväm, utan sparar också plats och med den praktiska breddningen finns mycket plats att sova.

HIMMELSKT UTVILAD

SKY TI 650 MEG. Med ett grepp viker man undan den vridbara väggen inklusive handfatet. Man får då en rymlig duschkabin där utrymmet utnyttjas effektivt

enkelsängar 78

med vridbar vägg

SKY TI 700 MEG. Få högsta komfort med den separata duschen och inredning i högsta kvalitet. Det stora takfönstret ger ett härligt ljusinsläpp.

Bekväm fransk säng

I SKY TI sover du alltid som på moln, oavsett om det är i enkelsängarna eller 3/4-sängen. Se fram emot komplett avkoppling i det perfekt utrustade badrummet.

Generösa

Längsgående badrum

SÄNGVARIANTER SKY TI 700 MEG. Helt ventilerade enkelsängar som är uppvärmda och har mjukt stoppad huvudände. I klädskåp under sängarna med belysning finns extra förvaringsutrymme.

2 Sovplatser

650 MEG

3 Sovplatser

700 MEG

4-6 Sovplatser

650 MF

BADRUMSVARIANTER Komfortbadrum

Exklusivt en-suite-badrum

650 MEG

Längsgående badrum

650 MF

Badrum

700 MEG

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

79


NEW

VAN WAVE ALLROUNDEN

FINNS ÄVEN I SPECIALUTFÖRANDE

All information finns i en separat broschyr och online på knaus.se

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

80

Upp till 3,5 t totalvikt

4 Bältesplatser

4 Sovplatser

1 Planlösning 81


PLANLÖSNINGAR

VAN WAVE

OCH FAKTA

REDO FÖR DEN PERFEKTA VÅGEN VAN WAVE är en äkta allround och den perfekta kombinationen av behändighet, komfort och familjehusbil för 4. MAN-chassit har många assistanssystem och maximal körkomfort. Inuti övertygar den med uppfällbar säng som standard och den generösa ståhöjden på 196 cm!

283 cm

640 MEG

4 Bältesplatser   4 Sovplatser   Enkelsängar, Uppfällbar säng

699 cm

2 20 cm

Höjdpunkter   Uppfällbar säng standard   Kompakt 220 cm fordonsbredd

Planlösning byggd på MAN-chassi.

190 cm ståhöjd, till och med under den uppfällbara sängen

KONFIGURATOR ONLINE

configurator.knaus.com/se

82

83


VAN WAVE VAN WAVE 640 MEG. Obrutna siktlinjer. Från de vridbara sätena i förarhytten har man fri sikt genom VAN WAVE och får en fantastisk rumskänsla.

Generöst längsgående kök

Bekväm Enkel sittbänk

VAN WAVE 640 MEG. Tack vare nivåindikeringen och den digitala Truma CP‐Plus värmepanelen har du alltid grundförsörjningen under kontroll i VAN WAVE.

VAN WAVE 640 MEG. Tack vare tillvalet L-sittgrupp och vridbara säten i förarhytten med passande klädslar av hög kvalitet är dinetten i VAN WAVE den trivsamma mötesplatsen för hela familjen.

VAN WAVE 640 MEG. Tack vare de många lådorna, det stora kylskåpet och spishällen med 2 lågor trollar du fram de godaste maträtterna i det moderna längsgående köket också på resan.

SEMESTERTID ÄR FAMILJETID VAN WAVE 640 MEG. Den elegant integrerade 27″ SMART-TV:n bjuder på bästa underhållning på resan tack vare strömningsfunktion – även om det skulle storma ute. Placeringen i nischen gör att man kan se på TV också från den uppfällbara sängen.

I den trivsamma sittgruppen finns plats för hela familjen. Oavsett om det är söndagsfrukost eller lasagne på kvällen. När man har lagat maten i det egna köket blir det ännu bättre!

VAN WAVE 640 MEG. Matlagning handlar om timing. Därför är allt vettigt placerat och snabbt inom räckhåll i det kompakta köket.

LOUNGEVARIANTER Enkel sittbänk

640 MEG

KÖKSVARIANTER Längsgående kök

640 MEG

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

84

85


VAN WAVE

UT PÅ FAMILJEÄVENTYR PIGG OCH FRÄSCH Oavsett om det är i den uppfällbara sängen eller i enkelsängarna av hög kvalitet så vaknar hela familjen fullständigt utvilade i VAN WAVE. Extra avkoppling får man i komfortbadrummet inklusive wellnesskänsla.

Genomtänkt komfortbadrum med vridbar vägg

Generösa enkelsängar VAN WAVE 640 MEG. Sova ut i lugn och ro. Sovdelen kan mörkläggas helt med de praktiska hissgardinerna. Då kan man sova ut i lugn och ro.

VAN WAVE 640 MEG. Med några få handgrepp kan de generösa enkelsängarna bak konverteras till en stor bäddyta (tillval). I överskåpen och på hyllorna finns bekvämt plats för kläder, böcker och allt annat som man behöver.

VAN WAVE 640 MEG. Tack vare mycket plats på höjden och den breda, borttagbara stegen går man upp extra bekvämt i den uppfällbara sängen.

Lätthanterad

VAN WAVE 640 MEG. Den stora spegel med perfekta belysning är perfekt när man ska sminka sig och fixa håret. VAN WAVE 640 MEG. Allt ordentligt och säkert förvarat, i komfortbadrummet finns mycket plats för hygienartiklar tack vare generösa skåp och hyllor.

VAN WAVE 640 MEG. Badrummet har en bekväm bänktoalett som rengörs mycket enkelt och har mycket plats.

SÄNGVARIANTER 4 Sovplatser

640 MEG

BADRUMSVARIANTER Komfortbadrum

640 MEG

uppfällbar säng MER INFORMATION ONLINE knaus.se

86

87


L!VE WAVE DEN MÅNGSIDIGA

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

88

Upp till 3,5 t totalvikt

4-5 Bältesplatser

4-6 Sovplatser

5 Planlösningar 89


PLANLÖSNINGAR

L!VE WAVE

OCH FAKTA

650 MG

Höjdpunkter   FoldXpand-akterkonstruktion   Uppfällbar säng standard   Upp till 215 cm ståhöjd

4 -5 Bältesplatser   4-6 Sovplatser   Tvärställd säng, Uppfällbar säng

650 MX

4-5 Bältesplatser   4-5 Sovplatser   Queen size-säng, Uppfällbar säng

294 cm

700 MEG

4-5 Bältesplatser   4-6 Sovplatser   Enkelsängar, Uppfällbar säng

700 MX

4-5 Bältesplatser   4-5 Sovplatser   Queen size-säng, Uppfällbar säng

Alla planlösningar är byggda på Fiat-chassi.

