Vaardal Blikk og Ventilasjon

Page 1

BLIKK OG VENTILASJON

Vi feirer 100 år som byens blikkog ventilasjonsleverandør Det starta med trantønner og melkespann i 1915. Fylkets eldste blikkenslagerfirma har ventilasjon, tak og fasadearbeid som satsingsområde i 2015. Vaardal Blikk setter sitt preg på næringsbygg og bolighus i lokalmiljøet. Blikkenslagerfirmaet Vaardal ute på oppdrag. Far og sønn Vaardal framfor lastebilen med overbygg i klinka aluminium – Elias i midten og Svein til høyre.

Vaardal Blikk og Ventilasjon AS Skridsholgt. 4, 6900 Florø Telefon 57 74 22 75 www.vaardalblikk.no

FAGKUNNSKAP OG ERFARING GIR TRYGGHET


Dette er Vaardal Blikk og Ventilasjon Det heile starta i 1915 med Elias Vaardal, fra Holmedal, som etter å ha gått i lære åpnet eget verksted i Strandgata 17. Verkstedet ble senere flyttet til eget hus i Hestenesgata og produktspekteret utviklet seg fra melkespann og trantønner til bygningsarbeid og takrenner. Ankerløkken skipsverft ble etter hvert en viktig kunde, og de siste 8 årene har fôrfabrikken Ewos vært den største enkeltkunden. I dag er det tredje generasjon Vaardal som driver det tradisjonsrike firmaet, og Svend Vaardal er daglig leder. Han har med seg Åge Kalland og Eilif Vaardal på eiersiden. Fylkets eldste blikkenslagerfirma framstår som en topp

moderne bedrift, med en maskinpark som tilfredsstiller dagens krav. Vi er 10 ansatte og satsingsområdet er tak og fasader i tillegg til ventilasjon.

SVEND VAARDAL Daglig leder svend@vaardalblikk.no - M: 915 45 477

Staben vår har lang erfaring, og flere har fag- og svennebrev i blikk- og ventilasjonsfaget. Vi er godkjent lærebedrift, og legger vekt på god fagkompetanse. Tom Erik Vaardal Løseth er i gang med 3-årig teknisk fagskole for å øke kompetansen i bedriften. Med 100 års historie og solid faglig kompetanse er vi en trygg samarbeidspart for privatkunder og næringsliv. Vi tar på oss alt fra mindre servicejobber til store prosjekt for den lokale industrien.

Annonse anno 1916

TRUDE MYKLEBUST VAARDAL Administrasjon trude@vaardalblikk.no - M: 482 46 599

ÅGE KALLAND Arbeidsleder bygg M: 992 51 636

TOM ERIK VAARDAL LØSETH Arbeidsleder ventilasjon tomerik@vaardalblikk.no - M: 960 12 889

Annonse anno 1932 2

Annonse anno 1946

Anno


Vaardal Blikk er

Flexit Proffpartner

Byggeforskriftene krever at nye boliger isoleres bedre og bygges tettere for å spare energi. Det stilles også krav til at det skal være et ventilasjonsanlegg som gir et godt innemiljø og som er energieffektivt. Nå står også den eksisterende boligmassen for tur. Enova som er myndighetenes organ for å redusere energibruken i bygg har gjennom flere år hatt støtteordninger og kjørt kampanjer for å få folk til å spare energi i husene sine. Nå har de også fått øynene opp for at energieffektiv ventilasjon er viktig. Du kan få tilbake 25% av dokumentert totalkostnad, inkludert merverdiavgift. Ved å ettermontere et balansert ventilasjonsanlegg i en eksisterende bolig har du rett til å få tilbake maksimalt 20.000 kroner. Vaardal Blikk har lang erfaring med ventilasjon av eneboliger og ser store muligheter framover når folk skal gjøre energitiltak i huset sitt eller ønsker å oppgradere det gamle ventilasjonssystemet, sier Tom Erik Vaardal Løseth.

onse anno 1960

Mange har spørsmål og lurer på om det er plass til et ventilasjonsanlegg i huset sitt. Vi kommer gjerne hjem til folk og tar en uforpliktende befaring for å se på løsninger. I boliger med kaldt loft kan kanaler enkelt legges på loftet med avgreininger ned til hvert enkelt rom. Dersom det allerede finnes et avtrekksanlegg, kan eksisterende kanalføringer benyttes videre i den nye løsningen.

