Nr 09 17 december 2014

Page 27

sleutelfiguur

Yussef Al Tamimi Masterstudent rechten en filosofie Yussef Al Tamimi (22) werd bij de opening van het academisch jaar gekozen tot student van het jaar. Tekst Floor Bal Foto Peter Valckx

Dat ik die prijs gewonnen heb, heeft mijn leven niet veranderd. Anders was ik ook gewoon doorgegaan met de dingen die ik doe. Dit jaar zit ik niet meer in de universitaire studentenraad, maar ik heb nog steeds twee bijbanen als student-assistent bij de faculteit en bij een advocatenbureau.

Die prijs is een echte erkenning van alles wat ik gedaan heb. Van andere studenten hoor ik dat ze het inspirerend vinden. Het laat hen zien dat het voor een student loont om hard en gedisciplineerd te werken. Binnen de universiteit word ik nu soms als spreker gevraagd. Bij een alumnidiner bijvoorbeeld, of bij de onderwijsdag van Rechten. De tip die ik daar aan de studenten gaf, is om zich vooral tijdens hun studie te verbreden. De afgelopen jaren heb ik veel verschillende vakken gevolgd, van Arabisch tot biopsychologie. Dat geeft ook verdieping aan je eigen vak. Op die manier haal je alles uit je studie. Tijdens je jaren op de universiteit kun je vet veel leren. Later, als je werkt, heb je veel minder tijd voor zelfontplooiing.

Ook adviseerde ik die studenten om niet meteen af te haken bij moeilijke vakken. Ik heb vaak genoeg twee weken met mijn handen in het haar gezeten. Maar juist de vakken die veel van je vergen, zijn de vakken waarbij je een leersprong maakt. Als het gesneden koek is, is het te gemakkelijk voor je.

ADVALVAS

nr 9 — 17 december 2014

27


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.