694-74

8 cm

232 cm

650 MF

4-5 Bältesplatser   4-6 Sovplatser   3/4 säng, Uppfällbar säng

UPPFYLLER ALLA SEMESTERDRÖMMAR Tack vare uppfällbar säng som standard är L!VE WAVE perfekt för alla som spontant vill ta med fler reskompisar på resan. Med sitt enastående mervärde för pengarna och sin moderna design uppfyller den semesterdrömmarna för alla som vill njuta av livet i fulla drag.

KONFIGURATOR ONLINE

configurator.knaus.com/se

90

91


L!VE WAVE

BO OCH LAGA MAT MED VARIATION L!VE WAVE övertygar med rymligt vinkelkök och en sittgrupp för hela familjen. Har kan alla laga mat och koppla av som man vill.

Rymligt vinkelkök

L-soffa med sidosäte L!VE WAVE 650 MG. Den väl genomtänkta boendedelen erbjuder stor rörelsefrihet och tack vare sidositsen som ingår som standard finns även nog med spelrum för hela familjen.

L!VE WAVE 650 MG. Fronten integreras homogent i bodelen och med den smarta förvaringen finns extra förvaringsutrymme. Det uppställbara fönstret i takfronten släpper in extra ljus och skapar ett utmärkt rumsklimat.

L!VE WAVE 650 MG. Multifunktionell sidosits. Här kan du inte bara sitta bekvämt utan här finns också extra förvaringsutrymme för allt som du vill ha nära till hands.

Bekväm enkel sittbänk

92

L!VE WAVE 650 MG. Stabilt gjutjärnsgaller. För att göra matlagningen säkrare är gasspisen med 3 plattor försedd med ett kvalitativt gjutjärnsgaller. Glaslocket fungerar som praktiskt stänkskydd vid stekning. L!VE WAVE 650 MG. Den förlängda vinkeln erbjuder extra plats för porslin och skafferivaror. Dessutom är avstängningskranarna säkert placerade här.

LOUNGEVARIANTER L!VE WAVE 650 MG. Soft-close-lådor. De är inte bara tysta, utan också riktigt praktiska: Med de komplett utdragbara GRASSlådorna når du allt bekvämt.

Enkel sittbänk 650 MG, 650 MF, 650 MX, 700 MEG, 700 MX

KÖKSVARIANTER Vinkelkök 650 MG, 650 MF, 650 MX, 700 MEG, 700 MX

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

93


L!VE WAVE

BEKVÄMLIGHETSZON FÖR RESAN Sovdelen och badrummet är utformat så att du kan njuta av komfort som hemma. Ljus miljö och kvalitetsmaterial är bara två av de många höjdpunkterna. Unikt L!VE-badrum

Generöst fast badrum

Lätthanterad

Rymligt

uppfällbar säng

längsgående badrum

L!VE WAVE 650 MG. Den uppfällbara sängen ingår som standard och är enkel att fälla ner. Den har generös plats för två personer och tack vare fallskydd kan barn sova helt tryggt och avslappnat här.

L!VE WAVE 650 MG. I de rymliga överskåpen finns gott om plats för allt som du behöver komma åt snabbt varje dag. Soft-close-luckorna stänger särskilt tyst och håller länge tack vare robusta metallhandtag.

L!VE WAVE 650 MG. Fast handfat, fast duschkabin men ändå mycket plats med kompakta mått. Tack vare den intelligenta uppdelningen! Ett rymligt spegelskåp och förvaringsfack erbjuder plats för alla hygienartiklar.

L!VE WAVE 650 MG. I planlösningar med fransk säng finns plats för en fullängsgarderob mellan köket och badrummet. I planlösningar med enkelsängar och tvärställda sängar befinner sig klädskåpet mellan sängen och kylskåpet. Och i Queen sizeplanlösningar ryms till och med två klädskåp vid den bakre väggen.

SÄNGVARIANTER L!VE WAVE 650 MG. Handdukshållaren: En praktisk medhjälpare som enkelt kan fällas upp när den inte används.

94

Generösa

Bekväm

Exklusiv

Trivsam

enkelsängar

fransk säng

queensize-säng

tvärställd säng

4-5 Sovplatser

650 MX, 700 MX

4-6 Sovplatser

650 MG, 650 MF, 700 MEG

BADRUMSVARIANTER Fast badrum

650 MG, 700 MEG, 700 MX

Längsgående badrum

650 MF

L!VE badrum

650 MX

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

95


SKY WAVE HALVINTEGRERADE MED FÄLLSÄNG

FINNS ÄVEN I SPECIALUTFÖRANDE All information finns i en separat broschyr och online på knaus.se

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

96

Upp till 3,5 t totalvikt

4-5 Bältesplatser

5-6 Sovplatser

3 Planlösningar 97


PLANLÖSNINGAR

SKY WAVE

OCH FAKTA

REDO FÖR NYA ÄVENTYR Höjdpunkter   Pro.Tec Frame   Uppfällbar säng standard   Upp till 6 sovplatser

Flexibelt användbara sovplatser är det ena, boendekomfort och yttermått det andra. SKY WAVE övertygar på alla punkter och erbjuder tack vare en extra stor uppfällbar säng två separata sovdelar. Med extra bekväm ståhöjd och upp till 6 sovplatser är den inte vilket fordon som helst utan DEN halvintegrerade med uppfällbar säng.

650 MF

4-5 Bältesplatser   6 Sovplatser   3/4 säng, Uppfällbar säng

650 MEG

4 Bältesplatser   5 Sovplatser   Enkelsängar, Uppfällbar säng

284 cm

700 MEG 698-75

2 cm

232 cm

4-5 Bältesplatser   5 Sovplatser   Enkelsängar, Uppfällbar säng

Alla planlösningar är byggda på Fiat-chassi. KONFIGURATOR ONLINE

configurator.knaus.com/se

98

99


SKY WAVE L-soffa

Generöst

med sidosäte

längsgående kök SKY WAVE 650 MEG. I överskåpet med avancerad belysning på utsidan och i det generösa kylskåpet finns mycket plats för livsmedel. Extra praktisk är den fällbara utökningen av arbetsytan.

SKY WAVE 650 MEG. Det moderna möblemanget och de många optiska höjdpunkterna, som den belysa uppfällbara sängen eller det eleganta golvet, utstrålar kvalitet.

GER VÅGOR AV BEGEISTRING

Bekväm

SKY WAVE 650 MEG. Helt utdragbara lådor. Lådor som dras ut helt gör det lätt att organisera och lägga i saker.

enkel sittbänk

Bodelen i SKY WAVE är utformad så att du känner dig som hemma. I sittgruppen finns mycket benutrymme och i köket är det mycket plats för oförglömliga matupplevelser.

LOUNGEVARIANTER Enkel sittbänk 650 MF, 650 MEG, 700 MEG

SKY WAVE 650 MEG. Här blir det ännu trivsammare med den stora L-formade dinetten. Bordet kan flyttas i alla riktningar.

100

SKY WAVE 650 MEG. I bodelen finns SMART-TV:n (tillval) och inbyggd digital receiver. TV:n kan sänkas ner bakom ryggstödet, vilket bidrar till att ge bodelen ett elegant och rent utseende.

SKY WAVE 650 MEG. Överskåp med soft-close-funktion. Stängs mjukt och låses av sig själva. Och det under många år framöver, tack vare de hållbara gångjärnen.

Rymligt vinkelkök

SKY WAVE 650 MEG. De rymliga överskåpen har gott om plats för allt du behöver för att laga och avnjuta en god måltid. Smarta detaljer som softclose-funktionen kommer väl till hands.

KÖKSVARIANTER Vinkel kök

650 MF, 700 MEG

Längsgående kök

650 MEG

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

101


SKY WAVE

FÖR DEN BÄSTA STARTEN

Generösa enkelsängar

Flexibel gästsäng

Olika badrumsvarianter, olika möjligheter för sovdelen, men en sak har de gemensamt, nämligen absolut komfort för en utvilad och fräsch start på semesterdagen. I SKY WAVE finns rätt planlösning för alla.

Genomtänkt komfortbadrum med vridbar vägg

Exklusivt en-suite-badrum

Längsgående badrum med vridbar vägg

SKY WAVE 650 MEG. Rymliga klädskåp. Du kan komma åt klädskåpen från sidan, vilket gör det bekvämt att använda dem.

SKY WAVE 650 MEG. De generösa enkelsängarna konverteras snabbt till en sammanhängande bädd, det finns mycket förvaringsutrymme för semesterkläderna och man går enkelt upp i sängen med två trappsteg.

SKY WAVE 650 MEG. Hyllorna på spegeln är utrustade med moderna metallkanter så att inget kan falla ut under körning. SKY WAVE 650 MEG. I badrummet har vi satsat på det multifunktionella med perfekt stylingljus, vridbar vägg och bekvämt bänktoalett. SKY WAVE 650 MEG. Praktiskt förvaringsutrymme. Här finns plats för allt du behöver ha nära till hands.

Lätthanterad uppfällbar säng Bekväm fransk säng

SKY WAVE 650 MEG. Det stora sängmåttet och EvoPore HRC-madrasserna av hög kvalitet gör att man sover extra bekvämt. Den uppfällbara sängen åker ner extra lågt för bekväm höjd att lägga sig.

SKY WAVE 650 MEG. På de många hyllorna finns borste, handduk eller dagkräm inom räckhåll och den väl upplysta spegeln övertygar varje dag.

SÄNGVARIANTER 4-5 Sovplatser

650 MEG, 700 MEG

4-6 Sovplatser

650 MF

BADRUMSVARIANTER Längsgående Badrum

650 MF

Komfortbadrum

650 MEG

Badrum

700 MEG

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

102

103


KNAUS CAMPER VANS MÄSTERVERK FÖR DIN SEMESTER

BOXDRIVE 600 XL

104

BOXDRIVE 680

BOXLIFE 600

Vardag, fritid eller semester? Våra Camper Vans förenar allt detta. En dag full av upplevelser och riktigt utvilad imorgon. Det går inte? Jo, med våra smidiga och välutrustade Camper Vans kommer du alltid att ha bästa komfort med hemmafördel. Tack vare de genomtänkta planlösningarna med stort lastutrymme och enkel hantering passar de också perfekt som vardagsfordon.

BOXLIFE 540

BOXSTAR 540

BOXSTAR 600

BOXSTAR 630

BOXSTAR 600 XL

105


ÖVERSIKT OCH HIGHLIGHTS

VATTENTANK Med en färskvattentank på upp till 110 liter klarar du resan i flera dagar med vår Camper Van. Vid låga temperaturer ser varmluftscirkulationen till att vattnet inte fryser.

PERFEKT BYGGD RAKT IGENOM

KLIMATANLÄGGNING PÅ TAKET Under heta sommardagar sörjer vår tillvalsklimatanläggning för en behaglig temperatur inomhus. De har dessutom en värmefunktion och kan avfukta inomhusluften.

STORA TAKLUCKOR För ett generöst ljusinläpp har alla våra Camper Vans stora takfönster. I våra BOXSTAR XL med höga tak finns panoramatak och ett öppningsbart fönster på baksidan som tillval få att få in ytterligare ljus.

BACKKAMERAN Backkameran är integrerad i bakspoilern och ger en perfekt blick vad som händer bakom fordonet. (tillval)

SOFISTIKERAD GASTILLFÖRSEL I våra BOXDRIVE och BOXLIFE modeller med dieselvärmare som standard minimeras gasolförbrukningen. (2a) För en tillförlitlig gasoltillförsel av spisen räcker det gott och väl med en 2,7 kg gasflaska. Detta är platsbesparande och utnyttjas t ex för den stora färskvattentanken. (2b) I våra BOXSTAR modeller drivs värmaren med gasol. Därför har vi här plats för upp till två 11 kg gasflaskor.

PERFEKT KONSTRUERAT HÖGT TAK Den extra GRP takkonstruktionen garanterar våra BOXSTAR XL modeller med högt tak en invändig höjd på upp till 238 cm. Genom konstruktionen med dubbla skal är rumsklimatet alltid behagligt i hela fordonet och den aerodynamiska formen smälter in i harmoniskt i utseendet. Läs mer på sidan 140.

OPTIMAL ISOLERING I taket och på sidoväggarna använder vi ett polyetenskum med slutna celler för att förhindra hålrum där vatten skulle kunna samlas och på så vis isolera Camper Van optimalt och förhindra röta.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

Panoramafönster CUV

Toaletttömning

Pop-up-tak

Insektsdörr

& SpaceRoof

från utsidan

LFI-Konstruktion

& Trappsteg

Tillvalet panoramafönster CUV (fram) släpper in extra mycket ljus i H2-planlösningar. H2-planlösningarna finns som tillval med SpaceRoof för att ge extra rumshöjd och extra bekväm åtkomst på förar- och passagerarsätet.

106

För enkel tömning av toaletttanken har vi byggt en sluten lucka med åtkomst från sidoväggen.

Det upphöjbara taket med unik LFI-konstruktion tillverkas som komplett del och ger optimala isoleringsvärden och högsta stabilitet. Den aerodynamiska formen ger goda köregenskaper. Mer om det upphöjbara taket på sidan 110.

Vi monterar dörrar med flygräcke i våra husbilar som standard. Det valfria steget ger dig bekväm åtkomst. En särskild höjdpunkt är den elektriska Soft-Closeskjutdörren som stänger sig nästan av sig självt.

