Page 38

Vlaamse start-up lanceert calculatietool en marktplaats voor AM metaaldelen

Online tools voor 3D metaalprinten

Via de online calculatietool Thrinno Fast Quote kan de kostprijs berekend worden maar eveneens het effect van een andere positionering op kostprijs en kwaliteit.

De Vlaamse start-up Thrinno heeft kort na elkaar twee online diensten gelanceerd voor de 3D metaalprintindustrie. Thrinno Fast Quote is een offertegenerator voor 3D metaalprinten. Thrinno Marketplace koppelt via een zelfontwikkeld algoritme opdrachtgevers en 3D printservice bedrijven. Tot de eerste gebruikers behoren naast APWorks (Airbusdochter) de Belgische 3D metaalprintbedrijven Esma, MT3D en AMT Titastar.

Gebruikers kunnen in hun profiel veel eigen instellingen vastleggen.

38

De software berekent online prijzen voor 3D metaalprinten. Ook geeft het algoritme feedback over het design. Thrinno Marketplace is echter méér dan een matchmaking tool voor de 3D metaalprint wereld. Gebruikers kunnen ook online hun ontwerp controleren op printbaarheid. Dat kan via een design check toolbox, die vrij beschikbaar is voor gebruikers van het Thrinno platform. Thrinno is een start-up uit Gent, opgericht door Berg Severens (CEO), Giorgos Karagounis (CTO) en Anthony Cloet (CFO). Ze zien dat service providers die 3D metaalprinten aanbieden veel tijd kwijt zijn aan het maken van goede offertes. “De prijsberekening is erg moeilijk. De machinetijd is een van de duurste factoren.

print magazine juni 2017

3D print magazine  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you