byLIV #1/2024

Page 1

# 1/2024 Inspirasjon og nyheter fra mer enn 800 butikker, restauranter og andre virksomheter i Bergen sentrum. BERGEN LIVE UTENDØRSKONSERTENE I SOMMER! AUSTAD DIAGNOSTIKK VURDERING AV RISIKO FOR HJERTE OG KARSYKDOM XHIBITION KJØPESENTER FEIRER 20 ÅR GALLERIET MED DENIM OG LIN BLIR DU TRENDFIN AMANDA / DEGUY: 50 ÅR MED KVALITETSKLÆR OG PERSONLIG SERVICE

Ansvarlig utgiver:

Bergen Sentrum AS Handelens- og Sjøfartens hus Olav Kyrres gate11, 5014 Bergen bergensentrum.no   @bergensentrum

Daglig leder: Steinar Kristoffersen: steinar@bergensentrum.no

Salgs- og markedssjef: Thomas Ottesen: thomas@bergensentrum.no

Prosjektleder: Morten Dahl Sebjørnsen morten@bergensentrum.no

Salgsansvarlig: Thomas Gundersen: thomasbyliv@gmail.com / tlf. 400 77 478

Produsent: BTSG Media AS

Grafisk Design: Aksell

Trykk: Aksell

Innholdsprodusenter: BTSG Media AS og Syde AS

Bidragsytere: Forsidebilde: Anna T. Takle

Om byLIV: byLIV er et høykvalitets shopping- og trendmagasin med fokus på Bergen bys urbane kvaliteter, særlig innen mote, interiør, mat, velvære, kultur og uteliv. Magasinet utgis av medlemsbedriftene i samarbeidsorganisasjonen Bergen Sentrum AS, i samarbeid med BTSG Media AS. Gjennom tre årlige utgivelser vil byLIV gjøre leserne bedre kjent med de urbane kvalitetene i bykjernen og bidra til at Norges vakreste by blir tatt enda mer i bruk på helårsbasis.

Distribusjon

• Distribueres i postkasser til utvalgte postnumre, magasinstativer i kjøpesentre, butikker, serveringssteder og andre sosiale møteplasser i sentrum. Magasinet i sin helhet gjøres tilgjengelig og distribueres i elektronisk utgave. I tillegg vil redaksjonelt innhold som bildeserier og artikler publiseres på våre nettsider og deles i våre sosiale medier.

• Mobil distribusjon: Kundeklubben byVENN; sms 70.000+ medlemmer.

Velkommen til byLIV

Bergen sentrum er bergensernes klare førstevalg når det gjelder shopping, servering, kultur og opplevelser. Årsomsetningen innen handel og servering alene er godt over 7 milliarder kroner. I tillegg har sentrum et yrende kulturliv, og et stort og variert overnattingstilbud.

Den vakre byen vår ligger omkranset av de flotteste kulisser man kan tenke seg, og byens allmenninger, strøk og smau oser av historie og særpreg. byLIV vil gi deg enda bedre oversikt over det store og varierte tilbudet som finnes i Bergen sentrum.

Magasinet utgis av sentrumsbedriftene selv gjennom samarbeids- organisasjonen Sentrumsforeningen og Bergen Sentrum AS som på non profit basis arbeider for at folk og bedrifter i hele regionen skal ha en mest mulig levende, trivelig og attraktiv by.

Vi ønsker at byLIV skal gjøre deg enda bedre kjent med det unike, snart 1.000 år gamle bysenteret ditt, og at magasinet skal bidra til at byen din skal bli tatt enda mer i bruk hele året.

At tilbudene i Bergen sentrum blir hyppig brukt er nemlig helt avgjørende for at vi også fremover skal ha en variert og spennende by.

Jo mer du bruker sentrum, jo mer attraktiv blir byen din. Så, god lesning og kos deg i sentrum så ofte du kan!

Beste hilsen

Sentrum AS

NO - 1470
byLIV
Foto: Anne Lise Norheim
Foto: Janne Rugland. Vi tar forbehold om trykkfeil. Besøk nærmeste butikk eller kroghoptikk.no | 800 57 644 | Xhibition | Lagunen Storsenter CELINE henne: CL40264U kr 4.250 / TOM FORD han: TF0904 kr 4.063
i butikkene. Kom innom og se utvalget. Solskinnsnyheter
Christian Michelsens Gate 2B

Akvariet rommer mer enn vann

Her skjer det noe hver time. Og du kan faktisk også få adgang før alle andre, hvis du er ung nok.

Tekst Ann-Mari Gregersen SYDE AS

En oppdiktet samtale, som kunne vært fra virkeligheten, ifølge Akvariets markedssjef Veline Høyland.

- Javisst, jeg har vært på Akvariet.

- Mer enn én gang?

- Er det noe poeng?

- Klart det er! Her skjer det mer enn du tror. Programmet favner like mye som en kongepyton klarer å tre inn i gapet.

- Fortell!

Hold pusten!

6 ting du ikke visste om Akvariet

1 Dyrepasser for en dag. Har du lyst å bli med inn på Akvariet før det åpner for vanlige besøkende? Du kan f.eks komme enda nærmere en kongepyton. Dette er en mulighet for barn utvalgte søndager. Flott som gave også! Forresten, foreldre får ikke være med inn. Her er du bare med ekte dyrepassere, og det er plass til maks 5 barn.

2 Noe på gang hver time! Akvariet har et fast program hvor det er gøye fôringer og presentasjoner

hver time. Her kan du lære mer om bøylepingvinene, være med på fôring, se sjøløvepresentasjon og få tropisk guiding. I den tropiske avdelingen bor slanger, krokodiller, edderkopper og insekter du ikke visste eksisterte. Sjekk programmet på forhånd. Det er ulike presentasjoner hver dag og til ulike klokkeslett.

3 Bli klokere! Akvariet har et mål om å spre kunnskap om dyr og dyrevelferd, bevaring og artsmangfold. Dette kalles LæreLyst! På Akvariet finner du de rareste og flotteste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk.

4 Ny utstilling. 3.mai åpner “Havet i endring". Her dykker vi ned i dypet og slår på lyset under vann. Utstillingen er blant annet en installasjon som gjennom imponerende spesialeffekter vil la deg oppleve hvordan havet er i endring, som følge av menneskelig tilstedeværelse og aktivitet.

5 Snurr film. Du kan - og børfaktisk se to! “Til Svalbard”. Bli med seilbåten Barba fra Norge

til Svalbard for et nærmøte med isbjørn, hvalross og hval. "Kaos i pingvindammen" vil du ikke gå glipp av. I en nesten helt sann dokumentarisk, såpeoperalignende kortfilm har vi gitt stemme til de ulike pingvinene og filmet deres opplevelser i dammen. Det blir sjalusidrama, kjærlighet, hat og hverdagsliv.

6

Vær en pausefisk. På mattorget ved inngangen til Spiseriet kan du kjøpe is, brus, kaffe, yoghurt og lett mat å ta med i farten. Har du årskort? Nyt en kopp kaffe eller te aldeles gratis▗

Åpningstiden til Akvariet er kl 09.00-18.00 alle dager fra 1. mai – 31. august. Kun stengt 17. mai. Enklere blir det ikke!

Akvariet i Bergen har gitt gjester et fantastisk møte med dyrelivet på dypet og landjorda siden 1960. De viser også filmer, blant annet en såpeopera om pingvinene!

www.bergensentrum.no 6 | byLIV
annonse
(Foto: Akvariet) Redaksjonell

Et pust av nostalgi! Kjenn på stemningen fra fortiden i et historisk bymiljø med tidsriktige hus og interiører.

I Gamle Bergen kan hele familien oppleve livet i «gamle dager».

I Bergens koseligste omgivelser kan du se skuespillere gjenskape bylivet fra 1700-1900-tallet med fjonge byfruer, staselige embetsmenn og nysgjerrige tjenestefolk.

Reisetid?

Vi har alt du trenger til reisen, både av tilbehør, sekker, kofferter og bagger.

Besøk en av våre butikker, eller sjekk utvalget i nettbutikken.

www.mybag.no
MYBAG Bergen Storsenter
MYBAG Horisont Senter | |
& BISTRO JERNBANESTASJONEN M-F: 08-18 L: 10-16
BUTIKK

Innhold

34 14 57 86 6 Akvariet rommer mer enn vann 6 Uteservering i Bergen ............................................................ 14 50 år med kvalitetsklær og personlig service 24 Parkering blir ikke enklere enn dette 28 Frydenbø Bil introduserer Volvo EX30: Allerede en storselger 31 Friske tenner uten å gå til tannlegen 32 Glass Thomsen har dekket behov og bord i 120 år 34 Med denim og lin blir du trendfin .......................................... 40 Solbrille-sommeren blir oval og smal 47 Forstå overgangsalderen og huden din 48 Xhibition kjøpesenter feirer 20 år 53 Bergens nye bydel ................................................................... 57 Vurdering av risiko for hjerte og karsykdom 70 Ulike lasere til ulike hårtyper 72 Disse utendørskonsertene bør du ikke gå glipp av i sommer! 76 Strømpedamen - mer enn bare strømper 82 #bergensentrum 86 Opplev Ying Ying: Bergens nye kulinariske skatt ................. 94 Aktivitetskalenderen 108 47 40 24

Match

Match har antrekkene til alle anledninger: Sesongen for festlige anledninger er her. Nå vil vi kle oss i florlette stoffer og lekre print.

Denne våren har vi lagt vår elsk på denne kjoledrømmen fra DONNA. Et perfekt blikkfang – som vil få deg til å skinne uansett anledning. Pris: 1999,Velkommen for en hyggelig handel.

BRGN

Ved jernbanestasjonens nyåpnede spor 5 finner du BRGN Concept Store & Bistro. Kom innom for en kaffepause i solen eller for en handletur, sjekk ut vårens utvalg av vanntette nyheter til både kvinner og menn.

«Norsk design, laget for norske forhold.»

Med BRGN’s produkter er det ikke nødvendig å inngå kompromiss mellom mote og funksjonalitet.

Tiger of Sweden Store Bergen

Årets vår- og sommerkolleksjon har fått navnet navnet "Söt!", det naive, svenske universalordet for alt som er søtt. Denne essensen av "søthet" og sommerkjærlighet preger kolleksjonsfortellingen, en romantisk og nostalgisk fortelling om sommeren, spirende forhold og de utallige følelsene som er vevd inn i slike opplevelser, den naturlige prosessen med å forelske seg!

byNYTT

Akademikliniken er Nordens ledende privatklinikk for kosmetiske behandlinger

Velkommen på vårt Skin Center i Bergen.

Våre kosmetiske sykepleiere har lang erfaring, og vi tilbyr en rekke hud-, laser- og injeksjonsbehandlinger.

| tlf.: 55 32 80 98
www.akademikliniken.no
Torggaten 3, 5014 Bergen

Uteservering i Bergen

- Her finner du de skjulte perlene!

Ingenting slår følelsen av å nyte solen på en uteservering i Bergen, spesielt på de sjeldne soldagene. Men hvor skal du dra? Bryggen er velkjent for rekesmørbrød og utepils på Madam Felle eller en ultimate burger på Egon Kjøttbasaren, men hva med de skjulte perlene?

Her får du en oversikt over 10 unike steder å ta seg en utepils eller en matbit i Bergen:

1. Solros

Marken 31

Den sjarmerende blå kafeen, midt i Bergen sentrum, gir en følelse av sørlandsidyll. Med eierne som driver eget småbruk og bruker kortreiste råvarer, er surdeigsbrødet og baksten laget med kjærlighet. Enten du ønsker en kopp kaffe eller en deilig solbolle, er det herlig å sitte ute omringet av det hvite stakittgjerdet.

2. HEM

Teatergaten 14

Med interiør som minner om en koselig stue fra 80-tallet, er HEM stedet å føle seg hjemme. Deres sjarmerende, intime uteservering kombinert med gode drinker og varierende småretter gjør opplevelsen komplett!

3. Dr. Wiesener

Nye Sandviksveien 17 A

En tur til Sandviken er vel verdt det for et besøk på Dr. Wiesener. Det runde spesielle bygget som tidligere var et folkebad byr på en stor uteservering som strekker seg rundt hele bygget. Med utsikt over de fargerike gatene og kvalitetsmat fra lokale råvarer, er dette et must for mat- og drikkeentusiaster.

4. Det lille kaffekompaniet

Nedre Fjellsmauet 2

Opp mot Fløyen ligger denne skjulte perlen, hvor kanskje verdens beste kaffe nytes på brosteinen. Med hjemmelaget bakverk og en intim atmosfære, er dette et sted hvor du virkelig kan oppleve den ekte bergensstemningen.

5. Fish Me

Strandkaien 3

For en unik opplevelse rett ved vannet, bør du besøke Fish Me. Med en innglasset terrasse som gir følelsen av å alltid sitte ute kan du nyte alt fra et bredt vinkart til smaksrike desserter. Her får du virkelig alt i en, både en fiskehandler, sjømatrestaurant, bakeri og bar. I tillegg tilbyr de en stor uteservering til de varmere dagene der du kan nyte byens beste sjømat.

6. Kulturhuset

Vaskerelven 8

På Kulturhuset kan du nyte byens beste utsikt fra takterrassen eller sitte på gateplan og oppleve den intime atmosfæren. Med et variert tilbud av mat, drikke og arrangementer, er dette stedet for deg som liker at det skjer noe.

7. MM Atmosphere

Øvre Ole Bulls plass 3

På Ole Bull husets niende etasje finner du MM Atmosphere, hvor du kan nyte signaturcocktails mens du ser utover hele Bergen. Med utsikt fra Bergens åttende fjelltopp, er dette et sted for de som setter pris på spektakulære omgivelser.

8. BRGN Concept store

Strømgaten 4

Dette stedet kombinerer kafé og klesbutikk på en unik måte. Med en uteservering "inne på togstasjonen" får du en annerledes atmosfære mens du nyter både mat og shopping.

9. Bod 24

Sjøgaten 24

I en gammel sjøbod i Sandviken finner du Bod 24, en superkoselig konseptrestaurant med et bredt utvalg av arrangementer. Enten det er en avslappende lunsj eller en oppkvikkende yogaøkt du vil ha, er dette stedet for deg.

10. Statsraaden

Bradbenken 2

Statsraaden er en unik kafé som ligger på Bradbenken ytterst på Bryggen. Overskuddet fra kafeen går til støtte for Skipet Statsraad Lehmkuhl. Med en intim og koselig uteservering får du nyte en fantastisk utsikt over Vågen og byfjellene. De store panoramavinduene skaper en følelse av å sitte ute selv når du er inne. Med disse skjulte perlene kan du utforske Bergens uteservering på en helt ny måte. Fra autentiske lokaler til spektakulære utsikter, har Bergen noe for enhver smak.

9 7 2 1 5 10 Foto: Statsraaden Foto: Solros Foto: Syde Foto: MM Cafe og Bar Foto: HEM
Bod 24
Foto:
Bildene er hentet fra restaurantenes Facebooksider

Akademikliniken

Fokus på solkrem for ansiktet, nå som det er vår/sommer er det viktig å beskytte huden godt fremover.

«Solen har endelig begynt å titte frem igjen, og med det er det ekstra viktig å beskytte huden fremover. Akademiklinikens bestselgende solkrem Day Maximal Sense SPF 50 passer for alle hudtyper og gir høy UVA & UVB beskyttelse for den utsatte huden i ansiktet. Den kommer i en lett konsistens som trekker raskt inn i huden og beskytter deg hele dagen. Fåes kjøpt på Akademikliniken i Torggaten 3.

TBL Medical

TBL Medical i Marken, som fra før selger hudprodukter fra Zo Skin Health, har nå også blitt forhandler av de anerkjente hudpleiemerkene

Neostrata og Elixir. Denne utvidelsen plasserer TBL i en elitekategori innen hudpleie, med tre av de mest prestisjetunge hudpleie merkene i sin portefølje.

Dette er gode nyheter for alle hudpleieelskere, som nå har tilgang til et utvidet utvalg av kvalitetsprodukter gjennom TBL Medical sine klinikker og TBL sin nettbutikk.

Galleriet / The Body Shop

Lørdag 16. mars åpnet The Body Shop en ny butikk på Galleriet!

Etter 35 år på senteret, og som en av de største butikkene i kjeden, fikk butikken da en ny lokasjon. Den nye butikken ligger mellom Tobakk Sørensen og Telia, med inngang fra senteret og Torgallmenningen, kun et steinkast fra den forrige plasseringen.

The Body Shop Galleriet er dessuten nå 1 av kun 5 butikker i landet som har egen refillstasjon. Her får kunden mulighet til å gjenbruke emballasjen, og The Body Shop bidrar til at det mest bærekraftige valget blir enkelt, praktisk og tilgjengelig.

byNYTT

Armbånd forglemmegei

Anheng linbendel

Ørepynt forglemmegei

Ørepynt linbendel

Anheng forglemmegei

Anheng natt og dag

Flora

Flora kolleksjonen består av blomster fra den norske floraen og smykkene henter inspirasjon fra vårt arkiv. Alle smykkene er produsert i Norge og bygger videre på vår lange emaljetradisjon. Emaljen legges for hånd, så hvert eneste smykke er unikt og et lite stykke håndverk. Disse farge-glade smykkene symboliserer vår og sommer og er en fryd å ha på seg året rundt. Støpes i resirkulert sølv og forgylles.

Kolleksjonen ble første gang introdusert på̊ 80-tallet, men har i dag fått mange nye produkter og et helt nytt uttrykk. Nytt i år er Flora smykker til barn.

Besøk vår butikk i Chr. Michelsensgate 2b eller david-andersen.no for hele utvalget.

Priser fra 1690,- til 6 990,-

Brosje prestekrage

Ring linbendel

Creol hundekjeks

Ørepynt flora

Shoppingtips fra David-Andersen

Velkommen

Til din lokale Fjällräven-butikk for vårens spennende nyheter!

Følg oss på Instagram @fjallravenbergen

Fjällräven Brand Store Bergen • Strandgaten 21

fjallraven.no

www.bergensentrum.no 21 | byLIV

Med over 3 500 parkeringsplasser i sentrumskjernen, jobber vi hele tiden for at parkering skal være så sømløst og lett tilgjengelig som mulig. Vi gir deg byens beste og enkleste parkering, slik at du kan nyte alt Bergen har å by på – enkelt og greit!

Les mer og få opptil 50% rabatt på parkering på bergenparkering.no

Sjekk våre beste tips til unike opplevelser i Bergen sentrum

over 3500 parkeringsplasser midt i Bergen sentrum
helt enkelt best på parkering

Se mer:

50 år med kvalitetsklær og personlig service

Sentralt plassert i Kong Oscars gate i Bergen ligger Amanda / Deguy, "moren" til alle Deguybutikkene i Bergen, Stavanger og Oslo. Med en historie som strekker seg over 50 år, har Amanda / Deguy blitt et ikon i moteverdenen, og det er ikke uten grunn.

Vi hadde gleden av å snakke med Berit Aadland Senneseth og Marianne Aadland Stølen, andre generasjon av familiebedriften som inkluderer butikkene Amanda og Deguy. Sammen med butikkleder Mona Vindenes Ekerhovd, har vi lyttet til deres erfaringer, utfordringer og fremtidsplaner.

Trofaste kunder over flere generasjoner En av de mest spennende aspektene ved å ha drevet i 50 år er, ifølge Berit, å se de trofaste kundene som kommer igjen og igjen. "Vi har en stor og fast kundegruppe som har vokst med oss gjennom årene," sier hun. Og ikke minst når vi treffer blink

med kolleksjonene. Når kundene strømmer til for å handle sesongens kolleksjon, da vet vi at vi har lykkes. "Vi har en stadig økende kundegruppe som har fulgt oss helt siden Amanda åpnet dørene 2. mai 1974, og har vært en viktig del av vår historie. Deres lojalitet og støtte har vært avgjørende for vår suksess, og vi setter stor pris på deres fortsatte tillit til oss," sier butikkleder Mona

Personlig service er nøkkelen til suksess I en tid der "fast fashion" og nettbutikker dominerer på mange fronter, har Amanda/ Deguy klart å holde seg relevant ved å fokusere på kvalitet og personlig service. Vi

www.bergensentrum.no 24 | byLIV
Redaksjonell annonse
@deguy.no www.deguy.no

bruker ofte flere timer på å jobbe aktivt og med stort engasjement med våre kunder. Det er i prøverommene at handelen blir avgjort. "Vi er ærlige og kommer gjerne med innspill på både hele antrekk, tilbehør og det å skape en basegarderobe tilpasset den enkelte," forklarer Mona.

"Og så vet vi gjerne hvilken stil den enkelte kunden har - og hvilke plagg som vil passe perfekt sammen med andre plagg de har kjøpt tidligere. Slik klarer vi å gi gode anbefalinger og være en samarbeidspartner i innkjøpene, i stedet for å være selgere." Det at kolleksjonene er klassiske og tidløse, og at plaggene gjerne varer mange sesonger, gjør også at mange av kundene ser verdien av å investere i kvalitetsplagg.

langvarige innsats med å levere god service og vår oppbygde kundelojalitet."

Amanda / Deguy har klart mesterstykket å bevare sin posisjon som en av Bergens mest elskede motebutikker over 50 år, og har også etablert seg i både Stavanger og Oslo. Med trofaste kunder og dedikerte ansatte ser fremtiden lys ut for dette ikoniske merket.

I forbindelse med Amandas feiring av sitt 50-års jubileum, er vi stolte over å ha fått en ny kundegruppe - jenter fra 14 år og oppover. Hovedsakelig er det merker som Lois og Neo Noir som appellerer til de yngste kundene, i tillegg til vår tilstedeværelse på Deguy.no og i sosiale medier. For Amanda har sirkelen blitt fullendt: Vi begynte med å betjene de yngste, og kundene har vokst sammen med oss. Amanda/Deguy har gjennomgått en tilpasningsprosess som vi har lykkes med.

Amandasekken

Utvikling over 50 år Med syv butikker lokalisert i Stavanger, Bergen og Oslo, i tillegg til en nettbutikk tilgjengelig for hele landet, har Amanda/ Deguy store planer for fremtiden. "Vi har vært svært flinke til å tilpasse oss kontinuerlig," sier Marianne. "At vi appellerer til flere generasjoner nå, skyldes både vår

– en klassiker med evig liv Amandasekken har vært en ikonisk del av Amanda/Deguy i 50 år. "Det er en bergensklassiker som 'alle' skulle ha i flere tiår," sier Mona. "Etterspørselen har gått litt i bølger, og selv om det har vært litt mindre etterspørsel de siste årene, vil den alltid være en del av vår spennende historie."

g

Filis

www.bergensentrum.no 25 | byLIV
g Busnel, Indra Jaquard Jacket 7.599,- (sand) 6.899,- (sorte) / 6.899,- (blå) g Busnel, Valery Jacket Ecru 3.499,- Levete Room 1 Coat 2.599,- A Amelie Cargo 3.750,-

Okaki

1.399,-

UNIFIED, Skinnsneakers 999,Kule skateinspirerte sneakers, med en overdel i skinn. God polstring ved kanten for ekstra god komfort

MØT VÅREN MED STIL

Møt våren med lekre sneakers inspirert av skate-trenden eller i retro utførelse. Nå er det slankere silhuetter på skoene som gjelder og vi ser også mye av den fotball-inspirerte sneakeren denne våren med en slank profil og gummiert såle. Sjekk også ut vår nye Shoe Gallery avdeling for inspirasjon for stilige vårsko for den trendbevisste.

UNIFIED, Skate sneaker 999,Cupsole sneaker inspirert av skate-trenden. Ekstra tykke lisser og chunky design. Overdel i semsket skinn med kontrastdetaljer

UNIFIED,Retro

Shoppingtips fra Haaland Sko
sneaker 999,Retro sneaker i semsket skinn med topp komfort. Ekstra myk yttersåle i fleksibel gummi MICHAEL KORS, Berkley mid wedge 2 099,Disse finner du i vår nye Shoe Gallery avdeling MICHAEL KORS, Bradley wedge 1.899,Disse finner du i vår nye Shoe Gallery avdeling MICHAEL KORS, Georgie trainer 2.299,Disse finner du i vår nye Shoe Gallery avdeling hyper En lett og luftig joggesko på en kraftig og stabil yttersåle. Skoen egner seg til de fleste aktiviteter

how to style linen edition

Linbuksen fra Les Deux er et klassisk plagg som tilfører både stil og komfort til menns garderobe. For en avslappet look style den med collegegenser fra Mads Nørgaard. Til hverdag er det perfekt å hive på en strikkegenser fra J.Lindeberg og for en sommerlig fest-look en linskjorte fra Les Deux.Alle antrekkene er stylet med sneakers fra Garment Project.

21, BERGEN @capone_bergen
WWW.CAPONE.NO STRANDGATEN

Parkering blir ikke enklere enn dette

Du trenger aldri å lete etter en automat igjen! Bergen Parkering har en ny løsning for å betale parkering rett fra mobilen. Det beste av alt: ingen app eller profilregistrering!

Akkurat i tide til julehandelen i fjor, lanserte Bergen Parkering en ny type mobilbetaling i alle de store parkeringshusene i sentrum. Du slipper å styre med app, brukerkonto og innlogging: du trenger bare å skanne en QR-kode.

Den nye mobilautomaten ble en umiddelbar suksess: flere tusen kunder har benyttet seg av verdens enkleste parkeringsløsning.

– Parkering blir ikke enklere enn dette! Du har alle de kjente funksjonene fra den tradisjonelle betalingsautomaten, bare

smidigere og kjappere, forteller Trond Birkeland, daglig leder i Bergen Parkering.

Innovasjon på kundens premisser QR-koden tar deg til en nettside hvor du taster inn bilnummeret ditt for å betale din pågående parkering. Du kan velge mellom å betale med kort eller Vipps. Hele prosessen tar mindre enn to minutter, og du kan gjøre det fra hvor som helst i parkeringshuset så lenge du fortsatt står parkert.

– Vi har hatt automatisk betaling med Sesam Sesam-appen i snart 10 år, men mange av våre kunder foretrekker likevel å betale på stedet, forklarer han. Da må vi imøtekomme deres forventninger, i stedet for å tvinge dem over på nye plattformer.

g Bergen Parkering satte en ny bransjestandard innen parkeringsteknologi allerede i 2015 med Sesam Sesam. De har tro på at «virtuell betalingskiosk» vil bli det neste store.

Siden den gang har parkeringsbransjen utviklet seg raskt, kanskje for raskt til tider. – Vi ser at andel parkeringsbesøk som betales manuelt ligger stabilt rundt 10-20%, til tross for mange grep for å øke bruken av automatiske tjenester, fortsetter han. Det er et tydelig signal fra kundene våre om at det er på tide å tenke nytt.

Kundeopplevelse trumfer alt

– Kundene har talt, de vil ikke ha enda en app på mobilen.

Bergen Parkering var først i Norge med automatisk skiltgjenkjenning og betaling gjennom løsningen Sesam Sesam i 2015.

Denne nyheten, kjent som «virtuell betalingskiosk» på fagspråket, er utviklet i samarbeid med det Bergensbaserte selskapet Hi Tech Mobility, som også leverer det populære Sesam Sesam-systemet.

Bergen Parkering tok med dette enda et sprang inn i framtiden, og avsluttet 2023 med tittelen som pionér i bransjen i behold.

www.bergensentrum.no 28 | byLIV
Redaksjonell annonse

Nøkkelen til suksessen deres er ifølge merkevareleder Elisa Stewart Nilberg ganske enkel: kundeopplevelse trumfer alt.

– 9 av 10 er kjempebra, men vi sier oss ikke ferdig der. Vi vil at alle som er innom våre p-hus skal ha den samme gode, sømløse opplevelsen uansett hvordan de velger å betale for seg, forteller hun ivrig.

Parkering kan forbindes med alt fra stress og frustrasjon, til glede og lettelse. Men for mange er parkering viktig for at hverdagen skal gå opp.

– Ingenting slår brukervennlighet eller smidighet når det gjelder den totale kundeopplevelsen. Kundene våre har talt: de vil ikke ha en ny app. De krever enkle og gode tjenester, uten å gå på akkord med preferansene sine. Da må vi lytte og finne løsninger slik vi har gjort nå, forklarer Elisa.

Ukomplisert kvalitet

Noen vil kanskje tenke at å satse på manuell betaling, enten analog eller digital, er feil vei å gå. Men det er mange grunner til at betalingsautomater er kommet for å bli.

Alle som har prøvd å navigere det nye digitale samfunnet, har på et tidspunkt kjent et metningspunkt: noen ganger kan

det føles som teknologiske framskritt kompliserer hverdagen i stedet for å forenkle den.

– Mynt og parkometer er historie, og det er nok de fleste glade for, sier Elisa og smiler. Men vi har tro på at vår virtuelle betalingsautomat snart vil være den nye bransjestandarden.

Den teknologiske utviklingen kommer kundene til gode på flere nivåer. Bergen Parkering har som mål å være en leder innen nyskapning i en stadig større og grønnere mobilitetsverden. Trond Birkeland ser innovasjon som en måte å tilføre verdi også i forretningssammenheng:

– Vi skal drive bransjen framover, mot en mer bærekraftig og kundevennlig mobilitet med fokus på nye, smartere, og lønnsomme løsninger. Vi har en ambisjon om å være Norges mest bærekraftige parkeringsselskap, og det betyr også at vi må være villige til å tenke utenfor boksen, avslutter han ▗

– Mynt og parkometer er historie, det er mange glade for!

g Bergen Parkering satser på bærekraftig og kundevennlig mobilitet. Denne gangen med rask, enkel, og sømløs mobilbetaling helt uten å bruke app.

NYFIKEN PÅ HELE BERGENS PARKERINGSHISTORIE? BLI MED PÅ REISEN HER:

Tannbehandling dine premisser

Tannbehandling på dine premisser

å hjelpe deg med å ivareta den Dette innebærer å sikre et tilbud det benytte seg av.

Som tannhelsepersonell har vi i oppdrag å hjelpe deg med å ivareta den viktige munn- og tannhelsen din. Dette innebærer å sikre et tilbud det føles trygt, enkelt og komfortabelt å benytte seg av.

Dedikerte eksperter

på fag, har vi mål om pasient-relasjon. Hos teknisk behandling mellommenneskelige. være en

Selv om vi naturligvis fokuserer mye på fag, har vi mål om å også være bransjeledende på pasient-relasjon. Hos oss er det med andre ord ikke bare teknisk behandling som er i fokus, men også det mellommenneskelige.

Vi vet at det å besøke tannlegen kan være en påkjenning for mange, derfor jobber vi målrettet med løsninger for å møte behovene til hver enkelt pasient.

Tannhelse på dine premisser Å sikre solid kunnskap om den viktige munn- og tannhelsen i bredden av befolkningen er – og vil alltid være –et uttalt mål for oss.

Inspirert av alle pasientene som har delt åpenhjertig om sine frykter, erfaringer og behov, har vi utviklet Trygg;

Et digitalt- og fysisk konsept.

Les mer på orisdental.no/trygg

Oris Dental Broegelmannhuset
Strandgaten 5, 5013 Bergen
broegelmannhuset@orisdental.no
Broegelmannhuset broegelmannhuset@orisdental.no Bergen oppdrag
for
viktige
å møte

Frydenbø Bil introduserer Volvo EX30: allerede en storselger

Hos Frydenbø Bil er vi stolte av å være en av landets største Volvo-forhandler som tilbyr denne revolusjonerende, lille, elektriske SUV-en. Bilmodellen inntok Norge i januar, og det er allerede mange biler å se på veiene. Dette er en bilmodell i kompaktklassen som måler 4,23 meter lang og har et bagasjerom på 318 liter. Nykommeren omtales som en lommerakett, prisbombe og bestselger.

Med en forlokkende lav startpris, har Volvo EX30 allerede fanget oppmerksomheten til entusiaster og skeptikere. Før bilen ankom, var det mange som var spente. Elbil.no omtalte blant annet modellen som så billig og bra at bilen nærmest er nødt til å bli en suksess når den kommer på markedet. Det kan Trond Haugland, nybil selger hos Frydenbø Bil på Kokstad, bekrefte. Han rapporterer om en overveldende interesse, spesielt blant de som foretrekker en mindre bil. Selv om bilen er den minste SUV-en fra Volvo, har den sikkerhets nivå

og sikkerhetsutstyr som overgår sine større søsken.

Bilen avgir det laveste karbonavtrykket fra en Volvo noensinne, og sikkerhetssystemene er spesielt tilpasset hektisk trafikk. Performance-utgaven av Volvo EX30 har en motor på 428 hk og et dreiemoment på 543 Nm. Det er nok til å gjøre unna 0–100-sprinten på imponerende 3,6 sekunder.

Du kan bygge din Volvo EX30 etter dine behov, velge den motor- og batteripakken som passer deg best, med god hjelp fra ekspertene i Frydenbø Bil.

Høydepunkter:

• Opptil 475 km rekkevidde (WLTP)

• 26,5 min for DC-hurtiglading

• 12,5 kWh strømforbruk

• 0-100 km/t på 3,6 sek.

• Opptil 1.600 kg hengervekt

• Fra 329 900 kr

Les mer om Volvo EX30 på frydenbo-bil.no.

www.bergensentrum.no 31 | byLIV
Cars Foto: Volvo Cars Redaksjonell annonse
Foto: Volvo

Friske tenner uten å gå til tannlegen

Langt fra alle vet hvor mye kunnskap og utdanning en tannpleier har. Etter at du har lest denne artikkelen er sjansen stor for at du neste gang bestiller en tannpleier-time.

Hva tannpleiere jobber med på en tannklinikk

- Vi opplever at mange ikke vet hva vi egentlig gjør, og bestiller derfor automatisk en tannlegetime, sier tannpleier Cecilie Tronstad hos Oris Dental Broegelmannhuset.

Tannpleierne arbeider primært selvstendig med forebygging av sykdom i tenner og munnhule. Dette omfatter både informasjon, diagnosestilling og kliniske arbeidsoppgaver.

- Mange trenger veiledning i rett pusseteknikk. Vi anbefaler puss med elektrisk tannbørste to minutter, to ganger om dagen. Bruk av tanntråd eller mellomromsbørster daglig er også viktig. Vi fokuserer på instruksjon, motivasjon og teknikk ut ifra pasientens behov. Det beste med å ha gode hjemmerutiner for oral helse er at du kan redusere behovet for fremtidig tannbehandling.

Forebyggende tannbehandling

Tannpleiere kan også hjelpe dersom du har betennelse i tannkjøttet. Periodontitt er en kronisk betennelse i tannkjøttet.

Pasienter med diagnosen har også rett på Helfo-refusjon. Symptomer er blant annet blødende og ømt tannkjøtt, dårlig ånde, løse tenner, og tannkjøtt som trekker seg tilbake.

Kjenner du på noen av disse symptomene bør du oppsøke en tannpleier snarest for å få bukt med sykdommen før den utvikler seg. Tannpleiere kan gjøre ikke-kirurgisk periodontittbehandling. Her fjernes tannstein, plakk og biofilm i tannkjøttslommen og tennenes rotoverflate glattes ut. Pasienter med periodontitt har ofte behov for tettere oppfølging.

Trygg hos Oris Dental

En god rens bør alle ha med jevne mellomrom. Går du til en dyktig tannpleier, vil du oppleve en stor forskjell før og etter tannrens. Husk at en frisk munn også har godt av en tannrens for å fjerne plakk, tannstein og bakterier som er vanskelig å fjerne med tannbørste og tanntråd hjemme.

- Noen gruer seg til behandling. Vi snakker sammen og justerer behandlingen deretter. Pasienter skal ikke ha vondt under forebyggende tannbehandling, og man

kan få bedøvelse. Vi bruker det beste som finnes av renseteknologi på markedet. En pasient sa nylig “Sånn har jeg aldri blitt renset på før”, sier Cecilie.

En tannpleier jobber forebyggende, og fokuserer på pasientens helhetlige helse og de mellommenneskelige relasjonene. For mange kan det oppleves tryggere å gå til en tannpleier enn en tannlege, mener Cecilie.

- Vi trenger ikke å gjøre en behandling første gang. Du kan bli kjent med oss, og få svar på alt du lurer på. Får du rett råd og forebyggende behandling kan det være du ikke trenger å gå til tannlege i det hele tatt!

www.bergensentrum.no 32 | byLIV
Redaksjonell annonse
- Vi gjør veldig lite av det “skumle” arbeidet folk er redde for. Vi borer ikke eller trekker tenner. Jeg håper et tannpleier-besøk kan senke terskelen for å besøke Oris Dental, sier Cecilie Tronstad. g

Glass Thomsen har dekket behov og bord i 120 år

Navnet lyver litt. For Glass Thomsen er langt mer enn glass og steintøy. Her finner du også interiør og nattøy.

For 120 år siden het butikken Thomsen stentøi, og bergenserne visste nøyaktig hvor de skulle for å få dekket pene bord. I dag er mye ved det samme. Thomsen-familien er fremdeles eiere, nå i 4.generasjon - og du får dekket både hverdagsbord og festbord her.

Har fått ny avdeling

- Det er veldig fint at vi er godt kjent hos byens befolkning. Nå har vi også utvidet tekstilutvalget, sier daglig leder Lars Storetvedt.

Han har vært med på laget siden 2018, og han vet hvordan en oppfatning kan sette seg. Det er ikke like lett å få ut forandringer.

- Enkelte tror vi er en kjedelig “bestemor”-butikk. Det trodde jeg også før jeg begynte her. Vi er faktisk en ganske så kul butikk, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal være helt øverst i tankene dine når du skal gi en gave. Enten den er til andre eller deg selv!

Gi deg selv en overraskelse

For hvorfor ikke gi seg selv noe fint også? Det er nemlig en helt ny interiøravdeling du kan boltre deg i. I underetasjen har de beholdt YellowKorner-konseptet med fantastisk fotokunst, men har også gjort plass til enda mer tekstiler. Her kan du finne lekre håndklær, sengetøy og nattskjorter.

- Sengetøyet er fra norske Høie, og her går det i sateng i 100% egyptisk bomull og gode kampanjepriser på ekstra fin bomull. I sommer har vi også et utvalg av krepp og til høsten har vi supermyk flanell.. Sjelden du finner en vare som treffer så godt med én gang som sengetøy gjorde, forteller Lars Storetvedt.

Svenske Lexington er kjent for sine kvalitetshåndklær, og et godt utvalg av farger og størrelser finnes hos Glass Thomsen. Danske Georg Jensen Damaskhåndklær er også et sikkert tegn på eksklusivitet, men også bærekraft.

- Jeg har disse selv, og selv etter mange års vask holder de seg like fine. Tekstiler fra Georg Jensen Damask som duker og sengesett vil man ha glede av veldig lenge.

I den samme etasjen kan du også boltre deg i flotte nattskjorter fra Høie.

g Lekkert nattøy fra Høie, som er like fint til hverdagsbruk.
Redaksjonell annonse
g Heymat er kvalitetsdørmatter. “Sand” er en veldig populær modell. .

- Ikke alle vet at Høie lager disse. De er superfine til hverdagsbruk også, ikke bare på natten! For øyeblikket en lin- og bomullsmiks det går i, så får vi et utvalg flanell til høsten.

Røros-pledd du kun finner her

I underetasjen er det også selvsagt glass og steintøy. Glass Thomsen har ikke sluttet med noe. De har derimot tatt inn enda flere trendy merker.

- Vi er godt kjent for vårt store utvalg av vaser, og der har vi virkelig mye. Spesielt har vi mye fra Jonathan Adler. Edie-vasen er en klassiker av en årsak. Adler har både morsomme vaser og de som utfordrer litt mer. Vasene finner du ikke veldig mange andre steder, og kan være en fin gave til deg selv også. Danske Hein Studios skulpturelle glassvaser er også ettertraktet hos våre kunder.

Uansett tid på året er pledd noe nordmenn ikke får nok av. Hos Glass Thomsen kan du få et sjeldent pledd fra norske Røros Tweed, en garantist for varme og 100 prosent ull.

- Rørospledd er helt klart generasjonspledd, og de tovede variantene er ekstra varme. Vi har flere varianter, men den mest unike er pleddet som er laget kun for vår butikk. “Feire kjærligheten” er i dus, fin fersken og beige. Ellers er folk flinke til å velge farger, spesielt “Fri” med sitt fargerike sikksakk-mønster har vi solgt mye av.

Tråkk på kvalitet

Det første gjestene i et hus ser, er dørmatten din. Vil du gjøre et godt førsteinntrykk, bør du legge turen til Glass Thomsen og sjekke utvalget av Heymat.

- Det er i bunn og grunn dørmatter med industrikvalitet. Det holder så lenge du vil ha de. Heymat-mattene er solfaste, og tåler masse regn og snø. Sand er den definitive storselgeren, men mattene kommer i mange ulike varianter. En veldig populær modell, “Dis”, er designet av Vera&Kyte fra Bergen.

Jubileum er gøy, og 120 år er jo noe helt ekstra. Hva kan du forvente?

- Vi vil markere det i hele år, så bare følg oss på Instagram og Facebook!

GLASS THOMSEN

Chr. Michelsens gate 6A 5012 Bergen Åpningstider

mandag: 10-17

tirsdag: 10-17

onsdag: 10-17

torsdag: 10-19

fredag: 10-17

lørdag: 10-16

g Dette Røros tweed-pleddet finner du ikke overalt. “Feire kjærligheten” er i dus, fin fersken og beige. g Glass Thomsen er godt kjent for sitt store utvalg av vaser, blant annet fra Jonathan Adler. g Få hotellfølelsen hjemme med en stor pute i sateng.

LAGUNEN STORSENTER

NINE EYEWEAR ER ENDELIG TILBAKE!

En av våre favorittmerker fra tiden i Strandgaten har vi nå endelig fått på plass igjen i butikken på Vågsallmenningen. Kjempelette briller i japansk titan og acetat fra nine eyewear i en stilren og elegant utførelse. Kom gjerne innom og prøv dem på!

KJØPER DU EN KVALITETSBRILLE HOS OSS KVALIFISERER DU AUTOMATISK TIL VÅRT FORDELSPROGRAM.

Privilegiumsprogrammet vårt gir deg gode rabatter om du skulle ha behov for flere par briller. Enkelt og greit. Vi krever verken innmelding i kundeklubb eller tegning av abonnement for å oppnå rabattene.

VISSTE DU FORRESTEN AT VI ER EN AV BERGENS LENGSTLEVENDE OPTIKERFORRETNINGER?

Siden 1896 har vi hjulpet bergenserne med sine synsbehov og bedriften drives nå av femte generasjon Svabø. Tankegangen er den samme nå som den var for hundre år siden. Å levere god kvalitet i alle ledd og å yte ekstraordinært god service.

BESTILL TIME PÅ WWW.OPTIKERSVABO.NO ELLER RING OSS PÅ 55 32 61 50
10
VÅGSALLMENNINGEN

FARGERIKT I SOMMER

Sommeren er den perfekte tid for å få frem friske og glade farger, både når det gjelder klær, tilbehør og gjenstander vi omgir oss med. Finn fargerik inspirasjon her.

BRGN - Monsun – Berry Red 3.999,- Camilla Pihl - Gem Bag: Den perfekte party vesken med perler Amanda/Deguy - Blomstret bluse, Sofie Linen shirt fra stenstrøms, 2.150,- Glass Thomsen - Ophelia telysestake fra Reflections Copenhagen 1.769,- Illums bolighus - VITRA Akari 1AY bordlampe, white/orange 4.350,- MATCH - Karen Boucle jakke fra Marie Philippe 1.799,- MATCH - Misha dunvest fra Marie Philippe 1.299,- Mybag - Kaia skulderveske, 2.500,- Kitchn Wallendahl - Le Creuset, støpejernsgryte 4,2 liter 3.299,

how to style linen edition

Lindressen fra Gestuz er det perfekte “go-to”plagget du bør skaffe deg denne våren. Bruk den som en full dress eller style jakke og bukse hver for seg. Her har vi matchet jakken med jeans fra Lois og sneakers fra Garment Project. Linbuksen har vi kledd med en deilig kortermet strikk fra Gestuz og sandaler fra Steve Madden.

WWW.CAPONE.NO STRANDGATEN 21, BERGEN @capone_bergen

b Denim on denim. En trendvinner i sommer, melder Companys på Galleriet. Dette antrekket er fra Second Female.

Med denim og lin blir du trendfin

I sommer er det lin og denim som gjelder. Så håper Galleriets herrebutikker at menn våger mer. Bytt i alle fall den blå skjorten med en grønn!

Galleriet har både kjedebutikker med egne kjente og kjære merker, og selvstendige motebutikker. Alle står klare til å guide deg til rett størrelse og fasong. Vi har spurt Match, Infinity, Companys og Boys of Europes butikkledere tre sommertrend-spørsmål.

Hva blir årets sommertrender?

Elisabeth Enoksen hos Companys er ikke i tvil!

- De store trendene er lin og da gjerne i helt sett, denim og maxiskjørt.

Hos Boys of Europe støtter de det.

- Det går veldig mye i linblandinger. Fargemessig er det mye ton i ton, i naturpaletter. Vi ser også at det kommer mye overskjorter. De har en tykkere kvalitet enn vanlige skjorter. Dermed fungerer dette plagget godt både som en lett jakke

og sommerskjorte på mer svale dager, sier butikkleder Adriane Hilby Larsen.

Hos Match ser de samme trendutsikt for herrene.

- Herremoten er mer stabil, og det går mye i det klassiske. Vi får inn masse flotte linskjorter, med både lang og kort erm. Det blir også et godt utvalg av shorts og bukser i lin- og bomullsblanding, til en god pris. For de som liker shorts også til penbruk, får vi inn flere i knelengde. Våre linblazere er alltid populære, og de kommer også i år. Størrelsene hos oss går

til 3XL, i blazere går vi til størrelse 58, sier butikkleder Ingelin Sivertsen.

Når det gjelder Match og dametrender, er det også her lin og naturfiber i bomull. Her er det derimot rom for litt mer utvalg i farger og mønster, sier Ingelin Sivertsen.

- Vi får inn mange flotte sommerkjoler, mange i rosa eller lyseblå toner. Det er også blomstermønster å se, i fine og friske farger. Vil du heller ha det hvitt, får vi også inn blondekjoler med både krage og annet pynt. Det er også mer variasjon på lengde nå, både maxi - men også til både lår og knær. Det kjekke med kjolene, er at

› Redaksjonell annonse
g En stil fra Boys of Europe som oser sommer.

Menn, vær mer modig! Gå fra blått til grønt og se hva som skjer på kompliment-fronten….Skjorter fra Redford, hos Match

Ensfarget er trygt og sikkert, men sommeren er tiden for å være litt mer vågal. Med en grønn overdel fra Match får du sommerstemning selv om solen uteblir

De italienske armbåndene fra Infinity med links er tilbake, og i sommer vil “alle” gå med dette! Du bygger ditt personlige armbånd, og blomster er alltid et populært motiv.

Sommerkjolene kan styles både opp og ned, alt etter humør og anledning. Denne er fra Match

h Denim er flott til gyllen sommerhud. Dette antrekket kan også styles med jakke og boots. Fra Infinity

h Uvasket linbukse vil være en av sommerens store trender på herreben. Antrekk fra Boys of Europe.

flere kommer med belter. Dermed kan du variere etter behov, eller til og med ta vekk beltet om det passer deg bedre.

Hos Adelen Sverdrup Aarsand og Infinity er det nesten bare én ting som gjelder. Neida, men joda!

- Årets store sommertrend er denim! Alt kommer i denim: skjørt, skjorter, kjoler, shorts. Spesielt i trendbildet er lange denimskjørt. Her kan du velge i massevis av vasker, og skjørtene kommer med/uten splitt og detaljer. Det som er ekstra gøy med denim-trenden, er at den virkelig treffer alle aldre. Tror dette er nettopp fordi den er så allsidig og kan styles på alle måter - fra søtt til røft. Vi på Infinity er ekstra forelsket i sommerens denimkjoler og vesker.

Det er plass til litt mer hos Infinity også. De melder at sommeren også byr på mye blomsterprint og deilig lin!

Lei av duse toner og naturpaletter? Klin til med rosa fra Match! Lekker til sommergyllen hud

- Vi ser at kundene er kjempeflinke til å pynte kjolene opp og ned! En fin sommerkjole kan brukes på bytur med strikkegenser, eller til fest og bryllup med flotte øredobber og pensko.

Hva blir sommerens must have?

Sommeren er en typisk tid da en ser én ting på “alle”, enten det er på neser, hode eller føtter. For de som har vært med en trendstund, vil en alltid huske Chloés hjertestrass-solbriller, Birkenstockens første inntog og Von Dutch-caps. Hva vil vi se i år...?

Hos Infinity er de ikke i tvil!

- ALLE vil gå med Nominationarmbånd! Nomination er et italiensk armbånd som har gjort comeback og tatt både Bergen og resten av Norge med storm. Disse var superpopulære for 20 år siden,

og er nå en hit på ny. Armbåndene bygges ledd for ledd med personlige links. Flere har tatt vare på sitt gamle armbånd og kommer inn til oss for å fornye det, mens veldig mange kommer inn for å bygge sitt første armbånd. Armbåndet kommer i sølv, gull og rosegull. Linkene kommer i massevis av motiv. Spesielt populært er initial og stjernetegn, sier Adelen Sverdrup Aarsand.

Elisabeth Enoksen hos Companys er heller ikke i tvil om hva trendløvene i storbyjungelene vil gå for.

- Denim on denim! Vi har et stort utvalg!

Hos Boys of Europe tror de at linbukser i en uvasket nyanse vil være å se på de fleste herreben. Fargene kommer et annet sted.

- Hos oss er det en veldig jovial og casual kle deg pent-stil, men vi ser at det nå går mye i belter og da strikkbelter.

Her er det lettere å velge spreke farger for herrene, sier Adriane Hilby Larsen.

Hos Match er de sikker på at de vil se mange kvinner i den populære Meghanserien.

- Her har vi fått inn mange flotte farger på linskjorten!

Hvor vågale er bergensere?

Flotte farger ja, men våger vi her i vest å bruke disse? Companys er klar i talen: ikke vågale nok og får støtte av Match.

- Generelt går en for klassiske, fine ting som en føler seg komfortabel i. Det er ikke det at vi hos Match ikke er gode på farger, for det er vi. Så herrene kan godt dytte litt mer i komfortsonen sin. Velg i alle fall noe annet enn den blå og rutete skjorten. En kunde som gjorde det, kom inn og ville handle mer farger. Han hadde nemlig fått

g Har du ikke et denim-plagg i skapet? Da vil du garantert finne et eller fire hos Infinity på Galleriet.
Match byr på sommerkjoler i mange lengder i duse farger, som denne fra Donna.

så mange komplimenter for sin grønne skjorte, og det var han ikke vant med!

Du kan også velge å skille deg ut på andre steder enn overkroppen. Match har blant annet et par stråhatter og et stort utvalg av caps.

- Vi får inn 1-2 gøye modeller hvert år, og ser generelt at Oslo selger ut disse mye fortere enn oss i Bergen. Så skal du teste ut noe nytt, velg et hodeplagg. Så tar du det bare av om du ikke har dagen eller mister motet underveis, råder Ingelin Sivertsen.

Adriane Hilby Larsen hos Boys of Europe håper også på modigere menn.

- Det er få som tør å være seg selv i stil. Mange følger bare normen. Mitt råd til menn som vil være litt mer vågale, er å gå for en litt mer synlig farge på en t-skjorte eller en linskjorte. Vi pleier å få inn en farge som skal treffe blikket litt, som står i stil med resten av fargepaletten i butikken.

Infinity fokuserer mye på klassiske plagg for en tidløs og bærekraftig garderobe, noe de ser at kundene setter pris på.

- Likevel må vi alltid plukke noen gøye godbiter til butikk og det ser vi bergenserne liker! Denne sesongen har vi blant annet funnet noen stilige badedrakter med

rosetter fra danske Cras. Disse kan brukes på stranda eller f.eks. under et skjørt på bytur. Vi elsker! sier en sprudlende Adelen Sverdrup Aarsand ▗

g Lin, lin og lin. La det ikke være tvil om hva sommeren vil by på. Herlig med et plagg som skal være litt krøllete. Fra Boys of Europe g En antrekk du garantert vil få rosende ord for. Fra Infinity

LYSE DAGER HOS THOMSEN

ENDELIG

TILBAKE!

FLERE FARGER

THE LILY LYSESTAKE

SKULTUNA 1607 KR 1200

MALT FOR HÅND

TALLERKEN 28 CM SAND

MATEUS KR 380

NYHET! STORT UTVALG SENGETØY FRA HØIE!

NYHET!