107


ÖVERSIKT OCH HIGHLIGHTS

Alla reser på sitt eget sätt. Men alla vill ha maximal komfort och funktionella detaljer. I våra Camper Vans har du den bästa utrustningen och hög materialkvalitet som övertygar ett helt liv. Med olika höjdalternativ samt längdalternativ blir det äventyrliga paret eller den växande familjen lika lyckliga.

XL

FIAT Höjd 312 cm Längd 599 cm

BOXSTAR STREET XL | LIFETIME XL

H2

XL

FIAT Höjd 258 cm Längd från 541 cm

BOXDRIVE 600 XL

BOXSTAR 540 ROAD | 600 STREET 600 FAMILY | 600 LIFETIME BOXLIFE 540 MQ | 600 MQ | 600 ME

H3

MAN TGE Höjd 309 cm Längd 598 cm

FIAT Höjd 282 cm Längd från 599 cm

BOXSTAR 600 SOLUTION | 630 FREEWAY BOXLIFE 630 ME | 600 DQ

HD

MAN TGE Höjd 268 cm Längd 684 cm

BOXDRIVE 680 ME MER INFORMATION ONLINE knaus.se

Golvkonstruktion

Påkostad

Maximal

Innovativt

& Dinettgolv

innervägg

flexibilitet

duschdraperi

Golvplattan är konstruerad med sandwichteknik och den är perfekt anpassad efter karossens form. Detta ger våra Camper Vans förutom extra isolering även maximalt med ståhöjd inuti. I dinetten monterar vi även ett mellangolv som tack vare temperering ger behagligt varma fötter (modellberoende/standard).

108

I säng- och sittgruppsdelen monterar vi isolerande mjuka formdelar. De känns behagliga och förhindrar kondensvattenbildning på ytan.

Multifunktionella lösningar som bestämmer hela interiören – som exempelvis det vägghängda dinettbordet för fri åtkomst eller sittgruppen med inställbara enskilda säten.

Man vet hur det är, det våta duschdraperiet i en Camper Van söker ständigt kroppskontakt. I vårt kompaktbadrum förhindras det av en integrerad luftkammare som ger duschdraperiet form och håller det borta från kroppen (tillval).

109


HÖJDPUNKTER

& VARIANTER

Cabrio-funktion. Frontsidan öppnas enkelt inifrån och fälls åt sidan. Man får då en unik utsikt. Ett myggnät och mörkläggning ger optimalt insekts- och insynsskydd.

Bekväm höjd. I dagläge, när Classic främre uppfällbar säng inte är neddragen, är det här en bekväm ståhöjd.

Klassisk

CAMPER VAN MED UPPHÖJBART TAK

Frontsäng

FRONTSÄNG VARIANTER

För alla som vill komma upp högt. Med det unika upphöjbara taket* för Camper Van kan du i en handomvändning förvandla din Camper Van till en trivselzon med två våningar. Hela taket tillverkas i en del med den senaste LFI-tekniken. Därigenom har det optimala isoleringsvärden och högsta stabilitet.

Standardutrustning på: BOXSTAR 600 SOLUTION, BOXLIFE 600 DQ Tillval på: BOXSTAR 630 FREEWAY, BOXLIFE 630 ME

Flexibla sovplatser för vilsamma nätter. För dig som behöver ett extra sovrum, är vår frontsäng den bästa lösningen. Oavsett vilket alternativ du väljer kan du alltid lita på enkel hantering och maximal sovkomfort.

Stor

JUSTERBAR FRONTSÄNG

Tillval på: BOXSTAR 540 ROAD, 600 STREET, 600 FAMILY, 600 LIFETIME, BOXLIFE 540 MQ, 600 MQ, 600 ME

Nattlampa. Den dämpade RGBbelysningen ger trivsam stämning. Och på 2-skikts kallskumsmadrassen har du högsta sovkomfort.

OLIKA MÖJLIGHETER att känna sig hemma när man är borta. Vår inredning har exakt det här målet. Beroende på krav och förkärlek kan man välja mellan många olika möjligheter för säng, badrum och kök. Upptäck de möjliga varianterna här.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

110

Gott om fri höjd. Den variabla frontsängen erbjuder en fri höjd på 100 cm och den i sidled utfällbara enkelsängen skapar möjlighet för maximal variabilitet och sovkomfort.

KLASSISK FRONTSÄNG Här ligger du bekvämt på två kallskummadrasser med en fri höjd på 50 cm. Classic främre uppfällbar säng dras ner mycket enkelt manuellt i handtaget och trycks uppåt igen.

Motorstyrd säng. För att ytterligare underlätta hanteringen av sängen finns elstyrning som tillval.

* Valfritt

uppfällbar taksäng

Fallskydd. Tack vare det avtagbara skyddsnätet, är frontsängen också lämplig för barn.

Justerbar Frontsäng

Enkel- eller dubbelsäng? Den främre uppfällbara sängen Vario ger alltid exakt det utrymme som du just behöver.

Tillval på: BOXSTAR 600 SOLUTION, 630 FREEWAY, BOXLIFE 600 DQ, 630 ME

Fantastisk rumskänsla. I bodelen har du alltid en komplett ståhöjd på 190 cm.

111


BOXSTAR

FULLKOMLIG. ABSOLUT KOMFORT.

FINNS ÄVEN I SPECIALUTFÖRANDE All information finns i en separat broschyr och online på knaus.se

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

112

Upp till 3,5 t totalvikt

4 Bältesplatser

3-5 Sovplatser

8 Planlösningar 113


PLANLÖSNINGAR

BOXSTAR

OCH FAKTA

PERFEKT ORGANISERAD SEMESTERGLÄDJE Du kommer att trivas riktigt ordentligt för här har allt sin fasta plats. När du packar din Camper Van blir allt perfekt organiserat. Våra fordon erbjuder en rad olika förvaringsmöjligheter.

540 ROAD

600 STREET

Höjdpunkter   Många olika sängvarianter   Fast badrum eller en-suite-badrum   Förstklassig utrustning

4 Bältesplatser   3-5 Sovplatser   Tvärställd säng

600 FAMILY

4 Bältesplatser   3-5 Sovplatser   Tvärställd våningssäng

600 STREET XL

4 Bältesplatser   3-5 Sovplatser   Tvärställd säng

600 SOLUTION

4 Bältesplatser   5 Sovplatser   Tvärställd säng, Främre uppfällbar säng

600 LIFETIME

258-312 cm

4 Bältesplatser   5 Sovplatser   Tvärställd säng, Högtakssäng

600 LIFETIME XL 541 - 63

4 Bältesplatser   3-5 Sovplatser   Enkelsängar

630 FREEWAY

6 cm

205 cm

4 Bältesplatser   5 Sovplatser   Enkelsängar, Högtakssäng

4 Bältesplatser   3-5 Sovplatser   Enkelsängar

Alla planlösningar är byggda på Fiat-chassi. KONFIGURATOR ONLINE configurator.knaus.com/se

114

115


BOXSTAR Bekväm

BOXSTAR 540 ROAD. Det väldesignade köket erbjuder tillräckligt med utrymme för matlagning, njutning och förvaring. Då blir det ännu roligare att laga mat.

enkel sittbänk

Generöst

AN PW: ist korrekt

längsgående kök

BOXSTAR 600 STREET. Det vägghängda dinettbordet erbjuder gott om plats att sträcka ut benen och bara må bra.

