3 minute read

SANY tullut jäädäkseen Suomen markkinoille8

Sany kaivukoneiden myynti on lähtenyt Suomessa hyvin käyntiin; kuvassa asiakkaalle toimitettu 22-tonninen SY215C. Sany tullut jäädäkseen Suomen markkinoille

Sany maarakennuskoneiden edustus siirtyi kevään 2021 aikana Machineryltä Boreo-konsernin sisällä tammikuussa 2021 muodostetun Raskaan kaluston liiketoiminta-alueen alle. Suomen markkinoilla uutuusmerkki on otetty positiivisesti vastaan ja kauppa on lähtenyt mukavasti matkaan.

Sany Nordic tekee aktiivista markkinointityötä. Toukokuussa Ammattilehden Hyviä uutisia! lähetyksen studiona toimi Sany kaivukone, mistä uutisankkuri Helena Riihitupa juonsi kymmeniä tuhansia katsojia keränneen lähetyksen. Vesa Terhivaara kertoi katsojille laajemmin Sanysta ja myynnin hyvästä kehityksestä.

Kevään 2021 aikana Sany kaivinkoneiden markkinointi siirtyi kokonaisuudessaan Sany Nordic brändin alle. Tammikuussa 2021 toteutuneen yritysoston seurauksena PM Nordic AB ja Sany Nordic AB liittyivät Machineryn kanssa samaan Boreo-konserniin.

Oston seurauksena Boreo-konserniin päätettiin muodostaa uusi strateginen liiketoiminta-alue, joka palvelee betoniteollisuuden ja maanrakentamisen asiakkaita Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Kaikki saman toimialan liiketoiminnat keskitettiin konsernin sisällä yhden liiketoiminta-alueen alle, jonka takia tehtiin päätös Sany edustuksen siirtymisestä.

Kaivinkoneiden myyjänä Machineryllä toiminut Vesa Terhivaara siirtyi toimimaan Tornokone Oy:n alaisuuteen ja jatkaa Sanyn kaivinkoneiden myyntiä entiseen tapaan. Edustus Sanyn suhteen pysyy samana, kuten myös kaivinkoneiden huolto ja varaosapalvelut.

Pitkän tähtäimen panostusta

Liiketoiminta-alueen edustukset ovat tällä hetkellä Sany kaivinkoneet ja Putzmeisterin betoniteollisuuden koneet. Suomessa Sanya markkinoidaan Sany Nordicin brändillä Tornokone Oy:n alaisuudessa, Ruotsissa Sanya edustaa Sany Nordic AB ja Virossa Sany Nordic OÜ. Kaikissa kolmessa maassa markkinointi tapahtuu yhteisen Sany Nordic brändin alla. - Tämä muutos sekä aikaisempi laajentuminen Ruotsiin mahdollistaa Sanyn myynnin vahvistumisen kaikilla markkinoillamme. Suomen ja Ruotsin

Sany Nordicilta löytyy Suomesta koko ajan kaivukoneita nopeisiin toimituksiin ja niitä pääsee myös koeajamaan.

Sany kaivukoneiden varustelu-, huolto- ja varaosatoiminnot on keskitetty Tornokone Oy:lle Keravalle. myynnin samanhenkisyys tuo meille ehdottomasti vahvuutta isompana toimijana ja odotammekin sen näkyvän suoraan toiminnan tehokkuutena. Ja myynnin keskittäminen yhdelle liiketoiminta-alueelle luo meille keinot palvella asiakasta entistä tehokkaammin. Liiketoiminnat eri maissa mahdollistavat joustavamman toiminnan toimitusaikojen ja varastoiden suhteen. Yhteistyö maiden välillä tuo organisaation kasvamisen myötä parempia mahdollisuuksia laajemman yhteistyöverkoston, paremman toimitusvarmuuden sekä huollon ja varaosien osalta. Yhteistyön laajeneminen Ruotsiin on hieno lisä meidän maanrakentamisen toimialan myynnille ja olemmekin innoissamme, että pääsemme palvelemaan asiakkaitamme yhä paremmin, kommentoi Vesa Terhivaara muutosta jatkaen: - Toiminnan jatkuvuus on meille erityisen tärkeää näin muutoksen keskellä. Haluammekin painottaa sitä, että Suomen markkinoilla myynnin henkilöstössä ei tule näkymään asiakkaan suuntaan muutosta.

Sany otettu mielenkiinnolla vastaan

Sany –kaivukoneiden maahantuonti alkoi Suomessa keväällä 2020 samoihin aikoihin kun pandemia käytännössä pysäytti maailman. - Olihan se erikoinen hetki maahantuonnin aloittamiselle mutta konealalla toiminnot pysyivät koronan alkushokin jälkeen yllättävän hyvällä tasolla ja Sany herätti positiivista huomiota, vaikka uuden konemerkin esittelyä ei pystyttäkään tekemään konepäivillä tai näyttelyissä. Myös tehtaan tuotanto pysyi vauhdissa joten koneita saatiin tasaisesti maahan ja niitä päästiin demoamaan asiakkaiden omilla työmailla. Sany on yksi maailman suurimmista työkonevalmistajista – viime vuonna valmistettin pelkästään kaivukoneita noin 100 000 kappaletta - ja sen brändi oli tunnettu myös Suomessa; ennakkoluulojakin kiinalaiskoneita kohtaan on ollut mutta ne ovat varisseet asiakkailta viimeistään koeajoissa. Asiakkaat ovat olleet positiivisen yllättyneitä Sanyn ominaisuuksista joiden perustana on koneissa käytetyt johtavien valmistajien komponentit - kuten Kawasakin hydrauliikka, Cummins moottorit ja erikoisteräkset - sekä globaalin konevalmistajan suunnitteluosaaminen ja suuren sarjatuotannon tuoma korkea valmistuslaatu. Siitä osoituksen Sany kaivukoneisiin tarjotaan 5 vuoden / 10 000 tunnin takuu, ilmoittaa Terhivaara.

Sany kannattaa ottaa koeajoon

Ensimmäisen vuoden aikana Sany kaivukoneita onkin toimitettu jo mukava määrä suomalaisille asiakkaille eri puolille maata. - Koneita on myyty laajasti eri malleja 1,5 – 36 tonnin kokoluokissa ja nyt Sany on päässyt jo sen verran mukaan markkinoille että meidät otetaan yhä useammin mukaan prosessiin, silloin kun mietitään kaivukoneinvestointeja. Teemme lujasti töitä tunnettuuden lisäämisessä ja haluamme tarjota koeajomahdollisuuksia mahdollisimman monille urakoitsijoille. Eli jos olet kiinnostunut kokeilemaan Sanya niin ota yhteyttä, kehoittaa Vesa Terhivaara.