Jornades Astronomia, Ciència i Tecnologia 2023

Page 1

Jornades d’Astronomia, Ciència i Tecnologia Del 10 al 26 de novembre 2023


UN NOVEMBRE DE CIÈNCIA I DE TECNOLOGIA DEL 10 AL 26 DE NOVEMBRE DE 2023 www.castelldefels.org/setmanaciencia DIVENDRES 10 DE NOVEMBRE 18 h TALLER LIGHT PAINTING: AMB LA LLUM I LA FOSCOR CREEM IMATGES DE GRAN POTÈNCIA ESTÈTICA, a càrrec de Bombeto. Infants a partir de 7 anys. Espai Margarida Xirgu. Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado. Cal fer inscripció prèvia:

cdf.digital/BiblioInscripcions DISSABTE 11 DE NOVEMBRE De 10 a 13 h ANELLAMENT CIENTÍFIC D’OCELLS A CAL GANXO (captura, presa de dades i alliberament), a càrrec de la Fundació Catalana de l’Esplai, al Centre d’Activitats Ambientals Cal Ganxo (camí de Cal Ganxo, s/n). L’anellament es farà a primera hora. Activitat gratuïta. Inscripcions: calganxo@fundesplai.org / 930 188 147 / 687 199 004 13 h OBERTURA AL PÚBLIC DE LA NOVA VITRINA DEDICADA A UN CRANI DE RINOCE-RONT JOVE TROBAT A LA COVA DEL RINOCERONT A CA N’AIMERIC I VISITA GUIADA A L’EXPOSICIÓ “CASTELLDEFELS: ESPAI PREHISTÒRIA”, a càrrec de la Dra. Montse Sanz i del Dr. Joan Daura, arqueòlegs que van dirigir les excavacions a Ca N’Aimeric, del Grup de Recerca del Quaternari i la Universitat

de Barcelona. Espai Prehistòria de l’Espai Margarida Xirgu, a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado. 13.15 h TALLER ANIMALS PREHISTÒRICS DE CASTELLDEFELS, a càrrec de Blanca Sicília Navarro, per a nens i nenes fins a 10 anys d’edat. Espai Prehistòria de l’Espai Margarida Xirgu, a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado.

Cal fer inscripció prèvia: cdf.digital/BiblioInscripcions DIUMENGE 12 DE NOVEMBRE D’11.30 a 13.30 h JUGATECAMBIENTAL: ESPAI DE JOC (d’11.30 a 13.30 h), amb Fundesplai i ACTIVITAT LES PAPALLONES DE LES NOSTRES PLATGES (de 12 a 13 h) per Anèl·lides. Organitzat per l’AMB amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels. Punt de trobada: mòdul de la Biblioplatja – Natur@ula (pg. Marítim, 133, davant el Parc del Mar). DIMARTS 14 DE NOVEMBRE CAMPUS UPC 18 h AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA SÈNIOR UPC CASTELLDEFELS CONFERÈNCIA: “DE LES VÀLVULES A UN CIRCUIT INTEGRAT (xips)”, a càrrec de Francesc J. Robert (UPC). Organitza: Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels. Lloc: Sala d’Actes de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC, UPC), carrer d’Esteve Terradas, 7, al Campus del Baix Llobregat de la UPC a Castelldefels. De 18 a 20 h VISITEM EL BCN COMPUTING CENTER, EL CENTRE NACIONAL DE


SUPERCOMPUTA-CIÓ, que acull el superordinador més potent d’Espanya. Lloc de trobada: Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado. Cal fer inscripció prèvia:

