__MAIN_TEXT__

Page 8

Spoolder gym

Nog nooit heeft iemand iets gebroken 25 jaar Dit jaar bestaat de Spoolder Gym 25 jaar. En al die 25 jaar is Dini Eikenaar lid van de Spoolder Gym. Niet alleen gewoon lid maar ook al die jaren penningmeester. Gerrie de Ruiter is secretaris en Mieke GrĂźnewald voorzitter. Op deze mooie lente woensdagmiddag drink ik thee met de dames. Chocola en een fijn lentezonnetje maakt de theevisite compleet. De jaarverslagen van de afgelopen 25 jaar zijn veilig in handen van Gerrie en er wordt naar believen uit geciteerd als het om jaartallen gaat en niet geheel toevallig komen er dan wat voorvalletjes tevoorschijn.

Hanneke van Vilsteren

gen is er een kleinigheid voor de leden, zoals een paasei met Pasen, speculaas met Sinterklaas en een schaaltje kersenbonbons met Kerstmis. Ook de huur voor het buurthuis wordt ervan betaald en de docenten krijgen een kerstpakket. Eerlijk is eerlijk, ze krijgen geen salaris en dat scheelt een hoop. Lief en leed Een erg belangrijk onderdeel van de gym is, dat ze met z’n negentienen een hechte groep vormen. Veel lief en leed wordt gedeeld tijdens het praatje vooraf en tijdens de koffie na afloop. In de zomer ligt de gym drie maanden stil. Maar ook tijdens deze maanden is er contact. Aan het eind van het seizoen in mei wordt besproken waar een keer per maand koffie gedronken kan worden. Drie adressen zijn dan bekend. Wel vrijheid en blijheid hoor. Je hoeft niet te komen. De leden vieren feestjes met elkaar en als er iemand jarig is, wordt er getrakteerd en gezongen. Alleenstaande leden worden gebeld als ze zonder reden niet aanwezig zijn. Het zou best kunnen dat er iets gebeurd is. Dit heet positieve sociale controle.

Het bestuur, Dini, Mieke en Gerrie (vlnr).

Nog nooit iets gebroken Op mijn vraag of er wel eens iets naars is voorgevallen tijdens de gym, moeten de dames het laten afweten. Het ergste dat er is gebeurd, is de gestolen portemonnee van Wil van Heerde. Sinds dit voorval is de voordeur gesloten tijdens de gym. Natuurlijk zijn er wel eens mensen ziek en die krijgen natuurlijk een bloemetje. Maar die ziektes komen niet door de gym. Het omgekeerde is het geval. Je wordt er gezonder en fitter door. Ook werden ze wel eens geplaagd door dennennaalden na de kerstmarkt maar zoiets mag eigenlijk geen naam hebben.

Oefeningen Ik begon me af te vragen of er nog wel gegymd wordt. Maar dat is wel degelijk het geval. Docent Gerard ter Haar werkt vooral aan de conditie van de leden. Zijn oefeningen zijn pittig en daar wordt je echt wel moe van. Marian Dekker is gespecialiseerd in ouderengym en werkt vooral aan bijvoor-

De penningen De penningen worden beheerd door Dini. De leden betalen per maand 6 euro. Hiervan krijgen ze les en drinken ze na afloop koffie met iets erbij. Ook gaan ze er 1 maal per jaar van uit eten. Bij de feestda8

Papenacker 38

Profile for henk Tuinman

Papenacker 38  

Voorjaarsnummer 2016 van wijkblad "de Papenacker" het wijkblad van Spoolde

Papenacker 38  

Voorjaarsnummer 2016 van wijkblad "de Papenacker" het wijkblad van Spoolde

Profile for bbc2
Advertisement