__MAIN_TEXT__

Page 38

CNC-besturing enabler voor snelle en precisie BigRep MXT-printtechnologie

Filament printen op industrieel niveau

De BigRep Pro is de eerste 3D printer met de MXT-technologie die op de markt komt. Deze kan maximaal 500 cm3 per uur printen.

Machineering

Het Duitse BigRep start dit voorjaar de levering van de eerste 3D printers met de nieuwe MXTextrusietechnologie. Behalve dat deze machines gebouwd worden met aandrijf- en besturingstechnologie uit CNC-machines, is het vernieuwende ook een klein reservoir in de printkop. Van hieruit wordt het gesmolten materiaal zeer precies gedoseerd. BigRep zegt dat hiermee voor het eerst sinds de uitvinding, FDM-printen daadwerkelijk wordt vernieuwd.

in de arm genomen. De beide printers met de nieuwe MXT-technologie beschikken over de aandrijvingen en de besturingen die Bosch Rexroth ook voor CNC-machines

BigRep is bekend van de grote FDM 3D printers. Met de nieuwe Pro en Edge gaat de Berlijnse fabrikant duidelijk een stap verder. “We 3D printen sneller en nauwkeuriger�, zo vatte Ingolf Nachtigall, sales directeur bij BigRep het onlangs samen, toen hij met het team van Trideus een paar dagen op het Brusselse Autosalon aanwezig was.

CNC drives en besturing

Voor de nieuwe Pro (vanaf dit voorjaar leverbaar) en de Edge (later dit jaar) heeft BigRep aandrijfspecialist Bosch Rexroth

38

Trideus presenteerde zich onlangs op het Autosalon in Brussel. Op de foto de medewerkers samen met medewerkers van zowel BigRep als Ultimaker die het Trideusteam op het Autosalon ondersteunden.

print magazine maart 2019

Profile for 54U Media BV

3D print magazine  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

3D print magazine  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

Profile for 54umedia