cdf.digital/BiblioInscripcions DIMECRES 15 DE NOVEMBRE d’11 a 12.30 H CAMPUS UPC: CICLE DE CONFERÈNCIES SOBRE DONES PIONERES EN CIÈNCIA, TEC-NOLOGIA, ENGINYERIA I MATEMÀTIQUES (STEM) LES REVOLUCIONS DE LA CECÍLIA PAYNE: DE QUÈ ESTAN FETES LES ESTRELLES?, a càrrec de la Dra. Pilar Gil Pons professora de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial (EETAC), a la sala d’actes de l’EETAC, al campus de la UPC a Castellde-fels. S’adreça a l’estudiantat de 4rt d’ESO i de Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Superior, però són obertes a totes les edats. Es pot assistir presencialment o via telemàtica i fer les vostres inscripcions de manera individual o col·lectiva a la pàgina web aqui. Més informació a aqui DIJOUS 16 DE NOVEMBRE CAMPUS UPC De 17 a 19 h TALLER LOS DRONES BUENOS, a càrrec del Dr. Miguel Valero, professor de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial (EETAC), a la sala d’actes de l’EETAC, al campus de la UPC a Castelldefels. La conferència inclou una demostració del vol de drones al DroneLab del Campus del Baix Llobregat. Activitat organitzada per l’EETAC. Inscripcions a aqui DIVENDRES 17 DE NOVEMBRE 18.15 h, 19 h, 20 i 21 h

ASTRONOMIA A L’OBSERVATORI ASTRONÒMIC DE CAL GANXO! DIVENDRES ASTRONÒMIC: OBSERVACIÓ AMB TELESCOPI DE LA LLUNA I JÚPITER. a l’Observatori municipal del Centre Activitats Ambientals Cal Ganxo (camí de Cal Gan-xo, s/n). Edat recomanada a partir dels 6 anys. A càrrec de l’Agrupació Astronòmica de Castelldefels, amb el suport de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Castelldefels i de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado. Cal fer inscripció prèvia a la Biblioteca:

cdf.digital/BiblioInscripcions DISSABTE 18 DE NOVEMBRE D’11 a 14 h TALLER LOS DRONES BUENOS, a càrrec del Dr. Miguel Valero, professor de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de la UPC Castelldefels. Lloc de trobada: Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado. Cal fer inscripció prèvia:

cdf.digital/BiblioInscripcions DIUMENGE 19 DE NOVEMBRE D’11.30 a 13.30 h JUGATECAMBIENTAL: ESPAI DE JOC i ACTIVITAT VISITA GUIADA A L’ESPAI DUNAR i DESCOBERTA DE L’ECOSISTEMA DE LES DUNES, a càrrec de la Fundació Catalana de l’Esplai. Organitzat per l’AMB amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels. Espai de joc al mòdul de la Biblioplatja – Natur@ula (pg. Marítim, 133, davant el Parc del Mar) i visita a l’Espai Dunar, a l’Oficina de Turisme de la Platja (passeig Marítim, 155, interior, davant del carrer 10).


DILLUNS 20 DE NOVEMBRE 18.30 h XERRADA “EINSTEIN I LES CORBES DEL TEMPS”, a càrrec de l’Acadèmia Gauss. Espai Margarida Xirgu (Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado). Cal fer inscripció prèvia:

cdf.digital/BiblioInscripcions DIMECRES 22 DE NOVEMBRE d’11 a 12.30 H CAMPUS UPC: CICLE DE CONFERÈNCIES SOBRE DONES PIONERES EN CIÈNCIA, TEC-NOLOGIA, ENGINYERIA I MATEMÀTIQUES (STEM) GRANS DONES PRECURSORES DE LES TIC: LES TECNOLOGIES QUE PORTEM A LA BUTXACA, a càrrec de la Dra. Margarida Espona Donés, professora de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial (EETAC), a la sala d’actes de l’EETAC, al campus de la UPC a Castelldefels. S’adreça a l’estudiantat de 4rt d’ESO i de Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Superior, però són obertes a totes les edats. Es pot assistir presencialment o via telemàtica i fer les vostres inscripcions de manera individual o col·lectiva a la pàgina web aqui. Més informació a eetac.upc.edu/ca/ noticies/cicle-conferencies-dones-pioneressteam. DIJOUS 23 DE NOVEMBRE ASTRONOMIA AL CENTRE CÍVIC VISTA ALEGRE! 17 h TALLER EXPLOREM L’ESPAI AMB ELS COETS AULASPUTNIK!, a càrrec d’AulaSputnik, al Centre Cívic Vista Alegre. Cal fer inscripció prèvia al telèfon 671 065 758, via trucada o WhatsApp, o presencialment de

