5 minute read

Børne- og Familiekoncerter

54 THE YOUNG PERSON’S GUIDE TO THE ORCHESTRA 54 DYRENES KARNEVAL 55 FAMILIEJULEKONCERT MED SILJA OKKING 56 LANGSOM LØRDAG 57 NYTÅRSKONCERT - TRASH 58 SØNDAGSMESSING 58 VIDEO GAMES IN SYMPHONY 59 THE SOUND OF CLIMATE

BØRN & FAMILIE

Advertisement

KLASSISK FOR HELE FAMILIEN

© Kamilla Bryndum

THE YOUNG PERSON’S GUIDE TO THE ORCHESTRA DYRENES KARNEVAL

Lørdag 9. oktober 2021 kl. 11.00 Koncertsalen i Musikkens Hus Lørdag 2. april 2022 kl. 11.00 Koncertsalen i Musikkens Hus

Saint-Säens komponerede egentlig Dyrenes Karneval for sjov – og dét er den! En løve, der marcherer, en cancan i skildpaddefart og en elefant, der forsøger at danse vals er bare nogle af de ting, I skal glæde jer til at høre til denne koncert. Faktisk var Saint-Säens så bekymret for, om man ville grine af hans musik, at han forbød opførelsen af værket i en periode. Heldigvis kom han på bedre tanker og Dyrenes Karneval er efterfølgende blevet hans nok mest berømte værk – ikke mindst på grund af den smukke cellosolo –Svanen.

Dirigent: Fredrik Burstedt Konferencier: Johannes Langkilde

Voksne: 125,- Børn: 50,Voksne: 125,- Børn: 50,-

Den perfekte introduktion til klassisk musik for hele familien. Benjamin Britten komponerede i 1946 værket The Young Person’s Guide to the Orchestra som soundtrack til en dokumentarfilm om symfoniorkestrets instrumenter. Værket blev en klassiker, der stadig griber publikum.

Glæd dig når vi – godt guidet af konferencier Johannes Langkilde - tages med på en fantasifuld rejse ud i alle hjørner af orkestret. Dirigent: Anna-Maria Helsing Vært: Shane Brox

FAMILIEJULEKONCERT

MED SILJA OKKING

Lørdag 11. december 2021 kl. 13.00 og kl. 15.00 Koncertsalen i Musikkens Hus

Dirigent: Anne Marie Granau Solist og vært: Silja Okking Kor: Aalborg Kommunes skolekor

Voksne: 125,- Børn: 50,-

NU ER DET JUL IGEN

Og hvad er en jul uden Aalborg Symfoniorkesters familiejulekoncert i godt selskab med Aalborg Kommunes skolekor?

Det er magisk, når næsten 400 børn synger julen ind sammen med et veloplagt og julepyntet symfoniorkester.

I år bliver det hele smukt pakket ind af Silja Okking, som vi kender fra bl.a. Ramasjang på DR med programmer som MonsterBuster, Sommer Summarum og Mini MGP.

Vi kan næsten ikke vente – kan du?

I samarbejde med Aalborg Kulturskole

Alle billetter til koncerten kl. 15.00 er forhåndsreserveret til korbørnenes forældre og bestilles via særskilt aftale.

Eventuelt overskydende billetter sættes i salg mandag 1. november 2021.

LANGSOM LØRDAG

Kom ind og træk stikket ud og bare nyd musikken og tiden sammen med dit barn eller barnebarn til Aalborg Symfoniorkesters Langsom lørdag. Vi skal både lytte og lege sammen, og I får her mulighed for at opleve den klassiske musik og orkestrets musikere helt tæt på.

Koncerterne er målrettet børn i alderen 6-10 år.