REDO FÖR SEMESTERÄVENTYR

BOXSTAR 630 FREEWAY. I det längsgående köket finns mycket plats för förvaring tack vare lådorna som kan dras ut helt, väggskåp och kylskåpet. Praktiska detaljer som den fällbara förlängningen av arbetsskivan ger optimal användbarhet.

Kombinationen av vänlig interiördesign och många praktiska funktioner ger maximal semesterglädje. Med en BOXSTAR måste du garanterat inte kompromissa och njuter av absolut komfort.

Platssparande kompaktkök

LOUNGEVARIANTER Enkel sittbänk

540 ROAD, 600 STREET, 600 FAMILY, 600 SOLUTION, 600 LIFETIME, 600 STREET XL, 600 LIFETIME XL, 630 FREEWAY

KÖKSVARIANTER

BOXSTAR 540 ROAD. Tack vare flexibelt utvidgningsbart bord, vridbara framsäten och utdragbar sittbänk finns det alltid plats för upp till 4 personer.

116

BOXSTAR 630 FREEWAY. I överskåpen och förvaringsfacken över sittgruppen finns massor av förvaring.

BOXSTAR 600 STREET. Alla BOXSTAR-modeller har en häll med 2 lågor och glasövertäckning. Tack vare elektriskt tändning är plattorna snabbt klara att användas.

Kompaktkök

540 ROAD, 600 LIFETIME, 600 LIFETIME XL

Längsgående kök

600 STREET, 600 FAMILY, 600 SOLUTION, 600 STREET XL, 630 FREEWAY

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

117


BOXSTAR

ETT RUM FULLT AV MÖJLIGHETER BOXSTAR övertygar med många olika möjligheter, både i sovdelen och badrummet. Här finns alltid den optimala lösningen för dina krav med tvärställd säng, uppfällbar säng fram och kompaktbadrum oavsett om det är familj eller par. Exklusivt en-suite-badrum

BOXSTAR 630 FREEWAY. Tvättstället i en-suitebadrummet fälls enkelt ut till ett stort tvättställsbord.

BOXSTAR 540 ROAD. Under den tvärställda sängen finns inte bara gasolboxen utan också mycket förvaringsutrymme. Man kommer enkelt åt bagaget och gasolboxen genom den stora bakluckan.

Trivsam BOXSTAR 630 FREEWAY. En stor bäddyta för två personer, öppna hyllor för alla slags föremål och stora takskåp för extra mycket förvaringsutrymme.

tvärställd säng

Generösa enkelsängar BOXSTAR 600 STREET. I den rymliga tvärställda sängen sover man inte bara riktigt bra, man kan också njuta av en underbar utsikt när man öppnar bakdörrarna.

Multifunktionellt kompaktbadrum BOXSTAR 600 STREET. Det multifunktionella kompaktbadrummet tillhandahåller innovativa detaljer såsom den rörliga spegeln och den roterbara toaletten för effektivt användande av utrymme.

SÄNGVARIANTER 3-5 Sovplatser 540 ROAD, 600 STREET, 600 LIFETIME, 600 FAMILY, 630 FREEWAY 5 Sovplatser 600 SOLUTION, 600 STREET XL, 600 LIFETIME XL

BADRUMSVARIANTER Kompaktbadrum*

540 ROAD, 600 STREET, 600 FAMILY, 600 SOLUTION, 600 STREET XL, 600 LIFETIME, 600 LIFETIME XL, 630 FREEWAY

*Badrum finns som tillval.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

118

119


HÖJDPUNKTER & VARIANTER

BOXSTAR

Trivsam tvärställd våningssäng

Sovkomfort för fyra. Den stora våningssängen i den bakre delen rymmer hela familjen. Den övre dubbelsängen är lätt åtkomlig via en stuvbar stege.

BOXSTAR 600 FAMILY Unga familjer älskar den praktiska bakre våningssängen med fyra bekväma tvärställda sovplatser. Här får alla sin egen plats att sova och föräldrarna får en försäkran om att deras små äventyrare kommit till vila. De genomarbetade garderoberna erbjuder gott om förvaringsmöjligheter.

EN STJÄRNA FÖR ALLA BOXSTAR 600-VARIANTER Samma fordonslängd, samma fordonshöjd, samma komfort. Perfekt anpassade till olika resenärer och deras behov. Den intelligent utformade sovalkovens olika varianter får en att lätt falla in i drömmarnas värld.

BOXSTAR 600 SOLUTION Den perfekta lösningen för dem som vill ha maximal avskildhet. BOXSTAR 600 SOLUTION är som standard utrustad med klassisk frontsäng. Justerbar frontsäng (194 x 130 cm) finns som tillval.

BOXSTAR 600 LIFETIME

Med den trivsamma tvärställda sängen i kombination med den uppfällbara sängen fram skapas två separata sovdelar med fjädermjuk EvoPore-madrass i BOXSTAR SOLUTION.

Här sover du som bäst! Sträck ut kroppen, stig upp när du önskar utan att störa din partner. Men en säng på upp till 200 cm har du inte bara gott om benutrymme, du får också plats med en hel del bagage i förvaringsutrymmet under sängarna.

Bekväm ombordstigning. För att ännu enklare nå drömmarnas land, finns ett trappsteg som ger enkel tillgång till den bakre sängen.

Trivsam tvärställd säng

Generösa enkelsängar Främre uppfällbar säng Classic 120

121


BOXLIFE

HELT ENKELT MER. ÄKTA VARIATION.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

122

Upp till 3,5 t totalvikt

4 Bältesplatser

3-7 Sovplatser

5 Planlösningar 123


PLANLÖSNINGAR

BOXLIFE

OCH FAKTA

MER HELT ENKELT UPPLEVA FRIHET

540 MQ

Du vill ha en följeslagare på resan som är lika flexibel som du och har exakt den plats som du just behöver? Idag för två, imorgon för en resa med vänner eller kanske bara en resa för dig själv ut i naturen. Du älskar hur enkelt din Camper Van alltid kan anpassas exakt efter dina behov.

