Page 22

H l Ø K T

F O K U S

B Æ R E K R A F T:

Hvor miljøbevisst er du? Det er ingen tvil om at bransjen vår forsøpler kloden. Blir 2021 året hvor vi vil fokusere mer på bærekraft? T E K S T: R A N D I S O L S TA D

NY GENERASJON FORBRUKERE

I England ble det i 2020 gjort en undersøkelse om mil­ jøvern og bærekraft. Interessant nok viste det seg at 41 prosent av britiske forbrukere følte seg skyldige i miljøpå­ virkningen på grunn av sin bruk av hud- og skjønnhets­ produkter. Det faktum at bransjen hvert år, på verdensbasis, pro­ duserer 120 milliarder plastemballasjer, og at det kan ta 1000 år for naturen å bryte ned én plastkrukke, har vek­ ket en helt ny generasjon miljøbevisste forbrukere. Ifølge en rapport fra British Beauty Counsil viser det seg at hele 91 prosent ønsker mindre emballasje når det kommer til skjønnhetsprodukter, og 88 prosent ønsker muligheten for refill.

NOEN LEVERANDØRER MED M I L J Ø V E N N L I G T I LTA K :

Dermalogica lanserte nylig sin Daily Microfoliant som et refill-produkt, og ved utgangen av 2020 var 90 prosent av all Dermalogica-emballasje resirkulerbar eller biolo­ gisk nedbrytbar. Alt de produserer av papir og kartonger er FSC-sertifisert for ansvarlig skogdrift. I tillegg er deres nye profesjonelle øyemaske laget av bambus. Crystal Clear Skincare tar sikte på å redusere plastem­ ballasje på sine produkter i full størrelse med mer enn 72 prosent innen 2022. Cosmeceutical-merket Medik8 har lovet å sikre at all emballasje vil være 100 prosent resirkulerbar, påfyllbar eller gjenbrukbar innen 2023. I tillegg benytter de kun korallrev-vennlige filtre i sine solkremer. Elemis laget 100 prosent resirkulerbar emballasje til sin julekolleksjon i slutten av 2020, og planlegger nå å gjøre det samme med 80 prosent av all emballasje innen siste del av 2021. Kilde: Professional Beauty, UK

Er 2021 året hvor bærekraftig skjønnhet virkelig tar av? Ja, mener det britiske bransjebladet, Professional Beauty. Ifølge en digital meningsmåling viste det seg at hele 89 prosent av salongene som deltok, ønsket å gjøre virksomheten sin mer bærekraftig i 2021. De skriver også at mange av de største hudpleieprodusentene i ver­ den har kommet med nye, miljøvennlige planer og tiltak. Blant annet gjør bransjens ledende merkevarer nå raske endringer for å redusere mengden plast de bruker. De som er listet opp i avsnittet under ble nevnt i det engel­ ske bransjebladet. Vi antar at flere andre merker på det norske markedet også har gjort miljøtiltak, eller har pla­ ner om det.

1-2021

S

G d f o

S

Å i d p å D h k

P

S l b f

K

I d p n a l a p p

BÆREKRAFTIG SKJØNNHET

S A LO N G H u d & ve lv æ re

S

FOTO: SHUTTERSTOCK

Vår bransje, enten du er en stor produsent eller en liten bedrift, produserer hvert år så mye søppel at det påvir­ ker planeten vår. I tillegg har koronaviruset bidratt til at vi hver dag kaster enorme mengder engangssøppel, som for eksempel munnbind og hansker. Dette har ført til at temaet bærekraft aldri har vært mer aktuelt enn nå.

22

V ø m s

Skjønnhetsbransjen produserer hvert år 120 milliarder ulike plastemballasjer. Store tall som naturen ikke tåler.

Profile for 07 Interaktiv

Salong 1, 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded