__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 2

Benders Retursystem – en billig försäkring som ger lägre miljöpåverkan Visst är det bra med standardiserade lösningar, men ibland räcker de inte ända fram. Ett bra förpackningssystem tycker vi ska ta hänsyn till en rad ytterligare faktorer som produktskydd under transporten, säkerhet vid taklyft, packningsgrad på godsvagnar och lastbilsflak, miljöbelastning och så vidare. Därför har vi valt att ta fram ett eget emballagesystem som uppfyller dessa krav – det blir en bättre affär för alla parter.

Med egna, produktanpassade pallar uppnår vi en optimala packningsgrad som ger färre antal pallar och ser till att produkterna kommer fram väl skyddade utan transportskador – samtidigt som du gör en betydande insats för miljön. När järnvägsvagnar och lastbilsflak kan packas tätare får vi med upp till 50 procent fler produkter per transport, med motsvarande minskning av både energiförbrukning och CO2-utsläpp.

EXEMPEL PÅ BENDERS GENOMTÄNKTA PALLSYSTEM

CARISMA OCH EXKLUSIV Pallstorlek 1200 x 875, palltyp 5.

PALEMA Pallstorlek 1160 x 1020, palltyp 7.

När pannorna står upprätt och innanför pallens begränsningsytor minskar risken för transportskador betydligt, samtidigt som optimerade pallstorlekar för varje produkttyp ger maximalt effektiva transporter.

LABYRINT MARKSTEN Pallstorlek 1000 x 1050, palltyp 1.

När markstenen levereras på våra egna pallar blir det inte bara mindre kross. Höjden gör det också möjligt att ställa lättare produkter ovanpå, för ännu miljövänligare transporter. Varje lager innehåller hela 1,03 m2 marksten, vilket ger en 30-procentig tidsbesparing vid maskinell läggning jämfört med konkurrerande pallsystem.

BRS BENDERS NOCKPANNA

BENDERS L-STÖD

Pallstorlek 1200 x 800, palltyp 3.

Benders reglar

Med optimerade pallar kan nockpannorna transporteras stående på sex stabiliserande överliggare, som gör att de inte riskerar att rulla runt på pallen och skadas.

Bendes L-stöd levereras alltid på samma typ av reglar som är avpassade för att förenkla säkra lyft med gaffeltruck. Även reglarna ingår i Bender Retur System.

– ser till att produkterna kommer fram oskadade

Profile for Benders Sverige AB

Bender Retursystem 2016  

Bender Retursystem 2016  

Profile for benders
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded