3 minute read

Med ind på Direktionsgangen

Nyt digitalt medie beskriver engelsk fodbold fra en anden vinkel

MED IND PÅ

DIREKTIONSGANGEN

To tidligere erhvervsredaktører fra dagbladet Børsen har startet et nyt digitaltmedie, der fokuserer på alt dét, der foregår udenfor kridtstregerne i engelsk fodbold,og lader dermed de andre medier om at dække spillet på banen.

AF // THOMAS BALLEGAARD //

Vi supportere elsker at snakke fodbold. Vi taler helst om triumfer, sejre, mål og lækkert spil. Vi taler også om skuffelser, nederlag og dårlige dommerpræstationer, men som verden er blevet åbnet, og nyhedsstrømmen er taget til, er vi også blevet mere bevidste om, hvad der foregår udenfor banen i vores klubber.

Især i Arsenal har det været udtalt i de sidste par år. Mens Stan Kroenke og Usmanov lavede aktieopkøb og hver især forsøgte at sikre sig herredømmet over klubben, lavede CEO Ivan Gazidis strategier på direktionsgangen og kommercialiserede Arsenal med vilde investeringer og store sponsorater med Emirates, Puma og fattige afrikanske lande.

Og vi har alle været med på rejsen. Ingen har kunne vende det blinde øje til, for sammenhængen mellem økonomisk formåen og sportslige resultater kan ikke negligeres.

For alle i fodboldindustrien Mads Meisner er CEO for selskabet bag det nye medie ’Off The Pitch’, der gik i luften i sidste måned. ’Off The Pitch’ er et engelsksproget digitalt medie, der netop fokuserer på økonomi, ejerskab, strategi og ledelse i de engelske Premier League og Championship klubber. Sammen med sin tidligere kollega fra Børsen, Kasper Kronenberg og to eksterne investorer, har Meisner lagt en ambitiøs plan for at skabe et medie, som alle rådgivere, sponsorer og investorer går til, når de skal have nyheder om fodboldindustrien. Men der er også plads til fodboldsupportere som dig og mig:

- Kasper og jeg er begge erhvervsjournalister med mange års erfaring fra Børsen. Vi har en stærk passion for fodbold og har fået øje på denne niche i fodboldverden.

14 // GUNACTION APRIL 19

Vi kan se, at flere og flere fans går op i, hvad der foregår udenfor banen, og vi har samtidig kunnet konstatere, at der har manglet et nyhedsmedie, hvor de professionelle aktører kan læse om alt fra klubbernes regnskaber, strategier, investeringsplaner til økonomiske aftaler og ledelsesovervejelser. Det er lige netop hér, at Off The Pitch kommer ind i billedet, fortæller Meisner med stor entusiasme.

Flasket op med engelsk fodbold Off The Pitch er abonnement-baseret og udgiver daglige nyheder, klummer og analyser. Fokus er på de 44 klubber i Premier League og Championship, men fra tid til anden vinkles der også på topklubberne i de øvrige europæiske ligaer samt på Champions League. At Kasper og Mads netop zoomer ind på England er ikke tilfældigt:

- De engelske ligaer er uden sammenligning de økonomisk mest tunge i verden og har samtidig den største internationale bevågenhed. Vi er begge flasket op med engelsk fodbold, så for os er det en perfekt kombination.

- Som fodboldfans ved jo vi alt om, hvordan følelserne tager over fra fornuften. Vi ved begge, hvor tungt det kan være at møde ind på arbejde mandag morgen, når holdet har tabt i weekenden, og hvor hurtigt man kan komme ovenpå, når resultaterne flasker sig igen, men vi er også professionelle i vores journalistiske tilgang til industrien, beretter Meisner, der fra sin bopæl i Aarhus - sammen med

Kasper Kronenberg – styrer korpset af skribenter, der befinder sig i Danmark og England.

Meisner er selv passioneret Wolverhampton-supporter, og efter flere år med svingende sportslige resultater er det blevet sjovt igen at holde med Wolves, som i denne sæson har vist sig som lidt af en favoritdræber.

For fans af alle klubber For de to hovedmænd bag Off The Pitch er det vigtigt at tiltrække fodboldinteresserede fra alle klubber på den nye hjemmeside. De er godt klar over, at læseren ikke hiver kreditkortet op af lommen efter første besøg, men med høj journalistisk kvalitet og en stadig strøm af interessante nyheder, håber de på, at de kan tiltrække fodboldfolket vedvarende.

Meisner er særdeles tilfreds med besøgstallet efter den første måned og forventer, at endnu flere vil købe abonnement efter sommerferien, når den nye sæson går i gang.

For under en halvtredser om måneden får man adgang til mindst 5-6 skarpe historier hver dag, og de første 30 dage er gratis. Og hvis man kan leve med også at skulle læse om økonomien bag Tottenhams nye stadion, Liverpools høje forbrug af spilleragenter og Manchester Uniteds vigende trøjesalg, så er der masser af godt stof at hente – også for Arsenal fans. //

TJEK DET NYE MEDIE UD PÅ HTTPS://OFFTHEPITCH. COM

GUNACTION APRIL 19 // 15