Höjdpunkter   Maximal flexibilitet med Vario-konceptet för bakre delen   Otrolig lastvolym på upp till 2350 liter   Dieseluppvärmning som standard

4 Bältesplatser   3-7 Sovplatser   Tvärställd säng bak, bakre del

600 MQ

4 Bältesplatser   3-7 Sovplatser   Tvärställd säng bak, bakre del

600 DQ

4 Bältesplatser   5-7 Schlafplätze   Tvärställd säng bak, bakre del 258-282 cm

205 cm

600 ME

630 ME

541-636 cm

4 Bältesplatser   3-7 Sovplatser   Enkelsängar bak, bakre del

4 Bältesplatser   3-7 Sovplatser   Enkelsängar bak, bakre del

Alla planlösningar är byggda på Fiat-chassi. KONFIGURATOR ONLINE configurator.knaus.com/se

124

125


BOXLIFE Generöst

BOXLIFE 630 ME.Alltid bästa utsikt. I det längsgående köket finns det stora kylskåpet bredvid pentryt. Stora förvaringsskåp, en kryddhylla och den utfällbara förlängningen av arbetsskivan gör köket till en favoritplats i en handomvändning.

längsgående kök

BOXLIFE 630 ME. I det fullt utrustade köket finns gott om plats för förvaring, matlagning och naturligtvis möjligheten att äta gott. En kort matpaus på resan är en höjdare för hela familjen.

UPPFYLLER ALLA FÖRVÄNTNINGAR Här är favoritplatser förprogrammerade. Smakfull interiördesign i bodelen kombinerat med mycket plats och den flexibla förvaringslösningen bak gör att BOXLIFE övertygar på alla resor.

BOXLIFE 600 ME. Det flytande bordets bord ger inte bara maximalt benutrymme utan även extra utrymme för att äta, arbeta och planera turer. Dessutom kan bordsskivan till och med vridas ut.

BOXLIFE 600 ME. Svängbart TV-fäste. Så du bekvämt kan titta på TV, inte bara i dinetten utan även från sängen. (Tillval)

BOXLIFE 600 ME. Det innovativa variabla lastutrymmet tillåter både plats för packning och sovrum samtidigt.

Bekväm enkel sittbänk

BOXLIFE 630 ME. Den stora Midi-Hekitakluckan ger en ljus atmosfär. För extra lastutrymme, finns hyllor och förvaringsskåp över förarhytten och matplatsen.

BOXLIFE 540 MQ. Kompaktköket nyttjar det befintliga utrymmet extra effektivt. Kompressorkylskåpet är inbyggt nertill i köksmodulen och kan öppnas på båda hållen tack vare dubbel hängning.

BOXLIFE 630 ME. Helt utdragbara lådor. Erbjuder mycket förvaring och ger enkel åtkomst till innehållet.

LOUNGEVARIANTE Enkel sittbänk

KÖKSVARIANTER

Platssparande kompaktkök

126

540 MQ, 600 MQ, 600 DQ, 600 ME, 630 ME

Kompaktkök

540 MQ, 600 ME

Längsgående kök

600 MQ, 600 DQ, 630 ME

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

127


BOXLIFE

BOXLIFE 540 MQ. Tack vare skjutbar spegel och roterande toalett används varje millimeter i det kompakta badrummet på bästa sätt.

Exklusivt en-suite-badrum

Trivsam tvärställd säng tak

BOXLIFE 540 MQ. Bästa utsikten för sena kvällar. Öppna bakdörrarna och njut av utsikten. Beroende på vilket lastutrymme som krävs kan man enkelt justera den bakre uppfällbara sängen i höjdled.

BOXLIFE 540 MQ. I skåpen ovanför sängen finns gott om plats för kläder, böcker och småsaker. LED läslampor under skåp ger ett behagligt ljus.

BOXLIFE 630 ME. Tack vare den svängbara dörren i duschen kan badrummet utnyttjas optimalt. I en-suite-badrummet finns maximal rörelsefrihet.

Multifunktionellt

Generösa enkelsängar tak, bakre delen BOXLIFE 600 ME. Enkelsängarna ger timmar av vilsam sömn. Genom takfönstret (standard) ser man stjärnorna.

MER PLATS FÖR SEMESTER BOXLIFE är alltid redo för spontana semesteräventyr. De uppfällbara sängarna bak kan anpassas till behovet av lastutrymme. Utrymmet i badrummet utnyttjas så effektivt att du kan njuta av en fantastisk rumskänsla.

kompaktbadrum

BOXLIFE 600 ME. Praktisk rengöring. Duschmunstycket kan förlängas extra långt så att det också kan användas utomhus.

SÄNGVARIANTER 3-7 Sovplatser

540 MQ, 600 MQ, 600 ME, 630 ME

5-7 Sovplatser

600 DQ

BADRUMSVARIANTER Kompaktbadrum*

540 MQ, 600 MQ, 600 DQ, 600 ME, 630 ME

*Badrum finns som tillval.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

128

129


EXTERIÖR

BOXLIFE

KVALITET

MAXIMAL FLEXIBILITET Få ut mer av din Camper Van genom att anpassa den precis som du vill. Det klarar endast BOXLIFE. Om du väljer en BOXLIFE, har du den största flexibiliteten en Camper Van har att erbjuda.

TILLVALSUTRUSTNING Extrasängen är monterad under den bakre nedsänkbara sängen och kan enkelt avlägsnas tack vare den delade sängbotten. Detta skapar ytterligare fyra användningsvarianter.

Längsgående dubbelsäng som tillval. Bei I planlösningar med bakre lyftsäng kan den nedre extrasängen användas som en generös dubbelsäng.

2

STANDARDUTRUSTNING Den dubbla bakre nedsänkbara sängen kan du enkelt flytta till valbar sovhöjd. De tillgängliga bakre lagringsutrymmet blir ett resultat av sängens position. Att resa med maximalt lastutrymme. I BOXLIFE är som standard en dieseluppvärmning installerad under sittbänken. För den säkrade gasolförsörjningen räcker därmed en 2,7 l gasolflaska som sitter platssparande i bakre delen bredvid vattentanken. Detta gör att nästan hela bredden av fordonet kan användas som lastutrymme i bakre delen.

Den bakre nedsänkbara sängen kan användas på olika höjd och ytterligare justeras med en mängd olika tillbehör för dina individuella behov.

1 BOXLIFE 630 ME. Ta med el-cykeln och ladda enkelt via dessa lättåtkomliga eluttag.

Soffa som tillval. Den bakre sängbotten kan enkelt fällas upp för att skapa en soffa med vacker utsikt.

3 BOXLIFE 600 MQ. Varje BOXLIFE är utrustad med en bakre lyftsäng med 2-zons skummadrasser för bästa sovkomfort.

130

Tvärgående dubbelsäng som tillval. Erbjuder två extra sovplatser och lastutrymme för t ex en cykel och övrig packning.