Vaardal Blikk har derfor inngått et samarbeid og fått status som Flexit Proffpartner. Vårt firma har kompetanse innen ventilasjon og installasjon og kjenner det lokale markedet. Flexit AS er Norges største leverandør av boligventilasjon, og har lang erfaring med leveranser av boligventilasjon til det norske markedet. Dette gjør at vi kan tilby markedet en god totalløsning. Vi lagerfører også ventilasjonsfilter til alle typer Flexit boligaggregat.

Annonse anno 1922

Annonse anno 1946 3

Tom Erik Vaardal Løseth som er ansvarlig for dette området tror at dette er framtiden, og ser muligheter i et marked hvor folk framover vil etterspørre ventilasjonsanlegg også i eksisterende boliger.

Annonse anno 1956


Gratulerer! Vaardal Blikk og Ventilasjon feirer 100 år! Vi håper å ha dere som Flexit Proffpartner de neste 100 årene, med felles fokus på ren og frisk luft for et sunt inneklima!

BDO - ET BEVISST VALG

Nyh

Nå får du opp til 20.000 kr i tilskudd for ettermontering av balansert ventilasjon

et!

Vi gratulerer Vaardal Blikk og Ventilasjon med jubileet! BDO er et av landets ledende kompetansehus innen revisjon, regnskap og rådgivning. I dag er vi 1 350 ansatte over hele landet, og vi vokser stadig. BDO jobber tett på næringslivet og etablerer stabile team med kompetanse tilpasset hver enkelt kunde.

Besøk www.flexit.no eller www.enova.no for mer informasjon.

For mer informasjon, ta kontakt på tlf 916 55 400 eller besøk vårt kontor i Kvartalet i Florø.

Vi hjelper deg! Har du spørsmål om balansert ventilasjon eller Enovatilskuddet, ta kontakt med Vaardal Blikk og Ventilasjon eller Flexit på www.flexit.no eller telefon 69 81 00 00.

Revisjon | Skatt og avgift | Rådgivning | Regnskap www.bdo.no BDO er varemerkenavnet for BDO-nettverket og for hvert enkelt BDO medlemsfirma. © 2015 BDO.

Gjør det mulig

A til Å - www.atilaa.no

Nordea ønsker Vaardal Blikk og Ventilasjon AS til lykke med 100 års jubileet, og lykke til videre!

AA til til ÅÅA-- www.atilaa.no til www.atilaa.no Å - www.atilaa.no A til Å - www.atilaa.no

www.flexit.no

“Det er bedre å være en stor fisk i en passe liten bolle, å være en liten fisk ifiet akvarium” “Detenn er bedre å være en stor skdigert i en passe liten bolle, “Det er bedre å være en stor fisk i en passe liten bolle, enn å være en liten fisk i et digert akvarium” enn å være en liten fisk i et digert akvarium” Kontor Florø: Tlf: 57 75 14 40 - Evja - Pb. 574, 6903 Florø Kontor Bremanger: Tlf: 57 79 11 11 - Hauge, 6727 Bremanger Kontor Florø:

Tlf: 57 75 14 40 - Evja - Pb. 574, 6903 Florø www.solvens.no Kontor Florø:

nordea.no

Kontor Bremanger: Tlf: 57 75 14 40 - Evja - Pb. 574, 6903 Florø Tlf: 57 79 11 11 - Hauge, 6727 Bremanger Kontor Bremanger: Tlf: 57 79 11 11 - Hauge, 6727 Bremanger

www.solvens.no

www.solvens.no “Det er bedre å være en stor fisk i en passe liten bolle, enn å være en liten fisk i et digert akvarium” 4


Historien til Vaardal

Elias Vaardal, grunnleggeren av Vaardal as, kom fra Holmedal til Florø i 1905. Her startet han i blikkenslagerlære hos O. Apneseth. I 1915 startet han opp for seg selv. Første verkstedlokalet var i Strandgata 17, Marøs hus, dvs. bolig- og forretningshuset som i dag er en del av Horne Brygge. Etter hvert fikk han flere ansatte og i 1938 kjøpte han huset i Hestenesgata og flyttet verkstedet dit. Arbeidet på den tiden bestod av produksjon av trantønner, oljetanker og lanterner til fiskeflåten. I tillegg til bygningsarbeid og takrenner leverte de melkeholker og melkespann. Fra 1958 var det sønnen Svein Vaardal (1923-1990) og kona Edith Vaardal som tok over virksomheten. Firmanavnet skiftet fra «Blikkmaker E. Vaardal» til «Svein Vaardal Blikkenslagermester». Skipsverftet Ankerløkken var en viktig kunde i denne perioden.

ulykken kom Eilif Vaardal tilbake til bedriften for å hjelpe til. Han overtok arbeidet med å føre regnskapet. Bedriften doblet arealet i 2008 og bygde nytt kontor på gateplan. Trude Myklebust Vaardal kom da inn som ny medarbeider på kontoret. I dag er Vaardal Blikk eid av Svend og Eilif Vaardal i lag med Åge Kalland. Satsingsområdet er fasader, tak og ventilasjon.

Taktekking på Florø Folkeskole.

Bildene er hentet fra Elias Vaardal sitt fotoalbum.

Fra arbeid på Florø Folkeskole.

I 1983 ble det bygget en ny verkstedhall på eiendommen i Hestenesgata og i 1988 ble firmaet gjort om til aksjeselskap og kalt Vaardal as Blikk og Ventilasjon. På grunn av Svein Vaardal sin sviktende helse overtok sønnen Svend bedriften i 1988 i en alder av 22 år. Svein Vaardal døde i 1990. Svend hadde Bengt Vaardal, Åge Kalland og Roald Løseth med seg i det nye selskapet. I disse årene var det Edith Vaardal som førte regnskapet for bedriften.

Fra arbeid på Høyanger Smelteverk.

Skipsverftet i Florø var fortsatt en viktig kunde i årene framover og den tradisjonelle blikkenslagerdelen var fortsatt det viktigste satsingsområdet.

Bengt Vaardal starter opp med Mesterbrevet for å styrke kompetansen i bedriften. I 1995 ble familien rammet av en tragisk ulykke da Bengt omkom. Etter 5


Vaardal Blikk o

leverer komplette løsnin AMFI Florø Vaardal Blikk og Ventilasjon har nylig fullført en oppgradering av fasaden til Amfi Florø. I dette prosjektet har Skanska vært totalentreprenør. Vi stod for levering og montering av alt fasadearbeid som sandwichelement og ytterkledning av Trespa fasadeplater. Vi har også utført beslagsarbeid og skiltmontasje på bygget.

Autoforum Vi er nå i gang med å fullføre ansiktsløftingen til Autoforum Florø. Det er 23 år siden vi sist utførte nøyaktig samme arbeidet med fasadeplater på dette bygget. Denne gangen er vi totalleverandør for levering av fasadekledning av sandwichelement, vinduer, dører og porter.

Flora Hamnelager Dette bygget er Flora Hamn KF sin nye lagerhall på Fjordbase. Florø Entreprenør stod som totalentreprenør i prosjektet. Vi leverte tak- og fasadekledning i sandwichelement, vinduer og beslagsarbeid. I tillegg leverte vi innvendige skillevegger i sandwichelement. 6


og Ventilasjon

nger til boliger og industri Florø Rør Eiendom - Niprox: Florø Rør Eiendom har fått et flott bygg etter utvidelsen av Niprox sitt verksted. Vi utførte stålarbeid, sandwichelement, taktekking og alt utvendig vegg- og beslagsarbeid. Vi hadde også montasje av nytt ventilasjonsanlegg i hele bygget. ILLUSTRASJON: SIVILARKITEKT KJELL HAREIDE.

EWOS Florø Vaardal Blikk og Ventilasjon og Ewos har vært samarbeidspartnere siden 2007. Fabrikken har gjennom disse årene vært vår største og viktigste kunde. Dette bildet viser den nye bulksiloen som er et av de større prosjektene vi har levert til Ewos. Bygget ble levert komplett med tak og utvendig kledning i sandwichelementer.

Hamnegata 5 Florø Apartment Dette bygget inneholder 29 leiligheter for kort- og langtidsleie i Florø. Florø Entreprenør stod som total entreprenør. Vi leverte ventilasjonsanlegg i samtlige leiligheter i samarbeid med Flexit. Aggregatene som ble levert er fra den nye K2 og Uni-serien. I tillegg leverte vi komplett avtrekksventilasjon til garasjeanlegget. 7


– med god lokalkunnskap EWOS er en stor kunde på varer og tjenester hos lokale leverandører i Flora. – I tillegg til kontinuerlig drift og vedlikehold, gjøres det flere investeringer og modifiseringer på fabrikken. Da er det viktig å ha lokale leverandører som stiller opp, sier Jan Helge Førde som leder vedlikeholdsavdelingen på fôrfabrikken. Vaardal Blikk er en viktig leverandør og har vært ho-

leverandørene er allsidige og fleksible. - Av og til skjer ting fort, og vi må ha hjelp med en gang. Vaardal Blikk har vist seg å være svært fleksible, og stiller på kort varsel uansett når på døgnet det er. Det er godt for oss å vite at vi er en prioritert kunde.

vedsamarbeidspartner hos EWOS siden 2007. De har en mann utleid fast på vedlikehold, og i tillegg blir de brukt på flere arbeid innen blikk - både på tekniske installasjoner og bygg. - De gjør alt innenfor sitt fagområde, og er faglig veldig dyktige. Jan-Helge Førde legger vekt på at Vaardal kjenner de lokale forholdene og vet godt hvordan vær og vind spiller inn på anlegget. Vedlikeholdslederen setter pris på at

- Fabrikkanlegget vårt er stort og omfattende, og det er viktig at alt til en hver tid er i orden. Det gjelder både tekniske installasjoner og ikke

minst bygg, der både porter, tak og vindu skal være i orden og fungere. Derfor har vi fast avtale med Vaardal Blikk om kontinuerlige kontroller av hele anlegget. Det sikrer oss jevn og god drift, og vi vet at arbeidet er i trygge hender. Vaardal Blikk er konkurransedyktige på både kompetanse og pris, smiler en fornøyd vedlikeholdsleder på en av verdens største og mest moderne fôrfabrikker.

God og allsidig kunde

Malvin Knapstad hos Proffpartner Florø forteller at de alltid har vært leverandør til Vaardal Blikk. De er et av de mest lojale og en av de eldste kundene våre. Når Knapstad ser etter i papirene sine er Vaardal Blikk kunde nummer 14 i registeret, og de 13 som var framfor de på lista er nok vekke, smiler en fornøyd leverandør. - Vaardal Blikk er ikke av de største kundene våre, men de er en av de beste, som alltid har vært der. - Selv har jeg solgt poppnagler, beslag, skruer og alt innen mekanisk boring til Vaardal siden 1989. Knapstad forteller at Proffpartner Florø er leverandør til alt fra forbrukere til mekanisk industri, olje- og subseabransjen, bygg og anlegg, rør, elektro og havbruksnæringen. - Vaardal Blikk kommer under kategorien bygg og anlegg, og er en allsidig kunde hos oss.

