__MAIN_TEXT__

Page 18

3D printen onmisbaar in een duurzaam productiemodel; maar waar blijven de toepassingen?

7:1 Nog los van businessvoordelen en productverbeteringen dankzij 3D printen, is er nog een reden waarom deze technologie in de toekomst onmisbaar wordt in een duurzaam productiemodel. De verhouding 7 : 1, daar gaat het om. Deze getallen weerspiegelen de verhouding tussen uitgangsmateriaal en materiaal in het eindproduct van een gemiddeld frees- of draaideel. Meer dan deze twee getalletjes heeft Steve Youngs van Vero Software niet nodig op de CECIMO AM-conferentie op de EMO. “In de CNC markt maken we eigenlijk 7 onderdelen waarvan er slechts 1 overblijft.” Steve Youngs, directeur development bij Vero Software (onder andere Edgecam en onderdeel van Hexagon) gelooft dat alleen al deze verhouding de plek van additive manufacturing in de maakindustrie rechtvaardigt. De materiaalverspilling bij de klassieke verspanende technieken is enorm. Gemiddeld vindt de CADCAM ontwikkelaar slechts één zevende deel van het uitgangsmateriaal terug in een CNC verspaand product. “CNC levert veel afval.” Helemaal zonder materiaalverspilling, zoals fabrikanten beloven, is additive manufacturing niet. Maar een verhouding van 1,25 : 1 tegenover 7 : 1 is wel aanzienlijk duurzamer. “Dat maakt additive manufacturing interessant. Daarom denk ik dat AM echt past in een moderne maakindustrie.” Op dit moment testen de eerste klanten van Edgecam de bètaversie van de nieuwe software, die het programmeren van de additieve en subtractieve bewerking combineert in één softwareomgeving.

Gaat aerospace gebruik

3D Systems toonde op de EMO deze nozzle, 3D geprint op de ProX DMP 320 met Laserform cobaltchroom legering. De uitdaging was om het gewicht te reduceren en tegelijkertijd de prestaties van het onderdeel te verbeteren. Door de naadloze overgang tussen de kanalen is er minder drukverlies. Qua assemblage is winst geboekt doordat de hele nozzle in één keer is geprint en niet uit losse componenten bestaat.

18

Tijdens de AM conferentie van CECIMO in Hannover schetste José Antonio Dieste van het Spaanse onderzoeksinstituut AITIIP de stand van zaken van het Kraken project. Het consortium van 15 partners wil een effectief 3D printsysteem ontwikkelen voor grotere metalen componenten. Denk dan aan matrijzen voor de luchtvaartindustrie. Het concept van de machine is gebaseerd op het werk dat eerder gedaan is voor Megarob, waarbij een robot aan een portaal voortdurend gecorrigeerd wordt met een lasertracker die 1000 keer per seconde de positie exact opmeet. De freesspindel aan de robot van Megarob is nu vervangen door een 3D printkop. Men wil met Arc Wire technologie 6 tot 9 kilo metaal per uur opbouwen. Momenteel zit men op 3 kilogram. De eerste materialen zijn aluminium en messing. Het grote voordeel van het opbouwen met lasdraad is

print magazine november 2017

Profile for 54U Media BV

3D print magazine november  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

3D print magazine november  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

Profile for 54umedia