4 Tvärgående enkelsäng som tillval. Erbjuder ytterligare en sovplats och lastutrymme för t ex två cyklar och övrig packning.

131


BOXDRIVE UNIK DYNAMIK.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

132

Upp till 3,5 t totalvikt

4 Bältesplatser

3-5 Sovplatser

2 Planlösningar 133


PLANLÖSNINGAR

BOXDRIVE

OCH FAKTA

HEMMA ÖVERALLT För dig gäller att vägen är målet. Därför är det extra viktigt att din Camper Van förutom högsta boendekomfort också har absolut körkomfort. Du bestämmer vart resan ska gå och vilka körassistanssystem som passar bäst till dig och dina krav.

600 XL

268-309 cm

4 Bältesplatser   4-5 Sovplatser   Tvärställd säng, Extra hög taksäng

680 ME 598 20 4

684

cm

cm

4 Bältesplatser   3 Sovplatser   Enkelsängar

Höjderpunkter   Stämningsfull dämpad belysning och KNAUS ljusdesign   Svängbadrum standard eller en-suite-badrum som tillval

Alla planlösningar är byggda på MAN-chassi.

Finns med bakre uppfällbar säng som tillval KONFIGURATOR ONLINE configurator.knaus.com/se

134

135


BOXDRIVE Generöst längsgående kök

BOXDRIVE 600 XL. Då kokar det av glädje. Det generösa kompaktköket övertygar med mycket förvaringsutrymme, en stor diskho och en praktisk häll med 2 lågor. Eftersom vägen till hjärtat går genom magen också på semestern!

Platssparande kompaktkök

Bekväm enkel sittbänk BOXDRIVE 600 XL. Maximal plats på höjden i ett utrymme som känns generöst. I BOXDRIVE XL har man ovanligt mycket plats..

BOXDRIVE 680 ME. Funktionslucka i köket för exempelvis skor eller avfall.

BOXDRIVE 680 ME. Gott om viktigt förvaringsutrymme. Det är extra generöst och lyxigt i köket. Tack vare kullagrade lådor som kan dras ut helt kan man utnyttja all plats på sista millimetern.

BOXDRIVE 600 XL. På den praktiska klädstången mellan badrummet och sängdelen kan man förvara skjortor skrynkelfritt.

STATEMENT FÖR BOENDEKOMFORT Tack vare symbiosen av välutvecklade funktioner och högsta boendekomfort fungerar BOXDRIVE för alla slags äventyr. Det spelar ingen roll om man vill utforska en stad, uppleva naturen eller vara hemma en kväll. 136

LOUNGEVARIANTER Enkel sittbänk

600 XL, 680 ME

KÖKSVARIANTER BOXDRIVE 600 XL. Platsen i köket utnyttjas perfekt tack vare hällen med 2 lågor och diskhoövertäckningen som kan användas som skärbräda.

Kompaktkök

600 XL

Längsgående kök

680 ME

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

137


BOXDRIVE BOXDRIVE 680 ME. I det rymliga badrummet finns ett utdragbart tvättställ som är upp till 650 x 300 mm i utdraget tillstånd. Med den fällbara spegeln ser du dig själv perfekt också när handfatet är utfällt.

Exklusivt en-suite-badrum

BOXDRIVE 600 XL. Frukost på sängen. Så nybryggt kan kaffet vara när det serveras direkt i den bekväma högtakssängen.

DÅ ÄR SEMESTER SOM BÄST I BOXDRIVE börjar varje semesterdag med en bra känsla, oavsett om man är sjusovare eller uppe med tuppen. I badrummet finns många praktiska detaljer, som det utdragbara handfatet i en-suite-badrummet eller den vridbara väggen i komfortbadrummet.

BOXDRIVE 680 ME. Väggklädseln av tyg och det avancerade designoch ljuskonceptet ger en trivsam boendekänsla i sovdelen.

högtakssäng

BOXDRIVE 680 ME. Mellan en-suitebadrummet och sängen finns en takhög garderob med tillräckligt med plats för favoritkläderna som man inte vill vara utan på någon resa. Ytterligare förvaring finns dessutom i överskåpen.

Individuellt svängbadrum

SÄNGVARIANTER

BOXDRIVE 600 XL. 2 blir 1: Efter behov erbjuder svängbadrummet en rymlig duschkabin eller en rymlig tvättdel.

Generösa enkelsängar 138

BOXDRIVE 600 XL. I tillvalet en-suite-badrum placeras duschen i genomgången. Man får då extra mycket utrymme.

Lätthanterad

3 Sovplatser

680 ME

4-5 Sovplatser

600 XL

BADRUMSVARIANTER Svängbadrum*

600 XL, 680 ME

*Badrum finns som tillval

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

139


Högtaksmodeller: BOXSTAR STREET XL BOXSTAR LIFETIME XL BOXDRIVE 600 XL

HÖJDPUNKTER & VARIANTER

Gigantiskt utrymme. Den höga takkonstruktionen ger extra rymd i hela fordonet. Det ökar också sovkomforten.

Unik takhöjd. Även när hög taksängen är nedfälld är det gott om utrymme med en ståhöjd på 170 cm (238 cm med uppfälld taksäng).

TREVLIGA DRÖMMAR I HÖGTAKSSÄNGEN Högtakspåbyggnaden möjliggör ett enormt utrymme med en bekväm ståhöjd på upp till 238 cm. Den lätthanterade högtakssängen fälls ner med bara en hand och ger på så vis två separata sovdelar. Perfekt för vänner eller familjer.

PLATSBESPARANDE OCH ENKELT Bästa utsikt uppifrån. I den mysiga högtakssängen har man inte bara den bästa blicken inåt utan man gläds också över de många hyllorna tillvalet TV är även inställbar på höjden.

Den höga taksängen kan enkelt fällas ned med bara en hand. En särskild mekanism säkerställer att den låses på plats. Med stegen går man bekvämt upp i sängen.

GENERÖS SOVPLATS Högtakssängarna övertygar inte bara med en vacker utsikt och bekväma madrasser utan också med mycket plats att sova. I BOXSTAR STREET XL kan du sträcka ut dig helt på 207 cm x 130 cm eller till och med mysa två personer i högtakssängen.

Himmelsk sömn. Mörka sidorutor och kallskumsmadrasser säkerställer bästa sovkomfort.

140

141


ONLINE

MEHR MERINFOS INFO

& UNTERWEGS OCH PÅ RESAN

KNAUS.COM KNAUS.SE

DET ÄR FRIHET SOM BERÖR

SILWYREADY FÖR AVSLAPPNAT RESANDE

KNAUS står inte bara för fritidsfordon av högsta kvalitet, utan framför allt för glädjen i campinglivet. Dyk in i vår unika produktvärld och upptäck våra varierade erbjudanden som gör årets vackraste tid ännu mer färgsprakande. Dra nytta av våra erbjudanden såsom mein.KNAUS Kundenclub, vår Fanshop eller tjänsterna på vår uthyrningsportal RENT AND TRAVEL.