Malvin Knapstad mener det er viktig med nyskaping, men minst like viktig å ta vare på de eksisterende bedriftene som viser at de er liv laga. - Vaardal Blikk med sine 100 år i bybildet i Flora er i en særstilling, og jeg vil nytte sjansen til å gratulere de med jubileet!

Evjegata, 6900 Florø Tlf. 95 26 57 50 Web: proffpartner.no

8

FOTO: EWOS

Kompetente og fleksible


Historisk rehabiliteringsoppdrag

KRONEN på verket

Vi i Vaardal Blikk tar på oss oppdrag på både industri-, forretningsbygg og privathus. Vi har restaurert et av de mest spesielle husene i Florø. Strandgata 41 er et unikt hus i byen, bygd i mur og på heile 5 etasjer. Det er byens eneste hus i typisk jugendstil, med fine ornamenter rundt dører og vindu og valma tak. Taket er tekket med skifer og arkene har en flott svai mot gesimsen. Arkene og gesimsene er tekket med kobber.

Arkene og gesimsene har fått nytt kobbertekke, og framstår i dag som et smykke på huset. Vi har skiftet alle takrenner og nedløp, med nye i kobber.

Huset innerst i Strandgata ble reist i 1902, og har en lang historie som forretning og bankbygg i kombinasjon med bolig. I dag er det Berit Sande som eier huset. Huset er bevart i sin opprinnelige stil, med hjørneinngang til frisørsalongen i første etasje.

Når vind og vær får fritt spillerom på en ubeskyttet pipe, vil den etter en tid forvitre og slippe inn vann - og forringe huset. Pipehatten vil i tillegg til å gi huset et fint uttrykk bidra til å øke verdien på huset og spare en for mye vedlikehold. Vi produserer og monterer pipehatter til alle slags bygg.

Huset i Strandgata ble bygget omtrent på samme tid som familien Vaardal kom til Florø. Det er en glede for oss å få være med å ta vare på en viktig del av byhistorien.

Det har vært et utfordrende og svært spennende oppdrag for oss å få være med å restaurere et så viktig hus i bybildet.

KOMPLETTE VENTILASJONSLØSNINGER

VI ORDNAR DET MESTE! Flislegging - Mur og betong Tømrar - Maling Tel. 482 75 626 - 6723 Svelgen

www.ventistal.no

Ansvarlig utgiver: Vaardal Blikk og Ventilasjon. Tekst, grafisk utforming, design og produksjon: A til Å Grafisk Design og Media - www.atilaa.no Foto: Egil Aardal, Vaardal Blikk og Ventilasjon, A til Å 9


Arbeid i Bremanger kommune

Vi har opp gjennom årene hatt både store og små oppdrag på Elkem sitt anlegg i Svelgen. De siste 13 årene har disse vært i samarbeid med Bossmann Vedlikehold ved Roy Os. Arbeidet på Elkem har for det meste bestått av større tak- og fasadearbeid. Vi har også et godt samarbeid med Jostein Eimhjellen ved Svelgen Bygg. Dette gjelder leveranser av pipehatter og beslagsvarer.

Lokale firma er viktige

- Autoforum og Ford har en lang historie i Florø, selv om vi ikke er mer enn i underkant av 50 år, sier selger Hans Erik Nødset. - Vi har både salgsavdeling og verksted i Florø og nå satser vi stort, forteller han. Satsingen går nettopp på sortimentet som Vaardal Blikk er en viktig kunde på - nemlig nyttekjøretøy. - Vaardal Blikk er en viktig kunde for oss, og vi opplever at mange firma i kystbyen er lojale slik som de. Nødset forteller at de setter stor pris på at bedriftene i byen handler lokalt, og det medfører at det nå blir en større utviding hos det etablerte bilfirmaet på Evja. Satser på nyttekjøretøy Nå fikser vi opp bygget, og bygger om innvendig slik at hele sortimentet av nyttekjøretøy får plass innomhus. Autoforum Florø vil i løpet av høsten ha en egen avdeling for nyttekjøretøy og utvider med en ekstra bukk på verkstedet. - Dette blir triveligere både for oss som jobber her, bra for

bilene og ikke minst kundene vil oppleve en mer effektiv bilbutikk og verkstedhall. Nærhet og service - For oss er det viktig å serve kunder som Vaardal Blikk på en god måte. Det er kundekontakten og servicen vår som er det viktigste for at firma som Vaardal Blikk vil handle bil hos oss. Da er nærheten og mulighetene til å se bilene på en god måte viktige faktorer. I tillegg til å være en lojal kunde er også Vaardal Blikk leverandør til oss, forteller Nødset - og viser til at det er de som er i arbeid med fasaden på den nye bilbutikken. Lokale leverandører er

gjensidig viktige for hverandre, sier Hans Erik Nødset og ønsker Vaardal Blikk til lykke med jubileumsåret.

10

Leirvåggata 1, 6900 Florø Tlf: 57 75 29 30 Web: ford.autoforum.sf.no


Maskinparken til Vaardal

Her er Tom Erik i gang med å programmere den nye datastyrte knekkemaskinen. Med denne maskinen kan vi uten problem knekke de fleste beslagene som kunden ønsker. Vi har også investert i en ny tynnplatesaks for hurtig og nøyaktig klipping. I tillegg til dette har vi hydraulisk kantpresse og platesaks som kan bearbeide plater opptil 6 mm tykkelse. Vi foretar også stansing og valsing av plater.

www.vbl.no

www.vblsf.no

Ventilasjon, fasade, tak er vår sak, la det bli di framtid.

Oppdrag i høyden

Vi gratulerer den eldste av oss!

Oppdragene våre på tak og vegger innebærer mye arbeid i høyden. Da er det mest hensiktsmessig å bruke lift. Vi har mange ulike lifter som passer til ulike oppdrag og våre arbeidsfolk har liftsertifikat i alle nødvendige klasser. Med lift kan vi utføre ulike monteringsoppdrag, vedlikehold, nybygg og andre ellers krevende oppdrag i høyden.

Ta kontakt med: Fanevik Bygg As Mobil 91 10 86 40 Epost: kjell@fanevik.no www.fanevik.no

Blaksæter

Blikkenslager Kvamme as

97572887

blikkenslagerkvamme.no

Florø

Norblikk as

57742511

norblikk.no

Vaardal Blikk & Ventilasjon as

57742275

vaardalblikk.no

Førde Metallprodukt as

57821025

fmpas.no

Promo as

57829330

promo.as

Førde

Leverandør av sandwichpanel og takplater ruukki.no

Kaupanger

W. Sæthre & Co as

57678632

wsaethre.no

Måløy

Isovent as

57849191

isovent.no

Nordfjordeid

Husevåg Blikk as

95304250

karin.husevag@enivest.net

Isovent Eid as

57860190

isovent.no

K LIM A

11

E N E R GI

-

M ILJ Ø


• • • • • • • • •

A til Å - www.atilaa.no I Foto: Egil Aardal

KVALITET SIDEN 1915

Takarbeid Fasadearbeid Ventilasjon Takrenner og nedløpsrør Pipebeslag Verkstedproduksjon • beslagsproduksjon Rørmantling Kanalrengjøring Oppdrag i høyden med lift

Vaardal Blikk og Ventilasjon AS Skridsholgt. 4, 6900 Florø Telefon 57 74 22 75 www.vaardalblikk.no

FAGKUNNSKAP OG ERFARING GIR TRYGGHET


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.