Lak og Karrosseri #51 juni 2017

Page 16

› LAK Af: Mads Engberg, vicedirektør i AutoBranchen Danmark

Ny IT har styr på produktionen i Skærød I værkstedet hænger en stor og farvestrålende fladskærm. På afstand er det bare en del farvede firkanter, men lidt tættere på kan man se, at hver enkelt firkant indeholder lister af bilers registreringsnumre. Hver firkant har sin egen overskrift; ”Oprettet hos kunde”, ”Ankommet” og ”Klar til maler” står der blandt andet. Den kulørte skærm er livsnerven i Skærød Autolakerings produktion. ”Det her er vores fælles hukommelse,” fortæller Sebastian Billmann Hansen, som har ansvaret for produktionen på malerværkstedet. ”Her kan vi alle lynhurtigt se, hvad der er på vej ind af opgaver og hvor langt vi er med dem, vi er begyndt på. Det er vældig effektivt.” På skærmen kan han nemt at se, hvor der måske er ved at opstå flaskehalse. Med kun et enkelt klik får han adgang til detaljerede specifikationer på arbejdet med den enkelte bil. ”Det er bare meget nemmere, end at slås med bunker af papir,” konstaterer Sebastian Billmann Hansen.

16 | LAK & Karrosseri | MARTS 2017

Skærød Autolakerings produktionsstyring er baseret på programmet Tracelink, som er under hastig udbredelse blandt lakværksteder. Der er adgang til systemet både via PC og smartphone, så man kan når som helst og hvor som helst koble sig på og se status for produktionen.

Tracelink er i den ene ende koblet sammen med Autotaks/Forsi, så vi hele tiden kan se, hvilke forsikringsskader vi har på vej ind. Systemet har også adgang til Eurotax, så vi nemt kan beregne priser på andre typer af skader Tracelink er skabt i 2013 og er på fremmarch. Firmaet blev etableret med midler fra Industriens Fond med det formål at skabe et enkelt, fleksibelt og billigt ITsystem til planlægning, styring og dokumentation af produktionen i små og mellemstore virksomheder. I 2017, fire år senere, er det at finde i virksomheder i adskillige lande.