10-14 h i de 16-20 h. 18 h, 18.30 h, 19 h i 19.30 h PLANETARI MÒBIL. INTRODUCCIÓ A L’OBSERVACIÓ DEL CEL NOCTURN, a càrrec de Fora d’Òrbita. Sessions de 30 minuts. Centre Cívic Vista Alegre, carrer Mansió, 31. Cal fer inscripció prèvia al telèfon 671 065 758, via trucada o WhatsApp, o presencialment de 10-14 h i de 16-20 h. 19 h OBSERVACIÓ AMB TELESCOPI DE LA LLUNA, JÚPITER I SATURN a càrrec de Fora d’Òrbita. Centre Cívic Vista Alegre, carrer Mansió, 31. DIVENDRES 24 DE NOVEMBRE 18 h. TALLER ART DIGITAL PÍXEL ART: L’ART DIGITAL CREAT AMB L’ÚS DE PROGRAMARI, ON LES IMATGES S’EDITEN A ESCALA DE PÍXEL, a càrrec d’Eixos Creativa. Infants a partir de 9 anys. Sala taller infantil. Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado. Cal fer inscripció prèvia:

cdf.digital/BiblioInscripcions inscripcio-activitats. ASTRONOMIA A L’ESPAI DEL MAR! Inscripcions obligatòries a bitly.ws/Y8TI 18 h TALLER “LA DONA EN EL SECTOR AEROESPACIAL”, a càrrec d’AulaSPUTNIK, al Punt de trobada de l’Espai del Mar. 18 h, 18.30 h, 19 h i 19.30 h PLANETARI MÒBIL. INTRODUCCIÓ A L’OBSERVACIÓ DEL CEL NOCTURN, a càrrec de Fora d’Òrbita. Sessions de 30 minuts. Espai del Mar, passeig Marítim, 271/carrer 514, 1. 19 h


OBSERVACIÓ AMB TELESCOPI DE LA LLUNA, JÚPITER I SATURN, a càrrec de Fora d’Òrbita. Espai del Mar, passeig Marítim, 271/ carrer 514, 1. DISSABTE 25 DE NOVEMBRE A les 10 h, 11 h i 12 h (3 sessions) PLANETARI INFLABLE a càrrec de Fora Òrbita. Adults i Infants a partir de 4 anys. Espai Margarida Xirgu (Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado ). Cal fer inscripció prèvia:

ORGANITZACIÓ • Ajuntament de Castelldefels • Amb la col·laboració del Campus del Baix Llobregat de la UPC, a Castelldefels, de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, del Centre d’Activitats Ambientals Cal Ganxo, de l’Espai del Mar, del Centre Cívic Vista Alegre, de l’Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC de Castelldefels, de l’Agrupació Astronòmica de Castelldefels i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

cdf.digital/BiblioInscripcions 11 h TALLER BIBLIOLAB “CIÈNCIA I MÚSICA: EL VIATGE DEL SO PER L’AIRE EN FORMA D’ONES” a càrrec de Funbrain. Infants de 5 a 8 anys. Sala taller infantil (Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado). Cal fer inscripció prèvia:

cdf.digital/BiblioInscripcions D’11 a 13 h SORTIDA NATURALÍSTICA A L’OLLA DEL REI, a càrrec de la Fundació Catalana de l’Esplai, a la Plaça Guillermo Marconi (UPC, davant Biblioteca). Activitat gratuïta. Inscripcions: calganxo@fundesplai.org / 930 188 147 / 687 199 004 DIUMENGE 26 DE NOVEMBRE D’11 a 13 h DIUMENGES VERDS DE CAL GANXO: OBSERVACIÓ D’AUS I TALLER DE MENJADORES, a càrrec de la Fundació Catalana de l’Esplai, al Centre d’Activitats Ambientals Cal Ganxo (camí de Cal Ganxo, s/n). Activitat gratuïta. Inscripcion:s: calganxo@fundesplai.org / 930 188 147 / 687 199 004.

Viu la Ciència!


Col·labora:

Agrupació Astronómica de Castelldefels


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.