HÅNDKLÆR, FLERE FARGER

LEXINGTON FRA KR 125

VINTAGE STIL

2-PK CHAMPAGNEGLASS

THE VINTAGE LIST

KR 390

KYLIE BORDLAMPE 54CM

FLAVIA / THIWARU

KR 4999

NORSK DESIGN

ILDHANE LYSESTAKE

NEDRE FOSS

KR 800

Chr. Michelsens gate 6A tlf: 57 98 84 00
MED FORBEHOLD OM TRYKKFEIL OG PRISENDRINGER

Få en gratis uforpliktende konsultasjon i dag!

Vi er ledende eksperter på hud og estetisk medisin.

Frøken Dings

Vårt mål er du skal føle deg trygg og eksepsjonelt godt ivaretatt som kunde hos oss

Det koster ingenting med gode råd hos oss. Vi har alltid gratis uforpliktende konsultasjon. Vi har over 16 års erfaring og tusenvis av behandlinger bak oss. Vår lange erfaring og faglige tyngde er din garanti for trygge og gode behandlinger.

Alle behandlingene utføres av autoriserte sykepleiere med lang etterutdanning og spesialisering innen hud og estetisk medisin.

www.bergensentrum.no
KOLLAGENSTIMULERENDE
RYNKEBEHANDLING | FILLER | DERMAPEN FOTONALASER | KJEMISK PEEL | RESTYLANE | MESO | BIO LEDLYS M.FL. FROKENDINGS.NO
PROFHILO |
|

Justin Biebers kone har fått en solbrille fra Gucci oppkalt etter seg. “Hailey”-brillen er en av sommerens store trender. Den kommer i svart, hvit og burgunder.

Oakleys Sphaera er kule OG praktiske. De beskytter øynene mot steinsprang – disse glassene knuses ikke – samt mot vær, vind og insekter. Det er salt i svette, så skyll brillene i ferskvann og tørk forsiktig av. Så har du brillene lenge.

Svart og brunt er tidløse klassikere, men hva med å velge blått? Dior viser fargevei!

Solbrille-sommeren blir oval og smal

Det er et hav av trender, men to utmerker seg. “Alle” vil ha den ovale Celine-brillen og Guccis smale Hailey.

Arvid Krogh er 5. generasjons optiker hos Krogh Optikk, og butikksjef i kjedens største butikk i Oslo. Han er med på alle messer og leverandørbesøk i Italia og Frankrike. Få - om noen - er mer oppdatert på brilletrender enn ham.

Hvor brille-modige er nordmenn?

Nordmenn generelt har blitt modigere og modigere. Til og med bergensere begynner å bli det. Butikkene blir stadig mer vågale, og tar inn morsommere briller. Da faller også noen lettere for fristelsen. Noen vil skille seg ut, og noen brilletyper sender sterkere signaler enn andre.

Krogh Optikk har også en påvirkningskraft?

Ja, vi er faktisk de eneste i Norge som får lov til å gi innspill både på funksjonalitet og kvalitet til produsenter og designere. Det kan være stor avstand på hva en kreativ designer i et motehus vil, til hva som fungerer på nesetippen i Norge.

Hva er trenden nå?

Trenden er et hav av trender! De som får mye oppmerksomhet nå, er blant annet en oval, metall-solbrille fra Celine. Det fikk fort venteliste. Vintage-elementer løftes også frem igjen. Gucci kommer med Hailey, oppkalt etter Hailey Bieber. Den er smal, og kommer i svart, hvit og burgunder. Alle som selger solbriller, vil ha den. Så disse blir en global hit. Transparente farger vil vi også se mye av.

Hva skal en tenke på før en kjøper solbriler?

Tenk bruksområde! Skal du stå på Torgalmenningen og ta deg ut, eller løpe opp og ned til Fløyen? Så finner du en

Den ovale Celine-brillen er etterspurt. Allerede i januar var det venteliste på disse.

rett brille som beskytter øyet, demper lys, stopper UV-stråler og ser bra ut på deg.

De sporty modellene følger også trendene?

Sport er funksjon, men også fashion. Sportsmodellene skal ikke ha en plagsom vekt, og et maks synsfelt. Vi samarbeider med Olympiatoppen, og ser at utøvere bruker hode og blikk på en annen måte. Du ser ikke innfatningen, bare glass. Spahera som kom i år fra Oakley vil også være relevant for hobbysyklister. De beskytter øynene mot vær, vind, insekter og steinsprang – disse glassene knuses ikke!

Hva går du for selv i sommer?

Jeg er en godt voksen mann på 59 år, og bruker mye Oakley. De beskytter øynene, og får meg til å se sporty og yngre ut. Det gir meg en godfølelse!

Solbriller gir ekstra selvtillit?

Ja, pilotbrillen er tilbake! Se for deg en erke-bergensermann. Det er fredag etter jobb, sola skinner, han stiller seg foran speilet, tar av slipset, setter på seg solbrillene og sier til seg selv: Helgen, den er min!

www.bergensentrum.no 47 | byLIV
Tilherrene er To m F o rd en sikker vinner. Redaksjonell annonse

Forstå overgangsalderen og huden din

Yvonne Rouppert hos Frøken

Dings har gode råd for å hjelpe både hud og humør i overgangsalderen.

Overgangsalderen er et naturlig stadium i livet som alle kvinner går gjennom. Men endringene som følger med kan være vanskelig å navigere, spesielt når det gjelder huden vår. For overgangsalderen har en betydelig innvirkning på huden.

- Under overgangsalderen gjennomgår kroppen et hormonelt skifte som kan forårsake en rekke symptomer inkludert hetetokter, nattesvette, humørsvingninger og vaginal tørrhet. Disse hormonelle endringene har også en betydelig innvirkning på huden, sier kosmetisk sykepleier Yvonne Rouppert, som også er eier av Frøken Dings.

Slik tar du imot østrogen-fallet

Ett av hormonene som faller i overgangsalderen er østrogen. Østrogen spiller en viktig rolle i å opprettholde sunn hud. I overgangsalderen reduseres østrogennivået i kroppen dramatisk. Dette vil ha en rekke effekter på huden.

- Når østrogennivåene synker blir huden tørrere og mindre elastisk. Dette skyldes at østrogen bidrar til å opprettholde fuktighet og elastisitet i huden, forklarere Yvonne.

Det er vanlig å oppleve en reduksjon i oljeproduksjonen, endringer i hudens pH-balanse og i hudens naturlige evne til å beholde fuktighet.

- For å bekjempe tørr hud er det viktig å bruke en fuktighetskrem spesielt formulert for moden hud. Overdreven soling vil også tørke ut huden. Det er viktig å beskytte huden med en god solkrem.

Lag mer kollagen

Østrogen bidrar til å opprettholde kollagenproduksjonen i huden. Kollagen er et protein som er ansvarlig for å gi huden sin struktur og fasthet. Redusert kollagenproduksjon fører til tap av elastisitet og fasthet i huden og dannelse av rynker og fine linjer. I tillegg blir huden ofte tynnere og skjørere som kan gjøre rynker og fine linjer mer synlige.

- Dette kan føre til «sagging» eller slapp hud. Det finnes en rekke nye behandlingsteknikker som gir huden fukt og stimulerer hudens egen naturlige kollagenproduksjon, sier Yvonne.

Gratis start-hjelp

Det er generelt viktig å ta vare på huden din i overgangsalderen for å opprettholde god hudhelse. Det er også vanlig at huden din har behov for mer effektive produkter da hudtilstanden din vil forandre seg og gjerne også variere en del gjennom årstidene.

- Hvis du sliter med hudforandringer som oppstår i overgangsalderen, kan du vurdere profesjonelle hudbehandlinger.

Start i god tid. Perimenopause er en fase der kroppen begynner å forberede seg på overgangsalderen. Det skjer rundt 5-7 år før overgangsalderen. Huden kan virke tynnere og mer skjør, og fine linjer og rynker kan bli mer synlige. I tillegg kan huden bli tørrere.

g Det er generelt viktig å ta vare på huden din i overgangsalderen for å opprettholde god hudhelse.

Disse vil typisk være mye mer effektive og skape større hudforbedring enn noe hudpleieprodukt som kun smøres utenpå huden. Vi anbefaler alltid en kombinasjon. Gode hudpleieprodukter kombinert med effektive profesjonelle hudbehandlinger tilpasset din hudtilstand og ditt mål for behandlingen.

Er du usikker hvor du skal starte, kan det være smart å ta en tur innom Frøken Dings.

- Alle har en unik hud. Vi anbefaler en uforpliktende, gratis konsultasjon for å finne hvilke behandlinger som kan være rett for deg og din hudtilstand. Under en gratis konsultasjon setter vi har mye tid, så du får svar på alt du lurer på, avslutter Yvonne Rouppert▗

www.bergensentrum.no 48 | byLIV
Redaksjonell annonse

5 tips for hud og humør

• Kostholdsendringer: et kosthold rikt på frukt, grønnsaker, fullkorn, magert protein og sunne fettsyrer kan bidra til å redusere symptomene på overgangsalderen. Det kan også ha en gunstig effekt på huden din.

• Regelmessig mosjon/styrketrening: kan hjelpe med å lindre symptomene på overgangsalderen, inkludert hetetokter og nattesvette, og også redusere risikoen for osteoporose. Det vil også ha en gunstig effekt på huden din.

• Hormonbehandling: kan bidra til å redusere symptomene på overgangsalderen, men det er viktig å diskutere

fordeler og risikoer med legen din før du starter behandlingen.

• Naturlige midler: urter og kosttilskudd som soyaprodukter, rød kløver, svart cohosh, og omega-3-fettsyrer har vist seg å bidra til å redusere symptomene på overgangsalderen for noen kvinner. Snakk alltid med legen din før du starter med urter/kosttilskudd.

• Stressmestring: å lære teknikker for å håndtere stress, som yoga, meditasjon eller dyp pusting, kan hjelpe med å redusere symptomene på overgangsalderen. Det kan også redusere stressnivået i kroppen din, som vil ha en gunstig effekt på huden din.

www.bergensentrum.no 49 | byLIV
g- Under overgangsalderen gjennomgår kroppen et hormonelt skifte som kan forårsake en rekke symptomer inkludert hetetokter, nattesvette, humørsvingninger og vaginal tørrhet. Disse hormonelle endringene har også en betydelig innvirkning på huden, sier kosmetisk sykepleier Yvonne Rouppert, som også er eier av Frøken Dings. Foto: Hanne Solheim (Foto: Canva)

Outland

Nytt hos Outland: Disney Lorcana – samlekortspill med kjente figurer fra Disney-universet! Disney Lorcana er et samlekortspill, slik som Pokémon, som tar spillerne med inn i den fantastiske verdenen Lorcana. Spillerne tar på seg rollen som «Illumineers», mektige trollmenn som bruker magisk blekk for å tilkalle Disney-karakterer og gjenstander, kjent som «glimmer» fra «The Great Illuminary». Dette en samling av Disney-karakterer, sanger, gjenstander og historier. Målet med spillet er å reise gjennom Lorcana, produsere blekk og bruke glimmer for å samle poeng og den første som samler 20 poeng vinner.

Brun og Blid

Brun og blid SolApp - nytt design, enda enklere! Kom i gang og lys dagen din med Brun og blid SolApp. Få 20% ekstra soletid og gjør opplevelsen din enda bedre. Kjøp solkremer, beskyttelsesbriller, og andre produkter direkte fra automater. Appen er koblet til Vipps for enklere og tryggere betaling og fungerer som identifikasjon på at man er over 18 år. Den er gratis å laste ned.

Broderiservice

Visste du at vi har flyttet?

Vi tok med alle de fine varene våre, vi tok med oss Bergensbunaden, og vi har heldigvis tatt med oss en del av kundene våre også. Kanskje ikke du ikke vet hvor vi flyttet? I Nikolaikirkeallmenningen 1 F, på hjørnet av Øvregaten holder vi til i lyse og fine lokaler, og her håper vi at både nye og gamle kunder vil finne oss.

Musikk-Miljø

Finnes det et bedre vårtegn enn dette? Trommestikker til Buekorps - Originale Stokker!

De Originale Buekorpsstikkene eller stokkene har vært brukt i en årrekke, og er selve symbolet på ekte Bergensk Buekorps lyd!

Fås kun hos Musikk-Miljø PRO PERC! Kun kr 198,00

byNYTT
Instrumenter - Noter - Rekvisita - Verksted Utvalg - Tradisjon - Fagfolk Musikk-Miljø Håkonsgaten 24 - Tlf 55236030 PRO PERC Nygårdsgaten 21 - Tlf 55236040 musikk-miljo.no Ta turen innom oss! Vi garanterer en musikalsk opplevelse!
byLIV

Siden åpningen i 2004 har vi hatt en fantastisk reise preget av transformasjon, vekst og kontinuerlig engasjement for å levere den beste handleopplevelsen til våre kunder.

Xhibition kjøpesenter

feirer 20 år

Siden åpningen i 2004 har vi hatt en fantastisk reise preget av transformasjon, vekst og kontinuerlig engasjement for å levere den beste handleopplevelsen til våre kunder.

HHos oss finner du et mangfoldig utvalg av butikker, fra nødvendigheter til unike spesialbutikker, som Chillout, Kondomeriet, TeaOlogy, Nøtteblanderen, Gullfunn og ikke minst en av Bergens beste Elkjøp-butikker med et bredt sortiment. Nå trenger ikke bergenserne lenger å reise ut av byen for å kjøpe elektronikk eller kjøkken. Og i tillegg har vi Bergens beste Rema 1000 i underetasjen. Eirik og hans fantastiske team sørger for at det aldri er tomme hyller i butikken.

Hotell og takterrasse

os oss finner du et mangfoldig utvalg av butikker, fra nødvendigheter til unike spesialbutikker, som Chillout, Kondomeriet, TeaOlogy, Nøtteblanderen, Gullfunn og ikke minst en av Bergens beste Elkjøp-butikker med et bredt sortiment. Nå trenger ikke bergenserne

Xhibition kjøpesenter

Vi feirer 20 år

lenger å reise ut av byen for å kjøpe elektronikk eller kjøkken. Og i tillegg har vi Bergens beste Rema 1000 i underetasjen. Eirik og hans fantastiske team sørger for at det aldri er tomme hyller i butikken.

Hotell og takterrasse

Xhibition er ikke bare et kjøpesenter, men et levende samlingspunkt for bergensere og besøkende fra fjern og nær. Som det eneste kjøpesenteret i Bergen med hotell, restaurant og to takterrasser med servering, har vi skapt et miljø som inspirerer til å skape minner og opplevelser.

I løpet av årene har vi opplevd en utrolig suksess takket være våre lojale kunder og dedikerte butikkansatte. Vi har oppnådd omsetningsrekorder og satt oss ambisiøse mål, inkludert vårt mål om å omsette for 1 milliard innen 2025. Dette er et resultat av samarbeid, innovasjon og lidenskap for å levere det beste til enhver tid.

I løpet av årene har vi opplevd en utrolig suksess takket være våre lojale kunder og dedikerte butikkansatte. Vi har oppnådd omsetningsrekorder og satt oss

Xhibition er ikke bare et kjøpesenter, men et levende samlingspunkt for bergensere og besøkende fra fjern og nær. Som det eneste kjøpesenteret i Bergen med hotell,

ambisiøse mål, inkludert vårt mål om å omsette for 1 milliard innen 2025. Dette er et resultat av samarbeid, innovasjon og lidenskap for å levere det beste til enhver tid.

Fest for alle i uke 23

Som en del av feiringen inviterer vi hele Bergen til å delta på bursdagsfest i uke 23. Bursdagsfesten starter mandag den 3. juni, så merk deg denne uken. Vi skal feire med fantastiske tilbud, overraskelser, giveaways og ulike aktiviteter hver eneste dag.

Fest for alle i uke 23

Tusen takk for 20 fantastiske år – vi ser frem til mange gode minner og øyeblikk sammen med alle våre kunder og leietakere▗

Som en del av feiringen inviterer vi hele Bergen til å delta på bursdagsfest i uke 23. Bursdagsfesten starter mandag den 3. juni, så merk deg denne uken. Vi skal feire med fantastiske tilbud, overraskelser, giveaways og ulike aktiviteter hver eneste dag.

www.bergensentrum.no 53 | byLIV
restaurant og to takterrasser med servering,
Redaksjonell annonse

UT PÅ TUR!

Bag, ryggsekk eller kun en liten veske? Enten du skal på fjelltur, togtur, fottur, roadtrip eller festival i sommer finner du tips til riktig oppbevaring her. Sørg og for å være forberedt på vær og vind med kule solbriller og yttertøy for å holde varmen inne og regnet ute. Ta vare på hørselen på festivalen med praktiske konsertpropper, og er du bekymret for støy fra naboteltet eller rommet, pakk med deg sovepropper.

Fjällräven

Anorak, 3.799,-

Broderiservice

Fjällräven - Kajka 35 L. Robust og komfortabel dagstursekk på 35 liter 3.799,-

Krogh Optikk - Tom Ford til herre 4.063,- Mybag - Thule_Chasm Duffel Pond_fra 1.500,- Mybag – Rains Reporter Box Bag 799,- Match - Gilmont dunjakke fra Redford 1.999,- Bergen Audio - Konsertpropper. Beskytt hørselen samtidig som du nyter klar og naturlig lydkvalitet på konserter. Optimalisert for musikkprestasjoner 2.049,m/avstøp 2.649,- Bergen Audio - Sovepropper. Nyt en stille natt med våre spesialdesignede sovepropper. Designet for maksimal komfort og effektiv støyreduksjon 1.449,- M/avstøp 2.049,- - Oppbevaring til strikketøyet mens du er på farten fra 99,- - Vardag Hydratic

VI KAN TERRENGSKO

Vi har kunnskapen og utvalget

Her ser du noen av våre favoritter.

VJ IROCK 4

INOV-8 X-TALON 230

Rincon 2 TK kan vi egentlig kalle en tempoutgave av Clifton 7. Skoen er veldig lett i forhold til det kraftige dempevolumet i sålen, og den har også en aggressiv MetaRocker som gjør at du kommer raskt frem på forfot slik at skoen føles svært lettløpt. Den er responsiv nok for både tempoøkter og fart, og den gode støtdempingen kombinert med Rocker sålen gir deg nok beskyttelse og komfort til lengre turer. Skoen passer perfekt både til den aktive løperen som vil bruke skoen som en treningssko til daglige turer og lengre tempoøkter, og som en tempo- og intervallsko for mosjonisten. Finnes som dame- og herremodell.

HOKA CLIFTON 7

MERRELL MTL LONG SKY 2

LA SPORTIVA BUSHIDO

Pris:

Oppgraderte Irock 4 er rett og slett en sinnsyk rå terreng- og orienteringssko for krevende og teknisk terreng. Skoen har en forholdsvis myk mellomsåle som gir en fantastisk løpsfølelse, og FitLock snøresystemet både støtter og beskytter foten mot støt både fra undersiden og sidene. Overdelen er konstruert i et slitesterkt materiale som heter Schoeller Keprotec som både tilpasser seg foten perfekt og samtidig holder skoen lett selv når den blir våt, og den nye antislip hælen sørger for at foten sitter enda mer perfekt. Yttersålen er laget av Butyl gummi som gir et fantastisk grep, kanskje det aller beste vi har vært borti. Vi kaller den bare Spiderman skoen. Unisex modell.

X-Talon 230 er en meget lett og fin terrengmodell med et suverent grep både på glatte steiner og røtter. Dette blir arvtageren til klassikeren 212èn, men skoen har fått en del forbedringer. Yttersålen har fått enda bedre grep, overdelen er blitt mer slitesterk, samt forbedret støtdemping med den nye PowerFlow + mellomsålen. Skoen har også fått en nyutviklet MetaPlate som bidrar både til å stabilisere og å beskytte foten fra spisse steiner o.l, samt et hurtigfeste for å hekte fast All Terrain gamasjen. X-Talon 230 er også et supert a nativ som

1.699,–

Pris:

Tight passform

2.299,

Pris: 1.499

VJ LIGHTSPEED

HOKA ARAHI 4

HOKA EVOJAWZ

Arahi 4 er en super overpronasjonssko med suveren støtdemping for deg som krever lav vekt, støtte og stabilitet uten at det går utover løpsfølelsen. Takket være den innovative J-Frame teknologien med hardere EVA både i hælen og på innsiden av yttersålen, gir dette en glimrende stabilitet og støtte i landingen for deg som overpronerer. Vi kan vel egentlig kalle denne en stabil utgave av Clifton. Finnes i både dame- og herremodell.

Pris:

LightSpeed er en ultralett terrengløpesko med mye støtdemping som er utviklet sammen med noen av verdens beste terrengløpere. Målet var enkelt og greit å skape den raskeste terrengskoen i verden. Mellomsålen i LightSpeed har fått det nye high-tech SuperFOAMance materialet som både gir super støtdemping og rask energiretur, og det er også satt inn en komposittplate som skyver deg lettere fremover i steget samtidig som den optimaliserer balansen i litt krevende terreng. Overdelen er konstruert i et sømløst, lett og slitesterkt materiale, og FitLock konstruksjonen sikrer en optimal og støttende passform. Yttersålen har VJ`s berømte Superior Contact butylblanding som rett og slett gir deg “the best grip on the planet”. Unisex modell.

1.799,–

til både motbakkeløp og krevende terrengløp. Vibram MegGrip yttersålen består av 6mm knaster med god avstand slik at skoen sitter supert på alle underlag og takler dermed også de tøffeste utfordringene. Den nyutviklete og svært slitetserke overdelen sitter tight og presist rundt midtfoten, og den trekker heller ikke til seg så mye vann. Har du savnet en sko med alle egenskaper en terrengsko skal ha, men likevel har tilstrekkelig med støtdemping er dette skoen for deg. Tight passform.

Pris:

Pris: 1.799

2.599,-

INOV-8 ROCLITE 315 GTX

LA SPORTIVA PRODIGIO

HOKA CHALLENGER ATR 5 GTX

Mange hevder Clifton er den beste nøytrale løpeskoen noensinne! Sterke ord, men den har tross alt vært testvinner i de store løpemagasinene flere ganger, og den har vunnet løp over hele verden. En sko med meget bredt bruksområde; raske løp, lange løp, intervaller, halvmaraton, gateløp osv. Er veldig stabil for å være en nøytral sko. Den er også helt suveren som jobbsko for deg som står og går mye på harde underlag. Finnes i dame-og herremodell, flere farger. Eksisterer også med ekstra bred lest.

MTL Long Sky 2 er et supert skovalg for løpere som elsker teknisk og variert terreng. Tross sin lette vekt oppleves skoen overraskende stabil, og den nye FloatPro mellomsålen sørger for en perfekt kombinasjon mellom løpsfølelse, demping og respons. Vibram Megagrip yttersålen med 5mm knotter sikrer deg et suverent feste under alle forhold. Dameog herremodell.

Pris:

1.799,–

Bushido er en suveren terrengløpesko som har slått til over hele verden. Den er lett og stabil, og passer derfor perfekt til alt fra konkurranse og trening til vanlige turer i skog og mark. Skoen er konstruert slik at når den snøres, trekkes hele overdelen rundt foten, og dette gir en herlig passform og løpsfølelse Fantastisk grep både på våte steiner og røtter takket være en genial såle i «sticky rubber». Kan også pigges med spesialpigger for vinterbruk

Pris:

1.799,-

Pris: 1.799

VJ MAXX 2

HOKA EVO MAFATE

HOKA BONDI 7

Hoka Evo Mafate er Hoka’s mest dempede terrengsko som tilbyr maksimal støtte og demping når du skal løpe langt i teknisk terreng. Den dype fotrammen sørger for god stabilitet ved at du står nede i sålen, og en nøye avstemt Meta-Rocker gir et effektivt og naturlig steg. Vibram MegaGrip yttersålen med dype og fleksible 5mm knotter tilpasser seg underlaget på en unik måte, og gir et suverent grep selv på de vanskeligste underlagene. Evo Mafate er veldig lik Mafate Speed 2, men overdelen her er konstruert i Matryx, et lettere og sterkere materiale som optimaliserer fotholdet og .nekryts etils rekø

Maxx 2 er en allsidig, rask og godt dempet terrengløpesko for varierende underlag slik som fjell, grus og sti. Den nye SuperFOAMance mellomsålen gir både super støtdemping og rask energiretur, FitLock snøresystemet sikrer en tett og god passform, og RockPlate`n nederst i sålen sørger for god stabilitet samtidig som den beskytter mot spisse steiner. Yttersålen har VJ’s unike Butyl-gummi som gir et magisk grep på våte steiner og røtter, men knottene er litt mindre markante enn på Irock og Xtrm slik at skoen funker bedre på plane stier og grusveier. Denne skoen kan fort bli en “kinderegg-sko”; her får du nemlig et fantastisk grep kombinert nok demping til å løpe lange turer både i fjellet og til dels på vei. Unisex modell

Bondi er Hoka`s mest dempede asfaltsko, og er nå oppgradert med enda bedre passform og komfort. En super mengdetrenings sko for deg som løper mye på hardt underlag, den har også vært en kjempesuksess for de som sliter med skader og trenger opptrening. Foten ligger godt plassert ned i sålen, så Bondi passer også godt for deg som har behov for litt ekstra støtte og stabilitet ved lett overpronasjon. Den er også utmerket valg som jobbsko for deg som både står og går mye på harde underlag. Finnes i både dame- og herremodell, flere farger. Eksisterer også med ekstra bred lest.

Pris:

Pris:

1.999,–

2.249,–

Pris: 1.999

LA SPORTIVA MUTANT

LA SPORTIVA JACKAL II

HOKA SPEEDGOAT 4

Challenger ATR 5 Gtx er en av de aller mest allsidige skoene på markedet, en litt sånn “kinderegg” sko, og dette er den vanntette versjonen som nå endelig har fått Gore-Tex membran. Den fungerer nemlig på nesten alle typer underlag, så hvis du løper eller går både på asfalt, grus og stier, er dette den perfekte skoen. Den har støtdempingen og lesten til Clifton modellen, men har fått en All-Terrain yttersåle med 4mm knotter som sørger for bedre feste på grus og gjørme. Dame- og herremodell.

Roclite 315 Gtx er en lett, robust og vanntett terrengmodell med godt grep på glatte steiner og røtter. Dette blir arvtageren til klassikeren 282 Gtxèn, men skoen har fått flere forbedringer. Yttersålen har bedre grep, overdelen er mer slitesterk, den nye Gore-Tex Invisible Fit konstruksjonen ned

Outdoor

Pris:

Prodigio er en revolusjonerende terrengløpesko som er utviklet for deg som ønsker en lett sko med mye demping. Den nye mellomsålen med det helt nye XFlow dempematerialet sørger for maks demping og respons, og nylonplaten i mellomsålen sikrer god stabilitet samt at den beskytter foten mot spisse steiner. Den romslige tåboksen sammen med den progressive rockerèn gir en enestående komfort selv etter mange timers løping, og det spesielle Wrapping Systemet omslutter foten slik at du oppnår en perfekt kraftoverføring fra skoen og ned i bakken. Frixion Red yttersålen har en perfekt blanding av grep og slitestyrke, noe som gjør at den både har et suverent grep men også tåler litt grusveier. Dame-og herremodell.

1.899,-

Pris:

nye PowerFlow mellomsålen er blitt bedre. Den nyutviklete MetaPlate bidrar både til å stabilisere og beskytte foten din fra spisse steiner o.l, samt et hurtigfeste for å hekte fast All Terrain gamasjen. Dette er en meget lett sko som fungerer både i terreng og på asfalt/grus, et godt alternativ til deg som løper på ulikt underlag.

2.499,–

Pris: 1.899

VJ IROCK

LA SPORTIVA MUTANT

Helside (2 av 2)

HOKA SPEEDGOAT MID 2 GTX

De kan det disse finnene… Irock 2 er rett og slett en sinnsyk rå terrengsko. Skoen har en forholdsvis myk mellomsåle som gir en fantastisk løpssfølelse, samt en ekstra plate i mellomsålen som fordeler trykket t krets

Mutant er en superkomfortabel terrengsko for deg som virkelig vil utforske skog og mark på løpeturen. Skoen har mer støtdemping og bedre støtte enn mange av sine konkurrenter, noe som føttene dine definitivt vil sette pris på når du løper lengre turer på variert underlag. Snøresystemet er forankret i sålen på skoen, slik at når den snøres, dras hele overdelen rundt foten for en perfekt passform og løpsfølelse. Den grove yttersålen i “sticky rubber” sørger for et suverent grep på de fleste underlag. Dame-og herremodell.

Nye Speedgoat Mid 2 Gtx er en superlett ankelhøy tursko med Gore-Tex membran som vil passe til alt i fra turer i marka og til småløping i ellet. Her får du en glimrende kombinasjon av demping og respons, noe som sørger for å gi deg en herlig komfort på de lange turene. Vibram Megagrip yttersålen med 5mm knotter sørger for suverent feste både på berg, grus og sti. Dame- og herremodell.

Pris:

2.299,–

Pris: 1.899

Pris:

2.499

Speedgoat 4 Gtx er en veldig allsidig terrengsko som funker både som tursko og som en fullblods trailløpesko for deg som hovedsakelig løper i terreng og på grus. Her får du en glimrende kombinasjon av demping og respons, og Vibram Megagrip yttersålen med 5mm knotter sørger for suverent feste både på berg, grus og sti. Dame- og herremodell.

Pris: 1.999,–

Mutant er en superkomfortabel terrengsko for deg som virkelig vil utforske skog og mark på løpeturen. Skoen har mer støtdemping og bedre støtte enn mange av sine konkurrenter, noe som føttene dine definitivt vil sette pris på når du løper lengre turer på variert underlag. Snøresystemet er forankret i sålen på skoen, slik at når den snøres, dras hele overdelen rundt foten for en perfekt passform og løpsfølelse. Den grove yttersålen i «sticky rubber» sørger for et suverent grep på de fleste underlag. Kan også pigges til vinterbruk.

Jackal II er en superkomfortabel terrengløpesko for lange turer i teknisk terreng. Den godt dempede EVA mellomsålen med ekstra Infinitoo demping både under hæl og forfot sørger for en suveren komfort enten du løper eller beveger deg fort, og den innebygde Rock Shield platen sikrer god stabilitet samt at den også fordeler trykket fra skarpe steiner og røtter. Frixion Red yttersålen har en perfekt blanding av grep og slitestyrke, noe som gjør at den både har et suverent grep men også tåler litt grusveier. Dame-og herremodell.

Pris:

Pris: 1.799

2.399,-

INOV-8 ROCLITE 325 GTX

Roclite 325 Gtx er en halvhøy, lett, robust og vanntett terrengmodell med godt grep på glatte steiner og røtter. Bygger på Roclite 315 Gtx modellen, men har mer «rask-tur» preg pga. sitt mer stabile og ankelhøye skaft. Den nye AdapterWeb overdelen og det nye X-Lock snøresystemet sørger for enda e talPateM etelkivtu neD .tetilibats mrofssap erdeb

materiale som heter Schoeller Keprotec som både tilpasser seg foten perfekt og samtidig holder skoen lett selv når den blir våt. Yttersålen er laget av Butyl gummi som gir et fantastisk grep, kanskje det aller beste vi har vært borti Tight passform

LA SPORTIVA JACKAL II BOA

HOKA SKY KAHA GTX

Markeveien 3, rett ved Torgalmenningen

Telefon 55 62 73 00 eller info@outdoorbergen.no

ÅPNINGSTIDER 10–18 TORSDAG 10–19 LØRDAG 10–16

Markeveien 3, rett ved Torgalmenningen. Telefon 55 62 73 00

info@outdoorbergen.no

10-18 TORSDAGER 10-19 LØRDAGER 10-16

Telefon 55 62 73 00

Markeveien 3, rett ved Torgalmenningen. Telefon 55 62 73 00 eller info@outdoorbergen.no ÅPNINGSTIDER 10-18 TORSDAG

info@outdoorlagunen.no

Jackal II Boa er en superkomfortabel terrengløpesko for lange turer i teknisk terreng. Det geniale Boa snøresystemet med to individuelle snøringer sikrer et supert hælhold samtidig som forfoten enkelt kan tilpasses ulike fottyper og preferanser, og den godt dempede EVA mellomsålen med ekstra Infinitoo demping både under hæl og forfot sørger for en suveren komfort enten du løper eller beveger deg fort. Stabiliteten sikres av den innebygde Rock Shield platen som også fordeler trykket fra skarpe steiner og røtter, og Frixion Red yttersålen har en perfekt blanding av topp grep og bra slitestyrke. Dame-og herremodell.

Med sin geniale miks av støtdempingen til en løpesko og stabiliteten til en lett ellstøvel, stiller denne superlette turstøvelen i en helt egen kategori. Her får du nemlig en utrolig komfort og en suveren støtdemping som passer perfekt både til raske dagsturer og hytte-til-hytte turer i enkelt terreng. Vibram MegaGrip sålen sørger for godt grep både opp og ned, og den nye overdelen med Gore-Tex membran holder føttene tørre og varme. Dame- og herremodell.

bidrar til å stabilisere og beskytte foten fra spisse steiner o.l. og er konstruert litt kraftigere. Dette er en meget lett sko som fungerer både i terreng og på asfalt/grus, et godt alternativ til deg som både går og småløper på ulikt underlag.

Pris:

Pris:

2.999,–

Pris: 1.999

2.599,

Lagunen Storsenter, Gågaten ute ved ByBanen.

ÅPNINGSTIDER 10-21 / 10-18

LØRDAG 10-16
10-19
Foto: Åsnes/Sveinung Klyve
etils i treurtsnok
dem negnipmed
4 5 8 7 11 1. 5MILA HALF ZIP W/M 1399,- 2. COMFY CORD HOOD 1699,- 3. WOMEN’S 4INCHER COMFY CORD SHORTS 1299,- 4. 5INCHER CONCORD SHORTS 1999,- 5. CARRY BAG CORDUROY 749,- 6. NORGESREIMA BELT 299,- 7. WASH BAG CORDUROY 849,- 8. VAGABOND CORD FLEECE 2999,- 9. SAFARI G. DYED LINEN SHIRT 1899,- 10. CHUKKA SHIRT 1599,- 11. 5INCHER FIELD SHORTS 1999,Markeveien 3, rett ved Torgalmenningen. Telefon 55 62 73 00 info@outdoorbergen.no 10-18 TORSDAGER 10-19 LØRDAGER 10-17 Åpningstider desember f.o.m lørdag 9. desember: MANDAG TIL FREDAG 10-20 LØRDAGER 10-18 SØNDAGER 14-19 den gode opplevelsen

Bergens nye bydel

VilVite i Bergen er et av Nordens største vitensentre, der alle kan utforske og eksperimentere med naturfag og teknologi gjennom lekende læring. I januar åpnet den nye utstillingen «Energibyen» med 25 nye aktiviteter og opplevelser, alle designet for å lære deg om miljø, energi og den pågående energiomstillingen.

Energibyen er delt inn i 4 ulike soner – byen, huset, kysten og verden. Hver sone gir deg en unik mulighet til å forstå ulike aspekter ved energi. I den interaktive utstillingen får du blant annet muligheten til å utforske egen energiproduksjon, havets muligheter og globale perspektiver på energiforbruk.

– Vi ønsker å bidra til å skape håp for fremtiden, og vise at det skjer kjempemye innenfor energiløsninger, innovasjon og teknologi. I tillegg til å vise at det er mange valg man kan ta i sin egen hverdag for å bidra til energiomstillingen, sier prosjektleder Inger Høstmark fra VilVite.

Ditt energiforbruk i fokus

Men Energibyen handler ikke bare om å lære om energi - det handler også om å reflektere over ens eget energiforbruk. Gjennom interaktiv utforsking blir du utfordret til å tenke over hvordan dine daglige valg påvirker energiomstillingen. Energibyen fungerer som en samtalestarter

rundt temaet om personlig energiforbruk, på alt fra dusjtider til transportvalg og matvaner.

Lekende læring

VilVite følger prinsippet ‘learning by doing’, der du ikke trenger å fordype deg i lange, faktabaserte tekster for å forstå temaet. Energibyen tilbyr lekende læring innen viktige områder som kjernekraft, vindkraft, og andre nøkke laspekter av energiomstillingen. Utforskningen blir en engasjerende opplevelse, og kunnskapen formidles gjennom praktiske og engasjerende aktiviteter, slik at du kan lære mens du gjør. Dette konseptet gjør læring til en levende opplevelse,

og gjør komplekse temaer tilgjengelige for alle – gjennom lekende læring.

– Energibyen er for alle, fra de minste oppdagerne til de erfarne voksne, og vi ser at den treffer alt fra de yngste til de eldste, sier prosjektleder Inger Høstmark fra VilVite.

Energibyen inneholder et bredt spekter av installasjoner som appellerer til både de yngste og de eldre besøkende. Mens de yngste kan glede seg over interaktive opplevelser som «Energiløpet» og «Energihjulet», der man kan utforske hvordan man selv kan produsere energi, gir utstillingen de eldre besøkende muligheten til å utforske ulike former for energiproduksjon og lagring, samtidig som de kan reflektere over sitt eget energiforbruk og hvordan det kan reduseres. Med et variert utvalg av opplevelser innenfor temaet energi, tilbyr Energibyen noe for alle aldersgrupper▗

www.bergensentrum.no 57 | byLIV
Redaksjonell annonse
Tiger bergeN Lokaleid bedrift
Tiger of sweden store bergen | Strandgaten 14, 5013 Bergen | Tlf. 55231000 | TOSBERGEN
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 12. 13.
KICKS NUXE HUILE PRODIGIEUSE DRY OIL FLORAL 100 ML 329,- 2. KICKS OPI NATURAL STRONG NAIL POLISH FOR WHAT IT’S EARTH 235,-
KICKS LE COUVENT MAISON DE PARFUM GARDINARIUS HAND BALM 75 ML 220,- 4. CHICASTORE SOFT LIP BALM 10ML 290,5. KICKS TOO FACED LIP INJECTION PLUMPING LIP GLOSS 310,- 6. KICKS TOO FACED BORN THIS WAY ETHEREAL SETTING POWDER TRANSLUCENT 450,-
KICKS KÉRASTASE CHROMA ABSOLU SOIN ACID CHROMA GLOSS TREATMENT 210 ML 695,- 8. THINK HAIR KERASTASE CHROMA ABSOLU BAIN CHROMA RESPECT 250ML MERKER 280,9. RAMSVIK HYDRATE-ME.WASH 250ML 398,- 10. KICKS DRUNK ELEPHANT UMBRA TINTE PHYSICAL DAILY DEFENSE SPF30 60 ML 430,-
KICKS DRUNK ELEPHANT BORA BARRIER REPAIR CREAM 50 ML 790,- 12. KICKS DRUNK ELEPHANT C-TANGO MULTIVITAMIN EYE CREAM 15 ML 730,-
KICKS TOO FACED NATURAL EYES PALETTE 500,- 14. CHICASTORE BLEMISH BALM 40ML 720,-.
1.
3.
7.
11.
13.
BEAUTY
@

Sommerens nyheter er i butikk

Amanda Christensen

BOSS Black

BOSS Orange

Calida

Cole Haan

Falke

Frislid

Gant

Hansen & Jacob

Hestra

Meyer

Minoss

Morris

Oscar Jacobson

Polo Ralph Lauren

Profuomo

Replay

Save the Duck

Scandinavian Edition

Stenströms

Swims

Tommy Hilfiger

Hans H hanshbergen STRANDGATEN 12 LAGUNEN STORSENTER VESTKANTEN STORSENTER www.hansh.no

Austad Diagnostikk

Satser stort på forskning om plakk i blodårene

Klinikkene til Austad Diagnostikk inngår i et større forskningsprosjekt med over 20 000 deltakere. Man undersøker sammenhengen mellom avleiringer i blodårene kartlagt med ultralyd og risiko for utvikling av hjerte og karsykdom.

Kartlegging av plakk i blodårene og vurdering av risiko for hjerte og karsykdom står sentralt også på klinikken i Bergen Storsenter.

Glass Thomsen

I underetasjen hos Glass Thomsen finner du YellowKorner – fotokunst fra fotografer fra hele verden. Her finnes noe for alle med kategorier fra «fashion» og «urban» til «landscape» og «creation». Bilder fås i størrelser fra 40x50cm til 150x225cm, og du kan velge finish og rammeutførelser som passer best for deg. Alle bilder har begrenset opplag, er stemplet og nummerert. Sett prikken over i-en i hjemmet, på kontoret eller på hytten!

Fjällräven

Velkommen til din lokale Fjällräven-butikk, der vi tilbyr produkter som skaper langvarig glede.

ELSK UTSTYRET DITT LENGER

Fjällräven designer klær og utstyr for lang levetid. Jo mer du bruker det, desto sterkere blir båndet mellom deg og produktet. Skalljakken din beskytter ikke bare mot regnet, den løfter også humøret ditt under våte turer i villmarken. Dunjakken holder deg varm og blir din trofaste følgesvenn ved leirbålet. Teltet gir deg ikke bare ly, men også enestående utsikt som overgår femstjerners hoteller. Disse produktene fylles med minner om magiske øyeblikk i friluftslivet, som vekkes til live når du ser dem henge i gangen, garderoben eller utstyrsboden. Vi mener det er verdt å ta vare på dem, slik at du kan fortsette å elske dem i lang tid fremover.

Velkommen til Fjällräven Brand Store Bergen • Strandgaten 21 Følg oss på Instagram @fjallravenbergen

byNYTT

Frank Olsen Brilleoptikk AS

Kong Oscars gate 22, 5017 Bergen

Tlf: 55317322 - 922267894

Vurdering av risiko for hjerte og karsykdom

Forekomsten av hjerte og karsykdom har gått betydelig ned i Norge de siste tiårene. Dette skyldes at både du og jeg har større fokus på sunnere livsstil, men også kunnskap om- og tilgang på bedre forebyggende behandling! Dette viser at forebyggende helse virker, sier radiolog Gunnar Austad.

Hjerte og karsykdom behandles aller best gjennom forebygging, og de som har høyest risiko har den største effekten av livsstilsendringer og forebyggende behandling.

Hos Austad Diagnostikk på Bergen Storsenter kan du få en vurdering av din risiko for hjerte og karsykdom. Undersøkelsen inkluderer bl.a. kartlegging av plakk i pulsårene, undersøkelse av blodgjennomstrømningen, utposninger på pulsårene, kolesterol, blodtrykk, blodsukker, hjerterytme og mengden av fett i leveren.

Diagnostiske metoder til risikovurdering

Nedenfor kan du lese om en rekke av de diagnostiske metoder som benyttes til vurderingen av din risiko for hjerte og karsykdom.

Plakk i pulsårene

Ved hjelp av ultralydscanning av dine pulsårer kan en røntgenlege kartlegge mengden av plakk i blodårene. Plakk er små avleiringer på åreveggen i pulsårene som utvikler seg gradvis hos de fleste med økende alder. Resultatet vurderes i forhold

til alder og kjønn gjennom sammenligning i en unik database hos Austad Diagnostikk.

Kartlegging av plakk i blodårene forbedrer risikovurderingen betydelig og er anbefalt i retningslinjene til European Society of Cardiology fra 2019. Metoden benyttes også til å vurdere dine blodårers biologiske alder.

Utposninger på pulsårene

Ultralydteknologi kan vise eventuelle utposninger (aneurismer) på pulsårene. Røntgenlegen kan vurdere størrelse og utbredelse av en evt. utposing. Et aneurisme kan oppstå som følge av åreforkalkning eller langvarig høyt blodtrykk eller pga en svekkelse av veggen i blodåren.

Blodsirkulasjon

Legen vurderer blodsirkulasjonen i årene. På denne måten kan det vurderes om du har nedsatt blodsirkulasjon. Det kan

www.bergensentrum.no 70 | byLIV
Redaksjonell annonse

være en sammenheng mellom dette og åreforkalkning og det kan skyldes trange partier i årene.

Blodtrykk

Blodtrykk er det trykket som blodet utøver mot blodåreveggen. Blodtrykk er en viktig faktor når man vurderer risiko for hjerte og karsykdom og inngår i den samlede risikovurderingen.

Kolesterol

Kolesterol er et viktig fettstoff og en byggestein i kroppen. Mengden av enkelte typer kolesterol, spesielt LDL-kolesterol (også kalt “det dårlige kolesterolet”), er derimot forbundet med hjerte og karsykdom. Høyt kolesterol kan ofte reduseres enten ved livsstilsendringer eller medisin.

Fettlever

Ved hjelp av ultralydscanning kan man vurdere mengden av fett i leveren. Forhøyet fettinnhold i leveren, også̊ kalt ikke-alkoholisk fettlever, er en relativt vanlig tilstand som kan gå tilbake gjennom sunt kosthold, regelmessig mosjon og en sunn vekt.

EKG (Hjerterytme)

EKG er en metode som blir brukt til å registrere den elektriske aktiviteten i hjer-

tet. Testen gir blant annet informasjon om hjertets rytme og størrelse.

Samlet vurdering

Ut fra de ovenstående undersøkelser og blant annet familiehistorie og røykehistorie vurderes din samlede risiko for hjerte og karsykdom og du vil få råd fra legen om eventuelle livsstilsjusteringer og forebyggende behandling.

Mange faktorer spiller inn i risiko for hjerte og karsykdom. Men det er heldigvis mye du selv kan gjøre for å redusere gjennom trening, kosthold og andre livsstilstiltak.

Risikovurdering inngår i helsesjekk

Austad Diagnostikk har hatt fokus på forebyggende helse og tilbudt helsesjekk og ultralyddiagnostikk i over 20 år. For tiden deltar klinikken aktivt i forskning på hjerte og karsykdom.

I Bergen finner du Austad Diagnostikk på Bergen Storsenter. Her kan du få vurdert din risiko for hjerte og karsykdom med enten Helsesjekk med ultralyd eller med Helsesjekk Total.

Med en Helsesjekk med ultralyd vurderer røntgenlegen mengden av plakk i pulsårene, blodsirkulasjonen og ser

etter utposninger på årene samt vurderer mengden av fett i leveren. Helsesjekken inkluderer også undersøkelse av en rekke andre organer.

Helsesjekk Total inkluderer alt fra Helsesjekk med ultralyd samt EKG, måling av blodtrykk, kolesterol og blodsukker samt en rekke andre blodprøver og undersøkelser.

Du kan også få kostveiledning basert på resultatene fra din helsesjekk. En klinisk ernæringsfysiolog vil komme med råd til kost og vaner som kan redusere din risiko. Medisinsk ansvarlig: Tor Austad▗

AUSTAD DIAGNOSTIKK

Adresse: Bergen Storsenter

Telefon: 70 01 16 72

Nettside: www.austaddiagnostikk.no

Ulike lasere til ulike hårtyper

Hår kan være til sjenanse, og kan fjernes permanent. TBL Medical har de beste og nyeste laserne for alle hudtyper og hår.

Permanent hårfjerning med laser er en sikker, ikke kirurgisk behandling for fjerning av uønsket hår på kroppen. Laser-lyset skader hårsekkene og reduserer hårets evne til å vokse ut igjen.

Det er mange årsaker til at kundene hos TBL Medical ønsker å fjerne hår permanent. Siden 2011 har daglig leder Rebecca Bergetun og kollegene sørget for at det skjer på trygt og tilpasset vis.

Tilpasset din hud

På vår kosmetiske klinikk er det alt fra kvinner som har fått medisinsk betinget skjeggvekst eller uønsket hår andre steder –til de som ønsker å fjerne hår andre steder på kroppen. Menn utgjør 30 prosent av kundene våre. Her er det mest hår på ryggen som ønskes fjernet. Enkelt ønsker også en skarpere skjegglinje, sier Rebecca Bergetun, som er utdannet sykepleier i 2004 ved det anerkjente medisinske universitetet Monash i Australia.

Hun er opptatt av å få frem at hos TBL Medical får du laserbehandling som er tilpasset din hudtype og ditt hår.

Det er mange som fjerner hår, men det finnes ikke én laser som passer til alt. Vi har derfor hele 7 ulike lasere til hårfjerning med bølgelengdene diodelaser, alexandrite og nd-yag 1064. Til nå har vi utført 22.000 behandlinger, så du er i erfarne og trygge hender hos oss.

Fjerner tatoveringer

TBL står for total body laser, og klinikken har andre lasere til ulike hudtilstander. Her kan du få behandlet arr, acne, pigment/solskader, sprengte blodkar, neglesopp, fjernet tatoveringer samt hudfornying og hudoppstramming.

Vi er først og fremst en kosmetisk klinikk, men vi tilbyr også injeksjonsbehandling med filler og rynkereduksjon med Botox. Alle som jobber her, er autoriserte behandlere og vi har også en ansvarlig lege knyttet til klinikken.

Etter 17 år, brenner Rebecca Bergetun fremdeles for faget sitt. I 2011 var hun med å starte TBL Medical i Bergen og Knarvik og Clear INK. Foruten å være daglig leder, er hun også behandler.

“Less is more”

Google-anmeldelsene viser at kundene er fornøyde.

Selv jobber hun for å fremheve din naturlige skjønnhet uten at du skal se behandlet ut.

Mitt motto er: ‘‘less is more’’!

TBL Medical Marken 32

Man - Tor: 09:00 til 20:00 I Fredag: 09:00 til 16:00

tblmedical.no

“Har vært hos Rebecca flere ganger for tattoofjerning og har flere behandlinger igjen. Hun kan det hun gjør.”

www.bergensentrum.no 72 | byLIV
“ Rebecca er en kjempeprofesjonell og dyktig behandler. Jeg har følt meg behagelig og trygg hos Rebecca!” Bilde: TBL Medical er en hud- og laserklinikk som tilbyr medisinsk laserbehandling, injeksjonsbehandling, hudpleie og andre velværebehandlinger. De har de beste og nyeste laserne for alle hudtyper og hår. Bilde: Hos TBL Medical behandles du kun av offentlig godkjent helsepersonell med lang erfaring innenfor medisinsk laserbehandling og andre kosmetiske behandlinger.
Redaksjonell annonse
Bergen twistedbergen
twistedbergen Twisted

Optiker Svabø - Nine origin sense 4.779,Nine IBT sense 4.779,-

Scabal - Oversized Denim Jacket 3.700,-

Glass Thomsen - Retro champagneglass fra The Vintage List, assorterte motiv 390,- for en 2-pk

Amanda / Deguy - Frida poplin dress fra Osmine af nor 1.899,-

Tilbords Wallendahl - Royal Copenhagen, bokstavkrus 959,-

TID FOR FEST

Vår og sommer er ofte ensbetydende med fest og feiring. Finn både tilbehør, pynt, utstyr og lekre antrekk til de gode feiringene.

Broderiservice - Smykkeskrin i Porselen til Bergensbunaden 1.495,-

Camilla Pihl - Sirina Topp og Hyro Skirt i viscosesateng

Frøken Dings - NYE Elixir Face formula. 100 ml 980,-

Tiger of Sweden Store BergenRiika hjerteprint i bambus-viskose 1.899,-

Disse utendørskonsertene bør du ikke gå glipp av i sommer!

På Bergenhus Festning venter en rekke utendørskonserter, inkludert Bryan Adams sin første konsert i Bergen på 20 år, rockehelaften med Deep Purple i spissen, Winnerbäck-sommer, CC Cowboys, nostalgifest og to av Vestlandets største utendørsfestivaler. Glem høye valutakurser i utlandet og få de beste ferieopplevelsene her hjemme i Bergen.

På historisk grunn

Bergenhus Festning er et av Norges eldste og best bevarte festningsområder, med rik historie, som strekker seg helt tilbake til middelalderen. Med monumentale bygninger som 750 år gamle Håkonshallen og Rosenkrantztårnet fra 1500-tallet, tilbyr området en unik ramme for sommerens utendørskonserter.

Siden 2006 har Bergen Live satt opp en rekke konserter på Koengen og Plenen med storheter som The Rolling Stones, Sting, Black Sabbath, Rihanna, Kanye West, The Weeknd, Robbie Williams, Iron Maiden og mange. Også i år blir det en travel sommer på Bergenhus Festning.

Her er seks utendørsarrangementer du absolutt ikke vil gå glipp av:

Bergenfest

12. til 15. juni

I midten av juni samler Bergenfest tusenvis av musikkelskere på Bergenhus Festning. Festivalen har vært tidlig ute med det komplette festivalprogrammet og festivalpassene er allerede utsolgt, men det er fremdeles mulig å sikre seg dagspass og weekendpass, i tillegg til festivalbilletter for de under 18 år.

På plakaten står en imponerende line-up med internasjonale artister som PJ Harvey, Stormzy, The Darkness, RAYE,

James Arthur, Tom Odell, Jungle og mange flere. Norske artister som Kaizers Orchestra, Gabrielle, Jan Eggum, Susanne Sundfør, Sivert Høyem, Fjorden Baby! og Slomosa vil også opptre på Vestlandets største musikkfestival.