MESSING

Lørdag 2. oktober 2021 kl. 11.00 Øvre Foyer i Musikkens Hus

Medvirkende: Rasmus Eskesen, trompet Lars Ole Schmidt, trompet Jacob Ringsmose, basbasun Mattias Johansson, tuba

SLAGTØJ & FLØJTE

Lørdag 5. marts 2022 kl. 11.00 Øvre Foyer i Musikkens Hus

Medvirkende: Jonas Ervolder Bové, slagtøj Camille Guenot, fløjte

MØD INSTRUMENTET

Kom ind i Musikkens Hus og besøg instrumenterne og symfoniorkestret der, hvor de bor.

Aalborg Kulturskole tilbyder i samarbejde med Aalborg Symfoniorkester et forløb på tre lørdage i Musikkens Hus for de 4-5-årige og deres voksne.

Læs mere på aalborgkulturskole.dk

Enhedspris: 50,-

NYTÅRSKONCERT - TRASH

FOR STORE OG SMÅ

Lørdag 15. januar 2022 kl. 15.00 Koncertsalen i Musikkens Hus

Årets nytårsoverraskelse til børnene er noget Trash. Instrumenterne er nemlig ganske almindelige ting som skraldespande, cykler, plastikrør og champagneflasker, som bruges til at lave et overraskende og imponerende musikalsk show. Bliv revet med og kom på en vanvittig musikalsk rutsjetur blandet med smukke symfoniske toner. Duoen Trash har skabt et unikt og nyskabende symfonisk koncept, der nu kan opleves til årets nytårskoncert for børn og deres familier. Koncerten bryder med den klassiske koncertform og forener symfonisk musik med masser af humor, performance og stomp.

Dirigent: Henrik Vagn Christensen Solister: Trash

SØNDAGSMESSING

Søndag 19. september 2021 kl. 15.00 Koncertsalen i Musikkens Hus

Brug en søndag eftermiddag i Musikkens Hus og lyt med, når Aalborg Symfoniorkesters fantastiske messinggruppe spiller udvalgte værker fra Händel til Legrand med mestertrompetisten Matthias Höfs.

Matthias Höfs har siden 1985 været medlem af The German Brass Ensemble, som i 2016 modtog den internationale musikpris ECHO Klassik. Höfs er kendt for sin banebrydende tilgang til musikken og sin uforlignelige virtuositet og eksperimenterende musikglæde. Siden 2000 har Höfs med sin store viden undervist som professor på Hamburg University of Music and Theatre.

Velkommen til en musikalsk søndag eftermiddag. Dirigent: Matthias Höfs

Enhedspris: 200,-

VIDEO GAMES IN SYMPHONY

Lørdag 18. juni 2022 kl. 19.30 Koncertsalen i Musikkens Hus

For tredje gang præsenterer Aalborg Symfoniorkester Video Games in Symphony, hvor du kommer med ind i computerspillenes fascinerende univers og oplever spillenes lydmæssige dimension live.

Med Video Games in Symphony hylder vi den fantastiske musik, der er med til at fortælle og forstærke gribende historier. Aalborg Symfoniorkester tager dig med på et musikalsk eventyr, som præsenteres af spil- og filmentusiasterne Jacob Ege Hinchely og Elias Eliot, som udgør Han Duo.

Værter: Han Duo

Enhedspris: 175,-

THE SOUND OF CLIMATE

Torsdag 24. marts 2022 kl. 17.00 og kl. 19.30 Koncertsalen i Musikkens Hus

Kan vi gennem musikken sende et budskab om klimaforandringer? Det er præcis, hvad The Sound of Climate sigter mod i denne 60 minutters koncert.

Dirigent: Christian Schumann

Med denne visuelt imponerende og lærerige koncert med et fantastisk symfonisk repertoire, stilles der spørgsmål til klimaforandringerne på en engagerende, interessant og effektfuld måde.

Programmet dykker ned i en verden af musik, der er knyttet til naturen med blandt andre Vivaldi og Max Richters årstider, værker af Copland, Respighi, Ketèlbey samt uddrag fra Greta Thunbergs taler.

Enhedspris: 250,-