LÄTTANVÄND PLANLÖSNINGSGUIDE

STARKT ÅTERFÖRSÄLJARNÄT

På vägen till det perfekta resesällskapet finns några frågor att reda ut: Hur många sovplatser behöver finnas? Hur stor eller liten bör din KNAUS vara? Har du en fast budget? Planlösningsguiden tar dig på några få sekunder via intuitiva frågor om de viktigaste punkterna till de fordon som passar dig.

Mer än 300 märkespartners i över 25 länder i hela världen: Detta enorma återförsäljarnät bidrar till vår höga kundnöjdhet. Kunnig rådgivning, god service och intressanta evenemang väntar dig här. Genom att ange ditt postnummer i vår sökmotor kan du med några få klick hitta din närmaste KNAUSåterförsäljare och se vilka planlösningar som väntar på dig där.

PLANLÖSNINGAR ONLINE floorplanfinder.knaus.com

Med magnetsystemet från silwy ® slipper man glas och byttor som glider omkring i fritidsfordonet. Tack vare magneter av metall sitter husgeråden kvar på plats. Man slipper saker som slamrar på resan som då också blir säker. Man kan också lossa nano-paddarna när man vill och sätta dem exakt där de just behövs. Grundutrustningen* för silwyREADY finns som standard i alla nya fordon från KNAUS. Läs mer på www.silwy.de/ready

* T ill grundutrustningen hör: 1x nano-gel-pad i metall, 1x magnetkrok & 1x kupong med personlig värdekod för kostnadsfri beställning/leverans av metallmattan BLACK (20 x 27 cm) + metallisten BLACK (25 cm)

TESTA DITT DRÖMFORDON I FÖRVÄG! Du går i tankarna om att köpa ett fritidsfordon men är osäker på om det verkligen passar dig? Hyr husbil med Rent and Travel! På de professionella uthyrningsstationerna på över 180 platser i Tyskland kan du välja mellan många olika planlösningar i över 2 200 hyrfordon i 11 fordonskategorier. Konsultera våra experter om de enskilda fordonen och upplev en oförglömlig resa till bästa förhållande mellan pris och erhållet värde. Mer information på www.rentandtravel.se

ÅTERFÖRSÄLJARNÄT ONLINE bergholm.com/aterforsaljare

ONLINE-KONFIGURATOR Med produktkonfiguratorn skapar du ditt personliga KNAUS-fordon enligt dina önskemål och kommer därmed klick för klick närmare drömmen om en egen KNAUS.

3 5

KONFIGURATOR ONLINE

1

configurator.knaus.com/se

KUNDKLUBB mein.KNAUS KNAUS FANSHOP Shoppingsugen? I vår fanshop finner du ett brett urval av campingprodukter som gör din semester roligare. Från högkvalitativa kläder för både dam och herr, roliga spel för hela familjen till inredning. Här finns något för alla! FANSHOP ONLINE shop.knaus.com

142

Dra nytta av de många fördelarna, såsom exklusiva kampanjer och fantastiska rabatter hos våra samarbetspartner! Som klubbmedlem får du en inbjudan till våra årliga kundträffar och dessutom två gånger årligen vår informativa kundtidning INSIDE med underhållande reportage kring campingfordon hem i brevlådan. Medlemskapet är helt kostnadsfritt för alla KNAUS-kunder. KUNDKLUBB ONLINE mein.knaus.com

FRANKANA FREIKO

2

Det finns en del saker som du absolut behöver för en riktigt bra campingsemester. Här kan du lita på kvalitetsprodukterna från KNAUS samarbetspartner Frankana Freiko. På shop.knaus.com hittar du det varierade sortimentet i vår fanshop. Alla uppgifter & priser gällande Frankana Freiko finns på www.frankanafreiko.de 1 2 3 4

Gasadapterset | Art-Nr. 651/026 Muggset 4 st. | Art-Nr. 651/020 Campingbord | Art-Nr. 51 016 Porslinsset Cosmic Blue, 9 delar | Art-Nr. 51 014

6 4

7

5 Campingstol | Art-Nr. 651/019 6 Fotstöd | Art-Nr. 601/143 7 Kastrullset 9 delar | Art-Nr. 51 013

143


@knaus_official youtube.knaus.com schwalbenblog.knaus.com shop.knaus.com

Vi har även kataloger för husvagnar. Upptäck även våra special- och jubileumsmodeller i separata broschyrer! Vi reserverar oss för eventuella tryckfel. Uppgifter om leveransomfattning, mått och vikter samt utseendet motsvarar den information som fanns tillgänglig vid tidpunkten för tryckning (07/2022). Vi reserverar oss för ändringar av utrustning, tekniska data, serieomfattning och priser. Informera dig i det avseendet hos din auktoriserade KNAUS-återförsäljare innan köpet. Information om leverans, måttangivelser, viktangivelser samt utformning/design avser de uppgifter som gäller när broschyren trycks. Vi förbehåller oss rätten att ändra utrustning, teknisk data, produktionsplanering och pris. Vi reserverar oss för eventuella tekniska förändringar i konstruktion, där syftet är att förbättra produkten och så länge som det kan anses vara rimligt för kunden. Därutöver reserverar vi oss för mindre färgavvikelser och avvikelser i produktegenskaper om dessa inte går att undvika med anledning av material. (t.e.x Färgavvikelser med ca 2,0 dE mellan lack på plåt och lack på GFK/ plast, så länge som det kan anses vara rimligt för kunden. En del av bilderna visar specialutrustning som kan levereras mot en tilläggsavgift, eller funktioner av prototyper / studier som inte motsvarar standard och som i vissa fall inte kommer att finnas tillgängliga som specialutrustning. Färgavvikelser är möjliga på grund av tryckteknik. Innan du köper ett fordon, vänligen kontakta en lämplig KNAUS återförsäljare för råd om seriens nuvarande status. Viss utrustning som visas i katalogen är inte en del av standardutrustningen. Observera informationen i den aktuella prislistan, särskilt när det gäller vikter, lastningsalternativ och toleranser. För att göra eventuella ändringar krävs skriftligt medgivande från Knaus Tabbert AG i förhand. Knaus Tabbert AG . Helmut-Knaus-Straße 1 . 94118 Jandelsbrunn . Germany

Generalagent i sverige

BERGHOLM FÖRSÄLJNING AB Gesällgatan 6 . 681 42 Kristinehamn . Tel: 0550-380 80 . bergholm.com

Alla fordon online knaus.se

Art. nr. R08118012-SE

facebook.knaus.com