Det blir tett mellom høydepunktene på første festivaldag når PJ Harvey headliner onsdagen. Skal vi tro de mange positive anmeldelsene fra europaturnéen i 2023 har vi en stor og etterlengtet konsertopplevelse i vente.

Samme dag står også albumaktuelle Susanne Sundfør på scenen, nesten ti år etter sin forrige opptreden på Bergenfest. Sivert Høyem gjør comeback som soloar-

www.bergensentrum.no 76 | byLIV
annonse
Redaksjonell

tist og Motorpsycho vier kvelden til låter som tidligere har vært utgitt som singler.

Torsdagen har vært kjent som den store rockedagen, og i år headlines den av Kaizers Orchestra. På samme scene feirer det britiske rockebandet The Darkness den banebrytende debuten "Permission To Land", som fylte 20 år i 2023.

Fredagen byr på britiske stjerner som headliner Stormzy. Når han vender tilbake til Bergen for første gang siden han spilte på Klubb Kok i 2016 er det som en av Storbritannias mest innflytelsesrike artister. Festivaldagen blir ytterligere forsterket med artisten RAYE, en annen britisk superstjerne som nylig satte prisrekord da hun vant seks priser under årets Brit Awards. Det blir internasjonale stjerner og norske favoritter i skjønn forening med både Fjorden Baby! Skaar og britiske The Heavy, kjent for monsterhiten «How You Like Me Now».

Bergenfest 2024 siste festivaldag åpnes av selveste Jan Eggum på hovedscenen

på Plenen og avsluttes med et smell med headliner Gabrielle.

Mye å holde styr på? Bergenfest har sluppet en praktisk festivalapp med spilleplan og muligheten for å sette sammen sitt eget personlige festivalprogram. På den måten kan festivaldeltakere å holde oversikt over når deres favorittartister skal opptre.

www.bergensentrum.no 77 | byLIV
g Susanne Sundført g Fjordenbaby g The Darkness g Jan Eggum g Gabrielle g Stormzy
› otoF : Jhtano na V i v a a s K i i s e Sq u a r e Foto: Hilt Timmsy
g PJ-Harvey
H. Moe
Foto: Jarle

Bryan Adams

Onsdag 26. juni 2024

Sommerferien starter med et brak på Plenen når Bryan Adams vender tilbake til Bergen, 20 år etter forrige besøk. Sist Bryan Adams besøkte Bergen var da han fylte Brann Stadion i 2004. Denne gangen blir det folkefest på Plenen og allsang til låter som «Summer of 69» og «Everything I Do, I Do It For You»

Turnéen har fått navnet «So Happy It Hurts Tour» og henter navnet fra sitt nyeste Grammy-nominerte album med samme tittel. Platen er nummer 17 i rekken, og det blir garantert både nye låter og hits fra Bryan Adams sin elskede musikkatalog.

Deep Purple med special guests Europe, TNT og support Howlin Sun.

Lørdag 3. august 2024

Rockefans kan glede seg til en legendarisk kveld på Plenen når Deep Purple inntar Bergenhus Festning sammen med Europe, TNT og Howlin Sun. Denne helaften blir en hyllest til rockens storhetstid, der du kan oppleve klassikere som «Smoke On the Water», «The Final Countdown» og «10,000 Lovers (In One)». Garantert en uforglemmelig kveld!

Lars Winnerbäck & CC Cowboys

Fredag 9. august 2024

Sommeren 2024 tar Lars Winnerbäck turen gjennom Norge og Sverige, inkludert et stopp ved Bergenhus Festning. Denne kvelden blir en feiring av skandinavisk musikk, hvor Winnerbäck deler scenen med hele Norges CC Cowboys.

We Love The 90s & 2000s

Lørdag 10. August

We Love the 90s & 2000s kommer tilbake til Bergen med blant annet Vengaboys, Cascada, Hanson, Atomic Kitten, Five, Kate Ryan, Dina og mange flere. Tidsreisen tilbake til de ikoniske tiårene da flanellskjorter og glowsticks regjerte vil bli ledet av konferansierene Mads Hansen og DJ Howard. Børst støv av buffaloskoene, de gamle Miss Sixty-buksene, magetoppen og rumpetasken og bli med på tidenes hit-parade på Bergenhus Festning.

Feelings 2024

Etter suksessen i 2023 er Feelings Festival tilbake for å lyse opp sensommeren 2024.

Festivalen ble arrangert for aller første gang 24. og 25 august 2023 og har allerede etablert seg som en viktig del av den norske festivalkalenderen. I år sikrer artister som Tiësto, Alan Walker, Zara Larsson, Undergrunn, Icona Pop, Roc Boyz, Golfklubb og Kjartan Lauritzen for at Feelings blir sensommerens store høydepunkt.

Det er bare å begynne å glede seg til en sommer full av musikalske høydepunkter! Fyll opp kalenderen og sikre deg billetter til en eller flere av de fantastiske utendørsarrangementer, som garantert vil få deg i sommerstemning og få deg til å glemme enhver sydentur. Vi sees på Bergenhus Festning i sommer! ▗

b Opplev Alan Walker, Tiësto og Zara Larsson på Feelings-festivalen

www.bergensentrum.no 78 | byLIV
g God stemning på We love the 90s & 2000 g Bryan Adams g Deep Purple g CC Cowboys Foto: Morten Rygaard Foto: Mats Sævig
Oppdag vårens nyheter hos oss i Chr.Michelsens gate 2B +47 55 55 14 81 - BERGEN@DAVID-ANDERSEN.NO

Frydenbø Bil

På Kokstad finner du nå et av Norges flotteste Volvo-anlegg! Dette er Frydenbø Bil sitt hovedbygg, hvor du kan prøvekjøre en rekke spennende bilmodeller. Nyheten Volvo EX30 har ankommet, en kruttønne med høy effekt og god rekkevidde. Å prøvekjøre er den beste og letteste måten å finne ut om bilen passer dine behov og ditt kjøremønster. Du kan også prøvekjøre i Åsane.

Velkommen til Frydenbø Bil – et trygt valg

Akvariet

Ny utstilling på Akvariet!

Havet i endring, en 360 graders reise under vann!

Fredag 3. mai åpner vår nye utstilling “Havet i endring” der vi dykker ned i dypet og slår på lyset under vann. Den nye installasjon vil med imponerende spesialeffekter la deg oppleve en 360 graders reise under vann og vise hvordan havet er i endring, som følge av menneskelig tilstedeværelse og aktivitet. www.akvariet.no

Optiker Svabø

En av våre favorittmerker fra tiden i Strandgaten har vi nå endelig fått på plass igjen i butikken på Vågsallmenningen. Kjempelette briller i japansk titan og acetat fra nine eyewear i en stilren og elegant utførelse. Kom gjerne innom og prøv dem på!

Bergen Audio

Komplett hørselsomsorg hos Bergen Audio!

Hos Bergen Audio hjelper vi deg både med å høre bedre og å ta vare på hørselen. Trenger dine høreapparater reparasjon? Vi fikser dem raskt! Eller trenger du et midlertidig høreapparat? Vi leier ut og tilpasser det til deg! Vi kommer også hjem til deg for konsultasjon, og du finner oss på Voss sykehjem og Bandabutikken i Knarvik på våre faste dager. Velg oss for en fullverdig hørselsløsning som gjør hverdagen enklere og lyden klarere!

byNYTT

20 % på én valgfri behandling med kode AK20

Gjelder ikke behandling med legemidler. Tilbudet kan ikke kombineres med andre tilbud, og rabattkoden er kun gyldig frem til 31. juli. Kan kun benyttes 1 gang per kunde.

Strømpedamen - mer enn bare strømper

Trodde du at Strømpedamen kun selger strømper? Da har du gått glipp av noe! Hos Strømpedamen finner du nemlig ikke bare et bredt utvalg av strømper, strømpebukser og sokker, men en komplett kleslinje med klassiske plagg som er perfekte for dem som er opptatt av bærekraftig mote.

Bak Strømpedamen står en energisk kvinne med en lidenskap for mote og et øye for detaljer. Karen Elisabeth Moe, aka Strømpedamen, begynte sin karriere i en strømpebutikk på Galleriet for over 30 år siden, og åpnet deretter sitt egne strømpe utsalg i Jon Smørsgate i 2012. Noen år senere utvidet hun med et utsalg også i Markeveien. Fagkunnskap, personlig service og det å følge med på skiftende trender har hele tiden vært nøkkelen til suksess

- Det er vanlig at kundene gjerne tar med seg kjolen eller antrekket de skal bruke, så hjelper vi til med å finne den perfekte strømpebuksen eller tilbehøret. Enten det skal være en «statement»-strøm-

pebukse eller noe som hjelper med å skape en glatt siluett, sier Karen

I butikken finner du nemlig et hav av strømpebukser i utallige farger, stiler og mønstre, men også figurformende strømpebukser, underkjoler og undershortser som hjelper til med problemområder.

- Undershortsene er også perfekt om sommeren når det er varmt. Vi vet jo alle hvor irriterende der er med klamme lår som gnisser mot hver-

andre under sommerkjolen. Det problemet fikser undershortsen!

Til hverdag, fest og bunad Konseptet til Strømpedamen er at de vil bidra til at du skal kunne kle deg pent, uansett årstid, og at du med enkle grep skal kunne endre et antrekk til å fremstå som nytt. Ta for eksempel den klassiske sorte kjolen som kan fremstå som et helt nytt antrekk bare ved å ta på en annen strømpebukse, eller et enkelt skjørt som kan benyttes både til hverdag og fest ved å veksle mellom strømpebukser i ulike farger, mønstre og materiale. Har du tenkt å lufte bunaden i vår og sommer finner du selvsagt de klassiske bunadssstrømpebuksene i butikken til Karen.

www.bergensentrum.no 82 | byLIV
Redaksjonell annonse

-Det mange ikke vet er at en del av de unge er litt «rebell» og bryter med de etablerte normene. De kjøper nemlig stay-ups som de bruker under bunaden for å føle seg ekstra fin fra innerst til ytterst.

En kleslinje med klassiske og praktiske plagg

Wolford er en av hovedleverandørene til Strømpedamen, og i tillegg til et stort utvalg strømpebukser finner du også en hel kolleksjon med klassiske og praktiske plagg. Bodier med singlett-finish eller høy hals er populære som basisplagg, og kan kombineres med klassiske bukser og skjørt i enten tøy eller kunstskinn, som du også finner i butikken.

- Disse plaggene er helt fantastisk som en basisgarderobe, og egner seg veldig godt om du er mye på reise. De krøller ikke, og har du et lite utvalg av plagg med deg kan de kombineres og mikses slik at du er kledd for både møter, reise, middag og fest. En annen god ting med å benytte bodier under bukser og skjørt er at du unngår gliper mellom topp og underdel, og du slipper

kanten du ofte får om overdelen puttes ned i buksen.

I tillegg til at denne kleslinjen både ser og føles bra på, er det betryggende å vite at Wolford også er opptatt av miljø og bærekraft, og er banebrytende og prisvinnende på materialteknologi og utvikling med sine biologisk nedbrytbare klær.

Varmende underplagg og nostalgiske ullklær

Som en del av utvalget finner du også flotte ull og silketopper i alle varianter. Disse kan du bruke under andre plagg på kalde dager, men mange av dem er faktisk så fine at man kan benytte dem som en vanlig genser. Karen har også et utvalg av det hun kaller nostalgiske ullklær som har slått spesielt til hos den yngre generasjonen

- Her finner du overdeler med samme strikkede hullmøn

steret som jeg husker mine bestemødre brukte. Mange unge syns de er knallstilig og liker veldig godt at de er laget i naturfibre istedenfor syntetiske materialer, og det gjenspeiler at de er opptatt av både mote og bærekraft, avslutter Karen.

Ta turen innom Strømpedamen i Jon Smørs gate eller Markeveien▗

www.bergensentrum.no 83 | byLIV

Vi fører originalsølvet og har alt tilbehør til bunadenbunadskko, bunadsposer, smykkeskrin i porselen og mye annet.

PAKKETILBUD!

(Bunadspose, skopose og polstret kleshenger)

kr. 599,-*

(Samlet førpris: kr. 797,-)

Bergens Broderiservice A/S er eneforhandler for Bergensbunaden, og er en butikk med stort varesortiment innenfor strikking, hekling og brodering.

Behøver du å sy om bunaden din?

Kontakt oss for en gratis konsultasjonstime:

Tlf. 55 30 89 90 * Tilbudet gjelder t.o.m. 17. 05. 24.

Vi er fullforhandler for Sandnes garn og

Petite Knit , og har mange andre merker:

Un-Told, Strikkefeber, Solberg Spinderi, Lykkegarn, Marte Helgetun, Lille Lam, Mummi, MUUD, Järbo, Permin, Lang Yarns og andre.

Dette altså i tillegg til masse sy- og broderiutstyr.

Kundeklubbens MEDLEMMER får alltid -10% rabatt på (nesten) alt i butikken. Studenter får -15% (med gyldig studentbevis)

www.broderiservice.no

@bergens_broderiservice

bergens@broderiservice.no

Besøk oss i vårt nye lokale i Nikolaikirkeallmenningen 1F !

▼ Butikkens “Mummi-vegg” er fylt med spennede produkter, som garn- og heklepakker, strikkebøker, kopper, te og mye mer.
HAR FLYTTET! VI HAR FLYTTET!
VI
▲ Pinne-mapper i bomull fra Petite Knit - kr.145,- og kr.170,- ▼ BOLD - supertykt ullgarn fra Lang Yarns Ensfarget: kr.150,-, flerfarget: kr.164,-

#bergensentrum

Har du sjekket om din sentrumsfavoritt er på Instagram? Bli med, og følg gjerne også @Bergensentrum for de siste oppdateringene i bybildet!

micchii Bergen, Hordaland micchii Happy weekend #bergensentrum norwegiantraveller97 Bergen, Hordaland norwegiantraveller97 New art by @dypedal #bergensentrum zawsze_pod_gore Bergen, Hordaland zawsze_pod_gore BERGEN #bergensentrum recalculandoviajes Bergen, Hordaland recalculandoviajes Bryggen Bergen #bergensentrum alex8nor8 Bergen, Hordaland alex8nor8 Bergen, Norway #bergensentrum hegerykken Bergen, Hordaland hegerykken Bergen, i dag skinner du #bergensentrum

cecilie_osteroy

Har du et blinkskudd å dele med oss? Bruk emnetaggen #BergenSentrum, så blir kanskje ditt bilde med i vår neste utgave av BYLIV!

kjerhje Bergen, Hordaland

Fjellveien #bergensentrum

apropositodemi Bergen, Hordaland apropositodemi Otro rinconcito bonito de Bergen, esta ciudad me enamoró #bergensentrum Bergen, Hordaland cecilie_osteroy Før regnet vender tilbake #bergensentrum bergen_365 Bergen, Hordaland bergen_365 Bergen Beach #bergensentrum hannecathrinolsen Bergen, Hordaland hannecathrinolsen PINK SUNDAY #bergensentrum pho2re Bergen, Hordaland pho2re #bergensentrum

GØY FOR BARNA

La barna få være kreative og utforske naturen på tur i skog og mark eller studere insekter på nært hold. La dem dykke ned i en spennende bok under skyggen av et tre, på togturen eller under parasollen på en standseng. Brettspill og andre morsomme inneaktiviteter er også perfekt for å få tiden til å gå på regnværsdager.

Outland

Fjällräven - Kånken Outlong. Farge: Ochre 2.099,-

Outland - Wyrmspan: "Fantastisk brettspill

VilVite - Antquarium. En gjennomsiktig beholder som gir deg muligheten til å observere maurene på nært hold. 499,- Musikk-Miljø - Pianokoden. Mestre piano med akkorrder og besifring 339,- Musikk-Miljø - The Harry Potter Piano Anthology 429,- - «Leseglede i vårsolen» Fra 119,- med drager" 849,- VilVite - Soltrykkpapir, 12 ark. Lag kunst ved hjelp av sollys! 159,-

DEGUY.NO
FINNER
NYE KJOLER
VÅRE
BLANT ANNET DISSE FINE MODELLENE FRA NORSKE OSMINE AF NOR
DU MASSE
I
BUTIKKER!

Øredobber

Caprice Glam chain 1.800,-

Capone & Mrs Capone er førstevalget for dem som ønsker personlig veiledning og god service. Elegant, klassisk og moteriktig for unge og voksne, både dame & herre. Vi kler deg opp til hverdag og fest.

Velkommen inn til oss.

Garment Project sko, herre. Type white 1.800,-

Shoppingtips fra Capone
Gestuz walery wrap blouse, dame, 2.000,- Cardsigan med kort arm, dame,Gestuz AlphaGZ short 1.600,- Casual Friday Bille linen mix blazer, herre 2.200,- Casual Friday Anton BD LS linen shirt, herre 800,- Steve Madden Glowing sko 1.150,- MSCH copenhagen bukse, dame. Edrea long pants 800,- J.Lindeberg lin bukse, herre. Lois linnen stretch pants 1.900,-
STRANDGATEN 5 | eurosko.com

Opplev Ying Ying: Bergens nye kulinariske skatt

Med en ideell beliggenhet på Torgallmenningen, mitt hjertet av Bergens urbane byliv, er Ying Ying en oase av ro, raffinement og underholdning. Kom innom for å oppdage Bergens nye opplevelsesrestaurant.

Åutforske det store utvalget av Bergens restauranter kan av og til føles som å navigere gjennom en kulinarisk labyrint, der hvert hjørne skjuler en ny smaksopplevelse. Men blant de mange perlene på Bergens matscene, er det én destinasjon som skiller seg ut med et løfte om å overraske og begeistre sansene: det nye spisestedet Ying Ying Restaurant and Lounge på Torgalmenningen.

