__MAIN_TEXT__

Page 16

SLS printtechnologie enige oplossing om draadvonkunit te kunnen bouwen

Studer 3D print Wire Dress unit Met de Wire Dress technologie brengt slijpmachinefabrikant Studer het slijpprofiel van de metaalgebonden slijpschijf weer terug in de oorspronkelijke vorm. Een behoorlijk aantal onderdelen van deze unit, waaronder de behuizing, worden 3D geprint. Anders zou Studer deze unit niet eens kunnen integreren in de slijpmachines. Slijpmachinefabrikant Fritz Studer toonde de Wire Dress technologie dit voorjaar tijdens het Grinding Symposium in het FutureLab. Moederconcern United Grinding gunde hier de bezoekers een blik op het werk van de R&D-afdeling. Wire Dress is als technologie al beschikbaar. Met deze optie wordt het profiel van de metaalgebonden slijpschijf nabewerkt met draadvonkeroderen. Omdat dit in de slijpmachine gebeurt, kan het dus ook in een onbemande productie.

Functie-integratie

voor 3D printen te kiezen. Zo’n Wire Dress unit is in feite een kleine draadvonkmachine. Elektrisch geleidende onderdelen zijn uitgesloten. Daarom is voor PA12 gekozen. Een belangrijkere reden om te gaan 3D printen is dat de hele unit uiterst compact moet zijn. In de slijpmachine is weinig inbouwruimte beschikbaar. Door de vormvrijheid van 3D printen kunnen functies geïntegreerd worden en blijft de unit als geheel erg compact. Een voorbeeld van zo’n functieintegratie is de oplossing die gekozen is om te voorkomen dat de dunne draad breekt, in een ander onderdeel geïntegreerd is. Ook is een kanaal voor de toevoer van koelsmeermiddel naar de draad, in de grondplaat van de unit geïntegreerd. Deze basis bouwplaat wordt geprint met een Duraform HST, versterkt met minerale vezels. Een derde voorbeeld van functie-integratie is de afdekplaat, die eenvoudig aangepast kan worden aan het machinetype zonder dat dit consequenties heeft voor de montage op de grondplaat. Dit alleen al zijn doorslaggevende argumenten om voor 3D printen te kiezen.

De draadvonktechnologie die Studer toepast, is één reden om

Slijpbrand voorkomen Een van de mogelijke problemen bij slijpen is het ontstaan van slijpbrand, dat ontstaat door lokale oververhitting van de koolstof in het metaal. Daarom wordt tijdens het slijpen gekoeld. IRPD liet tijdens het symposium zien hoe men met 3D printen de nozzles verder wil optimaliseren. De nozzles worden in eerste instantie geprint met SLStechnologie omdat het puur om onderzoeksdoeleinden gaat. Om de standtijd te verhogen, heeft men een van de nozzles naderhand voorzien van een nikkelcoating. Deze wordt galvanisch aangebracht in een laagdikte van 30 tot 40 µm. De nozzle uiterst links is geprint met Visijet M3 Crystal, dat zich onderscheidt door het gladde oppervlak. De middelste nozzle is van EPX82.

16

Voor testdoeleinden 3D print IRPD de nozzles voor het koelen van de slijpschijf met SLS-technologie.

print magazine september 2019

Profile for 54U Media BV

3D print magazine 3 september 2019  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

3D print magazine 3 september 2019  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

Profile for 54umedia