Issuu on Google+

Faqe 2 Afër / larg Tezgat dhe arsyet pse tregu i gazetave është në pikë të hallit Nga Vladimir Karaj Themelues Henri Çili - Kryeredaktor Arion Sulo - E premte, 8 mars 2013. Numër 851. Viti IV botimit. Çmimi 30 lekë. 1.5 euro. www.mapo.al e-mail: gazetamapo@gmail.com. Adresa: BLV "Gjergj Fishta" Koalicionet Meta mes Berishës dhe Topit, e duan të dy për aleat Harta e re e pronave Ulet 3-fish çmimi i tokës në Tiranë, ja vlerat në të gjithë vendin Harta e re e vlerës së trojeve në të gjithë vendin ka çmime shumë më të ulëta nga ato që aplikohen aktualisht. Çmimi zyrtar për efekt kompensimi në ish-Bllok është 180 mijë lekë, ndërsa me vlerën e re është vetëm 55 mijë lekë. Berisha: Në vlerësimet e reja është hequr dorë nga marrëzia që supozonte se në “x” parcelë të një “x” rajoni, toka vlerësohej sikur aty do të ndërtohej një hotel me pesë yje. Ajo ishte një ëndërr nate, jo dite. Faqe 4-5 Harta e ndarjes së re kadastrale të Tiranës Raporti për ministritë: Gratë bëjnë punën, burrat shefa LSI ka marrë sërish dje dy oferta për koalicion nga Kryeministri dhe kryetari i FRD. Berisha: Asnjë problem me Polin e Tretë, LSI aleate reale dhe e mundshme për zgjedhjet. Topi: Opsioni me LSI-në, koalicioni mbetet i hapur. Për një debat të mundshëm me Edi Ramën, Berisha tha se në fillim ai duhet të bëjë debat me Faqe 3 zëdhënësen e PD, Laura Vorpsi. op-ed / 10-11 NgërÇ NGA bujar kapexhiu Sondazh apo fushatë? koment Patrik Sadikaj Kultura e sondazhit në Shqipëri ka të njëjtën rrjedhë logjike si vetë ecuria zgjedhore nga viti në vit... koment John Kerry 13 kulturë dhe administratë, por rolet drejtuese dominohen nga burrat. “Vetëm 9 % e administratës është politike” Femrat shqiptare në karrierë drejtohen nga meshkujt, edhe pse përbëjnë shumicën dërmuese të të punësuarve në administratën qendrore... faqe 3 Zgjedhjet e lira, Arvizu: Të gjitha palët të bëjnë mirë detyrat Ambasadori amerikan premton një vlerësim objektiv të SHBA-së për zgjedhjet, duke pohuar se po mbështeten vëzhguesit e brendshëm dhe të jashtëm. Referendumi për 3 ligjet? “Mbështes qëndrimin e Fyles”. Përse gratë janë në qendër të politikës së jashtme të SHBA Gjatë javës së parë si Sekretar i Shtetit për Shtetet e Bashkuara... Femrat shqiptare në karrierë drejtohen nga meshkujt, edhe pse përbëjnë shumicën dërmuese të të punësuarve në administratën qendrore. Departamenti i Administratës Publike raporton se gratë përbëjnë shumicën e punonjësve në Kryeministri Zgjedhjet, referendumi për tri ligjet dhe dialogu politik ishin në fokusin e bashkëbisedimit online që ambasado- ri amerikan në Tiranë zhvilloi dje me qytetarët në rrjetin social “Facebook”. I pyetur nëse do të ketë zgjedhje të lira dhe të ndershme, Arvizu u përgjigj se palët përgjegjëse në proces duhet të kryejnë mirë detyrat që i përcakton ligji që kjo të arrihet. “Të gjitha palët përgjegjëse (KQZ-ja, qeveria, partitë politike dhe kandidatet e pavarur) duhet të veprojnë në mënyra të tilla që të rrisin besimin publik në... faqe 6 konteston masën e arrestit Ball për ballë Arben Frroku drejt Apelit: Nuk kam lidhje me vrasjen Balliu: Zotin e kam zbuluar në çastet më të rëndësishme të jetës Botuesi rrëfen sesi ka nisur bashkëpunimi me Vatikanin dhe procesin e punës për botimin e librit “Jezusi i Nazaretit”, si dhe disa “sekrete” të jetës private CMYK Faqe 6 koment / 10 Faqe 16 Genc Burimi Çfarë do të bëjë PS-ja me drejtësinë? Që në hyrje dua të përgëzoj Erion Picirin, që ka bërë një artikull cilësor dje në këtë gazetë, me titullin “Gjykatat dhe ndarja e pushteteve”. Diagnoza dhe terapia nuk janë “revolucionare”, por sa më shumë analistët t’i bien pa pushim së njëjtës vrimë fyelli, aq më shumë shanse do të ketë që politika të na dëgjojë. Shqiptarëve nuk duhet t’u gënjejë mendja se pas 23 qershorit do të fillojë një epokë e re për drejtësinë. As PD-ja dhe as PS-ja nuk kanë asnjë propozim konkret të afishuar për ta bërë drejtësinë shqiptare realisht të pavarur nga politika. Pavarësia e gjyqësorit është e vetmja garanci që nesër e pasnesër të mos shohim 21 janarët të përsëriten si në një serial famëkeq… Përpara se të...


Gazeta Mapo

Related publications