Nya Projekt Bygg och Fastighet 005/2021

Page 24

Nya Projekt

Juni 2021

MIMER GER ASPLUNDS BYGG UPPDRAGET ATT BYGGA 90 NYA LÄGENHETER I CENTRALA VÄSTERÅS Sedan tidigare bygger Mimer och Asplunds Bygg kvarteret Högne med 54 lägenheter i centrala Västerås. Bostäderna i Högne är klara för inflyttning våren 2022. Nu är det klart att samarbetet fortsätter med byggnation av närliggande kvarteret Hulte med totalt 90 lägenheter med inflyttning hösten/vintern 2023. Kvarteret Hulte ligger i centrala Västerås, efter Kopparbergsvägen, och bildar tillsammans med Högne en ny spännande portal till centrum. I kvarteret Hulte byggs två flerbostadshus med totalt 90 lägenheter samt lokaler i entréplan. Omkringliggande ytor är ett öppet torg mot gatan och en bostadsgård bakom entréplan. Parkeringsplatser kommer att finnas i det parkeringsgarage som byggs i kvarteret Högne. Målet är att starta byggnationen våren 2022. Efter upphandling blir det Asplunds Bygg AB som får förtroendet att bygga Hulte.

24

Projektet är en totalentreprenad. - Nu har vi äntligen kommit vidare med utvecklingen av kvarteret Hulte. Det är bra att vi kan bredda vårt utbud och erbjuda nyproducerade, moderna, lägenheter innanför cityringen, säger VD Mikael Källqvist, Bostads AB Mimer. - Riktigt kul att få fortsatt förtroende med att få färdigställa byggnationen efter Kopparbergsvägen, säger VD Mats Eriksson, Asplunds Bygg AB. KVARTERET HULTE 3, CENTRALA VÄSTERÅS

Kvarteret Hulte med adress Karlsgatan 20 ligger i centrala Västerås. I kvarteret kommer det att byggas ett flerbostadshus med totalt 90 lägenheter. Det högre huset får 60 lägenheter fördelat på 2-4 rumslägenheter. I det lägre huset planeras 30 lägenheter i ett “Co-living-boende”. Byggnationen beräknas starta kvartal våren 2022 med inflyttning hösten/vintern 2023.