Kulinariske opplevelser i kø for å bli oppdaget

Ying Ying er stedet for smakfulle kinesiske retter, høykvalitets sushi, og noe godt i glasset. I menyen finner du både full middag og fristende sharingmeny, skapt for å deles i godt lag med venner og familie. De har også et helt unikt utvalg av spennende te, for deg som vil nyte kvalitets-te i rolige omgivelser.

I restauranten skaper de kulinariske opplevelser som begeistrer og overrasker sansene, og menyen skiftes i takt med sesongen og råvaretilgangen, men noen klassiske retter får selvsagt plass hele året.

Smaksimpulser fra ulike kinesiske regioner

Rettene som serveres er inspirert fra forskjellige deler av Kina, som for eksempel Hong Kong, Shanghai, Shandong og Beijing. Hva med å prøve klassikeren Peking Duck eller en Sichuan Beef som sparker skikkelig fra? Sushien er også veldig populær, enten som en liten forrett eller et helt sett med smakfulle, lekre og varierte sushibiter.

www.bergensentrum.no 94 | byLIV
annonse
Redaksjonell

Du kan selvsagt få både spicy og ikkespicy mat, og her er et godt utvalg enten du foretrekker kjøtt, fugl eller fisk. Der er også veganske retter på menyen, så her skulle det være noe for enhver smak.

Chambre Séparée - for feiring og forretningsmiddager

Noen ønsker gjerne en mer skjermet ramme på restaurantbesøket, enten fordi noe skal feires eller man vil kunne konversere litt mer privat, som for eksempel under en forretningsmiddag. Ying Ying har den perfekte løsningen med sitt flotte chambre séparée, som kan bookes til slike anledninger på forespørsel.

Live-musikk og underholdning

Er du derimot i humør til å bli underholdt? Hos Ying Ying kan du, i tillegg til å nyte deilig mat og drikke, også nyte tonene av live pianomusikk og andre musikalske opptredener. Dette gjør atmosfæren helt spesiell, og setter en flott ramme rundt hele måltidet▗

YING YING

- RESTAURANT & LOUNGE

Åpningstider

Tirsdag–torsdag: 16:00–22:00

Fredag–lørdag: 16:00–00:00.

Du finner dem i etasjen over China Palace.

www.bergensentrum.no 95 | byLIV
Foto: Thor Brødreskift

Wallendahlhuset

Wallendahlhuset – Kitchn, Tilbords, Feel og Kremmerhuset. 4 i en! Destinasjon for Bryllupsgaver. Sommeren er høytid for bryllup og vi har et stort utvalg av gaver til alle brudepar. Førstegangsetablerte eller de som gifter seg i voksen alder og kanskje ikke trenger helt de samme tingene. Om ønskene er de praktiske tingene som man har behov for på et kjøkken eller bare fine ting som gjør boligen om til et skikkelig hjem så finner du det i våre 4 butikker.

Krogh Optikk

Vi går mot lysere tider og gleder oss til flere solfylte dager! Visste du at det er mulig å få solbrilleglass med styrke i favorittsolbrillene dine? Enten du er nærsynt, langsynt eller bruker progressive briller kan du få solbriller med brillestyrken din. Da blir kjøring, lesing og sjekke mobilen i sola straks mye enklere! Kom innom oss på Krogh Optikk Lagunen eller Xhibition og vi skreddersyr den perfekte solbrillen til deg!

Illums Bolighus

Oppgrader utendørsopplevelsen din med vårt utvalg av sommermøbler! Utforsk vårt brede utvalg fra HAY, &Tradition, Carl Hansen og vårt nyeste tilskudd Cane-line. Cane-line utendørskolleksjon er designet for en komfortabel livsstil utendørs. Møblene til allslags vær gir maksimal komfort og krever minimalt vedlikehold.

Gjør deg klar til å nyte lange sommerdager og hyggelige kvelder utendørs. Besøk vår butikk i dag og la oss hjelpe deg med å finne de perfekte møblene for ditt uterom!

Haaland Sko

Er du klar for sommerens store og små anledninger? Hos oss i Haaland Eurosko har vi skoene og tilbehøret du trenger til sesongens begivenheter! Noen av vårens største trender er ballerinasko og loafers. Dette er sko som er enkle å både dresse opp og ned, og passer til nesten alle anledninger! Kom innom oss for å se vårt store utvalg sko til dame og herre.

byNYTT

GAVELISTEN

Skal dere gifte dere?

I Illums Bolighus kan dere enkelt opprette gavelisten med alt fra tidløse klassikere til det nyeste på markedet – og dele den lett med deres gjester.

Se hvordan på www.illumsbolighus.no eller skann QR-koden her:

Vi gratulerer dere med den kommende anledningen og ønsker lykke til med bryllupet.

OSLO, GLASMAGASINET STORTORVET ∙ OSLO, VIKATERRASSEN BERGEN, BERSTADHUSET ∙ STAVANGER, ARKADEN TORGTERRASSEN TRONDHEIM, MERCURSENTERET TLF 22 01 55 10 ∙ WWW.ILLUMSBOLIGHUS.NO

MYBAG

Oppdag vårens nyheter hos MYBAG, med spennende tilskudd som Thule, Abro og Lacoste. Thule imponerer med et variert utvalg av smarte ryggsekker, bagger og kofferter, perfekte for både reise og hverdagsbruk. Abro, med røtter tilbake til 1930, bringer tidløs eleganse med skinnvesker av høy kvalitet. Lacoste byr på moderne tekstilvesker som passer perfekt til daglig bruk og reiseopplevelser. Besøk MYBAG denne våren og oppdag disse, blant mange andre, spennende nyhetene.

Camilla Pihl

Den perfekte bryllupsgjestkjolen

I vår kolleksjon for høysommeren har vi fanget essensen av den gyldne solnedgangen og vevd dem inn i hver tråd. Paletten vår er en symfoni av myke ferskenfarger, fiolette nyanser og moderne hvit, med dybden i klassisk svart. Vår kolleksjon er mer enn klær; det er en feiring av livets mest fortryllende øyeblikk. Fra de stille morgenene badet i det første dagslyset, til de utvalgte kveldene kysset av den gylne time, inviterer Camilla Pihl deg til å danse gjennom livet i tidløs eleganse.

David Andersen

Sofia Lynggaard Normann debuterer i år med 2 smykkekolleksjoner inspirert av den livlige verdenen under havoverflaten. En verden der lys bringer farger til liv. En verden som alltid er i bevegelse. Hennes kreative univers er tuftet på hennes erfaring fra mang et dykk ned i det dype blå utenfor kysten av Australia. Et sted som alltid vil være nær hennes hjerte.

Sofia omfavner inspirasjon fra naturen og eksperimenterer lekent med ulike uttrykk, former og teknikker under designprosessen. Hver av hennes design er basert på en delikat balanse mellom kunstneriske og tekniske designløsninger, og harmoniserer komfort, estetikk og lekne detaljer. Som datter av Charlotte Lynggaard og den eldste barnebarnet av grunnlegger Ole Lynggaard, er Sofia Lynggaard Normann (f. 1996) tredje generasjon av smykkedesignere hos Ole Lynggaard Copenhagen.

byNYTT

Wallendahlhuset

Alt til kjøkken, borddekking og interiør i Bergen sentrum!

Strandgaten 17 | kitchn.no | tilbords.no | kremmerhuset.no | feel.no Åpningstid: Hverdager 10–20, lørdag 10–18 Følg oss på Instagram @wallendahlhuset

GANT SUMMER SHOP

BERGEN SENTRUM / LAGUNEN STORSENTER

Scabal - Structured Wool Cardigan 3.000,-

BRGN - Musk Blazer. Tilgjengelig i fargene: Denim, Taupe, Check & New Black 2.999,-

Akademikliniken - Day

Maximal Sense SPF 50 fra Akademikliniken Skincare 445,-

Illums Bolighus - Picnickurv

SALERNO rødbrun fra cilio 2.229,-

UTETID

Endelig er tiden her for å ta utestuen og naturen mer i bruk. Pynt opp i hagen til de koselige kveldsstundene og vær forberedt på solskinnsdagene med passende tilbehør

Frøken Dings - ColorScience Flex og Glow. SPF 50, 50 ml 595,-

Krogh Optikk - Celine til henne: 5.400,-

Tiger of Sweden Store Bergen - Arron, soft merinoullgenser med innfelte ullhjerter som er signatur for denne kolleksjonen 3.199,- Feel Wallendahl - Solstol, kommer i flere farger 999,-

Kremmerhuset Wallendahl - Utestol, kommer i flere farger 1.199,-

VELKOMMEN TIL HØYER BERGEN Torgallmenningen 2, 5014 Bergen / Følg oss på Instagram: @hoyerbergen

Hvilke krefter finnes i vinden?

Nysgjerrig på å finne det ut?

Gjør nye oppdagelser på VilVite, og utforsk den nye interaktive utstillingen Energibyen.

Ny utstilling på VilVite

Foto: Tove Lise Mossestad

Bli med tilbake i tid til Gamle Bergen i sommer

Kom og lek!

Gamle Bergen er et sted som passer for både store og små. For barna er det aktiviteter hele sommeren, der de selv kan få prøve ut lekene fra tippoldefars tid.

Sukkerkandis

og skillingsboller

Unn deg en deilig skillingsbolle og en kopp kaffe i den trivelige kaféen. Kanskje finner du også noe gøy i vår nostalgiske museumsbutikk?

Helside (2 av 2)

Beffen

For en ekstra opplevelse kan du på sommeren ta Beffen fra Bryggen til museet!

Vakre omgivelser

Du finner oss en kort buss-, sykkel- eller kjøretur fra sentrum. Like ved finner du Sandviken sjøbad – om det frister med en dukkert.

SESONGÅPNING 22. MAI! bymuseet.no

Aktivitetskalenderen

Sjekk aktivitetskalenderen “Hva skjer” på nettsiden vår, hvor du finner komplett oversikt over det meste som skjer i Bergen sentrum. Her er noen av arrangementene:

MAI

Dødsdansen

Den Nationale Scene

03.05-01.06

kl. 21:00

Bjørgvin bluesklubb

Madam Felle

22.05

kl. 20:00

KaPLiNG!

Grieghallen

23.05

kl. 17:30

Sjøforsvarets musikkorps

Torgallmenningen

23.05

kl. 18:00

Sheku og Isata Kanneh-Mason

Håkonshallen

23.05

kl. 19:30

Kompani Aasen improteater

Det vestnorske teateret

23.05

kl. 22:00

June Kommune

Ole Bull Scene

24.05

kl. 19:00

Tore og Haralds podcast - Live Forum Scene

24.05

kl. 19:00

Bondens marked Fisketorget 25.05

kl. 10:00

Skaperglede v/VilVite Torgallmenningen 26.05

kl. 13:00

Bel Canto

Grieghallen 29.05

kl. 19:30

Dansekvelden - Bergen salsaklubb

Cafe Sanaa 30.05

kl. 20:00

Panopticon Hulen

30.05

kl. 20:00

Generasjon - en aldringsfestival Litteraturhuset

31.05

kl. 10:00

Pride - åpningsforestilling

Den Nationale Scene

31.05

kl. 19:00

Big 5 med Nils og Harald Grieghallen

31.05

kl. 21:00

Foto James Hole

JUNI

Passion For Ocean Festival 2024 Marineholmen 01.06

kl. 12:00

Syng med oss - sommerfavoritter Torgallmenningen 01.06

kl. 15:00

Parodi Grand Prix Ole Bull Scene 01.06

kl. 21:00

Rock me Baby - for barn 0-3 år Grieghallen 02.06

kl. 12:30

Pappeloina (3 år +) Grieghallen 02.06

kl. 10:00

Magnus Lagabøte - gudstjeneste Bergen domkirke 02.06 kl. 11:00

Linda Eide - muffens i posen!

Lille Ole Bull 07.06

kl. 18:30

Bondens marked Fisketorget 08.06 og 15.06

kl. 10:00

Bergen 3000 Store Lungegårdsvannet 08.06

kl. 10:00

Great Garlic Girls Ole Bull Scene 08.06

kl. 19:00

Ora Cogan Landmark 16.06

kl. 20:00

Beth Hart Forum Scene 18.06

kl. 20:00

Iver Kleive - requiem Bergen domkirke 23.06

kl. 18:00

JULI

Quiz {Lucky} 04.07 + flere datoer

kl. 19:00

Musikkbingo Magda

04.07 + flere datoer

kl. 19:00

Bruce Springsteen and The E Street Band Dokken

21.07

kl. 17:00

Behind the gates

USF Verftet

31.07-03.08

kl. 18:00

AUGUST

Deep Purple m/ Europe Bergenhus festning

03.08

kl. 17:00

NM Oselvar Milde

09.08

kl. 18:00

Lars Winnerbäck + CC Cowboys Bergenhus festning

09.08

kl. 19:15

We love the 90s, 2000s Bergenhus festning

14.08

kl. 14:00

Sigvart Dagsland Villahagen

16.08

kl. 20:00

Bergen skogsmaraton Hordnesskogen

17.08

kl. 10:00

Vamp Villahagen 17.08

kl. 19:30

Bjørn Eidsvåg Villahagen

23.08

kl. 20:30

Feelings 2024: Tiësto, Alan Walker, Zara Larsson m.fl.

Koengen

23.08

kl. 14:00

Tull på Bull kødder med Løvenes konge

Lille Ole Bull

24.08

kl. 21:00

Deguy

Selv om våren fortsatt er i anmarsj, er trendene allerede i full blomst, og midt i rampelyset står den korte trenchcoaten for damer. Hos Deguy og Amanda finner du et nøye utvalgt sortiment fra blandt annet Neo Noir, Levete Room, Sand, PBO og Beaumont. Fra klassiske, lange trenchcoats til trendy kortversjoner, Deguy og Amanda har alt du trenger for å gi antrekket ditt et løft denne sesongen. Kom innom oss og la deg inspirere til å omfavne en av vårens største trender - Trench.

Galleriet

Vita pusser opp og åpnet ny og moderne butikk 25. april! Velkommen til VITA, Norges største kjede innen skjønnhet og velvære! Damene på VITA har full kontroll og oversikt over det du lurer på eller leter etter innen make-up, hudpleie, hårpleie, helsekost, duft og parfyme! Vi står klare til å hjelpe deg som søker gode råd, inspirasjon og gode produkter innen skjønnhet, helse og velvære og vil tilfredsstille dette via fokus på god service, høy faglig kompetanse og kjente merkevarer til lave priser.

Scabal

Nytt hos Scabal Dame er at vi endelig har fått inn J.Lindeberg Sport! Som logoen så fint symboliserer, er det broen mellom sport og fashion i skjønn harmoni. Dette er klær du kan bruke på golfbanen, tennis og padel. Men fungerer også ypperlig på treningssenter eller opp Fløyen! Vi fører også J.Lindeberg på herreavdelingen vår!

Frøken Dings

Vi er så takknemlig for å ha vunnet to gjeve priser, «Årets Klinikk» på Senzie-konferanse og Sandra Hjelle Døsen hos oss mottok den ettertraktede prisen «Årets person» på det Nordiske IBSA-symposiumet. Juryens begrunnelse var at prisen gikk til en person som har en helhetlig tilnærming. Som ser det unike i hver person og skreddersyr behandlingsplaner som gir subtile og naturlige resultater, samtidig som de er komplette og på et svært høyt fagmessig nivå.

byNYTT

Opplev ekte øyeblikk

Opplev denne tjommien, otere, sjøløver, pingviner, øgler, krokodiller, verdens kuleste dyrepassere og mye mer.

Åpent 361 dager i året akvariet.no

3300 FRA

Unikt hørselstilbud i Bergen!

Den perfekte stormen er kommet og det blir stadig vanskeligere å få rask hjelp med hørsel og høreapparat - til stor frustrasjon for hørselssvekkede - og ikke minst deres omgivelser.

Bergen Audio har løst dette ved å etablere et helt unikt tilbud til alle som trenger rask og umiddelbar hjelp med hørsel/høreapparat. Hvem som helst kan nå stikke innom butikken vår i Neumannsgate 30, rett rundt hjørnet fra Vestre Torggate.

Våre audiografer tilbyr også populære hjemmebesøk hvor audiografen kommer på besøk og ordner alle utfordringer med hørsel/høreapparat - uten at du trenger å forlate huset.

For de som bor utenfor Bergen har vi også faste ukedager i Knarvik (Bandabutikken) og på Voss (Voss sjukeheim), her tilbys alle tjenester som man ellers måtte til spesialist for å få hjelp med.

Om man er mye ute og reiser, jobber offshore e.l. har vi også mulighet til å tilby unike online timer hvor våre spesialister også kan koble seg opp mot høreapparatet og foreta ønskede justeringer.

Vi er veldig stolte av at vi har bygget vårt eget komplette høreapparat verksted hvor vi kan analysere – og reparere de fleste feil på høreapparat - i løpet av en dag eller to.

Vi ser at dette tilbudet fyller et stort behov blant våre innbyggere og stadig flere bergensere har fått ørene opp for at det finnes et alternativ til den tradisjonelle veien via fastlege og spesialist.

Det er et stadig økende fokus på forebyggende tiltak mot hørselstap i samfunnet, det har vi også og leverer derfor alle typer formstøpte ørepropper til konserter, musikere/ in-ear, jaktpropper, svømmepropper; you name - it we make it!

Vi ser frem til å fortsette å utvikle våre tjenester slik at stadig flere kan får rask og profesjonell hjelp hvor og når de trenger det.

Timer bestilles enkelt på vår nettside bergenaudio.no

NB: vi er et helprivat tilbud og våre tjenester dekkes ikke av offentlig refusjon.

Hør i dag - med Bergen Audio!

Bil
FRYDENBO
Frydenb¢
frydenbo-bil.no
Meet shop eat / eS e youhe re Sjekk åpningstider på galleriet.com
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.